Şimdi Ara

Otomatik-triptronik megane 2 avantaj-dezavantajları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    otomatik vites megane 2 düşünüyorum, bu araçlar hakkında bilgisi olan ya da kullanan arkadaşlardan avantaj ve dezavantajlarını duymak istiyorum, zaman ayırıp yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..



  • selamlar bende 2006 triptonic megan 2 pri lpg li var bayırlarda kalkışda geri kacırması var . tam otomatıklerde bu sorun yokmuş sanırım.ama şunuda dıyeyim mesela baya bayırlarda araba solarken trıktonige alıyorum 3- den 2 cekıyorum ve gecıyorm aracları bu otomatıkde olmaz
  • Renault Megane II 2009 model Faz2 1.5 dci BVA 100 bg kullanmaktayım. Dik yokuşlarda D iken geri kaçırma var. manuel gibi frene basılı iken gaza yarım basarak kalkış yapılıyor. BVA tam otomatiklerde 1-2 viteslerde kararsızlık var maalesef. Fakat vites geçişleri sarsıntısız. (Aracı 1. elden satın aldım kullanıcıya bağlı tabii) Yakıt tüketimi ortalama şehir içi 7.8 lt/km altını görmedi. (Kış lastikleri, klima açık, trafik vb) şehir dışı 5.2--5.5 lt civarında. 90 km den sonra özellikle 110 km yakıt tüketim değerleri 8.5-9.5 lt fırlıyor. BVA'ların 4 vites olması nedeniyle olabilir. 90'ı geçmez isen sıkıntı yok ortalama değerler tutuyor. Faz1 ile Faz2 arasında bakım süreleri FazI'lerde 10.000 km iken Faz II'lerde 15.000 km. Ben yağı filtreleri ne olur olmaz diye 10.000 km olmadan değiştiriyorum. Hava filtresini ise 5.000-6.000 km değiştiriyorum. Ne de olsa dizel partikül oranı benzine göre farklı olduğundan filtrelerin temiz olması gerekir diye düşünüyorum.




  • bütün cevaplar için teşekkürler...faydalı bilgiler gerçekten. herkese kazasız sürüşler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.