Şimdi Ara

Otomatik vites sol ayak sorunsali... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sol ayağını çöpe sol ayakla otm araç kullanılmaz diyenleri tebrik ediyorum ileri sürüş tekniklerinden haberleri yok.Konuya dönecek olursak sol ayağınızla araca istediğiniz frenlemi yaptırabiliyorsanız kullanın ben şahsen ara sıra sol ayağımıda kullanıyorum.Bu arada refleksten vs bahsedenler ezbere araç kullanıyorlar galiba O An hangi ayağınızı kullanacağınız şans'a kalmıştır nasıl bir cümledir.Eline ve ayağına hakim olmayan kişilerin araç kullanmaması gerek.Aracı ezbere veya reflekslerinizde değil beyninizle kullanın.Bunun için trafikte akşama kadar yüzlerce Sürücü koltuğunda oturanın aracı değilde arac'ın sürücü koltuğunda oturan kişiyi sürdüğünü görüyoruz.
  • naparsan yap sol ayağını sabit tut kullanma
  • sen bir kez fren için SOL ayağını kullan,sonra o anda yaşadığın korku sana bir daha sol ayağını kullanmamayı öğretir sen rahat ol
  • Sol ayakla frene basildigini ilk defa duyuyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Yaparak yasayarak ogrenme dedigimiz sureci isletmek istiyorsunuz anladigim kadariyla:) Kural 1:Asla sol ayaginla frene basmaaaa

• Ben de otomatiğe ilk geçtiğimde sorun yaşamıştım. Satış görevlisi "sol ayağınızı koltuğun altına sokun öyle kullanın" demişti. İşe yaradı. Bir günde alıştım zaten.
  • Bence ilk arabani manuel alsaydin araba kullanirken zevk alirsin.

• Kimsede madem sol ayak kullanacaksin neden otomatik aldın dememiş. Çok mantıksız bir hareket sağ ayağı çek sol ayakla frene bas sonra onu çek sağ ayakla gaza bas. Ps3 racing oyununda kullaniyoz da arabada olmaz.

• Ani bir durumda refleks göstererek iki ayağınızı da aynı anda kullanmak hatasına düşerseniz ölebilir ya da öldürebilirsiniz. Allah muhafaza...
  • yıllarca manuel takılan biri olarak, geçen mecburen bi aracı otoparktan dışarı çıkarmak zorunda kaldım toplam 8-10 metre var yok

sanki 300 400 km yol yapmışım gibi yoruldum .
  • Topa solla vuran adam için normal bir durum burada çoğu kişi sağlak olduğu için tuhaf geliyordu
  • hem sol hem sağ ayakla frene basarak otomatik araç kullanabiliyorum, sonrasında manuele geçince hiçbir sıkıntı yaşamıyorum
  • Şimdi koşullarımızı şöyle özetleyelim.

1-Düz vitesli araba daha önce kullanmışsan ya da daha sonra kullanmayı düşünüyorsan
    2-Sağlak isen sol ayağında ince bir ayar yok ise.

Tercih: Sağ ayak

Kendimden örnek vericek olursam

1-İlk aracım otomatik.
    2-Sol ayağımla futbol oynuyorum. Sağ elimle yazı yazıyorum.
    3-Otomatik vites dışında araba kullanmayı düşünmüyorum.

Sonuç : İki ayağımıda kullanıyorum.

Bence kişinin özellikleri, alışkanlıkları ve hangi tür araç kullanacağı ile alakalı. Sağ ayaklı, düz vites kullananlara çok ters gelsede ben bu şekilde çok rahat ediyorum. 5 senedir İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum. Çok şükürde önemli bir hasarım yok. Düz vites araç kullanılmayacaksa ve her iki ayağımıda hükmedebiliyorsam bence bir sıkıntı yok. Sol ayağım protez değil sonuçta.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.