Şimdi Ara

Ötenazi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ötenazi hakkında ne düşünüyorsunuz? Öyle bir şansınız olsa yaptırır mısınız? Aslında en çok merak ettiğim ise bu video hakkındaki düşünceleriniz...

Ötenazi: Bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak.

https://www.youtube.com/watch?v=AItT7zti2dI

• memleketin başından neler geçip gidiyor böyle konulara vaktimiz yok malesef. tekme atanlarla tecavüz edenlerle uğraşıyor yasama organlarımız
  • Videoya bakmadım ama ötenazi diye araştırırken bir köpeğe yapılan ötenaziyi gördüm kaldıramadım.

Bir de gözümün önünde araba çarpıp ölen bir köpek vardı elimden geleni yaptım ama o köpek adına hiç bir şey olmadı öylece öldü gözümün önünde.
  • Bize ters. Çıkmadık candan umit kesilmez diye söz var dilimizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye basvuruyoruz

• Ötanazi en büyük insan hakkıdır, hep siz mi öldüreceksiniz beni biraz da ben kendimi öldüreyim.
  • Üzüldüm açıkçası, bir yandan da onun adına sevindim kurtulmuş oldu.
    Çaresiz bir durumda olsam ve yaşamım kimse için birşey ifade etmiyor olsa, kimseyi üzmeyecek olsam bende aynı yolu seçerdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntihar düşüncesi
    6 yıl önce açıldı
    İntihar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Johnny Got His Gun
  • Bu konuda ahkam kesmek bize düşmez ama insanın son zamanlarında çektiği sıkıntının günahlarına kefaret olduğunu söylerler. Bu kesin doğru mu bilmiyorum tabi. Allah ölümün de hayırlısını versin.
  • ben bile kötü oldum yav eşi yanında oturuyor
  • Kesinlikle lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Bu konuda ahkam kesmek bize düşmez ama insanın son zamanlarında çektiği sıkıntının günahlarına kefaret olduğunu söylerler. Bu kesin doğru mu bilmiyorum tabi. Allah ölümün de hayırlısını versin.

Tecavüz edilerek yoğun bakımda can çekişen bebeğinde günahları çokmuş demek ki cahil kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: Emma-Watson

quote:

Bu konuda ahkam kesmek bize düşmez ama insanın son zamanlarında çektiği sıkıntının günahlarına kefaret olduğunu söylerler. Bu kesin doğru mu bilmiyorum tabi. Allah ölümün de hayırlısını versin.

Tecavüz edilerek yoğun bakımda can çekişen bebeğinde günahları çokmuş demek ki cahil kardeş

İnsanların acı çekmesi yaratıcının var olduğunu gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Ateistlerin tanrıyı kabul etmeme argümanı hep bu, "tanrı var olsaydı dünya iyi olurdu". İyi de ya tanrı bizim bildiğimiz anlamda "iyi biri" değilse? El kaidecileri işidcileri seviyorsa, onları cennetine koyacaksa? Sonuçta güç onda değil mi?

Kendi kurduğumuz "iyi biri" kavramlarına çok bağlı kalıp onları abartıyoruz belki de.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emma-Watson

quote:

İnsanların acı çekmesi yaratıcının var olduğunu gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Ateistlerin tanrıyı kabul etmeme argümanı hep bu, "tanrı var olsaydı dünya iyi olurdu". İyi de ya tanrı bizim bildiğimiz anlamda "iyi biri" değilse? El kaidecileri işidcileri seviyorsa, onları cennetine koyacaksa? Sonuçta güç onda değil mi?

Kendi kurduğumuz "iyi biri" kavramlarına çok bağlı kalıp onları abartıyoruz belki de.

Ya ne diyorsun Allahasen

insanın son zamanlarında çektiği sıkıntının günahlarına kefaret olduğunu söylerler.

dedin bende buna cevap verdim sen bana ne anlatıyorsun.Bebeğin ne günahı olabilir 10 yaşında kanser olan çocugun ne günahı olabdilir ben bunu soruyorum sana.

Bu ne gibi biliyor musun depremler zina yüzünden oluyor demek gibi bişi bu

• Yaşamın her türlüsü güzel değil. Yasallaştırılmalı sıkı denetimle. Bitkisel hayata girsem yapılmasını isterdim. Diğer engelleri/kazaları bilemiyorum (ağır yanıklar vs) büyük konuşmayayım

• quote:

Allah ölümün de hayırlısını versin. Hastalıklar günahlara kefarettir. Bazı Allah dostları, alimler hasta olunca, Elhamdülillah Allah günahlarımızı döküyor demişlerdir. Araştıran kişiler kaynaklara ulaşabilirler.

Tabii bunlar uzun konular. Burada Ateist arkadaşlara anlatsanız bile anlamamazlıktan gelir. 10 yaşındaki çocuktan örnek veriliyor.

Ben sırf bu muhabbetlerden dolayı çok uzakkaştırma aldım bu forumda.

Allah herkesin kalbine göre versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 19 Kasım 2016; 3:37:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

Allah ölümün de hayırlısını versin. Hastalıklar günahlara kefarettir. Bazı Allah dostları, alimler hasta olunca, Elhamdülillah Allah günahlarımızı döküyor demişlerdir. Araştıran kişiler kaynaklara ulaşabilirler.

Tabii bunlar uzun konular. Burada Ateist arkadaşlara anlatsanız bile anlamamazlıktan gelir. 10 yaşındaki çocuktan örnek veriliyor.

amin

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

quote:

Ben sırf bu muhabbetlerden dolayı çok uzakkaştırma aldım bu forumda.

Açıklayamayacağınız örnek verilince "tabii işte bunlar uzun konular" "ateyizlerde kalb gözü olmadığından anlamazlar" "yav bunlar hep yazıyor" ayağına yatıyosunuz. İmanınız varsa edebiniz de olsun, milletin çektiği hastalıkları "günahlarına" yorup insanları zan altında bırakmak kimsenin haddine değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaflip -- 19 Kasım 2016; 3:42:05 >

• İsterim ki kimse böyle bir şey yapmak zorunda kalmasın. Mutlu bir hayat, sağlıklı bir yaşamla birlikte tüm iyilik içeren düşüncelerini gerçekleştirdikten sonra, uykusunda huzurlu bir şekilde vefat etsin. Öbür türlü pişmanlık ve umutsuzluk içindeki ölüm anı inanılmaz derecede üzücü bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: BitliKene

İsterim ki kimse böyle bir şey yapmak zorunda kalmasın. Mutlu bir hayat, sağlıklı bir yaşamla birlikte tüm iyilik içeren düşüncelerini gerçekleştirdikten sonra, uykusunda huzurlu bir şekilde vefat etsin. Öbür türlü pişmanlık ve umutsuzluk içindeki ölüm anı inanılmaz derecede üzücü bir şey.

Haklısın ama ölüm bizimle. Efendimiz s.a.v şöyle buyuruyor. Ağızların tadını kaçıran ölümü çokça hatırlayın.

Sürekli düşünmek lazım. Tabii nerede ve ne şartlarda öleceğimizi bilemiyoruz. Hakkımızdan hayırlısı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.