bu mercedes travegoların otomatik gaz ayarı var heralde ben onlan seyahat ederken özellikle otobanda şöförün sağ ayağı boştaydı yoksa bu arabanın gaz pedalımı yok...
Travegolarda hız sabitleme sistemi vardır ayrıca elgazıda mevcuttur. Bu sistem retarderle birlikte de calışır ve rampa aşağı bile hızı sabitler.Gaz pedalı tabiki mevcuttur.Gerçi 403 kadar güzel değildir pedal.Daha küçük ve şekilsizdir.
403 ve 404 lerin türkiye şartlarına uygun olmadığını duymuştum böyle birşey varmı? varsa neden?
quote:
Orjinalden alıntı: sanfiyto
403 ve 404 lerin türkiye şartlarına uygun olmadığını duymuştum böyle birşey varmı? varsa neden?
Öyle birşey yok tabiki.Piyasadaki 12500 otobüsün halen 8000 adeti 403. 40 zaten türkiyede üretildi ve tüm avrupaya burdan dağıtıldı.0403 piyasadaki en dayanıklı otobüstür.Rahatlık açısından demiyorum dikkatinizi çekerim.Anadolunun o adı asfalt olan tuzak dolu mıcırlı yollarında diğer otobüslerin hepsi döküldü tek sağlam 0403ler kaldı.0404ler ise ithal geldi.Dolayısı ile parçaları pahalı.Ayrıca 0403 ile hemen hemen eş zamanda çıktığı için pek tutmadı.İkiside Türkiye şartlarına göre en dayanıklı otobüslerdir.
quote:
Orjinalden alıntı: cosef
quote:
Orjinalden alıntı: cosef
aga bende otobüsleri çok severim.Hatta ünlü yıldızların Eminem ve diğer zenci rapçilerin ev gibi otbüslerine çok severim.
ben su sırlar hep Köksallar la gidiyorum.Tek istikamette gidip geldiğim için de hep travego denk geliyor Bu travegolarda tuvalet kullanabiliyoruz.Peki pislik işini nasıl hallediyorlar biliyormusun? kusura bakam meraktan soruyorum
Sorular cevaplanmıyor ! Noldu?
PM ile cevapladım.
quote:
Orjinalden alıntı: gkkt
quote:
Orjinalden alıntı: sanfiyto
Öyle birşey yok tabiki.Piyasadaki 12500 otobüsün halen 8000 adeti 403. 40 zaten türkiyede üretildi ve tüm avrupaya burdan dağıtıldı.0403 piyasadaki en dayanıklı otobüstür.Rahatlık açısından demiyorum dikkatinizi çekerim.Anadolunun o adı asfalt olan tuzak dolu mıcırlı yollarında diğer otobüslerin hepsi döküldü tek sağlam 0403ler kaldı.0404ler ise ithal geldi.Dolayısı ile parçaları pahalı.Ayrıca 0403 ile hemen hemen eş zamanda çıktığı için pek tutmadı.İkiside Türkiye şartlarına göre en dayanıklı otobüslerdir.
ilk çıktığı yıllarda bir kaç 403 te yanma olayları olmuştu. iyi hatırlıyorum o olaylardan sonra çok türkiye şartlarına uygun olmadığı söylendi
Bu otobüslerin neden yandıklarını daha onceki sayfalarda açıkladım detaylı olarak.2 tane yandı birinde yapılan incelemede su ısıtıcısının termostatı sökülmüştü.Diğerinde ise aracın soför yatagına sigortadan elektrik kablosu çekilmişti.Tek eksiği bu otobüslerin 95 96 ve 97 modellerinde depo koruması yoktu.Onuda sonra servise çağırıp taktılar.Fakat yangın çıkma sebebi otobüslerden kaynaklanmamaktaydı.piyasadaki 4 otobüsün 3 ü 0403.Uygun olmasa bu kadar talep görürmüydü?
quote:
Bu otobüslerin neden yandıklarını daha onceki sayfalarda açıkladım detaylı olarak.2 tane yandı birinde yapılan incelemede su ısıtıcısının termostatı sökülmüştü.Diğerinde ise aracın soför yatagına sigortadan elektrik kablosu çekilmişti.Tek eksiği bu otobüslerin 95 96 ve 97 modellerinde depo koruması yoktu.Onuda sonra servise çağırıp taktılar.Fakat yangın çıkma sebebi otobüslerden kaynaklanmamaktaydı.piyasadaki 4 otobüsün 3 ü 0403.Uygun olmasa bu kadar talep görürmüydü?
