Şimdi Ara

Otel İnceleme, İzlenim ve Değerlendirmeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ana kadar değerlendirilen oteller ve verilen puanlar:

1- VOYAGE BODRUM / BODRUM: 85/100
    2- GRAND TEMİZEL / Sarımsaklı Plajı-Ayvalık: 65/10
    3- VOYAGE SORGUN: 100/100
    4- TORBAHAN OTEL / BODRUM: 70/100
    5- GOLDEN BEACH / BODRUM: 75/100
    6- İŞÇİMEN HOTEL / ERİKLİ: 65/70
    7- ALANYA TURTAŞ OTEL: 70/100
    8- ALANYA DİNLER OTEL: 80/100
    9- SİDE ROYAL ATLANTİS OTEL: 60/100
    10- CİNCİ HAN OTEL / SAFRANBOLU: 80/100
    11- KONIG HOTEL / FETHİYE: 70/100
    12- MAGİC LİFE BODRUM:
    13- ADAKULE HOTEL / KUŞADASI
    14- BEACH CLUB PINARA / TEKİROVA
    15- AQUAPARK BEACH RESORT / KUŞADASI: 20/100
    16- Papillon Muna - Side / Antalya : 70/100
    17- Justiniano Wish Side - Side / Antalya : 50/100
    18- DAİMA RESORT HOTEL -Kemer-Kiriş.Puanlama:60/100
    19- Alaçatı Süzer Sun Dreams: 80/100
    20- Hillside Fethiye: 85/100
    --------------------------------------------------

Çok seyehat eden hatta tatil yapan biri değilim. 36 yaşındayım ve tatil kavramı ancak 4-5 senedir benim için var. Buna rağmen birbirimize yardımcı olmak maksadıyla tatilde kaldığım otellerin kendi görüş ve beğenilerim ölçüsünde incelemesini yapmaya çalışacağım.

Şayet bu konuya katkı yapmak isteyecek arkadaşlar da çıkarsa ki zamanla çıkacağını tahmin ediyorum; otellerle ilgili güzel bir veri tabanı hüviyeti kazanabilecektir.

Siftahı bu sene tatilimin 5 günlük kısmını geçirdiğim "Voyage Bodrum" oteli ile yapmak istiyorum.

VOYAGE BODRUM: 85/100

20-25 haziran 2010 tarihleri arasında eşim ile birlikte bu otelde tatilimizi geçirdik. Daha araba ile otelin kapısına yanaşırken, bir kaç çalışanın bize doğru koşturduğunu gördük. Ne olduğunu anlamadan valizlerimiz arabanın bagajından çıkarılmış, hoşgeldiniz sedalarıyla lobinin yolunu tutmuştuk bile. Bu arada hayal meyal hatırladığım bir kızcağız "limonata içer misiniz" dedi. Dedi ama biz, "şimdi limonata getirecek de ölme eşeğim ölme. . . " edasıyla birbirimize bakarak "yok sağolun. . . " derken bir de ne görelim zaten elinde iki limonata yok muymuş el cevap: varmış. :) ama heyhayt! ağzımızdan "yok. . . " lafı çıkmış bir kere. . .

Neyse fazla uzatmayacağım. Bu girişgahtan anlaşılacağı üzere bu otelde işletme üst düzeyde. Çalışanların hepsinin hadi hepsi olmasa da %90 ının sürekli güleryüz gösterdiği bir yer düşünebiliyor musunuz işte burası öyle. . .

Yemekler çok lezzetli ve çeşitler bol. Diyet menüsü bile konmuştu. Gerçi pek diyet menüsüne rağbet yoktu ama düşünülmesi bile taktire şayan.

Denizi çok temiz. Zaten mavi bayraklı. Fakat kumsal kısmı denizden biraz yukarıda ve suni kumsaldan denize kadar olan kısım eğimli. Ve denizin dibi taşlık. En azından ilk kısımları. Bu da denize girmeyi zorlaştırıyor. iskele alternatif olarak kullanılabiliyor ama yaşlı insanların zorluk çekeceği aşikar. Otel bardakçı koyunda. Tam karşısında bodrum kalesi bulunuyor. Daim bulunan ufak teknelerle (5 tl) 10 dakika içinde bodrum merkeze geçmek mümkün. Bodrumun trafik karmaşasına girmek istemeyenler için güzel bir seçenek.

