Şimdi Ara

OTOMATIK DIZEL MEGANE CIKMIS :)) PEHH PEHH

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili arkadaslar... dag fare dogurdu...
    RENAULT megane otomatik dizel cikmis...
    100 beygir duz viteste 4.6 litre motorin tuketen megane
    sozde otomatik vitesinde ise 5.8 litre harcıyor... YANI KLASIK VE ESKI OTOMATIK VITES MANTIGI

ancak rakipleri ise almis başını yürümüş... ornegin CITROEN C4 te otomatik vites
    daha az mazot yakıyor düz vitese gore... ve hakeza... buna peugeot, toyota felan da eklenebilir...

yeni nesil otomatikler daha az yakarken neden hala PAZAR LIDERI RENO
    milletimize kalitesiz urunler sunmakta??? ki bunu da yenilik olarak duyurmakta... PES DOGRUSU

merak edenlere tüketim degerleri: MEGANE vs. C4:

MEGANE 1.5dci 100 beygir

OTOMATIK VITES YAKIT TUKETIMI
    Şehiriçi 7,7 -
    Şehirdışı 4,7 -
    Karışık 5,8

DUZ VITES YAKIT TUKETIMI
    Şehiriçi 5,7 -
    Şehirdışı 4,1 -
    Karışık 4,6

C4 SX 1.6 HDI 110 HP OTOMATIK VITES YAKIT TUKETIMI
    Şehir İçi (lt/100 km) 5,8
    Şehir Dışı (lt/100 km) 3,8
    Ortalama (lt/100 km) 4,5

DUZ VITES YAKIT TUKETIMIŞehir İçi (lt/100 km) 6,1
    Şehir Dışı (lt/100 km) 4,0
    Ortalama (lt/100 km) 4,8

• Broadway üretimini 99'da sonlandırmak koymuş herhalde bunlara,tabi artık Clio 1'i ya da 19'u makyajlayıp satma durumları da olmayınca değişik yollardan milletimizi aşağılıyorlar.
  • ayıp denen bişi var...

bu kadar fark olur mu ya?
    herkes gider mersine reno gider tersine
    ne diyim...
  • ama bu kazığın öncüsü ve en büyük kazığı atan renault. ya düşünün meganlarda ESP yok,kafayı yiyorum,arabamdan soğuyorum resmen
  • Renault un otomatik viteslerinin sarsıntılı,geç ya da kararsız vites değişimi yaptığını ve motorun performansını bariz azalttığını artık herkes tarafından biliniyor..
  • reno alcaksanız otomatik düşünmüceksiniz herzaman manuel
  • Bu megane-1 için kesinlikle doğru değil.

megane-1 in otomatik vites 0-100 değerleri ara hızlanmalar ve son sürat manuelden daha iyidir.

ama megane-2 için dediğin doğrudur.

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Renault un otomatik viteslerinin sarsıntılı,geç ya da kararsız vites değişimi yaptığını ve motorun performansını bariz azalttığını artık herkes tarafından biliniyor..
  • Bir kere triptronic şanzumanlarla tam otomatik şanzumanlar arasında makbul olanı sarsıntısız vites geçişleri sebebiyle tam otomatik şanzumanlardır.Citroen C4'teki otomatikleştirilmiş düz vites türevi MCP şanzumanlarda gaz pedalına dokunulmadıkça araç hareket etmemektedir.Dolayısıyla meganeda kullanılan şanzumanı bilememekle birlikte eğerki tam otomatik bir şanzumansa daha isabetli bir seçim olmuştur demek lazım.
  • reno Türkiyede benzin ve mazot fiyatlarının ucuzladığını zannediyor.
    Ya da hiçbirimizini göremediği bişeyi gördü. o da şu:
    Türkiyede 2-3 aya kalmaz akaryakıtta acayip indirim olacak....

bu arada @extremeenvy
    seni geçen gün cezalı olarak gördüm (gerçi ben de cezalıydım, misafir olarak ara ara bakıyordum foruma.)
    aramızda olmana sevindim açıkçası, yazılarını takip ettiğim nadir kişilerden birisn de...
  • renaultun megane de kullanılan proactive tiptronic şanzımanı gayet başarılı bir şanzımandır.yokuşta kaydırma,kararsızlık,yavaşlık gibi problemlerin hiçbiri yoktur.
    bu şanzıman hakkında kötü yorum yapan arkadaşlardan acaba kaç tanesi kullandı bu aracı merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomiken
    renaultun megane de kullanılan proactive tiptronic şanzımanı gayet başarılı bir şanzımandır.yokuşta kaydırma,kararsızlık,yavaşlık gibi problemlerin hiçbiri yoktur.
    bu şanzıman hakkında kötü yorum yapan arkadaşlardan acaba kaç tanesi kullandı bu aracı merak ediyorum

Tiptronik vitesden değil, tam otomatik vitesden bahsediliyor konuda.
    tiptronik vites gerçekten hoş bir vites türü.
  • arkadasim aslinda bizim kizdigimiz sanki super bir yenilik yapti da otomatik dizel cikardi...

madem cikaracaksin, madem f1 sampiyonuyum diye caka satiyorsun...
    yap adam gibi bir sanziman ve oyle cik piyasaya...

ama adamlar da hakli.. en cok satilan teneke sumbul ve megane olunca... kim takar tuketiciyi...
    nasil olsa halkimiz egitimsiz ve on yargili....
  • fazla yakmasının sebebi benim bildiğim kadarıyla 4 ileri otomatik vites kullnılması rakipleri 5 ve 6 ileri otomatik vites kullandığı için düz vites gibi az yakıyor fark burda
  • sehirici ile sehirdisi arasinda gercekten bariz bir fark var

dizel otomatigi olsun diyordum hep megane'in sonunda olmus ama ilk izlenimime gore pek tatmin edici degil.

tiptronik viteslerde baski balatasi degisimi gerekiyor olmasina ragmen, yokus inis ve cikislarda oldukca faydali oluyor. keske tiptronik vites koymus olsalardi

yine de guzel bir gelisme
  • otomatikte keşke biraz honda(b sınıfı jazz da cvt) örnek alınsa renault tarafından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.