Şimdi Ara

oto içi gürültüyü nasıl azaltalım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar otomuzun içindeki gürültüyü nasıl azaltabiliriz..yardımlarınızı önerilerinizi. yazalım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba İçine Ses Almasını Azaltma Yolları

Arabanıza dışarıdan aşırı gürültü girmesinden rahatsız mısınız? Bu problem, sürüş deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilir ve uzun vadede sağlığınıza bile zarar verebilir. Neyse ki, araç içine ses almasını azaltmak için uygulayabileceğiniz birkaç etkili yöntem vardır.

Kapı ve Pencere Contalarını Kontrol Et

Kapı ve pencere contaları, dış gürültünün araca girmesini önlemek için önemlidir. Zamanla bu contalar aşınabilir veya bozulabilir, bu da gürültünün içeri girmesine neden olur. Düzenli olarak contaları kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelisiniz.

Motor Gürültüsünü Azalt

Motor gürültüsü, özellikle eski araçlarda araç içi gürültünün önemli bir kaynağı olabilir. Motor bölmesinin ses yalıtımını iyileştirmek için özel ses yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, motor montajlarını kontrol ederek ve gevşek parçaları sıkarak gürültüyü azaltabilirsiniz.

Lastik Gürültüsünü Azalt

Lastikler de yol gürültüsü üretebilir. Daha sessiz lastikler seçmek veya lastiklerinizi düzenli olarak kontrol etmek ve basınçlarını doğru şekilde ayarlamak gürültüyü azaltmaya yardımcı olabilir.

Ses Yalıtım Malzemeleri Kullan

Piyasada, araba içine ses almasını azaltmak için özel olarak tasarlanmış çeşitli ses yalıtım malzemeleri mevcuttur. Bu malzemeler, kapılara, tavana ve zeminlere uygulanabilir ve dış gürültüyü etkili bir şekilde engeller.

Diğer Kaynakları Kontrol Et

Aracınıza gürültü yapan diğer kaynakları belirlemek için zaman ayırın. Bu kaynaklar rüzgarlıklar, aynalar ve gevşek parçalar olabilir. Bu kaynakları belirledikten sonra bunları tamir ederek veya değiştirerek gürültüyü azaltabilirsiniz.

Araba içine ses almasını azaltmak, sürüş deneyiminizi iyileştirebilir ve genel sağlığınızı koruyabilir. Bu basit yöntemleri uygulayarak, araç içinde daha sessiz ve keyifli bir ortam yaratabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sesin nereden geldiği önemli, eğer sıkıntı lastik-asfalt gürültüsü ise; ya arabanın altını özel bi malzeme ile izole edebiliyorlar veya arabanın iç tabanına uygulanabiliyor. eğer motor sesi ise sıkıntı; motor ve kaporta arasına izole malzemeleri döşüyebiliyorlar, hepsi de tuzludur uyarayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: attci

evet arkadaşlar otomuzun içindeki gürültüyü nasıl azaltabiliriz..yardımlarınızı önerilerinizi. yazalım

bende o dertten muztaribim

hem lastik sesi, hem yüksek devirde motor sesi

bazen uzun yola çıktığımda arabayı kenara çekip parçalayasım geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 31 Ağustos 2007; 9:22:23 >
  • Nano teknoloji diye bişe var bi araştır ben de tam emin değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jok3r_88

Nano teknoloji diye bişe var bi araştır ben de tam emin değilim.

nano teknoloji, genel bir teknolojidir;
    maddelerin atomlarının dahi milyonda bir küçüklüğe parçalanması yöntemidir, bu şekilde yapılan araştırmalarda, maddelerin bilinenden çok daha hızlı hareket edebildikleri, çok daha sağlam oldukları keşfedilmiştir. ancak bu teknoloji çok yeni bir teknolojidir ve uygulama alanları kısıtlıdır,öncelikle sağlık alanlarında kullanılmaya başlandı, araçlar için umarım yaygın kullanım gerçekleşir.
  • Döşeme halısının altındaki malzeme kalitesizse değiştirilebilir. Altına zift kaplama yapılabilir. Aracınız kaliteli ve uzun süre kullanılacaksa korozyona karşı alt kısma antipas+zift öneririm. Kışın yollara atılan tuzdan, stabilize yollarda taş, çakıl gibi malzemelerin zararlarını büyük ölçüde önler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Döşeme halısının altındaki malzeme kalitesizse değiştirilebilir. Altına zift kaplama yapılabilir. Aracınız kaliteli ve uzun süre kullanılacaksa korozyona karşı alt kısma antipas+zift öneririm. Kışın yollara atılan tuzdan, stabilize yollarda taş, çakıl gibi malzemelerin zararlarını büyük ölçüde önler.

