Şimdi Ara

Oto pazarında yaşadığım enteresan diyalog

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tane albea var araç temiz görünüyor. Adam arabayı başka bir ilde bulmuş, kar yapmak için almış getirmiş.

Neyse araç 2011 albea. En fuluymüş. Albeların en fulünü herhangi bir aracın en baz donanımı gibi düşünebilirsiniz.

Neyse araçta boya yokmuş. Kaza yokmuş. 150 bin de 2011 model albea en süper fulü. 35,000 kağıt istiyor!

Boya yok ama ön kapıda lokal boyalık yer var. Kaputta taş izleri var. Sağ çamurluktan kapıya kadar boya atmış, boyanması gerekiyor. Arka koltukta sigara yanığı deliği var.

Dedim usta sen buna boyasız diye 35 bin lira istiyosun ama alacak adam hem boya masrafı yapacak hemde arabası boyalı olup değeri düşecek bu iş nası iş şimdi?

2 parça boyadan değeri mi düşer dedi.

E o zaman sen neden boyatıp vermiyosun dedim, boyasız daha rahat satılır dedi. Bu sırada sanırım ağam bizimle eğleniyir.

Yani sırf boyasız diye fazla para verip aracı alıp boyatıp binecek bir enayi illaki denk gelir tabi deyip olay yerinden ayrıldım.

Araba alana da satana da Allah sabır versin. İnsanları anlamak zor, çok zor..

• İyi de orası seni ilgilendirmez ki? Adam bu şekilde satıyor. Fiyatı bu. Alırsan alırsın almazsan almazsın.

Şimdi albeanın sahibi geldi diyenler olacak bana Ama şaka bir yana serbest piyasa. Adam o şekilde satıyor. Yapacak birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kişilerde olan bi durum. Mesela benim aracımda tavanda güneş yanığı vardı. Arayan adam boyacıymıs buda boyancak felan dedi. Bende ozaman tavanı boyalı olanlara bakın sizin içinde iyi olur daha uyguna bulurdunuz dedim.

Oda aracı kendim kullanacağım için kendim boyattığımda aracın kazasız olduğundan emin olarak binerim dedi.

Yorum yok

• Adı üstünde serbest piyasa isteyen istediği fiyata satar bunun için konu açmak gereksiz

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Albeanin sahibi geldi :)

Bakici degilimki aliciyim. O yuzden almak icin baktigim arac beni ilgilendirir diye dusunuyorum.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Ben mi yanlis okudum yoksa sen ilk defa herhangi bir konuya 'megane oneririm' harici bir sey mi yazdin?

• Araç bakmak için oto pazarına gittim. Bir tane corsa vardı sanırım 2007 model civarı. O zamanlar en temizi 30 bin ediyor. Adam arabasına 35 bin tl istiyor , istemesinin sebebi arabası orjinalmiş. Araba kırmızı renkli fakat her yeri güneş yanığı , binilecek gibi değil. Orjinal ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba

Boyasız bakımsız pis
    Leş arabaya bin derse ne denir
    Bir de bunları savunurlar
    Sonra galeri beni öptü
    Seni öpmesin de ne yapsın derim
    Bilinçli davranılmış dönmüş gitmiş
    Ama bir enayi alır nasıl olsa

Güle Güle..
  • Bence adam boyatmaktan sıkılmıştır.

Geçen sene tamponu boyattim 1hafta atölyede kaldi, aldim 1 hafta geçti bu sefer başkası vurdu , aldigimdan beri 4 kere tampon mu boyanir :)

Sonra araba sokak mali dediğimde kiziyorsunuz :)

• Ya bu boya durumuyla arabaların temizliğini, değerini ölçen zihniyeti ülkeye kim soktuysa... Ne denir ki. Millet yurtdışında araba alıp satarken temiz görünsün diye boyatır, biz dd o araca kötü gözle bakılır. Böyle bir saçmalık olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Albeanin sahibi geldi :)

Bakici degilimki aliciyim. O yuzden almak icin baktigim arac beni ilgilendirir diye dusunuyorum.
    albea düzgün bir araba olsa zaten o fiyat istenmez. sonuçta 2011 model araba.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Dİyat cok bile. 2011 olaa nolur albea sonucta

• boya takıntısı komik diyaloglara neden oluyor. insanlar pırıl pırıl araçlara binmek varken değeri düşer diye çizik içinde araçlara biniyorlar.

benim de yıllar önce focusum vardı, çok çiziği vardı, içime sinmiyordu o halde binmek. boyatmak istediğimde babam boyatmadı, değeri düşer dedi. satarken çok yüksek fiyattan sattım boya yok diye 😊. alan da memnundu boyasız araç buldum diye. hem boya masrafından kurtuldum hem de daha yüksek fiyata satmış oldum. sizce de bir gariplik yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Ben mi yanlis okudum yoksa sen ilk defa herhangi bir konuya 'megane oneririm' harici bir sey mi yazdin?
    valla bende şaşırdım ,neyse adet yerini bulsun gene önersin meganı bu forum buna alışkın değil
  • bu çok başıma geldi. Satın almak üzere bir kaç araca baktım. Adamlar yaptırmıyor.

Boyalı derler diye arabayı leş bırakıyorlar. Satarken de sanki boya koruması yapılmış muamelesi yapıyorlar.

Her tarafı çizik ama tek parça boyalı bir aracı çok çizik bu diye almamıştım. Araç sahibi ayar olmuştu ( aynı gün aracını sattı, onda da ben ayar oldum )
  • Adam oraları boyatsaydı o zamanda "boyalı bu fiyat düş" diyecekler. En azından şimdi mal ortada ister al ister alma diyebilir adam.

• 2016 yılının bu zamanları Astra J satmak için bir gitmiştim. Güzelce en ufak detayına kadar büyük büyük yazıp astım ön cama. Adamın biri geldi ve “Satılık mı acaba ?” diye sordu

• Boya ve km takıntısının tek sebebi araba fiyatlarının fahiş olmasıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.