Şimdi Ara

OTO TESİSATINDAN ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN ÇOK GÜZEL BİR BAS SESİ ALMAK İSTİYORUM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ TABİ SADECE BAS SESİ DEĞİL BİRDE BÖYLE SESİ AÇTIĞIMDA DUYULSUN YANİ O ŞEKİLDE SİZ NELERİ TAVSİYE EDERSİNİZ MARKA WALT VE FİYAT OLARAKTA AYRICA BELİRTİRSENİZ SİZLERİ ÇOK MİNNETTER KALIRIM HEİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HE BİR DE KULLANACAĞIM ANFİYİDE MARKA VE WALT VE FİYAT OLARAK BELİRTİRSENİZ DAHA Bİ İYİ OLU R HEPİNİZE İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

• Bu forumda araba tesisatını çok iyi bilen kimseler bulunabileceğini sanmıyorum. Bence sen, bu iş için yapılmış forumlara gözatmayı dene. Reklam olmaması için PM'den yolluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoFe

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşım saglam tesisat saglam para acılabilecegin fiyatı söle sana canavar anfi ve subwoofer tavsiye edebilirim hatta yakın bi dostum aracılıgı ile ucuz fiyatada getittirebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hull -- 2 Ekim 2005, 18:55:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hull

arkadaşım saglam tesisat saglam para acılabilecegin fiyatı söle sana canavar anfi ve subwoofer tavsiye edebilirim hatta yakın bi dostum aracılıgı ile ucuz fiyatada getittirebilirim...

Alıntıları Göster
    ACILA BİLECEĞİM FİYAT 1000 YTL CİVARI OLUR İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: uglyprens

ACILA BİLECEĞİM FİYAT 1000 YTL CİVARI OLUR İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uglyprens

1000YTL ile arabanı ucurabılırısn bile. tek yapman gereken ınce eleyıp sık dokuman. ve şunu aklından cıkarmaman yararına olabilir: anfinin pahalı olması güçlü oldugu anlamına gelmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazyboy_0

quote:

Orjinalden alıntı: uglyprens

1000YTL ile arabanı ucurabılırısn bile. tek yapman gereken ınce eleyıp sık dokuman. ve şunu aklından cıkarmaman yararına olabilir: anfinin pahalı olması güçlü oldugu anlamına gelmez...

Alıntıları Göster
    anfi ile wooferin uyumlu olmasına dikkat et.Amfinin çıkış empedansı wooferin empedansı gibi özellikleri iyice araştırıp almalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

anfi ile wooferin uyumlu olmasına dikkat et.Amfinin çıkış empedansı wooferin empedansı gibi özellikleri iyice araştırıp almalısın.

Alıntıları Göster
    Sırf bass mı istiyorsun onu anlayamadım. Yoksa tüm tesisat için mi 1000YTL. Araca subwoofer koyduktan sonra, kapıdaki kolonları söküp "component" diye tabir edilen mid takımlarından koyman lazım, yoksa bass hariç bir ses duyamazsın. Tweeterları da düzgün bir şekilde koyarsan değme keyfine.. Çok güçlü bass istersen bir 6-kanal amfi + Class D mono amfi alman gerekir. Tahminen 1 milyarı rahatlıkla aşarsın böyle olursa Woofer için de sıfırı 170 YTL ikinci eli 130YTL 30cm JBL GT4-12" alırsın (fakir bassı diye tabir edilir, fiyat/performans oranı en yüksek wooferdir çünkü) 300W da mono amfi kodun mu araba uçar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Sırf bass mı istiyorsun onu anlayamadım. Yoksa tüm tesisat için mi 1000YTL. Araca subwoofer koyduktan sonra, kapıdaki kolonları söküp "component" diye tabir edilen mid takımlarından koyman lazım, yoksa bass hariç bir ses duyamazsın. Tweeterları da düzgün bir şekilde koyarsan değme keyfine.. Çok güçlü bass istersen bir 6-kanal amfi + Class D mono amfi alman gerekir. Tahminen 1 milyarı rahatlıkla aşarsın böyle olursa Woofer için de sıfırı 170 YTL ikinci eli 130YTL 30cm JBL GT4-12" alırsın (fakir bassı diye tabir edilir, fiyat/performans oranı en yüksek wooferdir çünkü) 300W da mono amfi kodun mu araba uçar.