peki döşeme halısının altında malzeme yoksa ?

benimkinde yok valla, adamlar aracın hiçbir yerine hiçbir yalıtım malzemesi koymamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Döşeme halısının altındaki malzeme kalitesizse değiştirilebilir. Altına zift kaplama yapılabilir. Aracınız kaliteli ve uzun süre kullanılacaksa korozyona karşı alt kısma antipas+zift öneririm. Kışın yollara atılan tuzdan, stabilize yollarda taş, çakıl gibi malzemelerin zararlarını büyük ölçüde önler.

benimkinde yok valla, adamlar aracın hiçbir yerine hiçbir yalıtım malzemesi koymamış

İlginç bir durum. Belki plastik bir malzeme vardır. Bizim Toros' un halısını kaldırınca altınca camyünü gibi bir malzeme görünüyor. Sıkıştırılmış olduğundan etrafa dağılmıyor. Daha önce Renault 12 TSW vardı. Karşılaştırınca ses yalıtımı çok güzel. Hatta Şahin' den bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Doğan kadar da sessiz olmuyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

İlginç bir durum. Belki plastik bir malzeme vardır. Bizim Toros' un halısını kaldırınca altınca camyünü gibi bir malzeme görünüyor. Sıkıştırılmış olduğundan etrafa dağılmıyor. Daha önce Renault 12 TSW vardı. Karşılaştırınca ses yalıtımı çok güzel. Hatta Şahin' den bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Doğan kadar da sessiz olmuyor.

daha önce bende şahin vardı ve ben lastik sesi diye bişey düşünmezdim bile.

şimdi corollada o kadar çok var ki; lastik değiştirdim nokian aldım yine olmadı yine ses yine ses

geçenlerde taban halısının altına baktım direk saç, hiçbir yalıtım malzemesi yok

• Doğanla Şahin arasında çok fark var. Doğan Slxler baya sessiz Şahine göre. Yalıtım malzemesi farklı anlaşılan.
  • Mesela aracının dış rengi mavi ise arabanın içindeki metal mavi yerleri kaplattır.Arabnın dört köşesine de yalıtım yaptır.O zaman içeri hiç ses gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: selonomi

Mesela aracının dış rengi mavi ise arabanın içindeki metal mavi yerleri kaplattır.Arabnın dört köşesine de yalıtım yaptır.O zaman içeri hiç ses gelmez

denediniz mi?
  • -Aracın kaporta aralıklarını ve alt takımını,direksiyon sistemini arada bir kontrol ettirelim.

-Lastik basınçlarını bozuk yollarda mümkün olduğunca düşürelim.

-Motor bakımlarımızı düzenli yaptıralım,motor yağımız genelde yeni olsun,ateşlememiz sağlıklı olsun,kasnaklar,kayışlar sağlıklı çalışsın.

-Şanzıman yağı konusunda daha dikkatli olalım,seviyesini kontrol ettirelim.

-Motorumuza uygun oktanda benzin kullanalım.

-Aracımızın içini düzenli olarak temizleyelim,plastik birleşim aralıklarını arada bir basınçlı hava ile tozdan koruyalım.

-Bozuk yollarda mümkün olduğunca yavaş ilerleyelim.

-Aracımızın şasesini esnetecek kadar yüksek kaldırımlara vs çıkarmaktan kaçınalım.

-Aracımızın içini ciddi manada sıcaklık değişikliklerinden koruyalım.

-Gereksiz eşya anahtarlık kalem vs taşımayalım.

-Aracımızda hız yapmayacaksak yumuşak hamurlu lastik kullanalım.

-Aracımızın motorunda ihtiyac varsa Motor Silk motor ve şanzıman yağı katkısı kullanalım.

-İhtiyaç halini beklemeden düzenli olarak enjektörleri temizletelim.

-ihtiyaç varsa taban döşemesini yenileyelim,araç altı ses izolasyonu yaptıralım.

-Kapı fitilleri ve egzostu sık sık kontrol edelim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar!

• Evet denedim
  • Ben araştırdım bir kaç yerden fiyat aldım bayağı maaliyetli işlerdi Lastiği değiştirip farklı lastiklerde lastik sesi azalıyor ama diğerleri fazla pahalı geldi en uygun çözüm müziğin sesini açmak oldu
  • kulakları pamukla tıkamak en güzel izole yöntemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.