Şimdi Ara

OTOMATİK Mİ MANUEL Mİ? KARARSIZLIK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllarca manuel kullandım hep otomatik kullanılmaz bana bayan arabası gibi gelirdi. Şu an eşime imzamdaki aracı aldım arasıra kullanıyorum yarı otomatik olmasına rağmen aşırı derecede memnunum kaldıki tam otomatik çok daha iyidir.
  • önce oturup,bir takım ayrımları yapmak gerek.kağıt kalem çıkarıp yazalım...

otomatik---------------------manuel
    yoğun trafik olan bir il. ------------------- geniş yollar az yoğun trafik
    dur kalk çok ---------------------------------- dur kalk az
    eşimde kullanacak bahanesi-------------------------eşimde kullanacak ,kullanır
    ortalama 1 lt fazla yakıt ----------------------- ortalama 1lt az yakıt
    güçsüz sol bacak ------------------------------ güçlü sol bacak
    emsal manuele göre fazla arıza riski ------------- emsale göre az arıza riski
    genelde Hill-holder olması otamatiklerde ---------- hill-holdere extra para yada hiç bulunmaması
    rahattır ------------------------ 1 tık az rahattır.
    3-5bin lira emsalinden fazladır ---------------- 3-5 bin otomatikten azdır.
    özgürce vites atamazsın ------------------ otomatiğe göre özgürce vitesss...
    bakımı pahalı ve ayrıntılı --------------------- bakımı ucuz (otomatiğe göre ---hepsi)
    yürür hızlarda daha zevkli-kolaydır ----------------yürür hızlarda hakimiyet zordur..
    Tercihtir. ----------------- candır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attci -- 11 Ocak 2013; 19:10:28 >

• özetle yoğun trafiği olan şehirlerde otomatik şart.

herkezde yaşadığı şehri bilir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ancak Alır Kullanırmıyım Otomatik, Yok Aga O Debriyaja İlla Basacam :) Yoksa Ne Kullandığımı Anlayamıyorum.
  • Otomatikte bir viraja, kontrol tamamen sizde olacak şekilde, gaza basarak girip çıkamazsınız. Rampa inerken motor kompresyonundan istifade edemezsiniz. Uzun rampalarda frenler şişer. Ani hızlanma gerektiren durumlarda, hızlanamazsınız. Saniyeler öncesinden gerekli vitese geçemezsiniz. Araca tam manasıyla hakim olduğunuzu hissedemezsiniz.

Ayrıca tork konvertörlüde frene basarken, aracın devamlı kendini ileri atmaya çalışması beni rahatsız ediyor. Bir de durmaya yakın hızlarda aracın kendini ileri atmaya çalışması ve frene daha çok basmak zorunda olmak beni tedirgin ediyor. İkinci paragrafım tamamen kişiseldir.
  • İllede otomatik vites alınacaksa mutlaka sıfır araba tercih edilmelidir. Neden mi?

1-) Sağ el boşta kaldığından; a) Bu elle sık sık burun ve kulak karıştırılmıştır. Yani direksiyon simidi pislik içerisindedir, dokunulmaz...
    b) Arta kalan zamanlarda çay, kahve, kola, yiyecek alınmıştır. Dökülenlerle koltuklar pislik içerisindedir...
    c) Sıkışık trafik de düşünüldüğünde normalden fazla sigara içilmiştir, araba komple pislik içerisindedir...

2-) Otomatik vites genellikle rahatına düşkün kimselerin kullandığı ve arabaya sadece transportation vehicle muamelesi yapıp pek değer vermeyenlerin aracıdır. Para çok keyif tavan olduğundan 5 sene binerim sonra itelerim mantığıyla kullanılmıştır. Yani manuel ağır abilerin araçlarından göreceli de olsa daha bakımsızdır.

3-) 2. maddede belirtildiği üzere ehl-i keyf (bkz. tembel) kimselere hitap ettiğinden sürücünün tonajının fazla olma ve dolayısı ile sürücü koltuğunun yıpranmış-göçmüş olması muhtemeldir...

