Şimdi Ara

otomatik, dizel, minik bi araç..ne almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk arabamı almayı düşünüyorum, ve bugün bütün galerileri gezmemize rağmen karar veremedim. Bu işten anlayan birilerinin tavsiyesine ihtiyacım var, çünkü ben arabayı görünüşüne, rengine göre, yok efendim koltuk ısıtması var mı filan o gözle değerlendirecek kadar cahilim bu konuda:((
    Bi kere otomatik vites şart benim için.
    Dizel istiyorum, aslında yılda en fazla 15.000km filan yapacağım, benzinli alabilirsin diyorlar, ama arabayı babam alacak, yakıt parasını ben vereceğim, ne kadar ekonomik yakıt o kadar iyi benim için:)
    Bir de ufak tefek bi araba olması lazım.
    Sıfır almayı düşünüyorum çünkü otomatik dizel 2.elin fiyatı sıfıra çok yakın. ya da ben uygun bi şey bulamadım:(
    Bi kaç seçenek var:

1. Toyota Yaris Terra Sporty 1.4- 4D multimode vites. 39.000 dediler. yalnız şöyle ki, arabanın önü çok yüksek. ve ön konsol çok sıradan. dönmeli döüğmeler filan var, difital bi şey yok nerdeyse.

2. Punto Evo Dynamic 1.3 Multijet 95hp Dualogic. 42.000 dediler. bunun sorunu da, otomatik dizelin en yüksek donanımda olması ve fiyatı yükseltmesi. Fiat'a 42.000 verilir mi bilmiyorum.

3. VW Polo Comfortline1.6 90ps TDI. 46 filan diyolar. bi de araba boş gerçekten adam gibi bi şey yok.

4. Renault Clio HB. 1.5dCi 85 bg BVR Extreme edition. buna da 39.000 dediler.

yorumlarınıza, varsa bildiğiniz denk geldiğiniz 2. el tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler şimdiden

• yılda 15.000 km yapacaksanız dizel almayın...

benzinli ve sıfır alın.

ayrıca bayansınız galiba 2. el arabanın sorunlarıyla uğraşamassınız...

ibiza, corsa, fiesta alabilirisiniz. hemen hemen aynı kalitede araçlardır. hangisini beğenirseniz onu alın.

hayırlı olsun.
  • günde 50km. yol gideceksem eğer ortalama, corsa'nın aylık benzin masrafı ne kadar olur ki?
  • picanto , rio , i20 ,getz cok uygun araclar fiyatlarıda uygun bakmanızı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebrushka

günde 50km. yol gideceksem eğer ortalama, corsa'nın aylık benzin masrafı ne kadar olur ki?

günde 50 km ayda 1500 km yapar. benzinli bi araç alırsanız vede istanbul gibi kalabalık biyerde kullanacaksanız dur kalk vs. o araç 10 lt yakar 100 km'de. buda aşağı yukarı ayda 600 - 650 tl yakıt masrafına eşdeğer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zouzuni

picanto , rio , i20 ,getz cok uygun araclar fiyatlarıda uygun bakmanızı öneririm

getz artık üretilmiyor dediler bugün, ama diğerlerine bakabilirim. teşekkürler:)
  • fiesta bunlar arasında görüntü olarak en çok beğendiğim araç zaten. ama ayda 600 filan bana çok gelir. gülü seven dikenine katlanır diyebilirsiniz ama, ben yine de dizel düşünüyorum.
    ilk mesajımda saydıklarım arasında hangisini tavsiye edersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiorino Otomatik Alıcam Gibi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, eğer ille de yukarıdaki 4 araç arasında seçim yapmak istiyorsanız ve fikre ihtiyacınız varsa...ben clio tavsiye ederim...

punto en dolu secenek...fiyat yuksek diye dusunmeyin artık ucuz araç kalmadı. daha doğrusu donanımlı ucuz araç yok...servisi ve parca acısından diğerlerine gore daha sorunsuz bir araçtır...

polo dediğiniz gibi çok boş ve pahalı...parça ve servis de pahalı...ilk aracınız olacağı için sürtmeler dokunmalar mini hasarlar olması muhtemel...

yaris ile ilgili bir şey diyemeyeceğim..ancak bildiğim kadari ile deperemde toyota en çok sıkıntıyı yaris ile ilgilii yaşadı...

clio ise sağlam, kendini ispatlamış bir motora sahip...parça vb sikinti yok. fiyat çok uygun olmasada dizel oto. olunca bu fiyatlar kaçınılmaz...

dediğim gibi clio tavsiye ederim, ikinci sırada punto...

şimdiden hayırlı olsun...
  • otomatik vites+dizel malesef bu standartlari istediginizde, lafin gelisi en dandik arabanin fiyati 40 binin uzerine cikiyor. En azindan dizel olusundan feragat edersniz fiyat biraz daha duser.

