Şimdi Ara

otomatik şanzıman arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
29.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin .2000 Clio otomatik vites li aracım var .Aracın son ıkı haftadır otomatik şanzıman arıza sınyalı yanmakta ve devırlı olarak araç kullanılmamaktadır.Araç bu şekilde bir süre gittikten sonra arıza ışıgı sonmekte ve araç yenıden devırlı olarak kullanılabılmektedır.Bu arıza olayı ıkı defa meydana gelmiştir.Bu arızanın neden kaynaklandıgını ve benım ne yapmam gerektıgını bılen bır arkadas varsa ve yardım ederse sevınırım .

• Derhal servise gitmen gerekiyor. Şanzumanda bir sorun var (benim tahminimce yağdır ama gene de emin olmak lazım) en son şanzuman servisi (yağ ve filtre değişimi) ne zaman yapıldı? Eğer içindeki yağ yanıksa kesinlikle şanzumanı bozar.
  • İlginize teşekkür ederim .Ben arabanın üçüncü sahibiyim yağın değişip değişmediğini bilmiyorum.Yalnız size bir sorum daha olucak yetkili servis dışındaki servislerde bu yağ değişimini yapabilirmi ( verimli olurmu ) , hangi yağı sız onerırsınız .İlginize şimdiden teşekkür ederim.
  • Aman aman aman o şanzıman yağına dikkat et bildiğim kadarıyla 60 bin km de bir o yağı değistirmen gerekli ama sen yinde servisine sor çünkü başına çok büyük bir iş alabilirsin ve kesinlikle ihmal etme valla 3-4 milyara kadar masraf çıkabilir yarın ilk işin yağını kontrol ettirmek olsun.Tabii başka bir arıza sıda olabilir fakat sorun neyse hallettirdikten sonra da yağına mutlaka sürekli bak.Saygılarımla.
  • yağ biraz pahalı diğer yağlara göre onun için kafana göre değilde bir servisin olurunu alarak değiştir zira arızanın kaynağı o olmayabilir
  • 45-55 ytl arası turar yag.servıste degıstırsen toplam malıyet 60-70 tutar senın degıstırmende fayda var .Unutma yag otomatık vıtesın canıdır.Ayda bırde ayriyeten kendın kontrol edecen uzun yol gıdersen vardıgında kontrol et . Bagajda yedek 1 lıtre yag bulunsun gerekırse eklersın. Servıste ıslem yapılırken bakarsan nasıl dolduruldugunu ogrenırsın.Senınkıne benzer bır sorun bende vardı yagı degıstırdım sorun kalktı.Sonuctan bızede haber verırsen sevınırım.
  • Bütün arkadaşların ilgisine teşekkür ederim.Dün akşam yağı değiştirmek için servise gittim.Arabadan çıkan yağın rengi siyah ve kokusunda yanık kokusu vardı.Yağı değiştikten sonra tekrar arıza ışığı yanarsa aracı serviste bırakmam söylendi.Aracı servis ışığı yanana kadar çalıştıracaklarını ve ışık yandığı andada bilgisayara bağlıyacaklarını söylediler.Şimdilik yanıp sönme olayı olmadı .Kısmet artık diyip çıkan sonucu bekliyecem.Güzel kazasız belasız günler dilerim.
  • Ariza isigi tekrar yanarsa buyuk ihtimal yag basinc valfini degistirmen gerekicek. Sadece biri arizalanmissa serviste degisimi 200YTL civari tutar. Ayrica bu islemden sonra otomatik vitesin tekrar programlanmasi gerekir serviste.
  • s.a benim otomatik vites arac var viteste sorun yaşıyorum bazen bağırıyo ama zor kalkıyo 1. vites 2. vites iyi ama ondan sonra araba vites atmıyo sadece biraz yavaşlayınca vites atıyo bu sorunu geri geri kalkarken araba sallanıyo zor kalkıyo rampada geri geri çıkmıyo. bu sorunu her zaman yaşıyorum. bugün sanayiye gittim yağı eksikti yağ koydular ama sorun halen aynı sizce sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler..
  • arabanızın şanzuman selenoyit valfleri arızalı anladığım kadarıyla ve böyle kullanmaya devam ederseniz yağ basıncını ayarlayamayacağı için şanzıman revizyonu yapmak zorundas kala bilirsiniz bu arıza renaultun genel sorunlarından biridir gecmiş olsun
    şöyle açıklayayım vale body ( şanzıman beyni ) kanallardan oluşuşur bu raya yağın basıncını selonoid denilen 3 parca (buji büyüklüğünde bujiden biraz kalın) ayarlar eğer vale body nin içerisinde hava oluşursa yada tıkanma oluşursa şanzıman arıza verir eğer hata sıklaşırsa selonoidlerin entegreleri yanar hata verdiğinde arabayı stop edin marş konumunda vitesi hareketli oynatın p d r n gezdirin 5-6 kez aynı şeyi her vites konumun da 2sn bekleyin
    yapılacak
    1. işlem hemen yağı kontro ledin ( çalışır vaziyette geri vitesine takın frenle beraber diğer kişi baksın ustanın bakamsı tavsiye edilir)
    2. işlem muhtemelen yağ bozulmuştur yağı değiştirin (şanzımanlar 9lt yağ alır ama hepsi aynı anda değişmez 4lt 4lt değişir
    3. belli bi süre kullanın eğerilk 1 hafta da yine hata verebilir ama prob. değil yağ tam karışmamıştır.
    4. hata vermeye devam ederse selonoidler sıkıntılıdır sakın servise gitmeyin 2000 tl.den aşağı fiyat çekemzler (benim araca 3200 dedielr )
    ulaşmak için mesaj atın ben yönlendiririm reklam olmasın diye firma ismi vermiyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 10 Ağustos 2010; 21:48:06 >

