< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Otobüs hostluğu

-
-
Ben eski yazaneciyim pamukta. Pamukta eskiden araca binen gizli denetimciler vardı. Kıyafetin kirliyse araç kirliyse ceza yazar maaşından kestirirdi. Pamugun yolcusu diger firmalara göre her zaman bı tık daha elittir. Bilet fiyatıda o zamanlar genelilkle 3 5 fazla olurdu.
Host olarak dikkat etmen gereken aracın sol ve sağ kapagını nasıl kapatman gerektiğini kaptan diğer muavinlere sorarak güzelce öğrenmek. Sonra bütün valizlere numalarına göre etiket atmayı unutma. Valizleri alirken nerde ineceklerini sorarak al ve kaptana hangi tarafa nereyi koyacağını sor. Bazen kaptanlar misal ankarayı sola al gibi şeyler söylerler. Söylemezsede indirmesi nasıl kolay olur gibi sor öğren. Çünkü bazen yol ustundeki ceplerde yolcu ineceği zaman zor oluyor.
Bana sorarsan iştahını çok kaçırmak istemem ama hostluk geleceği olmayan yıpratıcı zor bir meslek. 10 sene çalışsan eline para dışında bişey geçmez. Ha insanları hayatı öğrenir imisin öğrenirsin. Ama hayatı ve insanları öğrenmenin daha kolay yolları var.
Yol yapmak insanı cidden yorar. Bazı kaptan hostlara iyi davranır bazısı çok kötü davranır. Çok host indirdiğimiz veya kendi indiği oldu.
İkram dağıtma işi kolay, zaten dağıttığın arabanın teker kısmında ayaklarında kilit var ona bastığında araba sabitlenir. Bide zaten ikram her an her yerde olmuyor. Belli güzergah aralıklarında yokuş virajı olmayan yerlede olur ki kaptanda sorar ikram dağıttın mı diye veya söyler şu otogardan çıkınca ikram ver diye.
Host amirin mümkün mertebe seni arabada tutup çok sefere göndermeye çalışabilir. Ama mutlaka belli aralıklarla araçtan inip duşunu al, istirahatini yap. Başka sormak istediğin birşey varsa da yazabilirsin.
Host dediginiz zaten muavin degil mi? Kaptan disinda bir kisi var otobuste zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
host ayrı muavin ayrı. muavin dış kısımla, host iç kısımla ilgileniyor.
_____________________________ -
Hani kaptan haric 2 kisi var diyorsunuz ama hic 2 kisi gormedim. Bana kek dagitan valizimi veren kisi hep ayni kisi. Is tanimini dikkatlice inceleyin derim. Kapsam onemli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Araştırdım. Bavul ve iç kısmı host kontrol ediyor. Sabit bir aracı yoktur. Muavin ise, dış kısımdan sorumlu. Muavinin sabit bir aracı vardır. Dediğiniz host muavindir. Onlar hem host hem de muavin oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrembjk1903 -- 9 Ağustos 2025; 0:48:30 >_____________________________ -
2 hafta evvel git gel pamukkale bindim. Yolcu olarak 3 istekte bulunacağım.
Birincisi mola verildiği vakit kaç dakika durulacağını lütfen (biz sormadan) söyleyin.
İkincisi içerideki sıcaklığı arada bir kontrol edip klimayı ona göre ayarlayın. Giderken terledik, dönerkende donduk.
Üçüncüsü ikramda sıcak suyu çok az koymayın, tamam dökülmesin diye az konuluyor da bardağın yarısından az da konulmaz. Üstüne poşet çayda suyu emiyor 2 yudumluk bişi kalıyor.
-
efsane film Üçkağıtçı filmi ile bu film favorilerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
gece gece güldürdün kardeşim. duyduğuma göre işi bırakıyormuş.
Host muavin dediğimiz aynı şey zaten. Host kibarcası.
Host ve muavin aynı. Kaptanda yol kısaysa bir uzunsa iki olur. Digeri alt katta yatakta olur veya başka duraktan binecektir. Kaptan arabayı aralıksız 4 5 saatten fazla süremiyordu en son. Kartları var takograf sistemine isleniyor kimin ne kadar sürdügü. Kontrolde tako başka şöfor başka çıkarsa cezaları agır.
Mola sürekli verilmez. otogarlarda mola süresi yoktur. Yolcu alınıp çıkılır. Molalar tesiste olur. Otogardan hareket saati var ona göre girer çıkar.
İçerinin sıcaklığı ile ön kabinin sıcaklğı farklı olur. Ön taraftakiler çok algılayamaz bunu. Eger bir sorun varsa tavandaki ikaz butonuna basacaksın. Kaptanın önünde ışık yanacak oda hostu gönderecek sende derdini anlaatacaksın.
Sıcak su her zaman az koyulur güvenlik önlemidir doğru da yapılır.