Şimdi Ara

Otomatik araçta freni bırakmadan gaza basmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
19.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123
    quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

frene basıp aynı anda gaz verip 2bin devir civarı freni bırakıp kalksak çok zarar verirmiyiz , bunu klasik otm. şanzımanlar ve debryajlı robotize olanlar olarak 2 başlık altında cevaplıyabilecek varmı hangi tip şanzıman bu tip kalkıştan daha fazla zarar görür , baya merak ediyorum birkaç defa denedim henüz birşey olmadı :D

Devire niye bakıyorsunuzki, aracın gitmek istemesini hissetmeniz önemli, otomatiktede düzdede mantık aynı gaza bastığınız anda araç ilk etapta geriye kaymak isteyecek ama frene bastığınız için kaymayacak gazı hafiften artıracaksınız baktınız araç sarsılıp gitmek istiyor, motor sesi değişiyor frenden hafifçe ayağınızı kaldırırsınız biter olay. El freni indiği anda fren olayı anında iptal olacağı için çok ani kalkış olabilir ama ayak freninde fren sertliğini ayarlayabilirsiniz o yüzden daha yumuşak kalkış yapabilirsiniz, olay gaz fren uyumunda bitiyor.

Ben hızlı kalkış yapmaktan bahsediyorum bir nevi launch control :D otm. vites bir arabada frene basip 2-3 bin devir civari freni birakiyorum zararlimi bunu merak ettim birde tork konvertorlude mi yoksa robotizelerdemi daha zararlidir bunu sormustum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 2 Temmuz 2011; 18:18:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42
    Otomatik vitesli araba neden geri kaçar. Onu söyleyin. BMW 5.20İ de hiç böyle bir sorun yaşamadım. Hiç hatırlamıyorum. Ayağımı frenden çekince araba tin tin sallanıyordu. Ama kaymıyordu kesinlikle. Vites düzenini yazıyorum sırasıyla. Rampalarda kalkışı her zaman D1 ile yapardım. otobana çıkarsam S1 konumuna alırdım.

P
    R
    N
    D1
    D2
    S1
    S2

Rölantide ürettiği torka bağlı çok dik bir yokuşta kayar.

2006 civic es otomatik arabam da geri kayıyordu; 7bin kmde teslim aldığımda da böyleydi,19binde satarken de.. çözümü ya el freni (biraz acemi işi geliyor dışarıdan görene), ya da sol ayak frendeyken gaza hafifçe dokunarak kalkmak.. ben hep ikinci yöntemi uyguluyordum.. araç geri kayarken gücü verip de ters yöne harekete geçmek,fren+gaz yaparak kaymaktan daha zararlı bence.. dozajı ayarladığınız sürece sorun çıkmaz; hele ki şanzıman ATF yağınızın rengi kırmızı ve seviyesi/kıvamı normalse.. launch control tekniği de böyledir aslında; ben fren+gaz tekniğini abarttığımda devir 2300e sabitleniyor ve freni bıraktığımda da sardıra sarıdıra kalkıyordum extrem durumlarda ki normal kalkışta çok zor patinaja düşerdi...hatta servisler şanzımanı da böyle test ediyor kaçırıyor mu diye

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

yeni üretim araçlarda tam otomatik bile olsa kayabiliyor,tork konvertörü tüketimi ve motora binen yükü azaltmak için gaza basılmadığı durumlarda eskilere nazaran daha az aktarım yapıyor..

2006 civic es otomatik arabam da geri kayıyordu; 7bin kmde teslim aldığımda da böyleydi,19binde satarken de.. çözümü ya el freni (biraz acemi işi geliyor dışarıdan görene), ya da sol ayak frendeyken gaza hafifçe dokunarak kalkmak.. ben hep ikinci yöntemi uyguluyordum.. araç geri kayarken gücü verip de ters yöne harekete geçmek,fren+gaz yaparak kaymaktan daha zararlı bence.. dozajı ayarladığınız sürece sorun çıkmaz; hele ki şanzıman ATF yağınızın rengi kırmızı ve seviyesi/kıvamı normalse.. launch control tekniği de böyledir aslında; ben fren+gaz tekniğini abarttığımda devir 2300e sabitleniyor ve freni bıraktığımda da sardıra sarıdıra kalkıyordum extrem durumlarda ki normal kalkışta çok zor patinaja düşerdi...hatta servisler şanzımanı da böyle test ediyor kaçırıyor mu diye

Hafif Hort olcak ama Hocam FD6 otm. Civic kullanıyorum. Şanzuman yağını özellikle yetkili serviste değiştirttim rengi kırmızıydı. Bu durumda Launch Control yapmanın her hangi bir zararı olur mu şanzumana ?