4-) Küçük boyutlu otm. viteslilerin bayan arabası olması kuvvetle muhtemel olup aracın durumu hakkında yorum yapmaya bile gerek görmüyorum...

Yukarıda sayılanlar v.b. sebeplerle otm. viteslinin 0 km.si makbuldur. Otomatik vites ülkemizin bilinç yapısı ile ilgili bir durumdur. İlk gördüğümüzde otm. vitese sakat arabası muamelesi yapmıştık. Sonra kadınlar direksiyon başında görülmeye başlayınca evlere otm. vites araçlar dahil oldu. Yani eş ve sevgii durumundaotm. vitesi tanıdık ve sevdik. Ama iddia ediyorum o teknolojiyi kullanan 10 sürücüden 7 si avantajının getirdiklerinden tam olarak yararlanamıyor ve hem cebine hem de araca zarar veriyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

Araçların fiyatları bir olsa bile otomatik vites almam gibi geliyor hiçbir zaman. O manueldeki hazzı vermiyor bence..

Neden Manuel?
    +Kontrol bende,
    +Araç kullanma zevki bence buradan geliyor,

Otomatik?
    +Konforlu
    +Rahat
    +Stop ettirme derdi yok

Şu cruze mesela gidip alacak olsanız otomatik vites bedava, alır mıydınız?

uzun süredir otomatik kullanıyorum sana tavsiyem otomatik aracı sadece bedava veriyorlarsa al ama sözüm yanlış anlaşılması sözüm edc,dsg, cvt, mcp, auto 6r, easytronik, tam otomatik şanzımanlar için yoksa gidip otm mercedes alacaksan bir şey demem o bahsettiği cruze intiharın olur tam otm şanzıman yüz yıllık teknoloji aracın gücünü araç yeniyken %15 törpülüyor ki %15 çok yüksek bir oran araç eskidikçede %15 artacaktır. Yani git düz vites al kafan rahat bin

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

quote:

Araçların fiyatları bir olsa bile otomatik vites almam gibi geliyor hiçbir zaman. O manueldeki hazzı vermiyor bence..

Neden Manuel?
    +Kontrol bende,

Otomatik?
    +Konforlu
    +Rahat
    +Stop ettirme derdi yok

uzun süredir otomatik kullanıyorum sana tavsiyem otomatik aracı sadece bedava veriyorlarsa al ama sözüm yanlış anlaşılması sözüm edc,dsg, cvt, mcp, auto 6r, easytronik, tam otomatik şanzımanlar için yoksa gidip otm mercedes alacaksan bir şey demem o bahsettiği cruze intiharın olur tam otm şanzıman yüz yıllık teknoloji aracın gücünü araç yeniyken %15 törpülüyor ki %15 çok yüksek bir oran araç eskidikçede %15 artacaktır. Yani git düz vites al kafan rahat bin

Bu yeni astralar için ne düşünüyorsunuz peki? onlarda otomatik sorunu var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

özetle yoğun trafiği olan şehirlerde otomatik şart.

herkezde yaşadığı şehri bilir...

hocam epeydir sormayı unutuyorum senin dsg nasıl ne alemde kaç bin oldun varmı çatırtı çuturtu birde yeni nesil golf 7 kullanılanlar daha sağlam deniyor varmı kulağına ilişen bir şey.

Düz vites araç artık işin ameleliği.. Lüks araçlara dikkat edin hep otomatik olarak satılıyorlar manuel versiyonları neredeyse yok bir çoğunun. Örn. Mercedes,Bmw

Diğer firmalarda artık yavaş yavaş otomatik vites e dönmeye başlıyor.. Bir çok firma çift kavramalı şanzımanlar üzerinde atağa kalkmış durumda yeni trend bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 11 Ocak 2013; 21:12:27 >

Başka bir konuda yazdığımı aynen kopyalıyorum:

"Kardeşler kıraathanesi müdavimlerinin yorumları gelmiş yine. Yokuşta çekmez, çabuk hızlanmaz, çok yakar...

Aynı adamlardan okeyde dönerken yorumlar:

- Abi 2.0 motor araba alıcam?
    - Aman ha! Çok yakar naptın sen. Araba dediğin 1.4 den aşağı 1.6 dan yukarı olmayacak.

