Şimdi Ara

Otomatik mi Düz Vites mi ?????? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
60.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MitsubishiLancer
    Bilende konuşuyor bilmeyende otomatik vites araç nasıl 7000 tl masraf açıyor:) yok artıl Lebron James yani.manuel vites araç heleki istanbul gibi yerde genç ateşli çok usta değilseniz amelelikten başka birşey değildir.otomatik vites araç her zaman iyidir.bir miktar tüketim artışı ve performans kaybından başka hiçbir eksisi yoktur manuele göre.bakımı da öyle pahalı felan değildir.ilk kalkış anından sonrada performans kaybını fazla hissedemessiniz.Zaten yakında dozerlerin bile otomatik vitesi çıkarsa şaşırmayın belki de öyledir bilmiyorum:)

    Vitesine göre değişir bence.
    Mesela DSG şanzımanı dağıtırsan, yenisi 10 bin Euro imiş diye duydum.
    Gerçi dağıtan duymadım ama kısmet işi bu...
  • Ne yani jettanın fiyatının yarısı şanzumanamı gidiyor? DSG şanzuman iki debriyajlı bir manuel şanzuman. Öyle aman aman dağılmaz, en fazla balatalarda sorun çıkar o da 1500-2000 lira gibi hallolur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz101
    Ne yani jettanın fiyatının yarısı şanzumanamı gidiyor? DSG şanzuman iki debriyajlı bir manuel şanzuman. Öyle aman aman dağılmaz, en fazla balatalarda sorun çıkar o da 1500-2000 lira gibi hallolur.

    Sadece öyle bir sorun çıkarsa problem değil tabi.
    Ben de kolay kolay bozulacağını zannetmiyorum ama fiyatı insanı tırsıtmıyor değil.
  • bende 2 yıldır s320 otomatik kullanıyorum çok memnunum çok şükür bir sorun yaşamadım .
  • abi arabaya o ivmeyi kendin aldırmak gibisi yok tabiki düz vites
  • kişiye göre değişir ama annemim ı otomatik vitesli puntosunu kullandıktan sonra kesinlikle ve kesinlikle manuel derim. abicim sen arabayı değil araba seni kullanıyor gibi.keyif sıfır ekonomi sıfır en iyisi takıcan vitesi bağırttırıcan arabayı gidicen yoluna otomatikmiş peh...
  • Otomobilden keyif almanın yolu ikide bir vites topuzunu avuçlamakmı oluyor. Benim otomatik vites aracım var ve acayip keyif alıyorum. Sadece kalkarken ve parkederken elim vitese gidiyor. Çok da mutluyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brandnew

    Otomobilden keyif almanın yolu ikide bir vites topuzunu avuçlamakmı oluyor. Benim otomatik vites aracım var ve acayip keyif alıyorum. Sadece kalkarken ve parkederken elim vitese gidiyor. Çok da mutluyum.


    tabi kişiden kişiye göre degisir ama bende manuel den yanayım. 2den 4e takıp hızlanmanın zevki bi baska

    not: simdi "o yaptıgın motoru öldürür" diyenler olcak biliyorum zaten demenize gerek yok.
  • Debriyaj olmayan bütün arabalara 'EVET'...yüksek motor gücü olan arabalarda ( örnek: Astra 1.40 140 hp ) otomatik, manuel den kat be kat üstündür bence her açıdan..Otomatik viteste bence en önemli nokta, vites geçişlerindeki süredir. Eğer otomatik şanzıman vites geçişlerinde sürüş performansını etkilemiyorsa, her zaman otomatik derim. ki artık yeni araçların hemen hemen hepsi bu özelliği sağlıyor.
  • araç sollarken otomatik vites dez avantaj sağlamaz mı, yani tamamen aracın insafına kalmış oluyorsunuz bu durumda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliriza81

    araç sollarken otomatik vites dez avantaj sağlamaz mı, yani tamamen aracın insafına kalmış oluyorsunuz bu durumda




    hocam uzman tv de izledim bugün otomatik vitesli araçlarda sollama nasıl yapılır diye..orada gayet güzel anlatımı yapılmış..

    normal devirde ilerlerken sollamaya çıkılacağı zaman gaza biraz abanınca araba vites küçültüp hızlanmaya geçiyormuş aynı manuelde bir alt vitese geçirip aracı hızlandırmak şeklinde..

    böylelikle sollama gayet rahat bir şekilde gerçekleşiyormuş..burada önemli olan gaza basmayı bilmekmiş

    ek: bende ikisinin arasında kararsız kaldım özellikle opel vectra..96 model ama bütçe buna el veriyor ancakk...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilness -- 21 Mayıs 2011; 14:58:41 >




