Şimdi Ara

Oto alım satımında noter tasdikli dolandırıcılık .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
25.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağolsun herkes fikrini yazıyorda arkadaş bu devirde hiç ama hiç kimseye güvenmemek lazım o zaman.

Olaya bak adam gönül rahatlığı ile noter satışı yapmış ama işin rengi aynı gün değişiyor ..

Ülkemiz böyle dağınık bir online sistem ile devam ederse bu ve buna benzer olaylar yaşanmaya devam eder diye düşünüyorum ..
  • Bir müşterim var, yaşlı bir kadın, dul. Hollanda'dan emekli maaşı alıyor. Kocası 10 yıl önce vefat etti. İşlerini yaparken kocası ile tanışmasını anlatıyor. Evine istemeye gelmişler, bu kadın da müstakbel kocasını ilk defa orada görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş, nikah masasında da imzayı atmışlar, sonra düğün günü yanında bir başkasının oturduğunu görmüş... ve o başkasıyla da 50 yıl evli kalmış!!!

"Bana (kocan bu!) dediler, ben de itiraz etmedim..." demişti bir ara. Sahtekarlık diz boyu. Sanırım ırsi, beşeri birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhqwer -- 9 Ağustos 2009; 2:49:36 >
  • Burada en büyük suçlu devlet. Dolandıran adamı tebrik etmek lazım, oldukça zekiymiş. Açığı görmüş ve voleyi vurmuş. Eğer adam bulunursa kızmayın, mali danışman filan yapın. Devletin acizliği yüzünden olan arkadaşınızın 30 bin lirasına olmuş. Araba alırken kimlik çıkaran adam ne pasaportlar ne ehliyetler çıkartmıştır daha. Bulmak pek kolay olmayacaktır.

Geçmiş olsun.

• Kafayı sıyıracağım, mutlaka bir emsal bir dava vardır.

Bu olayın benzeri olarak arazi, bina v.s. satışında, mutlaka dolandırılan olmuştur.

Hakim, ne karar verecek? İlk dolandırılan şahısmı, yoksa ikinci dolandırılan şahısmı otomobilin sahibi gözükecek.

Sanki bana, otomobilin ilk noter satışını alan, arada hırsızlık olduğu ve otomobil istem dışı alındığı için otomobilin sahibi olacak, ikinci şahıs ise maalesef paranın üstüne, bir bardak su içecek gibi geliyor.
  • Bir kez daha düşündüm.Araba kesinlikle arkadaşınıza verilmeli.Çünkü alım-satım işlemlerini tamamlayarak üstüne almış durumda.İkinci alıcı ise,sahte evrakla araç sahibi oluyor.Yazık olmuş,adamın parası gitti.
    ve mağdurların zararı telafi edilmeli.
    ve yetersiz kanun deyip salıverilmemeli.
    ve ömür boyu hapiste çürütülüp cezanın caydırıcı etkisi devreye sokulmalı.
    ve bu durum bütün dolandırıcılara örnek olmalı.

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bir kez daha düşündüm.Araba kesinlikle arkadaşınıza verilmeli.Çünkü alım-satım işlemlerini tamamlayarak üstüne almış durumda.İkinci alıcı ise,sahte evrakla araç sahibi oluyor.Yazık olmuş,adamın parası gitti.

Selam,

Kardeş aracı alanların ikiside eşit şartlarda mağdur durumdalar hatta 2. alan parayı 9 milyar daha fazla vermiş o daha mağdur ..

Sanık = Dolandırıcı (Kötü Adam)
    Tanık = Herkes (Biz)
    Mağdur = Aracı Alanlar (İyi Adam[lar])
    Müşteki = Şikayette Bulunanlar (Onlar)
    Yargıç = Hâkim (Kanun Amca)
    Yazman = Kâtip
    Savcı = Hukuku Savunan
    Mübaşir = Çağıran
    Müteselsil = Sıralı*
    Müdafi = Masumiyeti Savunan
    Avukat = Burhan Apaydın

*Müteselsil LPG Tertibatı ile karıştırmayınız

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bir kez daha düşündüm.Araba kesinlikle arkadaşınıza verilmeli.Çünkü alım-satım işlemlerini tamamlayarak üstüne almış durumda.İkinci alıcı ise,sahte evrakla araç sahibi oluyor.Yazık olmuş,adamın parası gitti.

Selam,

Kardeş aracı alanların ikiside eşit şartlarda mağdur durumdalar hatta 2. alan parayı 9 milyar daha fazla vermiş o daha mağdur ..

Gerçekten de çok karışık bir durum.İlk kez duydum böyle bir şey,eminim birçok kişi de ilk kez duymuştur.

Arkadaşınız araç hakkında çalıntı ihbarı yapabildiğine göre,araç onun üstüne görünmüyor mu?Öyle ya,ben sizin aracınız hakkında çalıntı ihbarı yapabilir miyim?

Peki nasıl oluyor da sizin arkadaşınız adına olan bir araç,dolandırıcı tarafından 3.kişiye satılabiliyor? İşte ben bunu anlamadım,gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba?

EKLEME:Sanırım hatamı buldum.Aracın satışını arkadaşınız üstüne alıyor,ancak ruhsatı çıkaramıyor.Ruhsatı çıkarabilseydi,diğer kişiye satılamazdı araba.

Eğer durum buysa,bence yine arkadaşınız avantajlı.Çünkü kendisine noter satışı yapıldıktan sonra dolandırıcılık başlıyor.