aslinda yeni aveo ltz at (benzin otomatik vites) 36 bin
  • full olmasına gerek varmı orta donam seviyesinde bişeyler bakın derim ben corsa ve fiestayıda tavsiye eder kaçarım eğer hergün 50 km yol yapacaksanız haftanın 7 günüde buna dahil yılda 18 bim km yapar ve dizel kaçınılmaz olur ama bide lpg olayı varki ben lpgli arabaya binerim derseniz lpgli dahada ekonomik olacaktır artan yakıt fiyatları karşısında
  • yılda 15.000km yapcaksanız dizel almanız avantajlı olur , bende aynı durumda oldugum ıcın corsa dızel aldım. Benzinli düşünüyorsanız heleki otomatikte çok yakar dizel en iyisi . forumda dizel otomatik hyundai accent era yı 35 bin e almışlardı diye biliyorum sedan ama çok buyuk degıl rahatlıkla kullanılabılen bır arac , i20 modelide var ama dizelde otamatik seçeneği var mı hatırlamıyorum . Hyundai , fiat punto, fiesta ya bakın . Fiat ta 500 c modeli var ona da bakın kuzenım az yakıyor dıye almayı dusunuyor . corsa dizelde otomatik secenegi yok maglesef , manuel corsa benzinlinin yakıtı iyi diye duydum ama otomatiği bilmiyorum .Astra classıc III hb dizel otomatik 44bin fiyatı var imkanınız varsa puntoya okadar vermektense astra da uygun hyundai i30 unda dizelı aynı civarda . yeni aveo da lar güzel ama benzinli ona da bir bakın :) ikinci el corsa otomatik dizellere de bakın 2011 de kaldırdılar dizel de otomatiği ama önceki modellerde vardı .
    @Prestor nıcklı arkadasında dedıgı gıbı otomatık ve dızel olusu fiyatı fırlatıyo , birde bazı dizel arabalarda otomatik seçeneği bulunmuyor
    tercih sizin hayırlı olsun şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Eylül 2011; 23:34:13 >

• Ekim'de Yaris'in yeni kasası geliyor.
  • bence corsa dizel ya da c3 dizel az yakar güzeldir size uygun
  • bence dizel benzin teranesine bulaşmayın, benzin fiyatları malum. ayrıca basacak olursunuz içiniz cız eder. v6 aracımız var dizel, gerisini siz düşünün.
  • bence benz,n+lpg ikislisini seçim dizelle benzinli araba arasında artık 6-7 bin lira fark var

fiat punto evo 1.4 77 hp benzinli kampaya fiyatı 35 bin lira+ lpg takıyorlar garantili 2 binde bunu desen 37 bine istediklerinizin hepsi olur.

yada i20 1.4 100 hp otomatik + garant,li lpg kiti 34 bine herşey dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 4 Eylül 2011; 14:26:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

full olmasına gerek varmı orta donam seviyesinde bişeyler bakın derim ben corsa ve fiestayıda tavsiye eder kaçarım eğer hergün 50 km yol yapacaksanız haftanın 7 günüde buna dahil yılda 18 bim km yapar ve dizel kaçınılmaz olur ama bide lpg olayı varki ben lpgli arabaya binerim derseniz lpgli dahada ekonomik olacaktır artan yakıt fiyatları karşısında

Full olmasına hiç gerek yok, ama clio hariç dizel+otomatik hep full donanımlarda var ne yazık ki:( dizel isteyince corsa ve fiesta elenmiş oluyor, çünkü düz vites konusunda pek iyi sayılmam.
    bu durumda clio kalıyo fiyatı uygun olarak. iyi bir araç mıdır?
    bi de yıl sonunu beklemek mantıklı mı acaba? çok acil ihtiyaç değil çünkü..
  • Benzinli araba kullanan biri olarak artık galeyana geldim. Araba parasından çok benzin parası verdim. Artık saçlarım seyreldi ve delirmek üzereyim.

Atmosferik her arabanın gitmesi için belli bir devir çevirmeniz gerekiyor. Bu devirlerde ocağınıza incir ağacı dikiyor. Artık devir dizel devri. Ne olursa olsun dizel alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebrushka

quote:

Orijinalden alıntı: kick down

full olmasına gerek varmı orta donam seviyesinde bişeyler bakın derim ben corsa ve fiestayıda tavsiye eder kaçarım eğer hergün 50 km yol yapacaksanız haftanın 7 günüde buna dahil yılda 18 bim km yapar ve dizel kaçınılmaz olur ama bide lpg olayı varki ben lpgli arabaya binerim derseniz lpgli dahada ekonomik olacaktır artan yakıt fiyatları karşısında

Full olmasına hiç gerek yok, ama clio hariç dizel+otomatik hep full donanımlarda var ne yazık ki:( dizel isteyince corsa ve fiesta elenmiş oluyor, çünkü düz vites konusunda pek iyi sayılmam.
    bu durumda clio kalıyo fiyatı uygun olarak. iyi bir araç mıdır?
    bi de yıl sonunu beklemek mantıklı mı acaba? çok acil ihtiyaç değil çünkü..

bi arkadaşımda clio var gerçekten kalas gibi bi araba konfor namına hiç bişey yok yada ben benim arabadan inince öyle hissediyorum renault dizelde çok başarılı bana göre hem dayanıklı hemde az yakan motorlar yapıyor
    araç şu anda acil ihtiyaç değilse biraz bekleyin bence çünki şu sıralar fiyatların tavan yaptığı bi dönemdeyiz talep azaldığı taktirde fiyatlarda da bi düşüş söz konusu olacaktır ha birde söylemeyi unuttum sanırım clioda klasik 4 vitesli sistem var otomatik olarak bu sistem yapmaya çalıştığınız ekonomiyi yapmanıza engel olacaktır bu sistemle aracınız manuel bi benzinli kadar bile yakabilir neden polo tdi dsg almayı düşünmüyosunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.