Alıntıları Göster
    300W rms mono amfi ile gt4 12 beslersen o sub. dan geriye bir sub. enkazı kalır....

senin yapman gereken şu:
    iki takım comp
    38lik sub.(audiobahn aw 15 serisi olabilir )
    6kanal+sub çıkışlı bi amfi... sanırım Jbl 755.5 di umarım yalnış hatırlamıyorumdur....
    bunların fiyatı ortalama 1250yi bulur...

• quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

300W rms mono amfi ile gt4 12 beslersen o sub. dan geriye bir sub. enkazı kalır....

senin yapman gereken şu:
    iki takım comp
    38lik sub.(audiobahn aw 15 serisi olabilir )
    6kanal+sub çıkışlı bi amfi... sanırım Jbl 755.5 di umarım yalnış hatırlamıyorumdur....
    bunların fiyatı ortalama 1250yi bulur...

Alıntıları Göster
    Hektor lütfen öyle deme test edildi onaylandı
    1000W RMS ile bile yanması 5 dakika sürüyor.. Zaten defaultu 250WRMS. 300'ü de aradaki kablo kayıplarını, düşük gerilimi düşünerek söyledim. çünkü orjinal araba elektrik altyapısında 300W'lık bir amfi 250W verirse iyi...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    selam kardeşim şimdi sana şöyle diyebilirim bu para için 1000 ytl ayırman sana yeterli olucaktır bak sana yazıyorum alman gerekenleri çünkü bende öyle yapıcam 2 adet 30 cmlik pıoneer TS-W305F al fiyatı tanesi 188 ytl olmalı mid olarak pıoneer 2+2 midlerin hangisini istersen tiwiter olarak oda kenwood koy anfi olarakta basslar için edison 4 yollu 700 watt anfi midler için oda edison 2 yollu anfisi ve basslar için güzel bir mdf midleride artık araba varsa ön iki kapıya 2 tane arka 2 kapıya 2 tane tizleride ön yan aynaların iç tarafında yerler var oralara koydunmu olur hadi kolay gelsin işşallah yardım etmişimdir sana bye...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Olmuyor hocam olmuyor. O berrak temiz ve güçlü sesi (hifi delileri için) sen dediğin sistem karşılamaz. Anfiyi ve teybi de marka almak ve para bayılmak lazım. Başka türlü kesmiyo

quote:

Orjinalden alıntı: GoFe

Arkadaşlar bu anlattığınız sistemler,
    1. Para tuzağı
    2. İşi bilmeyen (yanlış anlaşılma olmasın elektronik ve ses sistemi bilmeyen) kişiler için.
    hazırlanmış sistemlerdir. (Bence)

"Kızlar yeni tesisat aldım gelin" sistemimi kuracağız? "Harika bir ses" sistemimi kuracağız?

Birincisi ise devamını okumayın.

NE YAPTIM? NE YAPMALI?

Ses sistemlerinde kaynak önemlidir.Eğer kaliteli bir teybiniz ve en az 4x25W çıkışı var ise,
    Yapmanız gereken HP seçimi ve montaj.

Technics 30 cm 6 ohm 10 W Hi Fi hoparlör aldım 2 adet.
    Dome twt 100 W (yazıyordu) 2 adet. 2 adet 2.2 Uf Kondansatör.
    Otomobilin arkasına MDF hazırlattım mdf yi kaplattım ve Hp lerimi çok sağlam bir şekilde mdf ye, mdf yide çok sağlam bir şekilde şaseye tutturdum.

Teybimin 2 çıkışını arkaya verdim. Önde normal twt li hplerden koydum 2 çıkışta onlara verdim.

Teybimin besleme kablosunu 2 kat daha kalın kablodan kullandım.

Sesi açtım, 2 birim öne 8 birim arkaya ve bas tiz ayarı yaptım.

Tam 5 kişi arabasından tesisat söktü ve hepsine ben bu sistemi kurdum.

Herkez memnun. Harcadığım para teybi saymaz isek 100 ytl.

Bilmem anlatabildim mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevketmehmet -- 7 Ekim 2005, 16:25:27 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Dalga mı geçiyorsun,HI-FI hoparlörleri yeteri kadar düşük frekansta bas vermezler.100YTL'lik ses sisteminden ne hayır gelir acep...

Bence şöyle bi sistem işini görür.FAKİR İŞİ

JBL GTO 75.4 Ampli 2x105W+1x250W olarak kullanabilirsin.