Otelin en kötü yanı odaları. Baya yıpranmış durumdalar. Kapısından banyosuna, onlardan klimasına kadar değişiklik şart gözüküyor ki müdürlerden birinin dediğine göre bu sene büyük bir revizyona girecekmiş otel. (inşallah fiyatlara yansımaz. . . ) Bizim odanın kliması biraz soğutma özürlüydü. Mini bar ise hiç çalışmıyor gibiydi. Mini barı ilk gün uyarmamıza rağmen bir çözüm bulamadılar. Çok kullandığımız bir şey olmadığından daha sonraki günlerde hatırlatma gereği duymadım açıkçası. Minibar demişken içindeki içecekler için ayrıyeten bir ücret vermeniz gerekmiyor. Bu da artı bir puan oldu otel için.

Kablosuz internet bağlantısının olmaması ve internete gireceklere lobideki bir tane masa üstü bilgisayarın gösterilmesi de diğer bir eksi yönüydü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 1 Ağustos 2010; 22:12:53 >

• güzel bir paylaşım olmuş ama fiyat nasıldı beni o ilgilendiriyorda biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

güzel bir paylaşım olmuş ama fiyat nasıldı beni o ilgilendiriyorda biraz

Bana göre biraz pahalıydı ama Temmuz-Ağustos aylarında daha da pahalıdır. Ben 20-25 haziran 2010 tarihleri için kişi başı 155 TL.civarı bir ödeme yapmıştım.

Bu arada aklıma geldi; otelde bir seferlik ala-carta restoran'da akşam yemeği hakkın var. Önceden hangi balığı istediğini bildiriyorsun. Akşama onu hazırlıyorlar. Sahilde hoş bir ortamda mum ışıkları eşliğinde yemeğini yiyorsun. Ve otelin geneline yayılan hizmet anlayışı burada daha bir belirginleşiyor. Yemek sonunda aşçı gelip yemeği beğenip beğenmediğinizi soruyor mesela. İnsan kendini özel hissediyor bea...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Temmuz 2010; 16:33:36 >

• GRAND TEMİZEL / Sarımsaklı Plajı-Ayvalık, PUANIM : 65/10

Otel fiziki anlamda yani odaları, havuzu ve plajı gibi açılardan gerçekten de 5 yıldızı hak eden bir otel. Fakat gel gelelim hizmet anlayışı 2 yıldızlı otellerle yarışır. Lobiye giriş anından itibaren bir başıbozukluk göze çarpıyor.Kendiliğinden sizinle ilgilenen bir personel bulmayı geçtim istediğiniz anda bile somurtuk yüz ifadeleri hatta zaman zaman oflamalar ile karşılaşmanız an meselesi.

Yemekler ise çeşit açısından göz doyurucu en azından yeterli ama lezzetlerine gelirsek maalesef çoğu yenmiyecek durumda. Tatlılarındaki durum ise daha vahim. Jöle şeklindeki garip bir kaç tatlı sürekli tatlılar bölümünün baş köşesini kaplamış oluyor.

Evet, ana eleştirlerim bu iki nokta. Yani hizmet ve yemekler kötü. Fakat odalar gerçekten çok güzel. Banyosundan insanın çıkası gelmiyor. Nispeten de genişçe ferah odalara sahip. Odaların bir kötü yanı var. Split klima yok. Merkezi soğutma sistemi kullanılmış. Bu ise kesinlikle yetersiz. Bu yetersiz lafım üstelik Haziran ayı için geçerli ki o günlerde hava baya serin geçmişti. Temmuz ve Ağustos'ta gidenlerin zorluk çekeceklerini düşünüyorum.