- Otomatik vites düşünüyorum
    - Sakın! Çabuk arızalanır, hızlı gitmez, yokuşta bayılır. Hem errrrkek adam dediğin manuel kullanır abijiim!!!

- X firmasından araba alıcam?
    - Amman abicim sakın, satamazsın son sahibi olursun. Sana temizinden bir şahin alalım parçası da ucuz.
    "

Ha altınızdaki araç 3.2 litre 295 beygir benzinli bir araçtır, o zaman manuele lafım olmaz ama 1.3 multijet dizel ya da 1.4 atmosferik benzinli (hatta LPG'li!) motorla manuel vitesi savunmak komik.

Dip not: Aracım manuel, güncel güvenlik önlemlerinden hiç biri yok ve profesyonel sayılacak düzeyde kullanıyorum. Ha bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik olacak.

• quote:

quote:

quote:

Neden Manuel?
    +Kontrol bende,

Otomatik?
    +Konforlu
    +Rahat
    +Stop ettirme derdi yok

hiç çalışmadığım yerden soruyorsun ben opele hiç bakmadım şimdiye dek ama en son baktığımda opel tam otomatiğe dönmüş sana uzun süre otm konusunda yaptığımım master sonucunda sana bir kaç soru soruyorum sorulara verdiğin cevaba göre şanzımanını seç soruyorum:

1. Performans ve az yakan, konforlu bir şanzıman mı istiyorsun(tabi bunlar kısa ömürlü ve çok arıza çıkaran şanzımanlar):dsg,edc
    2. Uzun ömürlü göreceli olarak performanssız olduğu söylenen esasında manual olan otomatikleştirilmiş manual hunlar Türkiye şartları için mantıklı bence ve azcık sarsıntılı bir şanzıman mı istiyorsun:mcp ve auto 6r ama auto 6r biraz flu
    3. Çok uzun ömürlü performanssız sarsıntısız yağ gibi vites değiştiren, esasında değişken geometrili ilkel bir mille çalışan bir şanzıman mı istiyorsun: Tam otomatik, bu listelerde at diye geçer toyota 4 ileri at kullanılır ama yakında 6 ileri at ye geçecek sanırım, chevrolet 5 ileri at kullanır, tam otomatikler uzun ömürlüdür ama performası çok törpüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 11 Ocak 2013; 21:18:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Arabanın kontrolu, beygirleri hissetmek gibi geyiklerle manuel vitesi savunan arkadaşların alayındaki arabalar 1.3, 1.4 ya da 1.6 değilse ben de bir şey bilmiyorum demektir.

"Kardeşler kıraathanesi müdavimlerinin yorumları gelmiş yine. Yokuşta çekmez, çabuk hızlanmaz, çok yakar...

- Aman ha! Çok yakar naptın sen. Araba dediğin 1.4 den aşağı 1.6 dan yukarı olmayacak.

- Sakın! Çabuk arızalanır, hızlı gitmez, yokuşta bayılır. Hem errrrkek adam dediğin manuel kullanır abijiim!!!

- Amman abicim sakın, satamazsın son sahibi olursun. Sana temizinden bir şahin alalım parçası da ucuz.
    "

Ha altınızdaki araç 3.2 litre 295 beygir benzinli bir araçtır, o zaman manuele lafım olmaz ama 1.3 multijet dizel ya da 1.4 atmosferik benzinli (hatta LPG'li!) motorla manuel vitesi savunmak komik.

Dip not: Aracım manuel, güncel güvenlik önlemlerinden hiç biri yok ve profesyonel sayılacak düzeyde kullanıyorum. Ha bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik olacak.

hafıs yanlış anlamada ben mesajından bir sonuca varamadım daha net söyler misin ne demeye çalıştın küçük motorda otm kullanalım yani özet geçer misin

• Bir arkadaşınıza ait otomatik vites araba varsa onu bir kaç günlüğüne sürebilirsiniz. Sizin için bu seçim çok önemliyse araba bile kiralayabilirsiniz. Bence gözlem ve deneyimle en doğru sonucu bulacaksınız kendi adınıza.