JBL GT4-12 12" Woofer 1000W-250WRMS....110db civarı bas verir araç içinde.Bence fazlasıyla yeterlidir.

Bunun yanına da 4 tane 16cm veya 16x23 oval hoparlör beğenirsen çok süper ses alırsın bence.

Bence oval...Anlayan anladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Dalga mı geçiyorsun,HI-FI hoparlörleri yeteri kadar düşük frekansta bas vermezler.100YTL'lik ses sisteminden ne hayır gelir acep...

JBL GT4-12 12" Woofer 1000W-250WRMS....110db civarı bas verir araç içinde.Bence fazlasıyla yeterlidir.

Bunun yanına da 4 tane 16cm veya 16x23 oval hoparlör beğenirsen çok süper ses alırsın bence.

Alıntıları Göster
    ucuz istiyosan edison alacaksın hiçte fena anfi değiller... 50 milyona 30 cmlik boschmann wooferlar var ulusta 600w peak diyor ne kadar doğru bilemem toplamda 200 milyona arabamdaki bütün parçaları zangırdatabiliyorum üstelik bunu kapalı kutu kullanarak yapıyorum... Portlu kutularda çok daha yüksek verim alınmıştır ama ben düşük frekansları kısa ve tok seviyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Demonazuo

ucuz istiyosan edison alacaksın hiçte fena anfi değiller... 50 milyona 30 cmlik boschmann wooferlar var ulusta 600w peak diyor ne kadar doğru bilemem toplamda 200 milyona arabamdaki bütün parçaları zangırdatabiliyorum üstelik bunu kapalı kutu kullanarak yapıyorum... Portlu kutularda çok daha yüksek verim alınmıştır ama ben düşük frekansları kısa ve tok seviyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Demonazuo

Edison ampliler de iyidir ama garantileri yok galiba.
    Ayrıca o ucuz boschmannlar orjinal değil.Bi arkadaşım aldı ve 3 ay sonra patladı.Bence kaliteli birşey alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Alıntıları Göster
    Dalga geçtim. O yüzden millet atladı. 5 arabadan tesisat söktüm.

Orjinalden alıntı: DiabloXT

• quote:

Dalga geçtim. O yüzden millet atladı. 5 arabadan tesisat söktüm.

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Alıntıları Göster
    o boschmannlardan bi tanede ben patlattım (Cok derin bassları çok yüyte çalarken birleşik tek kutuda 2 wooferla bi anda bi wooferı +12 db artırırsanız patlıyolarmış) götürdüm bu patlak yenisini verim dedim verdiler =) Ayrıca ben gofe'nin yaptığı şeye saygı duyuyorum çünkü 8ohm 3 wattlık 10 cm hoparlörler bile bazen inanılmaz sesler verebiliyoki arkadaş technics 30 cmlik 10w hoparlörlerden bahsediyor denemekte yarar var diye düşünüyorum... Tesisatımı sökmem ama söylenilen kadar iyiyse süper yardımcı hoparlör olabilirler

• güsel bir bass sesi için önemli olanlar
    1-)araba ne marka
    2-)arabanın bagajını yok edebilirmisin
    3-)paraya kıyarmısın

güsel bi bass sesi için JBL 1000 W lık ları mükemmel .
    araba genişse amfi olarak tek bir tane pioneer gmx 924 bulabilirsen 2. el (2. elleride pahalı olabilir)
    o senin işini rahaaaaaaaaatlıkla görür.JBL i çoook güsel bir kabin yaparsan istediğin sesi rahatlıkla alabilirsin.çok rahat bir biçimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansimsek7

güsel bir bass sesi için önemli olanlar
    1-)araba ne marka
    2-)arabanın bagajını yok edebilirmisin
    3-)paraya kıyarmısın

güsel bi bass sesi için JBL 1000 W lık ları mükemmel .
    araba genişse amfi olarak tek bir tane pioneer gmx 924 bulabilirsen 2. el (2. elleride pahalı olabilir)
    o senin işini rahaaaaaaaaatlıkla görür.JBL i çoook güsel bir kabin yaparsan istediğin sesi rahatlıkla alabilirsin.çok rahat bir biçimde
    bagaj iptalide bir seçenek olabilir doğro örneğin ben doblonun bagajını iptal edip sapıkça akustik sistem kassam çılgın bir basss alabileceğimi düşünüyrum bir sitede görmüştüm adamlar 10cmlik hoparlöre ne akustikler kasmışlar =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Demonazuo

bagaj iptalide bir seçenek olabilir doğro örneğin ben doblonun bagajını iptal edip sapıkça akustik sistem kassam çılgın bir basss alabileceğimi düşünüyrum bir sitede görmüştüm adamlar 10cmlik hoparlöre ne akustikler kasmışlar =)