ok anlaşıldı. sağolasın
Man mı Mercedes mi? Sebepleriyle olursa sevinirim.
quote:
o tıss tıss eden özellikle mercedes 0403 otobuslerdeki havalı koruklerden cıkar.bu havalı suspansiyon sistemi bozuk yollarda bile darbeleri kolayca emer ve konforlu yolculuk saglar.otobus yaylandıkca bu sesi duyabiliriz ki benim hayatta dinlerken en cok zevk aldıgım sestir.
bayılıoom bu sese... tısss tısssss
Aynen ya hastayım o sese ne karizma sestir o bea
abicim 88-89 model civarları üretilen 304lerin fiyatı ne civardadır?
quote:
Orjinalden alıntı: darkprince
bildigim kadarıyla 403lerin hepsi wcli fakat neden hicbiri kullanılmıyo?bi de söförün dinlendigi bir bölme var,o adam orada nasıl uyuyor o motor gürültüsüyle?[^]
ALIŞINCA HER ŞEY OLUR
Peki bu otobüsler en fazla kaç vitesli oluyor? Bir de kamyonlarda ki gibi buçuklu vitesler varmı? 6,5. vites gibi yani...
quote:
Orjinalden alıntı: Satch Boogie
Selam hoca. Benim de senin gibi otobüslere müthi? bir merak?m var. Ben daha okula gitmezken Sezer Tur'la Samsun'a gitti?imizde Maraton'a hayran olmu?tum. Ya hatta acaip imrendim sana, hobi olarak otobüs kullanmak ha? 2 senedir B tipi var bende, bu yaz in?allah E'ye upgrade ettiriyorum ehliyeti.www.tekins.cjb.net sitesinde bizim arkada? otobüslerin tan?t?m?n? yap?yor, mutlaka ziyaret et e?er etmediysen. Ben bir de otobüs modellerine merakl?y?m. Alman Rietze firmas? o403rhd'lerin 1:87'sini üretiyor. Man Fortuna, Man s2000 de var daha bir sürü çe?it. (www.rietze.de) Konu otobüs olunca klavyeden biraz fazla gevezelik yapar?m, kusura bakma... Bir de Konvoy dergisi son say?da Otokar'lar? anlat?yor, benim çok ho?uma gitti bu dergi, her ay al?yorum. Modeller hakk?nda Mercedes-Benz Türk'le irtibata geçmi?tim. Stok çal??malar?na ba?lad?klar?na dair müjdeli mail alm??t?m. Bahar gibi zannedersem O403SHD'lerin maketini sat??a sunacaklar. Biraz tuzlu olacak büyük ihtimal. Senin gibi bir otobüs bilgini ve merakl?s?yla burada kar??la?mak çok güzel. Görü?ürüz...
eskiden tekinlen beraber yapıyoduk bende hekimoglu nu yapıyodum sonradan iş hayatı hepsine engel oldu tekin karasör dizayncısı cokiyi bir arkadaşdı esasında yeniden başlamak lazım
muavinlik yaptığım yıllarda sene 1997 prensesle ankara istanbul arasında gece takometrede 205 gördük hala unutamam bunu
yollardaki en iyisi mercedes diye düşünüyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: caadas
Peki bu otobüsler en fazla kaç vitesli oluyor? Bir de kamyonlarda ki gibi buçuklu vitesler varmı? 6,5. vites gibi yani...
8 vitestir günümüzde kullanılan otobüsler 0302 ler 5 vitesti ama kullanımda ise 2 yle kalkarsın :) bucuklu vites sistemi yoktur
Mercedesler 6 vitestir aynı şekilde 0302s lerde 6 vitestir.Ayrıca eski mercedeslerde buçuk denilen takviye mevcuttur.(0302s ve 0302) Setra neoplan man gibi otobuslerin buyuk bir bolumu carpma 8 viteslidir.
bende bişe soracam .403 lerde şoför direksiyonun yanında vits gibi bişe var.yavaşlayıp hızlandıkça adam onu aşşağı yukarı kaldırıyor,indiriyor(biraz müstehcen oldu ,kusura bakmayın..tıktıktık diye ses çıkıyor o ne işe yarıyor.
bende birşey soracağım.lpg li çalışan otobüsler benzinlilere göree daha mı seli çalışır acaba??