Devletin gereksiz prosedürlerinden biri daha.İşte birini mağdur etti,belki kaç kişiye daha böyle oluyor.Yukarıda yazdığım araç alım-satım şekli olsaydı bunlar olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 9 Ağustos 2009; 12:40:08 >

• Bence resmi olarak ilk arkadaşınız satışı aldığı için araç arkadaşınızda kalır; ancak ülkemizdeki adalet hızını düşünürsek ve araç kimde kalırsa kalsın diğer kişinin itiraz edeceğini de düşünürsek araca sahip olup gönül rahatlığı ile binme işinin epey uzayacağını düşünüyorum. Bu arada adamın yakalanması ile ilgili ilk davada bir karar alınacağı kesin ama adamın yakalanmasının zor olacağını düşünüyorum. Allah mağdurlara sabır versin.

ve bu kağıt üzerinde olmayan insan aracı 2 kişiye (birisi arkadaşınız ) ayrı ayrı noterden satıyor

aracı ruhsatı trafikten ilk çıkartan alır (aslında olmayan kişiden alındığı için satıcı malik olmadığı için alış satış gerçekleşmemiştir )

diğeri adamın kağıt üzerinde kimliği ile varolmasını bekler

olay bu

şimdi bu kağıt üzerinde olmayan adamı yakalayıp oldurmak lazım :)

adam kimlendirilemezse şu anda 2 tane bir şekilde sahibi oldugu için araç satılır para pöyleştirilir

ama büyük ihtimalle ruhsatı alan kişi aracı aklamış
    o alır aracı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catedazur -- 9 Ağustos 2009; 16:23:09 >

Çok geçmiş olsun başıma gelen olaylardan sonra ben TR de hukukun olduğuna ama adaletin olmadığına inanıyorum

işiniz çok zor allah kolaylık versin okurken resmen kanım dondu böyle bir sahtekarlık olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 9 Ağustos 2009; 13:08:43 >
  • bence zaraarı devletin karşılaması gerekkanunları bu kadar esnek yapma,noteri devreden çıkar.yıllardır notere verilen paraya yazık.
    yine sinirlendim yahu.neyse geçmiş olsun...
    Bu arada 2. el araçlardan iyice korkmaya başladım...!!!

ancak arac tasinir satimidir ve mülkiyet noter sastisi ile degil bizzat aracin teslimi ile gerceklesir. bu sebeple arac noter satisi yapilip ve teslim alan kisinin mulkiyetine gecer.

dolandirilan arkadas araci noter satisi ile almis fakat araci teslim almadigi icin mülkiyeti kazanamistir. ancak anladigim kadariyla diger kisi aracin satisi ile birlikte aracida teslim aldigindan mülkiyetide kazanmis olacaktir.

Tesekkurler
  • Evet, çok iyi bir açıklama ve bu nedenle de muazzam paralar tutan gayrımenkullerin satış-devir-intikal işlemlerinde bütün gün koltuğunda oturan noterlere gitmeye gerek bile yok, nüfus cüzdanınla ve belli bir miktar çorba parasıyla tapuya gidiyorsunuz, müdür beyin odasında çay içiyorsunuz (pazarlık yapıyorsunuz), memure hanım 1 x 1 metre çapındaki defteri getiriyor, şu parsel-ada-paftadaki şu daireyi-arsayı-tarlayı şu kişiye şu fiyata sattınız, paranızı aldınız mı?, "OKUDUM" yazın ve imzalayın.

Bitti.

Ama noter, yok şu saate kadar olan tüm borç-ceza ve yükümlülükler SATICIYA, şu saatten sonraki tüm borç-ceza ve yükümlülükler ALICIYA aittir. Paranı alıp almadığını, depoda benzin olup olmadığını, arabada darbe-boya, vuruk-çizik, değişen-yenilenen olup olmadığı, içinde kimin ne halt yediğini sormuyor, "ARKADAŞIM, ARABANI SATTIN, PARANI ALDIN, TAMAM MI?" diyip imzalatıyor...

Bu mu HUKUKİ GÜVENLİĞİN TESİSİ? Yazıklar olsun böyle bir sömürü ve söndürü düzenine, yazıklar olsun koltuğuna oturup dışarıyı seyrederken her geçen saniyede paranın banknot matbaası gibi aktığını gören ve alacağı Mercedes'in 270 CDI mi yoksa 320 CDI mı olması gerektiğine bir türlü karar veremeyen bu kamu hizmetkârları noterlere.

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

bazi arkadaslar ev arazi satisi ile kiyaslamis. ancak cok farki var. ev arazi satisi tasinmaz satisidir ve sicille guven ilkesi gecerlidir. mülkiyet tapuya serh ile gerceklesir.

ancak arac tasinir satimidir ve mülkiyet noter sastisi ile degil bizzat aracin teslimi ile gerceklesir. bu sebeple arac noter satisi yapilip ve teslim alan kisinin mulkiyetine gecer.

dolandirilan arkadas araci noter satisi ile almis fakat araci teslim almadigi icin mülkiyeti kazanamistir. ancak anladigim kadariyla diger kisi aracin satisi ile birlikte aracida teslim aldigindan mülkiyetide kazanmis olacaktir.

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 9 Ağustos 2009; 14:10:27 >

• hiç tapu aldınızmı bilmiyorum ama resmen bir seramoni oluyor orada
    mahkeme gibi aynı
    alıcı ayaga kalk satıcı otur esas duruşunu bozma dirsek teması hizaya geç
    bilmem ne

zaten adaletide oluşturan şey mülklük yani maliklik durumu

hadi size özlüde bir söz söyleyeyim copyrightı bana ait olan torunlarınız ilk bu söz forum donanım haberde söylenmişti desinler

'' insanlar ileride havaya çit çekebildiklerinde gerçek bir savaş nasıl olurmuş öğrenecekler ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catedazur -- 9 Ağustos 2009; 14:21:54 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.