Şimdi Ara

Oto alım satımında noter tasdikli dolandırıcılık .. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
1
Favori
25.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • heryerde diyorum 2. el alırken babana bile güvenme diye ama, herneyse olan olmuş..

hukukçu olmadığım için bir yorumda bulunamayacağım..

arkadaşınıza geçmiş olsun

Lütfen bir zahmet bir yerden bir A4 kağıdı bulup bir de lazım olduğunda hep tükenen bir tükenmez kalem alın elinize ve ülkemizdeki bu en basit taşınır mal alış-veriş sisteminin ne kadar çarpık, hatalı ve kusurlu bir boyut aldığını kutucuk ve iş akış şemasındaki oklarla sarih ve salim bir kafayla çizmeye çalışın.

Eskiden Hürriyet gazetesinde bir manşet haber vardı, "BANKA KURMAK BAKKAL AÇMAKTAN KOLAY" diye. Şirket açmak 50 belge ve 30 işlem, banka kurmak 30 belge ve 10 işlem şeklinde insanın kanını dondurmasa da epey bir ürküten haber vardı. Çalışıp kazanacaksan vergi ve yüklerle seni ezerim diyen devlet para toplayacaksan tüm imkanları seferber ediyordu. Ülkemizin BATAN BANKACI sendromunu çoktan aşmış olması gerekirken bu hususta güçlü banka yapısına sahip ülkeleri ne yazık ki geriden izlediğimiz bir defa daha açık, insanına güvenen ve motorlu araç alım/satım ve devir işlemlerini postanede ya da vergi dairesinde yaptıracak kadar basitleştiren ülkeleri de geriden izlediğimiz gibi.

Bir hata var değil, bin hata var.

Az önce bğüroya dolmuşla geldim, öndeki başka bir dolmuşçu soda şişesini (camdan, yeşil) camdan dışarı attı, caddeye!!! Demek ki herşey sistem ve altyapı değil, herşey düşünce ve akıl, fikir ve harekette saklı ve gizli. O dolmuşçuya yaptığının hatalı olduğunu büyük olasılıkla kimse doğrudan anlatamayacak ama Radyo-TV ve durakta bir trafik polisinin yapacağı eğitim proğramları ile belki birşeyler düzelebilir. Bu nedenle ülkemizde sadece eğitim değil, tembellikten arındırılıp hareket eden yöneticiler, memurlar, çalışanlar, milletvekilleri, daire başkanları, makam müdavimleri de lazım.

Taner Göde

• aracı arkadaşınız alamaz. dolandırıcılıktan o diğer şahıs yakalanmalı, o şekilde parasını alabilir.
    gerçek ruhsat sahibi bir süre sonra aracını alacaktır otoparktan. hakimin insafına kalmış. sonu belli ama.
  • 1) Bu forumda doktordan ilanları ile dalga geçilmişti. Ben de bunu söylemiştim..İkinci elde doktordan, subaydan gibi arabaları almak işte bunun için avantajlıdır.Bu arabayı satan bir doktor veya subay vs olsaydı Beytüşşebapda da olsa, kapıkulede de olsa 2 saat içinde bulunabilirdi.. Demek ki satıcıyı evinde , hangi işi yapıyorsa iş yerinde, ortamında görmek; komşu , mesai arkadaşı , esnaf tarafından tanındığını görmek faydalıdır. Yani adam dolapderede kuaförüm diyorsa yan komşusu da tanıyorsa adam kaybolsa bile biryerlerden muhtemelen bulunabilir...

2) Demk ki o ile ait olmayan ve fiyatı makul, sadece satış için getirilen arabalardan kıllanmak gerekir..

3) Demek ki satın alırken işlemleri yaparken arabayı ortada, emanette birkaç gün bırakacak işlem yapılacaksa demek ki noter satışı da olsa güvenmemek lazım..ayrıca tüm anahtarları almak ve mümkünse tanıdık garajlara bırakmak ve satıcının veya başka birinin asla alamayacağı veya gösterilemeyeceği otopark sahibine kesin olarak söylenmeli ve bunun böyle olması sağlanmalı. Gerekirse otopark sahibine iki katı para verilmeli benden başkası alamayacak diye satıcının yanında konuşulmalı.....

4)Demek ki satıcının arabayı resmi olarak ne zaman aldığı kesin olarak öğrenilmeli ve yeni bir alıcı ise kıllanılmalı ve ayrıntılı kimlik araştırması vs yapılmalı...

aklıma gelenler bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 9 Ağustos 2009; 20:15:51 >

• Notere (Padişah) gidildiğinde Başkatip (Sadrazam/Vezir-i Azam) önce kimlikleri ve ruhsatı kontrol eder, sonra Borcu Yok Kağıdı (Utanç Belgesi) ile birlikte Kâtip bayanlardan birisine verir AMA...!