Kablosuz internet odalardan daha çekiyor. Gerekli şifreler odalarda bir kağıtta hazır yazılı bulunuyor. Minibardaki içecekler ücretli. Herşey dahil diyen 5 yıldızlı bir otelde bu tip ufak hesaplara kaçılması bence müşteriyi soğutacak bir davranış.

Plajı kumdan oluşuyor ve çok geniş. Deniz belki 50m.den sonra ancak derinleşiyor ki yüzme bilmeyenler veya az bilenler için uygun bir ortam. Sahil mavi bayraklı ve gerçekten de bunu hak ediyor. Deniş pırıl-pırıl...

Otelde çocuklu aileler bolca olduğundan havuza girmek baya cesaret istiyor. Ama büyüklük ve şekil bakımından hoş. Ayrıyeten kaydıraklı bir havuzu daha bulunuyor.

Plajdaki duş bölümü plaja biraz uzak ve basit bir şeyle bile etrafı çevrilmemiş durumda. Bu hoşuma gitmedi.

Tesisin etrafındaki boş araziler yağmurların etkisiyle bataklığa dönmüş durumda. Kurbağa yatağı olmuş hepsi.

Sarımsaklı plajı çok uzun kumsala sahip devasa uzunlukta bir plaj ve burada bir sürü otel yer almakta. Temizel otel merkez bölümün en doğu tarafında sayılır. Bu sayede biraz daha sakin ama merkeze gitmek istediğinizde yürümek isterseniz yaklaşık 1,5 km lik bir mesafesi var.

Ayrıca otel haricinde bir konuya değineyim. Sarımsaklı da günlük tekne turları var. Kişi başı 20tl. Bunu mutlaka deneyin. Sınırsız balık, salata ve karpuz bu fiyatın içinde. Tekne de sürekli şarkılar türküler, canlı müzklerle de eğlenceli bir ortam oluşturulmuş. Gerçi bu kısmı beni ilgilendirmiyordu ama alakasını çekecek olan arkadaşlar olur diye yazıyorum. Tekne bir kaç koya duruyorki hepsi bir birinden güzel. Dilediğiniz gibi yüzebiliyorsunuz. Hatta ufak bir Cunda adası turu da yaptırıyorlar ki bence 20 tl.ye bu kadar şey çok uygun bir fiyat...

• Ben otel kültürüne adapte olamayanlardanım , ilk önceliğim deniz gerisi fazla önemli değil benim için
    Birde bungalov'da konaklıyorsam değmeyin keyfime , mesela resimdeki yerde iki sene önce kalmışdım

• Pek planlı programlı tatil yapamadığımdan alalacele bir otele karar verip gidiyorum ben dostum. Yoksa memur falan olsam, tatil zamanım kesin belli olsa ne acaip yerlere giderdim Allah bilir.

Hatta dün NTV'de gürmelerden biri tatil önerisinde bulunurken, "Beyninizi dinlendirmek istiyorsanız onu şaşırtın. Hiç görmediği yerleri hayal edemediği şeyleri gösterin. Yoksa her sene deniz-kum-güneş ile insanın kafası dinlenmez." diyordu. Düşününce hak verdim doğrusu. Çünkü bu sene önceden gitmiş olduğum bölgelere gittiğimden pek haz alamadım sanki. İlk gördüğün, yaşadığın andaki hissiyatı bulmak zorlaşıyor hep aynı yere gidip hep aynı şeyleri yaparsan.

Senin bu fotoğrafını koyduğun yer çok hoş duruyor. Nerededir bu?
  • Olimpos antalya dostum , birde tatile çıkanlar ikiye ayrılır eğlenenler ve dinlenenler ben dinlenenlerdenim ,
    Plan yaparsan marmaris çok güzel biryer , umarım önümüzdeki sene giderim

Aslında dediğin gibi her yıl başka yerlere gitmek lazım , akdeniz , karadeniz (yaylalar) Mesela ben bu sene doğu ekspresi ile 30 saat yol gittim Bir doğu kalmışdı orayada gittim

Edıt ; Birde olimpos bildiğin kratos'un olimposu Hani bağırıyor ya , zeus oğlun olimposa geliyor vesaire diye
    Tanrıların dağıda (Hİç sönmeyen ateş) burda görülebilecek eziyetli ve güzel yerlerden lakin çıkması bitmiyor , ama gidenler için tekne turu ideal bir seçim , bir iki dalışlada dalgıç diploması alınabiliyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Temmuz 2010; 19:46:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değişik şeyler yapmak lazım da... senede, bazen üç-beş senede bir, 5-6 günlüğüne ancak bir yere gidebilince risk almak istemiyor insan. Bildiğimden şaşmıyayım diyor...