Alıntıları Göster
    Öncellikle bütün donanımhaber üyelerine selamlar...!
    Arabaya sıfırdan bi tesisat kurmak istiyorum. Forumdaki bütün mesajları okudum fakat kafamda herhangi bi şey oturmadı.Almak İstediğim parçalar 1adet subwoofer + 2adet 3_way speakers = 1 de Amplifer ....
    Yapmak istediğim 4 çıkışlı bi anfinin 2 çıkışını birleştirerek subwoofer ı bağlamak ve o kalan 2 çıkışada ayrı ayrı 3_way speakerları bağlamak..yani kısacası Anfiye sadece woofer veya sadece speaker bağlamıcam..
    Şu an kafamdaki liste ANFİ; Boschman 1600W 4\3\2 chanel(170 ytl) veya Jameson USA900(5 CHANNEL--4x500+700 WATT SUB WOOFER--4/3/2 KÖPRÜ BAGLANTILI/ 1 SUB WOOFER--MOSFET GÜÇ KAYNAGI ISIYA VE KISA DEVREYE KARSI KORUMALI--SUPER BASS--5 ÇIKIS--250 YTL) SUBWOOFER(25cm);Boschmann zx_122pro(700W-RMS 350W) veya Jbl 10" Dual 2-Ohm Subwoofer(Peak Power 1000W-RMS 250 W) 3_WAY;Pioneer lerin RMS 200W olanları için iyi diyorlar ama ne yapçağım konusunda hiçbi fikrim yok :(
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımdan bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum...Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: 50_KuRuŞ

Öncellikle bütün donanımhaber üyelerine selamlar...!
    Arabaya sıfırdan bi tesisat kurmak istiyorum. Forumdaki bütün mesajları okudum fakat kafamda herhangi bi şey oturmadı.Almak İstediğim parçalar 1adet subwoofer + 2adet 3_way speakers = 1 de Amplifer ....
    Yapmak istediğim 4 çıkışlı bi anfinin 2 çıkışını birleştirerek subwoofer ı bağlamak ve o kalan 2 çıkışada ayrı ayrı 3_way speakerları bağlamak..yani kısacası Anfiye sadece woofer veya sadece speaker bağlamıcam..
    Şu an kafamdaki liste ANFİ; Boschman 1600W 4\3\2 chanel(170 ytl) veya Jameson USA900(5 CHANNEL--4x500+700 WATT SUB WOOFER--4/3/2 KÖPRÜ BAGLANTILI/ 1 SUB WOOFER--MOSFET GÜÇ KAYNAGI ISIYA VE KISA DEVREYE KARSI KORUMALI--SUPER BASS--5 ÇIKIS--250 YTL) SUBWOOFER(25cm);Boschmann zx_122pro(700W-RMS 350W) veya Jbl 10" Dual 2-Ohm Subwoofer(Peak Power 1000W-RMS 250 W) 3_WAY;Pioneer lerin RMS 200W olanları için iyi diyorlar ama ne yapçağım konusunda hiçbi fikrim yok :(
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımdan bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum...Şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    Bide şey konusu var Teğmen hektorSTK 8 Haziran 2005 10:47:43 te Şöyle bi demeçte bulunmuştu; kardeşim ben sana jbl gt4 alma....
    boschmann zx_122pro al diyorum...
    ama yinede sen bilirsin....
    gt4 lerin fiyatı 150ytl dir....
    geliş fiyatları çok düşüktür aslında ama bizim piyasa onu dev yapar....
    boschmann lerin fiyatları ise 120ytl ile 140ytl arasında değişir....
    hem çıkışları 350W rms dir....
    jbl gt4 ise 250W rms verebilir....
    Benimde o mesajı okuduktan sonra fikrim değişti. Binbaşı Doğukan_karabey bu forumda uglyprens e gt4 almasını tavsiye ettiş ve ben hala bu forumda hektorSTK nın o tavsiyeye karşı herhangi bi cevabını göremiyorum.
    Şimdi Teğmen hektorSTK'nın 4 ayda fikrimi değişti yoksa bu konuyu açıklamaktan artık usandımı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.