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker

• Yokuşta arkadaki araba çok yaklaştıysa kullanın, mecbur kullancaksınız zaten kaçırıyorsanız. Ama böyle bir durum yoksa normal kalkın, tecrübe ede ede kaçırmadan kaldırmamayı da öğrenirsiniz

Türkiye de mesafe korunmuyorki adam dibime girmiş kaysa vursa bir de onla uğraş .

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • BMW DCT şanzımanla bunu yaparsam, "Launch control" moduna giriyor
    Tabii Spor modu, manuel vites ve anti patinaj devre dışıyken. Sonra bir bakıyorum 5000 devir/dk'da bağırarak kalkıyoruz

Şaka bir yana normal şanzımanda baskı balata ve fren balatalarına ekstradan yük bindirir bu durum...
    Arkadaş daha fazla dayanamadı "İn lan aşağıya ! Sana araba emanet edende kabahat." dedi.
    Ben de "Kusura bakma hayatımda ilk defa otomatik kullandım" dedim.
  • amerikada da böyle yapıyorlar frene sol ayakla, gaza sağ ayakla basıyorlar ki geri kaymasın. bu yüzden fren pedalı iki yöne doğru geniştir, iki ayakla da basılabilsin diye. hill holder desteği olmayan modellerde geçerli tabi bu durum.
    V40 D2 POWERSHİFT TİTANYUM GRİA3 SEDAN 1.6 TDI AMBİTİON STRONİC KIRMIZI
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

amerikada da böyle yapıyorlar frene sol ayakla, gaza sağ ayakla basıyorlar ki geri kaymasın. bu yüzden fren pedalı iki yöne doğru geniştir, iki ayakla da basılabilsin diye. hill holder desteği olmayan modellerde geçerli tabi bu durum.

Amerika da yasadim kardesim dayim hala orda 15 yildir sol ayagi direksiyonun yanina atar oyle surerdi jeep kullanirken :D kac arabaya binmisimdir hic gormedim cift ayak kullanan insan sen eminmisin oyle birsey olduguna? Kaldi ki her otomatik aracta fren pedallari saga sola genistir zaten turkiyede bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

quote:

amerikada da böyle yapıyorlar frene sol ayakla, gaza sağ ayakla basıyorlar ki geri kaymasın. bu yüzden fren pedalı iki yöne doğru geniştir, iki ayakla da basılabilsin diye. hill holder desteği olmayan modellerde geçerli tabi bu durum.

Amerika da yasadim kardesim dayim hala orda 15 yildir sol ayagi direksiyonun yanina atar oyle surerdi jeep kullanirken :D kac arabaya binmisimdir hic gormedim cift ayak kullanan insan sen eminmisin oyle birsey olduguna? Kaldi ki her otomatik aracta fren pedallari saga sola genistir zaten turkiyede bile.

yokuşta kırmızıda durdun frene bastın gaza basana kadar araba geri geir kayıyor ne yaparsın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

quote:

yokuşta kırmızıda durdun frene bastın gaza basana kadar araba geri geir kayıyor ne yaparsın?

Suanki aracimiz corolla mmt sanziman geri kaciriyor. Asiri dik degilse hemen basiyorum zaten cok fazla kaymiyor cok dikse el freni yapiyorum. Normalide budur zaten hocam. Amerikadada boyleydi. Saygilar.

• gitarist1186 kullanıcısına yanıt
    manuel ve otomatik şanzımanlarda bu tip çift ayak kaldırma olayı expert mode diye geçiyor zaten. normal araç kullanıcıları için kolay değildir. rölanti problemi olan araçlarda hem gaz verip hem fren yapan sonra da yokuşta araç kaldıran usta şöförler mevcut. aynı olayı yarışlarda kullanıyorlar. şimdi teknik adını hatırlayamadım forumda başlığına bir vidyo eklemiştim.

manuel ve otomatik şanzımanlarda bu tip çift ayak kaldırma olayı expert mode diye geçiyor zaten. normal araç kullanıcıları için kolay değildir. rölanti problemi olan araçlarda hem gaz verip hem fren yapan sonra da yokuşta araç kaldıran usta şöförler mevcut. aynı olayı yarışlarda kullanıyorlar. şimdi teknik adını hatırlayamadım forumda başlığına bir vidyo eklemiştim.

Kanaat bitmez tükenmez bir hazinedir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.