Nasip bakalım ilerleyen zamanlar neler gösterecek...

Sen biliyorsun iki gün tatil yaptık burnumuzdan geldi zaten. İki gündür sabah 5 olmadan kalkıp dükkanı açıyorum. Akşam 9,30'a kadar. Tuvalate bile mahallenin çocuklarını tehdit edip tezgahta bir kaç dakika durdurup öyle gidiyorum...
  • Yararlı bir konu olmuş

Bende geçen sene eylül ayında gittiğim yer hakkında bilgi veriyim .
    100/100
    Voyage sorgun,

Voyage sorgun, Bu otel ets turun otellerınden @HiGHWAYMOUSE arkadaşımızın tanıtığı otelın bir başka yerdeki tatil köyü.

Geçen eylül ayında gittiğimzden dolayı fiyatı o otele göre çok uygundu açıkcası.Uzun süre araştırıp tercih etmiştik ve fazlasıyla memnun kaldık hatta tadı damağmızda kaldı tekrar gitmek istiyoruz.

otel... yok otel demek cok basit kalır... Atmosferi çok ama çok güzeldi tatil köyü ve içinde sizleri mutlu etmek için çalışan yığınla personel kapıdan girdiğizde kahvemiz ve sıcak bezler bizleri bekliyodu... yemek konusunda 4 4 lük... her yemeği barındıran restoranları dışında sizleri bekleyen italyan meksika fransız osmanlı mutfağı gibi çeşitli a la carte restoranlarıda mevcuttu ve konaklamanız süresinde hepsinden birer defa ücretsiz yararlanıbılıyorsunuz bu çoğu otel de bu sekılde degıl ucretlıdır. He tabi şunu ekliyim otel ultra herşey dahil sistemiyle çalışıyor...havuzu denizi plajı çok çok güzel biz hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Çevre düzeni son derece bakımlı ...Ben çok araştırıp gıttığımde memnun kalmazsam ortalığı birbirine katan bir insanken burda hiçbir olumsuzluk yaşamadım hatta bu seneki tatilimide voyage gurubun otellerınden birine giderek gerçekleştirmeyi düşünüyorum.odaları son derece modern ki biz en ucuz olan oda da kaldık buna rağmen lcd tv mız, harıka bır odamız vardı.aklıma gelenler şimdilik bunlar daha sonra ekleme yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 5 Temmuz 2010; 15:11:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Değişik şeyler yapmak lazım da... senede, bazen üç-beş senede bir, 5-6 günlüğüne ancak bir yere gidebilince risk almak istemiyor insan. Bildiğimden şaşmıyayım diyor...

Nasip bakalım ilerleyen zamanlar neler gösterecek...

Sen biliyorsun iki gün tatil yaptık burnumuzdan geldi zaten. İki gündür sabah 5 olmadan kalkıp dükkanı açıyorum. Akşam 9,30'a kadar. Tuvalate bile mahallenin çocuklarını tehdit edip tezgahta bir kaç dakika durdurup öyle gidiyorum...