• merhaba
    benim arabam 2000 rte clio aynı şanzıman problemi var.
    sebebini sana açıklayayım.
    şanzımandaki hidrolik yağ basıncına ve şanzimanın ne zaman vites değiştireceğine
    yardımcı olan KAPTÖR VANASI diye 2 vana var.bu vanalar arıza yaptığında araç, vites atmada problem yaşıyor.
    çünkü yağ basıncı şanzıman içerisinde yeterli seviyede olmuyor.
    tablodaki arıza ışığı yanıp araç silkeme yapıyor.aracı KTT cihazına , yani hata mesajlarını veren cihaza bağlattığında
    basınç kontrollerinde karşına çıkıyor.
    bir başka ihtimalde keçelerin yağ kaçırması.
    masfara gelince :vananın tanesi 180 tl.2 vana var 360 tl.şanzıman yağı 4 litre ve fiyatı 100 tl
    anlayacağınız masraf yaklaşık 500 tl.ben yaptırdım. şu an gayet iyi durumda
  • Arkadaşlar merhaba forma yeni kaıtldım ben adanada otamatik şanzıman ustasıyım marka model farketmeksizin hertürlü aracın şanzıman revizyonunu yapabilmekteyim. numaram 506 898 58 44 - 535 691 28 89 herkeze yardımcıolabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Başımdan geçen bir olayı bilgi amaçlı paylaşmak istedim, Ben 1 Yıl önce Chevrolet Captiva LTZ 2012 Model 67.000 Km güzel para ödeyerek bir araba aldım arabayı Kartal Vergi Dairesinin ordaki OTOTAM araç expertiz firmasına götürdüm ve aracın herşeyine baktırdım problem olmadığını söyledir. Aracı kullanırken araç Geri vitese Aldığım da (R) ye vuruntu yapıyordu ve ben bu durumu normal karşılayarak 10 aya yakın kullandım ve birgün park ederken çok sert bir şekilde geriye geçti ve bu şekilde 2-3 gün daha çalıştı sonunda yolda giderken arıza lambası sonrasında motor kendini korumaya aldı geri vitese (R) ye aldığımda geri hiç hareket etmedi çok yere gittim ve en sonunda chevrolet servisi 10.000 Tl çıkardı peşinden Bostoncı Gün Otomativ Avni ustaya 4800 Tl ye yaptırdım.

Aracın hiç şanzıman yağı değişmemiş ve vuruntu yapa yapa geri vites tasını kırmış...

İhmal Etmemeniz dileğiyle kazasız belasız günler..

• 2006 cia focus ta buna benzer bir sorun yaşadım . benim araç yol aldıktan kısa süre sonra arıza ışığı yanar ve araç kendini korumaya alır adeta sürünürdü gitmez ölü gibi hareket ediyordu . sorun ise otomatik şanzıman beynin de çıktı .bu arızanın tespiti ise çok zordur .ustanın yanında aynı model araç olacak ki beyinleri değiştirip sorun var mı yok mu bakması lazım . varsa beyin arızalarını onaran büyük firmalar var garantili yapıyorlar .
    Bir citroen ustasına gösterildi.
    Sorun araç 2. viteste kalıyormuş. 1. vites devre dışı imiş.
    Otomatik şanzımancı açık bakmak lazım açmadan bir şey söylenilmez diyor.
    Varmı tavsiyesi olan. Yada tecrübesi.

[Citroen Saxo 1.4i OV.2001]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.