Şimdi Ara

...[ OTO MÜZİK Sistemleri /Cd çalar/Hoparlör/Anfi ]... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
1
Favori
113.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ OTO MÜZİK Sistemleri /Cd çalar/Hoparlör/Anfi ]...

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2024)
Giriş

Orjinalden alıntı: wantoux

Arkadaşlar gecen hafta 4 adet pionner 2 yollu tweaterli hoparlor aldım.Serviste git montaj yaptır dediler. Gittim usta balance ile on-arka , fader ile sag sol kontrolu olacak sekilde teyp kablolarını monte etti. Neden boyle yaptıgını sordugumda "bize pioneer den gelen emir bu. Boyle monte ediyoruz ses kalitesi daha iyi oluyor" dedi. Ben anlamam pek bu işlerden. Eski bi pioneer teyp ve yeni hoparlorler o sekilde monte edildi. Ses kalitesi pek iyi değil sanki... Eski teyp arabayı 2. el aldığımda uzerinde olan teyp di. yahu arkadaşlar bu fader ve balance olayının aslı astarı varmı? Diğer pioneer teyp veya mp3 calar kullanan arkadaslarında teyipleri bu sekildemi monte edilmis? merak ediyorum doğrusu...?????????

çok biliyormuş o usta,ses kalitesi neden daha iyi olsun sonuçta aynı çıkışa bağlanıyor hoparlörler ayrıca araçta sahneleme olmaz böyle bir bağlantıda mid sesler önden,müzik arkadan gelir veya tam tersi,böyle saçma bir bağlantı olmaz.

• Şimdi benim elimde bir tane Pioneer GM-X602 amfi, bir de TS-W252F 400 W woofer var.
    Amfinin üzerinde yazanlara bakarsak 250 W sanırım.

Benim aracım 2005 Honda Civic;

Araçda orjinal hoparlörleri ile Pionner 4850 teyp var.

Aynen bu linte ilk mesajda ki gibi.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9934640/tm.htm

Şimdi ben woofer a kabin yaptırıp, bagaja koymayı düşünüyorum, ama orjinal hoparlörleri kalacak.

Sence nasıl olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 22 Ekim 2006; 7:20:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Şimdi benim elimde bir tane Pioneer GM-X602 amfi, bir de TS-W252F 400 W woofer var.
    Amfinin üzerinde yazamlara bakarsak 250 W sanırım.

Benim aracım 2005 Honda Civic;

ben orjinal hoparlörleri ile Pionner 4850 teyp var.

Aynen bu linte ilk mesajda ki gibi.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9934640/tm.htm

Şimdi ben woofer a kabin yaptırıp, bagaja koymayı düşünüyorum, ama orjinal hoparlörleri kalacak.

Sence nasıl olur.

bence pek güzel olmaz neden diye sorarsan senin subwoofer freeair yani kabinde kullanılmak için üretilmemiş,sen bunu kabinde kullanmak istersen 25 cm sub. için oldukça büyük bir kabin yaptırman gerekir ve bagaj fazlasıyla daralacak,ama bagaj önemli değil diyorsan olabilir ama fazla bir performans bekleme,eğer aracın sedan değil hb ise mdf yaptırıp arka camın önüne koyabilirsin ama 2005 model hondaya yakışmaz,kötü durur.
    eğer elindeki ürünleri değerlendirmek istiyorsan denemek için kabin yaptırabilirsin belki de yeterli gelir sana.

• quote:

Orjinalden alıntı: onuraydin

mp3ü bağlamak için olan şu aparatlar nasıl yani ses kalitesi....ses kalitesi iyise onlardan almak istiyorumda....

bağlayacağın mp3 kaliteli bir modelse ses kalitesi yeterli olur,tabiki teypteki kaliteyi alamazsın ama bütçe kısıtlıysa ve iyi bir teyp alamayacaksan en iyi tercih olur.

Benim teypde woofer'ı aktif ettiğin zaman istersen diğer hoparlörlere giden bass sesleri kısabiliyorsun.
    Bu şekilde kullanarak bir sonuç alınabilirmi?

Amacım bassları biraz kuvvetlendirmek sadece, öyle çok deli gibi bass vurması şart değil.

Bu arada araç sedan.

Selamlar.

istediğin sadece alt frekansların daha belirgin biraz daha net bir bass sesi ise uğraşmaya değer ama orjinal hoparlörler sesi bozuyorsa yine bozar bunu engellemez sonuç olarak biraz daha kaliteli müzik dinlersin.
    ama sen geçtiğin yerde herkesin kafasını çevirip sana bakmasını istiyorsan böyle birşey beklemearacın dışına vermez sesi.
  • mesela şuanda normal seslerde bass çok iyi ama sesi açtiıkça pörtlemeye başıyo bu teybin kötülüğünden mi yoksa koloun mu?bide dilelim mp3ü bağladım sonra en fazla kaç wattlık bağlayabilirim kolon yani teyp kaç watt desteklio......

Ama orjinal hoparlörlerin bass haricindeki sesleri bana göre gayet yeterli, o yüzden sordum.