Esnaf adama tatil yalan , arayan olmasın diye telefonu bile kapattım (Zaten bulunduğum bölgede çekmiyordu )
    Ama işe döndüğümde bütün tatili burnundan çıkardılar ,
    Bu arada yerime yirmili yaşlarda birini bırakmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Temmuz 2010; 22:25:36 >

• dozdoz, katkı için teşekkürler. Voyage Sorgun'un methiyesini önceden de duymuştum. Fiyatı biraz beni zorlar. Ama önceden rezarvasyon yapılabilirse ve senin gittiğin zaman dilimi gibi fiyatların biraz daha makul olduğu bir tarih seçilebilirse bunu da aşabiliriz belki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

dozdoz, katkı için teşekkürler. Voyage Sorgun'un methiyesini önceden de duymuştum. Fiyatı biraz beni zorlar. Ama önceden rezarvasyon yapılabilirse ve senin gittiğin zaman dilimi gibi fiyatların biraz daha makul olduğu bir tarih seçilebilirse bunu da aşabiliriz belki...

voyage sorgunun şuan ki fiyatları seni yanıltmasın bu sene uçmuşla,r geçen sene benim gittiğim dönemde 120 tl idi
  • bunlar benim gibi adam için biraz tuzlu kaçacak yerler ben bu konuyu bırakıp kaçayım en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

bunlar benim gibi adam için biraz tuzlu kaçacak yerler ben bu konuyu bırakıp kaçayım en iyisi

Estağfurullah dostum. Ben de ilk defa bu sene 100tl sınırını aştım. Ölümlü dünya dedim; gözümü kararttım aştım. Evvelki senelere ait bir kaç otel tanıtımı daha yapmaya çalışacağım. Onlar nispeten daha ucuzdu. Hem konuda illa pahalı oteller olacak diye bir şart yok. Zamanla inşallah pek çok irili ufaklı oteller, konaklama mekanlarına ait bilgiler derlenmiş olur.

@dozdoz,

120 tl o otel için gerçekten de uygunmuş...Takipe almak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 5 Temmuz 2010; 13:20:55 >

• TORBAHAN OTEL / BODRUM, Puanım:70/100

8 sene önce evlendiğimde Torba'da Torbahan Otel'de kalmıştık; 3 gün. Yarım pansiyon olarak çalışan butik otel tarzı bir aile işletmesiydi. Uzun zaman oldu belki değişen çok şey olmuştur ama benim aklımda olumsuz pek bir şey yok. Bir tek odada baya büyükçe böceklere rastlamıştık o kadar...

Kumsalı yoktu. İskeleden denize giriliyordu. Denizi çok güzeldi. Yemekler fena değildi diye hatırlıyorum. Hemen yanında Voyage-torba oteli vardı. Velhasılı şirince bir oteldi. Minübüsle de10-15 dakika da Bodrum merkeze inmek mümkün...

Araba ile gidecekler ise park sorunu yaşayabilir. Otelin arka taraflarında otoparklar var ama paralıydı. Otele ait arabanızı çekecek bir yer, maalesef yok.

• GOLDEN BEACH / BODRUM, Puanım: 75

Geçen sene (2009 yazı) ise Akyarlar bölgesindeki Golden Beach otelde kalmıştım. Burası herşey dahil idi. Hizmet ve yemekler fena değildi. Yani çok ilgili alakalı bir hizmet yoktu ama insanı rahatsız eden kötü bir hizmette yoktu. Odalar orta halliydi. Denizi biraz dalgalıydı. Bu nedenle normal zamanlarda billur gibi olan su, rüzgarlı havalarda yosunların da etkisiyle çamura dönebiliyordu.

Eğlence yönünden doyurucuydu. Neşeli bir oteldi. Bu sene değişti mi bilmiyorum ama yemeklerde hindi eti hakimdi. Ummadığın yemeğin içinden çıkabiliyordu. Hatta bir gün Türk gecesi düzenlemişlerdi. Bahçede ızgara yaptılar. Yan tarafta kuzu çeviriyorlardı. Sen tabağı uzatıyorsun. Ne sihirdir ne keramet bir anda tabaktaki hindi eti oluyordu.

Sahille otel arasında bir yol geçiyor. Bu çok olmasa da biraz sıkıntı yaratabiliyor.

