Şimdi Ara

Oto brandası (Araba çadırı) konusunda konsensüs çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oto branda konulu tüm mesajları okudum. Ancak bir fikir birliğine varıldığını düşünmüyorum. Varılır umudu ile bu konuyu 2013 yılında tartışmaya açalım. Önce diğer mesajlardan anladıklarım ile özetleyeceklerime katılıyor musunuz?

Temiz ve kuru kaporta üzerine örtülmüş şartıyla

1- Güneşli günlerde - : Branda korur (Güneş yanığı riskine katılanlar ve katılmayanlar var.)

2- Rüzgarlı havalarda : Branda sabit duruyorsa korur - Dalgalanıp kaportayı tokatlıyorsa çizer.

3- Yağmurlu havalarda : Su geçirmez branda ise korur - Su geçiriyorsa arabanın üzerinde kurumasına müsade etme, zarar verir.

4- Tüm hava koşullarında : dışı su geçirmez içi miflönlü brandalar daha iyidir.

5- "Branda yanığı" nadiren görülür ama sıklıkla eski Renault ve Tofaş arabaların tavan boyalarına mazaret olarak uydurulmuştur.

6- Araçta garantili bir (Sonax, Ziebart gibi) boya koruma varsa branda nedenli sorunlar görülmez.

7- Aracını sık sık kullanmayanlar için daha uygundur.

8- Yukarıdan sigara atılma riski olan yerlerde branda kullanılmamalıdır.

9- Branda kullanmanın kaportaya olduğu kadar, iç döşemeye de faydası vardır.

Şimdi aracını 3 gün önce showroomdan çıkarıp hemen Sonax First ile boya koruma yaptırmış bir kullanıcı olarak son görüşüm

A. Koşullara uygun kullanılırsa Branda faydalıdır. Zararlı değildir.
    B. "Branda yanığı" olgusu şehir efsanesi olarak etiketlenebilir.

Görüşlerime katılıyor musunuz? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Çok güzel özetlemişsiniz bende cevapları merak ediyorum
  • Güzel özetlemişsiniz sorularınızı. Ciddi bir kaynak eksikliği var. Teknik araba konularında bilgili çok insan gördüm forumda ama branda konusunda bir kaynak bulamadım.
  • Branda naylon olmamalıdır. Nemi hapseder.

Branda kesinlikle tam araca göre üretilmiş olmalıdır. En iyi branda, branda ve çadır diken yerlerde yaptırılır. Çadır kumaşları var, pamuklu gibi ama suyu çok çekmez. Hava da alır. Mükemmel branda oluyor onlardan.

Denizli'de 100 lira civarına aracınızın üzerinde prova alarak branda dikiliyor. kenarları lastikli yapılıyor ve rüzgarda şişme, dalgalanma da yapmıyor. Branda yanığı uydurma bence de. yıllarca kullandım, antalya güneşinde birşey olmadı, aksine boyam hep pırıl pırıl kaldı.

Branda aracı kem gözlerden ve çizilmelerden de korur ayrıca. Doluya ve kuş pisliğine karşı süper bir tedbirdir.

Aracı daha serin tutar.
  • güzel konu..

rüzgarlı havalarda brandanın iyi sabitlenmesi çok önemli..
    rüzgar önce balon gibi şişiriyor, sonra da çekip alıyor..
    yolda sürüklenerek giden brandanın arkasından koşmak zorunda kalabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kullanıyorum branda aracımı haftada bir kullanırım her hafta arab yıkamaktansa branda iyi bir çözüm
  • Peki brandanizin ruzgardan ucmasini nasil engelliyorsunuz? Benimkini iple baglamistim, bagladigim kulakcigin tutturuldugu yaklasik 1 cmlik hattan ince bir serit halinde 2,5m kadar yatay olarak yirtildi. Kulakcik kopmamis ama sag yan taraf bu sekilde jiletle kesilmis gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim aracım 307 307 için aldım brandayı üzerine tam oturuyor ne ses var nede şişme hiç bişey baglamıyorum arabanın ön arka tamponun altına giriyor lastikli yerleri hiç bi sorun yok
  • Tabi arabanin uzerine tam oturunca ucmuyor demekki. Super. Ben de gidip diktireyim diyorum. Bizimkinin sekline gore bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

Tabi arabanin uzerine tam oturunca ucmuyor demekki. Super. Ben de gidip diktireyim diyorum. Bizimkinin sekline gore bulamadim.

aynen öyle çuk diye oturuyor ben hayır aldım 65tl ye içi miflon lu gayet memnunum
  • benimki de (farların üzerindeki hafif torbalaşmayı saymazsak) tam oturuyor.. kendi mahallemde bir yıl kadar bağlamadan kullandım..

sonra bir gün aracı ablamın sokağına parkedip brandayı geçirip gittim.. 1 saat sonra ablam aradı branda gitmiş diye..

yani bir sokakta 1 yıl uçmayan branda, başka sokakta 1 saat dayanamayabiliyor.. ne kadar rüzgar aldığına bağlı..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

benimki de (farların üzerindeki hafif torbalaşmayı saymazsak) tam oturuyor.. kendi mahallemde bir yıl kadar bağlamadan kullandım..

sonra bir gün aracı ablamın sokağına parkedip brandayı geçirip gittim.. 1 saat sonra ablam aradı branda gitmiş diye..

yani bir sokakta 1 yıl uçmayan branda, başka sokakta 1 saat dayanamayabiliyor.. ne kadar rüzgar aldığına bağlı..

Çalınmış olma ihtimali varmı ?
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Bence bazı eli uzunlar brandanızın cazibesine dayanamamış. Rüzgarın öyle huyları yoktur.
  • kışın işe yarar,yazın sera etkisi yapar
  • biz de ilk olarak o ihtimali düşündük,
    ama ertesi gün yandaki dükkancı brandayı bize verdi..
    rüzgardan uçmuş, adam da bana ulaşamayınca brandayı dükkanında muhafaza etmiş..

• Branda kullanan 2kişi gördüm hayatımda onlarında garajı yok arabalarını yılda 2-3kere çıkaranlar. Sürekli araç kullanan biri iseniz brandaya niye ihtiyac duyucaksınız, sürekli topla yeniden ört vs uğraşılmaz sürekli kullanıcı iseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.