Peki Bursa'da bu işi yaptırabileceğim, fazla kazık olmayan bir yer biliyormusun.

Kazık olmasın derken çok da uyduruk olmasın.

Yok kimse bakmasa da olur.

Ama orjinal hoparlörlerin bass haricindeki sesleri bana göre gayet yeterli, o yüzden sordum.

Peki Bursa'da bu işi yaptırabileceğim, fazla kazık olmayan bir yer biliyormusun.

Kazık olmasın derken çok da uyduruk olmasın.

yalova yolunda serkanotomüzik var bir kaç kere bakmıştım işini temiz yapıyor.
    aslında en iyi ben yaparım dayerim yok maalesefşimdi sokak ortasında tesisat bağlamak ta olmaz.

• Sen yapacam de her türlü alet edevat buluruz ayıp ettin.

Sen yapacam de her türlü alet edevat buluruz ayıp ettin.

eski araba olsa uğraşırdım da yeni arabaları sökmek daha çok uğraştırıyor şimdiarabanın bir yerine zarar veririz sonra süresiz uzaklaştırırsın bizi

Orjinalden alıntı: onuraydin

mesela şuanda normal seslerde bass çok iyi ama sesi açtiıkça pörtlemeye başıyo bu teybin kötülüğünden mi yoksa koloun mu?bide dilelim mp3ü bağladım sonra en fazla kaç wattlık bağlayabilirim kolon yani teyp kaç watt desteklio......

sesi açınca belirli bir yerden sonra her teyp pörtlemeye başlarnormaldir.
    ve mp3 bağlayınca teybin gücü artmayacak bu yüzden daha güçlü hoparlör bağlaman bişeyi değiştirmez.

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

Sen yapacam de her türlü alet edevat buluruz ayıp ettin.

eski araba olsa uğraşırdım da yeni arabaları sökmek daha çok uğraştırıyor şimdiarabanın bir yerine zarar veririz sonra süresiz uzaklaştırırsın bizi

Yok yaw olurmu öyle şey.

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: blacksea533

önceden iyi bi tesisatim vardı abim el koyunca yeniisi yapmak zorunda kaldım xtreme die bi bass gördum kabinle birlikte + amfi 500 tl fiyat çektiler aynı güçteki jbl sub ve amfiye 800 tl 2 sininde özellikler aynı 1000w 250rms sizce hangısı ve bu xtreme iimi nasıl bılen varsa yorumları beklıyorum

xtreme noname markalar içinden en iyisi sayılır ama jbl ile kıyaslanmaz ve jbl o kadar pahalı değildir hangi modeller olduğunu tahmin edebiliyorum,500ytl ile 800 dediğin jbl sub+amfi alınır.

Hocam sen Bursa'dasın galiba. İşyerin ne tarafta?

kim ben mı ?

• Arkadaslar benim sizlerden bir istegim olacak. 99 model bir xsara aracin orjinal teyp'lerini nereden bulabilirim. Mesela 2000 model ayni kasa bir xsaranin oto teybi daha jan janli oyle bir teyp ariyorum.

Yardimci olursaniz sevinirim.

Orjinalden alıntı: tamerbozoglu

Arkadaslar benim sizlerden bir istegim olacak. 99 model bir xsara aracin orjinal teyp'lerini nereden bulabilirim. Mesela 2000 model ayni kasa bir xsaranin oto teybi daha jan janli oyle bir teyp ariyorum.

Yardimci olursaniz sevinirim.

citroen servisinden yada teybini değiştirmiş orjinalini evde tutan biri varsa onlardan bulabilirsin ama orj.teypler serviste çok pahalıdır haberin olsun.

biraderde 2003 opel astra var

arabadaki ses sistemi sadece arabanın orijinal teybi ve 4 tane orijinal hoparlör

ama öyle bir bass vururyorki binenler arabada set var sanıyor.

Buradaki keramet hangisindedir ? Teypte mi, hoparlörlerde mi ? Benim logana da bu hoparlörlerden (markası her neyse bilmiyorum) takrırsam iyi ses alır mıyım?

DACIA LOGAN 1.5 DCI AMBIANCE PACK CA İNCİ GRİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratugras

herkese merhaba;

arabadaki ses sistemi sadece arabanın orijinal teybi ve 4 tane orijinal hoparlör

Buradaki keramet hangisindedir ? Teypte mi, hoparlörlerde mi ? Benim logana da bu hoparlörlerden (markası her neyse bilmiyorum) takrırsam iyi ses alır mıyım?

teyp,hoparlör,aracın kaportası,sacı ve hoparlörlerin kapıda olmasının etkisi var

quote:

Orjinalden alıntı: muratugras

herkese merhaba;

teyp,hoparlör,aracın kaportası,sacı ve hoparlörlerin kapıda olmasının etkisi var

peki hoparlörlerin markası hakkında bir bilginiz var mı ?

DACIA LOGAN 1.5 DCI AMBIANCE PACK CA İNCİ GRİ
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.