Bodrum merkeze gitmek isterseniz tam önünden kalkan minibüsler var. Ama mesafe tahmini söylüyorum 25-30km olduğu için dur kalklarla baya bir sürüyor. merkezi yerlerden Turgut Reis'e ise daha yakın. Sanırım 8-10km. mesafesi var. Başka da yakınında ihtiyaçların giderilebileceği şehirleşmiş bir yer yok...

Fiyatı ise kişi başı 100 TL civarlarında seyrediyor yoğun sezonlarda...

• İŞÇİMEN HOTEL / ERİKLİ: Puanım:65/70

Yazacaklarım 2008 yazı için geçerlidir. Sanırım otel 2010 yılında tadilata girmiş.

Otel Saroz körfezinin Erikli beldesinde yer alıyor. Çok güzel bir denizi ve uzun geniş kumsalı var. Zaten otel Erikli sahilindeki iki otelden biri.

Şimdilerde sadece sabah kahvaltı konseptine dönmüş ama benim gittiğimde sabah-akşam yemek vardı. Yemekleri fena değildi. Kumsaldaki bahçesinde denize karşı çayını içmek, kahveni yudumlamak güzeldi. Belde komple erikli sahil boyunca yer aldığından eczane, bakkal gibi ihtiyaçlarınızı yürüme mesafesi içinde halletmeniz imkan dahilinde.

Odalar artık baya eskimişti. Banyo çok ufaktı.

Bu otelin en büyük artısı ise İstanbul'a yakın olması. Arabayla 2,5 saat içinde rahatlıkla varmak mümkün. Deniz de Ege denizi olduğundan gerçekten çok çok temiz.

En kötü yanı ise sanırım yakınında bulunan tuz gölünden kaynaklanan acaip bir sineğin bolca bulunması. 5-10 sn içinde üzerinizde yüzlercesini toplanabiliyor ve öyle "kış kış.." falan demekle de gitmiyorlar.

• Harika bir konu olmuş 100 Lira altı fiyat/kalite otellerin incelemeleride olursa tadından yenmez
  • çok güzel bir konu seçimi olmuş teşekkürler, ben her sene olmasada mümkün olduğunca yazın 1 hafta
    herşey dahil otellerde kalıyorum ilk 2006 yazında kaldığım otelden başlayım öncelikle saat:14.00 dan önce hiç bir otelde giriş yapamazsınız onu söyleyim çünkü hepsinin giriş saati 14.00 çıkış saati. 12.00 bunu dikkate alın
    1-Alanya Turtaş OTel orta halli bir otel yemekler fena sayılmaz animasyon güzel, odalar temiz hizmet güzel, animasyon güzel denizi kayalıklı ve birden derinleşiyor bahçe düzenlemesi güzel geniş bir alana kurulmuş bütün odalar denize bakıyor ben ailemle birlikte mutlu bir tatil geçirdim herhangi bir sorun yaşamadım. puan: 70/100

2-Alanya Dinler Otel otele ilk girdiğinzde sizi çok iyi karşılıyorlar, hemen bir bayan koşup içecek ikram ediyor kendinizi çok iyi hissediyorsunuz, resepsiyon hızlı çalışıyor, otel elemanları güler yüzlü hepsi yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor, yemekler güzeldi özellikle tavuk ızgara ve çeşitleri çok iyiydi çok lezzetli ve güzeldi,denize gitmek için tünelden geçiyorsunuz ama inanın hiç zorluk çekmedik plaj yakın çünkü, odalar çok güzel ve temiz yalnız gene deniz kayalık ve birden derinleşiyor puan : 80/100

3-Side Royal Atlantis Otel. Otel büyük ve güzel odalar güzel temizlik çok iyi, yemekler güzel, animasyon çok kötü, personel çok kötü, deniz güzel sığ ve temiz ayaklarınızın altında yüzen balıkları görebilirsiniz 100 m kadar sığ ve yavaş yavaş derinleşiyor ama malesef personelin hepsi deyil ama büyük bir kısmı Özellikle Türk müşterilere kötü davranıyor yada hiç ilgilenmiyor, otele girdiğimizde de çıkarken de kimse yüzümüze bakmadı restoranta giyoruz oturacak masa arıyoruz kimse ilgilenmiyor, garsonlardan bi şey isteyince umursamaz davranıyorlar bazende fırça atıyorlar yani otel çok güzel ama malesef tat alamadık mutsuz bir tatil geçirdik

• Katkılar için teşekkürler...Devam ediyorum...

