Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.214
Cevap
270
Favori
640.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
    En çok Cybex ve Besafe öneririm 15-36 grubunda. En başarılılar onlar. Cybex te kafa düşmesini önleyici bir sistem var kafayı geri alabiliyorsunuz. Besafe biraz daha fazla yatıyor. Cybex tek alt yükseltici kalabiliyor.

İndirim takip edip alabilirsiniz. Şu sıra çoğu yerde indirim mevcut.

Bu 2 model arasında kaldım.

Britax Römer Trifiz 1350 liraya alınabiliyor.
    Besafe X3 isofix 25 şubatta ebebekte indirimle 1500 tl ye alınabiliyor.

Sizce hangisitercih edilmeli ?
    Neden ?

Teşekkürler
    RECARO Monza Nova IS Seatfix (Isofix)mi 720 TL

sizce hangisini almalıyım Öneriniz nedir acaba ?

Orijinalden alıntı: tahamer2

Erman Hocam ,
    iki koltuk arasında kaldım şu an fiyat olarak çok yukarı çıkamadığım için ;
    Cybex aura fix (9-36) mi 800TL
    RECARO Monza Nova IS Seatfix (Isofix)mi 720 TL

sizce hangisini almalıyım Öneriniz nedir acaba ?

Aynı soruyu soracaktım. Bir de indirim gelecek maxi cosi tobi ler var. Onu mu beklesek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim 9 aylik 10 kg 74 cm bir kizim var. bu konudaki neredeyse tum sayfalari okudum ve besafe combi ×4 dogru tercih olacagina karar verdim ama esimi ikna edemedim fiyati cok geldi :(

Ben ozellikle 2 yasa kadar arkaya donuk tasimanin daha guvenli oldugunu dusunuyorum ozellikle izledigim videolar beni cok etkiledi

Arkaya donuk 0 -18 bu koltuklar 2000 tl civari. Benim merak ettigim guvenlik acisindan sizin dusunceniz nedir ?one donuk koltuk almak bir risk mi? Ve bana onerebileceginiz koltuklar neler?

Tesekkurler simdiden

• Erman Bey merhaba. Kızım 6 aylık 8kg ve 67cm boyu var. İki koltuk arasında kaldım birisi isofixsiz Römer King II diğeri ise isofixli Bebe Confort Milofix. Hangisini almam daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cank1981y -- 8 Şubat 2017; 16:54:52 >

Orijinalden alıntı: ermantpc

En çok Cybex ve Besafe öneririm 15-36 grubunda. En başarılılar onlar. Cybex te kafa düşmesini önleyici bir sistem var kafayı geri alabiliyorsunuz. Besafe biraz daha fazla yatıyor. Cybex tek alt yükseltici kalabiliyor.

İndirim takip edip alabilirsiniz. Şu sıra çoğu yerde indirim mevcut.

erman bey öneriyorsunuz güzel ama ben size özel birşey söylemek istiyorum. Cybex herhangi bir 15-36 oto koltuğu mevcutsa elinizde koltuğu yükseltip elinizle aşağı doğru bastırın ne oluyor bir görün. Sadece önden yandan veya arkadan kaza olmuyor tavan çökmesi durumunda cybexin koltukları nasıl güven sağlayacak. Bunun bir testi yok bunu biliyoruz lakin piyasadasınız ürün elinizde bir deneyin isterseniz.

Axissfix in indirime girdigini gördük, niyetimiz ana kucagindan sonra tek bir oto koltugu kullanmak, aracimizda isofix mevcut, linkteki urunu onerir misiniz 9-36 kg icin?

http://www.e-bebek.com/axissfix-sparkling-grey-oto-koltugu-p-max-mx80209567/

Bence Aura.

Sirona M ve Axissfix bakabilirsin. fiyat açısından daha uygun.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    :)

Birincisi, tavanda hava yastığı yok, yani yetişkinler de aynı şekilde zarar görür tavan çökerse.
    İkincisi, arkadan mandallı yükselen tüm koltuklara bunu yapabilirsiniz. Kimisi 100N kuvvet le kısalır, kimisi 150N. (Faraza verilmiş değerlerdir.)
    Üçüncüsü, koltuk buna dirençli olsa bile verdiğiniz örnek çok saçma. Tavan çökerse zaten tamamen düzlemsel çökmez. Her halukarda çocuk, insan yolcu zarar görür.

Bu tarz baktığınızda her koltuk ve her araç güvensizdir. Araçlar kurşun geçirir, cam kırılması tehlikesi vardır, plastiğin illaki bir elastisitesi vardır sonunda kırılacaktır, koltuk kılıfları yanmaya dayanıklıdır ama içlerindeki süngerel değildir vs diye binlerce komplo teorisi kurabilirim.

Mantıklı bir yerden vurmayı denemelisin.

9-18 bu. Ama bunu alın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

:)

Birincisi, tavanda hava yastığı yok, yani yetişkinler de aynı şekilde zarar görür tavan çökerse.
    İkincisi, arkadan mandallı yükselen tüm koltuklara bunu yapabilirsiniz. Kimisi 100N kuvvet le kısalır, kimisi 150N. (Faraza verilmiş değerlerdir.)
    Üçüncüsü, koltuk buna dirençli olsa bile verdiğiniz örnek çok saçma. Tavan çökerse zaten tamamen düzlemsel çökmez. Her halukarda çocuk, insan yolcu zarar görür.

Bu tarz baktığınızda her koltuk ve her araç güvensizdir. Araçlar kurşun geçirir, cam kırılması tehlikesi vardır, plastiğin illaki bir elastisitesi vardır sonunda kırılacaktır, koltuk kılıfları yanmaya dayanıklıdır ama içlerindeki süngerel değildir vs diye binlerce komplo teorisi kurabilirim.

Mantıklı bir yerden vurmayı denemelisin.

Amacim vurmak degil besafe , romer maxi cosi urunlerinde yukardan bi baski uygulayin bakalim. Birde cybex urunlerine baski uygulayin. Olayi yanlis yerlere cekmeyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Beni operada çalışıyor sanıyorsun ya ona çok üzülüyorum.

Yukarıda söylediğim gibi uygulanacak kuvvetin şiddetine göre değişir. Römer de aynı şekilde kısalır, Maxi Cosi de. Besafe ve Concord o konuda en sağlamları çünkü sistemleri farklı. Ama uygulanan kuvvete göre onlar da aynı tepkiyi verirler.

Ayrıca aynı mantığa göre yuvarlak kafalı olur 15-36 nın içine gömülen çocuklar daha güvende ama kafa yapısı yüzünden uzun kafaya sahip çocukların kafa biraz dışarı çıktığı için daha güvensiz olur. Ya da 22-36 booster lar komple güvensiz. Ya da otomobil içinde yetişkinler de motorsiklet kaskı takmalı ?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.