quote:

quote:

quote:

Neden Manuel?
    +Kontrol bende,

Otomatik?
    +Konforlu
    +Rahat
    +Stop ettirme derdi yok

hiç çalışmadığım yerden soruyorsun ben opele hiç bakmadım şimdiye dek ama en son baktığımda opel tam otomatiğe dönmüş sana uzun süre otm konusunda yaptığımım master sonucunda sana bir kaç soru soruyorum sorulara verdiğin cevaba göre şanzımanını seç soruyorum:

1. Performans ve az yakan, konforlu bir şanzıman mı istiyorsun(tabi bunlar kısa ömürlü ve çok arıza çıkaran şanzımanlar):dsg,edc
    2. Uzun ömürlü göreceli olarak performanssız olduğu söylenen esasında manual olan otomatikleştirilmiş manual hunlar Türkiye şartları için mantıklı bence ve azcık sarsıntılı bir şanzıman mı istiyorsun:mcp ve auto 6r ama auto 6r biraz flu
    3. Çok uzun ömürlü performanssız sarsıntısız yağ gibi vites değiştiren, esasında değişken geometrili ilkel bir mille çalışan bir şanzıman mı istiyorsun: Tam otomatik, bu listelerde at diye geçer toyota 4 ileri at kullanılır ama yakında 6 ileri at ye geçecek sanırım, chevrolet 5 ileri at kullanır, tam otomatikler uzun ömürlüdür ama performası çok törpüler.

hocam bunun bir ortası yok mudur kafam iyice karıştı. asla sorun çıkartan eski, beni sinir edecek, hızlı olmayan bir vites istemem

• otomatik daha rahat bence helede istanbul trafiğinde
  • eşim de kullanacak diye yarı otomatik bir araç aldım. son derece rahat. istersen manuel kullanma imkanın da var.
    bazı arkadaşlar motor freninden yararlanamazsın gibi şeyler yazmış. yokuş aşağı inerken sıkıntı yapar demişler. yok öyle birşey. gayete motor freni yaparsın. çok uzun yokuşları çok rahat indiğimi bilirim. hiç bir sıkıntı yaşatmaz. frenler falan da şişmez. bunu diyen arkadaşlar ya hiç otomatik kullanmamıştır ya da henüz tekniğini çözememişlerdir.
    tek hoşlanmadığım yönü manuellere göre biraz hantal olması. bazen gerçekten çabuk hızlanmak gerekiyor. o gibi durumlarda manuel modda kullanıyorum.
    tamamen tercih meselesi. bir süre manuel, otomatik ve yarı otomatik vitesleri test edin öyle karar verin bence.

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Arabanın kontrolu, beygirleri hissetmek gibi geyiklerle manuel vitesi savunan arkadaşların alayındaki arabalar 1.3, 1.4 ya da 1.6 değilse ben de bir şey bilmiyorum demektir.

"

hafıs yanlış anlamada ben mesajından bir sonuca varamadım daha net söyler misin ne demeye çalıştın küçük motorda otm kullanalım yani özet geçer misin

Hocam benim demeye çalıştığım, şu ülkede körü körüne bazı şeyleri savunmaya devam etmemizin çok saçma olduğuydu. Araba araştırırken çok fazla araçla haşır neşir oldum zamanında.

- 1.2 litre TSI motorlu skoda yeti kullandım, otomatik vitesliydi, yokuş yukarı olmasına rağmen bana mısın demedi. Şahane ivmeleniyor.
    - 2.5 litre opel vectra, 96 model CDX modelini kullandım, o da otomatik, bir gidişi var aman Allahım!
    - 1.2 litre opel corsa kullandım, o da yarı otomatik, şehir içi performansı fena değildi ama şehirler arası yollarda çabuk hızlanacak bir araba değil.
    - Mercedes 500 SEL kullandım, 5000 cc motorun gücünü anlatmama gerek yok zaten, o da eski nesil otomatik.

Yani otomatik kullanmadan sağdan soldan duyulan yorumlarla "abi otomatik arıza yapar, yokuşta bayılır" demek saçmalık, kullanın da görün arıza yapıp yapmadığını

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.