Şimdi Ara

otomatik focuslarda yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba öncelikle.. Bugun bir focus beğendik. 1.6 comfort 2000 model 110binde otomatikti. Ustaya gösterdik.. Usta araba temiz lakin çok yakar dedi. Kmde 500bine kadar yolu var dedi. Burdan 2000 model otomatik focus kullanıcıları beni aydınlatabilir mi? Gerçekten böyle astronik rakamlar mı yakıyor bu focuslar ? Ayrıc tüp taktıracağmı söyledim en fazla yarıya iner dedi. Benim amacım 200bin ve altında yakan bir arabadır..



  • Fordlar'ın otomatik şanzumanının çok yaktığı gerçek ancak bu hesap biraz yanlış. Ustanızın hesabına göre aracın 100km, 13,75lt yakması gerekir ki, hemen hemn aynı şanzımanı kullanan 2000 motor mondeo marka aracımla ben bu rakamları görmedim. 1,6 aracın şehir içi yakıt tüketimi 9,0-10lt, şehirlerarası ise 7-8,5lt arasında kabul ettiğimizde otomatik için %10, otomatik kullanımına acemilik varsa %15 fazlası olur. LPG'ye geçtiğinizde bu değerlere %20 ilave edeceksiniz ancak lpg litre fiyatı ucuz olduğu için %35-40 civarında rakamsal olarak tasarrufunuz olacak.

    Otomatiğin çok yakma nedeni 4 vites klasik olmasıdır. Eski nesil bir şanzıman ancak güncel modellere göre daha sorunsuz denilebilir. Vites geçiş devirlerine alışana kadar tasarruf etmeniz pek mümkün değil. Geçişlere alışmak ise adaptif bir şanzıman olduğundan (gaza basış şiddetine göre vitesleri ayarladığından) uzun zaman alabilir. Ancak hafif gaz vererek aracı zorlamadan büyük vitese ulaşıldığında gayet ekonomik değerler de verir. Otomatiğin konforu, bir nebze olsun tüketimdeki fazlalığı unutturacaktır.

    Kullanmış olduğunuz aracın yakıt değerleri lpg'li ve Ankara'da ise normal, diğer iller için ortalamanın altında. Bu nedenle değil focusla, birçok araçla mukayese ettiğinizde diğer araçlar çok yakıyormuş gibi gelecektir. Benim hesabımda ortlama değerler, bu benzin fiyatları ile şehir içinde km'de 37,5krş, lpg'de ise 19-22krş aralığı.

    Saygılarımla.




  • lpgli aracım uzun dönem tketimii görebilirsiniz. düzgün kullanımda yakıtı normaldir.
    kocaeli şehir içi tüketim.

    http://www.spritmonitor.de/en/detail/301533.html
  • Sehir ici normal olani 37-41 ykr civaridir. Arkadasimin arabasi bu civarda yakmaktadir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.