CİNCİ HAN HOTEL/ SAFRANBOLU: Puanım:80/100

Eski Safranbolu'nun tam merkezinde yer alan bir yapı. Bir gece konaklama imkanı bulmuştum. 1645 yılında inşaa edilen bu yapı son restarasyonu ile birlikte insanı tarihin içine çeken bir yapı hüviyetine bürünmüş.

Tur kafilelerinin uğrak mekanı olduğundan hatta zaman zaman düğün gibi organizasyonlara ev sahipliği yaptığından pek kafa dinlenecek bir yer değil. Ama o tarihi yaşamak küçük kapılı ve kubbeli odalarında kalmak bile apayrı bir ayrıcalık.

Biz gittiğimizde akşam olmuştu. Ve iç bahçesinde bir düğün vardı. Buna rağmen yemek getirdiler. Ve bu yemekler öyle hazır büfe yemeklerden değil. Kuzu tandır bile vardı diyeyim siz anlayın.

Safranboluya gideceklere ısrarla burada kalmalarını tavsiye ediyorum.

Tarihi:

Cinci Han, Safranbolu esrafindan Karabaszade Hüseyin Efendi (Cinci Hoca) tarafindan 1645 yilinda yaptirilmistir. Mimarinin kim oldugu kesin olarak bilinmemekle birlikte, dönemin bas mimarlarindan Mimar Kasim tarafindan yapildigi sanilmaktadir. Hanin insaati ile ilgili mimari proje vb. herhangi bir doküman bulunamamistir. Devsirme olarak yetistirilen ustalarin, tecrübesi ve el becerileriyle yapilmistir.
    Yapi malzemesi olarak moloz ve kesme tas, birlesimlerinde ise Horosan harci kullanilmistir. Tonoz ve kubbelerinde 28x28x3cm. ölçülerinde tugla kullanilarak insa edilmis iki katli bir yapidir. Zemin katta 26 adet Yatak Odasi, Deve Ahiri, Umumi Tuvalet, Sadirvan ve Avlu, Yatak odalari ile avlu arasinda revak bölümü bulunmaktadir. Birinci katta, 37 adet yatak odasi, umumi tuvaletler, Yemek Salonu, odalarin önünde yine revak bulunmakta, ikinci katta ise Han agasi odasi ve üzerinde de Gözetleme Kulesi bulunmaktadir. Ayrica zemin katin altinda iki adet mahzen vardir. Güney bati cephesindeki Deve ahirinin altindan, çarsi merkezinin ve hamamin atik sularinin geçtigi (3mt.) Genisliginde dere bulunmaktadir. Bu dere tas kemer ile tahkim edilerek, hanin bu bölümü dere üzerine insa edilmistir. Hanin bulundugu dogal arazinin egimi %45 civarindadir. Ayrica güney cephe duvari bitisiginden Akçasu deresi geçmektedir. Hanin insasi, anlasildigi üzere çok olumsuz sartlara sahip bir arazide, yaklasik 400 yil öncenin teknolojisi ile herhangi bir proje, statik hesap vb. altyapi çalismasi olmadan yapilmistir. Tamamen insan gücüne dayali olarak insa edilen bu han, Osmanli han mimarisinin en gelismis örneklerinden biridir. Han, hamam ve arasindaki 50(elli) dükkan, Saray ve müstemilati, çok kisa sürede insa edilmistir.
    Cinci Hoca, 1642 yilinda Kösem Sultan tarafindan, Padisah 1. Ibrahim'i tedavi etmesi için saraya davet edilmis ve bu tarihten sonra söhret ve servet sahibi olmustur. Vakfiye senedi de 2 Nisan 1645 tarihinde düzenlenmis yani yaklasik 2.5 senede anilan eserlerin tamami yapilmistir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.