  • yaklaşık on yıldır ehliyetli olarakda 3 yıldır araba kullanıyorum. Özellikle avanak avanak araba kullananlar oldumu sol şeridi babasının meydanı gibi çıldırıyorum kornaya bas adam selam sanıyor. Bizim şehir küçük Silifke bilen bilir bir tane ana cadde var yaklaşık 700 metre uzunluğunda ondan sonra yol serbest. Ancak şu an kullandığım brodway resmen sol bacağımı sızım sızım ağrıtıyor heleki çok sık dur kalk yaparsam. Diğer kullandığım tofaşlarda bu yoktu. Ben epey merak sardım bu otomatik vites işine de eşek sürmekden farkı yok diyen çok (D)eh diyorsun başka bişey yok. Bütüçe olarak ise en fazla 6000 tl civarı param var. Arabamı 5,250 sayarsam. Manu vitesin sevdiğim yanı sinirli bir anımda gerek vites küçültürken 5 ten dörte sert bi şekilde gerekse ani hızlanmalarda resmen psikoloğ oluyor. İmkanım olursa yada bir arkadaş vesile olursa illaki denemek isterim.
  • vitesi eline almayınca zevk alamıyormuş arkadaş bu arkadaş eminin otomatik vites kullanmamıştır. birde cruze kontrol çok işime yarıyor .. hep gaza bas insanın ayağı ağrıyor çabuk yorgunluk çöküyor.. otomatik vites cruze kontol tüm teknolojiden faydalanmak lazım sonuçta rahat etmeniz için tasarlamış..
  • Cok kisa ve net cevap, duz vitesin eksisi yok. Otomatikle baslamanin geregi de yok bence ki, sonra duze alismak cok zor gelir. Nasil ki biz de, simdi senkronize duz vites kullaniyoruz fakat kara sanziman zorumuza gidiyorsa. Onun icin zordan baslayip, onu ozumsemek her zaman iyidir, kolaydan baslayinca zora gelemez olunur.

    Bir de sunu soylemekte fayda, ben simdiye kadar hic bir otomatik sistemden manuel kadar verim ve tatmin almadim (bunlara otomatik vites, otomatik klima, otomatik far, otomatik silecek, traction control, otomatik el freni vs. vs. dahil)

    Zaten olaya ve kullanima hakimseniz, otomatigin yapmaya calistigini sizin beyniniz yapiyor ve hic farkinda olmadan el ve ayaklariniza kumanda ediyor.

    Fakat yabanci olunan bir konuda, ornegin ucak ucur derseniz, tabii ne kadar otomatik olursa o kadar iyi derim.

    Bir de herseyin otomatigine alismak insani koreltir. Otomatigin sizi kurtaramacagi, insiyatifi ele almak gereken durumlarda. Hatta cok istisnai durumlarda, otomatik sistem isinizi daha da zorlastirabilir. (( buz veya toprak/cakilda ( hele hele yol ondule, amortisorlerde yari omru asmissa) pedala dibine kadar basip ABS'nin arabayi cabuk durdumasini beklemek gibi))

    Bence ne kadar az otomatik o kadar iyi. Insiyatif otomatikte olmayacak fakat otomatik arka planda bir sigorta gibi beklemede olursa okey.

    Selamlar,




  • istanbul da yaşıyorsan otomatik vites araba kesinlikle avantaj .. şahsi olarak söylersem düz vites arabayı kullanmayı daha cok seviyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eray89

    performans bakımından otomatik daha seri kalkar ama aynı aracın manualinin max hızı daha fazladır

    dostum seni birileri çok iyi galyana getirmiş...
    otomatik vites daima kalkışlarda sıkıntılıdır
    manuel viteste aracı kaldırma problemınız yoksa otomatık vitese oranda çok daha kaliteli bir performansa sahiptir
    ancak günümüz teknolojiye göre dsg şanzımanlı yeni transporter ile manuel bir transporter arasında fazla fark görünmemekte ancak yinede manuel olan kalkışlarda daha iyi performanslıdır
    otomatik vitesli araç tamamen elektronik üzerine dayalı olduğundan kalkıştaki patinaj çekmeyi abs kitlemeyi en aza düşürmek için kalkışta sıkıntı yaşatır
    otomatik golf sahibi arkadaşım var ve inanın çocuğun sıkıntısı çok büyük
    bende t5 sahibiyken (at tan inip eşşeğe bindim ) fiorino aldım triptronik vites inanın böyle berbat bir performans yok manuel vitesi çok daha performanslı
    eğer illaki rahat kullanayım derseniz hp si yüksek otomatik alın
    yok arkadaş ben vites takıcam o zevki alıcam performansımda iyi olacak derseniz maneul öneririm
    bu arada otomatik vitesin manuele oranda yakıtı daha fazladır bunuda göz önünde bulundurun.




  • Otomatik vites rahattır.sakin kullanırsanız fazla bi fark yok yakıtta manuele göre.
  • Düz vites=Tadını çıkarmak,Hızlanması daha yüksek,Arabayı hissetmek
    Otomatik vites=Konfor
  • düz vites - yorgunluk ve hamallık
    otomatik - konfor + konfor
  • Babam vitesli arabalara at arabası diyor :D

    Eniştem bana vitesli araba verdi yok debrajı ayağından yavaş yavaş çek yok vites atarken debraja bas frende de debraj bunedir ya

    otamatik AKAR......
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.