AMA...! Unutmayın ve bunu herkes bilmez, Başkatip bir arayüz (InterFace) ile MERNIS sistemine de bağlıdır ve ayrıca da önünde Nüfus Cüzdanı Doğrulama Cihazı var. TC Kimlik Numarasını MERNIS'e girdiğinde kimlik bilgileri ekrana hazır olarak çıkar, Nüfus Cüzdanını da doğrulama cihazına tuttuğunda resim kısmı cihazın üzerindeki S/B (Siyah/Beyaz) CRT ekranında BEYAZ çıkar! Sahtekârlık yapanlarda bu resim olduğu gibi görünür, TC Kimlik Numarası hatalı çıkan veya arama emri bulunan ve yakalanması gereken kişilerde de sessiz alarm verilir ve olay derhal Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilir.

Daha fazla ayrıntı veremeyeceğim ama her ne kadar noterin bu Motorlu Araç Satış İşleminde yer almasını istemesem de Türkiye Noterler Birliği (www.tnb.org.tr) kendi çapında birşeyler yapıyor ama bu sistem bence Noter ve Trafik'in elinden alınıp bence en uygun makam olan Vergi Dairesine (Mal Müdürlüğüne) tevdii edilmediği sürece sahtekarlık fersah fersah artar. Bu daha ilk sofistike örneklerinden birisi. Ülkemizde dolandırıcılar kralı, sahtekarlar prensi ve kandırma ustaları çok.

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: catedazur

hiç tapu aldınızmı bilmiyorum ama resmen bir seramoni oluyor orada
    mahkeme gibi aynı
    alıcı ayaga kalk satıcı otur esas duruşunu bozma dirsek teması hizaya geç
    bilmem ne

zaten adaletide oluşturan şey mülklük yani maliklik durumu

hadi size özlüde bir söz söyleyeyim copyrightı bana ait olan torunlarınız ilk bu söz forum donanım haberde söylenmişti desinler

'' insanlar ileride havaya çit çekebildiklerinde gerçek bir savaş nasıl olurmuş öğrenecekler ''

yaw bu adamın yazı stili bana bıyerden tanıdık gelıyor ama nerden

suresız banlanmıs zaten. kimin fake'i idi bu arkadas sayın duratorq?

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• Ben asıl şunu merak ediyorum ve birdenbire aklıma geldi ve kafam almadı.

Şimdi aracı ilk olarak bnm arkadaşım üzerine almış ve ruhsatını çıkartmış.

Kayıtlara bu araba bnm arkadaşımın diye geçmedimi ?

Peki diğer kişi kayıtlarda bnm arkadaşımın üzerine görülen arabayı nasıl diğer adamdan alıyormuş gibi üzerine alıp ruhsat çıkarttı ?

Yoksa bu işlemler online olmuyormu ?
  • Hayır, ON-LINE henüz uygulanmıyor Trafik Tescil Şubesinde, göbekli ve emekliliğine 4 ay kalmış, tabancasının kabzası sedef kaplı babacan polis memuru arşive iniyor/giriyor ve pembe dosyayı çıkarıyor, tescil işlemleri toplu olarak belli bir gün ve saatte yapılıyor. Bu hususta ne yazık ki Trafik Tescil Şubeleri emekliliğine az kalmış Trafik Polisi Memurlarının "kaymak" oldukları yer, madem bu sistem bu şekilde uygulanıyor ya da bu şekilde uygulanmak zorunda, en azından WATERPROOF (SU GEÇİRMEZ) yapın...

ABD'nin en azılı sahtekârı yakalandıktan sonra ceza alır ama FBI'de çalışma ve başka sahtekârları tespit etme ve yakalama görevi karşılığında da hapis cezası almaz, ABD'nin en ünlü kıymetli evrak tasarım uzmanı ve sahte para, çek, senet, belge ve fatura tespit uzmanı olur. Filmi de çekildi: Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala.

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Ben asıl şunu merak ediyorum ve birdenbire aklıma geldi ve kafam almadı. Şimdi aracı ilk olarak bnm arkadaşım üzerine almış ve ruhsatını çıkartmış. Kayıtlara bu araba bnm arkadaşımın diye geçmedimi ? Peki diğer kişi kayıtlarda bnm arkadaşımın üzerine görülen arabayı nasıl diğer adamdan alıyormuş gibi üzerine alıp ruhsat çıkarttı ? Yoksa bu işlemler online olmuyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 9 Ağustos 2009; 22:15:56 >

• Abicim o zaman kılıfına uydurduktan sonra istersen aynı arabayı günde 10 kişiye satabilirsin yahu ..

Bu dava çözüldü mü acaba??
  • yazacak kelime bulamadım
  • Mahkeme kararı: Böyle bir dolandırıcılık şekli ile ilk defa karşılaşıldığından dolayı kanun aciz kalmıştır. Dava düşmüştür.

Şaka bir yana. Yazıyı iki kere okudum. Kafamdaki karışıklık 2 ile çarpıldı.
  • benim anlamadığım şey arac şase numaras gibi bilgiler sisteme girilmiyor mu? 2.satışda bu nasıl ortaya çıkmıyor
    donanımhaber
  • İnsanlar neden akıllanmaz anlamıyorum yaw, ucuz etin yahnisi ....

Mercedes C180K AMG PAKET
  • ibret aldım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.