Bildirim
Otel cekimleri icin kamera tavsiyesi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
600D + Canon 10-18 -
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
600D + Canon 10-18
yeterli olur diyorsunuz yani öyle mi çok fazla vaktim yok o yüzden tavsiye alıp makinayı almayı düşünüyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: darnglove
quote:
600D + Canon 10-18
yeterli olur diyorsunuz yani öyle mi çok fazla vaktim yok o yüzden tavsiye alıp makinayı almayı düşünüyorum
İş görür. D.range,renk ve çözünürlük yetersiz derseniz d5200,d5300 tercih edilebilir ancak sıfır alınacaksa bütçeyi aşar. -
quote:
quote:
quote:
600D + Canon 10-18
yeterli olur diyorsunuz yani öyle mi çok fazla vaktim yok o yüzden tavsiye alıp makinayı almayı düşünüyorum
İş görür. D.range,renk ve çözünürlük yetersiz derseniz d5200,d5300 tercih edilebilir ancak sıfır alınacaksa bütçeyi aşar.
canon 600d yanında genelde 18-55 lens veriyorlar , üzerine birde 10-18 lens mi aliyim diyorsunuz ?
burada 1400 tl
http://www.teknosa.com/urunler/135176050/canon-eos-600d-18-55mm-dc-kit-dijital-fotograf-mak
600 d nin birde IS 2 SLR olanı var o daha pahalı neden acaba ?
http://www.hepsiburada.com/canon-eos-600d-18-55mm-is-ii-slr-dijital-fotograf-makinesi-p-FT130196?wt_gl=cpc.elk.foto.marka-model&gclid=CJSxiemP-cgCFQn4wgodAnsI3g
10-18 lens fiyatı 819 tl bunu almam şart mıdır istediğim şekilde kullanabilmek için
http://www.hepsiburada.com/canon-ef-s-10-18mm-f4-5-5-6-is-stm-objektif-p-FTOBS1018F4556ISTM?wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CL_CuP6S-cgCFQn4wgodAnsI3g
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 5 Kasım 2015; 14:12:29 >
-
Evet. İç mekan çekimlerinde 18-55'in yetersiz kaldığı yerde 10mm kullanılabilir.
quote:
canon 600d yanında genelde 18-55 lens veriyorlar , üzerine birde 10-18 lens mi aliyim diyorsunuz ?
quote:
burada 1400 tl
http://www.teknosa.com/...it-dijital-fotograf-mak
Sirkeci'de 600d + 18-55'i 1000 lira civarına bulabilirsiniz. [Spot Fiyatı]
quote:
http://www.hepsiburada....xiemP-cgCFQn4wgodAnsI3g
18-55 versiyon 2 olması nedeniyle fiyat yüksek.
quote:
10-18 lens fiyatı 819 tl bunu almam şart mıdır istediğim şekilde kullanabilmek için
http://www.hepsiburada....CuP6S-cgCFQn4wgodAnsI3g
Sirkeci'de 650tl civarı. İç mekan çekimi yapılacaksa gereklidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 5 Kasım 2015; 17:40:41 >
-
quote:
Evet. İç mekan çekimlerinde 18-55'in yetersiz kaldığı yerde 10mm kullanılabilir.
quote:
quote:
burada 1400 tl
http://www.teknosa.com/...it-dijital-fotograf-mak
Sirkeci'de 600d + 18-55'i 1000 lira civarına bulabilirsiniz.
quote:
http://www.hepsiburada....xiemP-cgCFQn4wgodAnsI3g
18-55 versiyon 2 olması nedeniyle fiyat yüksek.
quote:
http://www.hepsiburada....CuP6S-cgCFQn4wgodAnsI3g
Sirkeci'de 650tl civarı. İç mekan çekimi yapılacaksa gereklidir.
Evet kesinlikle hem ic mekan hemde dis mekan manzarayla birlikte cekimler yapilacak bunun icin 600 d ve 18-55. Yaninda ise 10-55 isimizi gorur diyorsunuz.peki hangisinden olsun cok fark var midir is 2 ile normal arasinda foto cekimlerinde.
Hayyamdakilere telefon actim yaklasik 20 yerle gorustum 600d is2 1500 tl 10-18 lens heryerde 790-800 araliginda ne yapsam bilemedim baska tavsiye olur mu ? Kararsiz kaldim 18-55 alsam oda cekimlerinde beni yarida birakir mi
Bimekste 600d is 2 1417 tl 18-55 lens ie birlikte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 5 Kasım 2015; 16:34:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Is ve Is II keskinlik farkı için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz.
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=763&Camera=736&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=455&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2
quote:
Evet kesinlikle hem ic mekan hemde dis mekan manzarayla birlikte cekimler yapilacak bunun icin 600 d ve 18-55. Yaninda ise 10-55 isimizi gorur diyorsunuz.peki hangisinden olsun cok fark var midir is 2 ile normal arasinda foto cekimlerinde.
quote:
Hayyamdakilere telefon actim yaklasik 20 yerle gorustum 600d is2 1500 tl 10-18 lens heryerde 790-800 araliginda ne yapsam bilemedim baska tavsiye olur mu ?
Size garantili ürünler için fiyat vermişler. Ben spot fiyatlardan bahsediyorum.
Spot 10-18 650 - 700tl.
Spot 600D 850 - 900tl.
Spot 18-55 II 200 - 250tl.
quote:
Kararsiz kaldim 18-55 alsam oda cekimlerinde beni yarida birakir mi
10mm'ye göre fotoğrafa daha az alan sığar.
-
quote:
Is ve Is II keskinlik farkı için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz.
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=763&Camera=736&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=455&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2
quote:
quote:
Hayyamdakilere telefon actim yaklasik 20 yerle gorustum 600d is2 1500 tl 10-18 lens heryerde 790-800 araliginda ne yapsam bilemedim baska tavsiye olur mu ?
Size garantili ürünler için fiyat vermişler. Ben spot fiyatlardan bahsediyorum.
Spot 10-18 650 - 700tl.
Spot 600D 850 - 900tl.
Spot 18-55 II 200 - 250tl.
quote:
Kararsiz kaldim 18-55 alsam oda cekimlerinde beni yarida birakir mi
10mm'ye göre fotoğrafa daha az alan sığar.
hayyamda bir yerden hepsi sıfır olmak üzere
600d ve 18-55 kit 1250 tl
10-18 lens 790 tl
50 mm 135 tl ye buldum sizce fiyatlar nasıl
-
quote:
hayyamda bir yerden hepsi sıfır olmak üzere
600d ve 18-55 kit 1250 tl
10-18 lens 790 tl
50 mm 135 tl ye buldum sizce fiyatlar nasıl
Araştırılırsa daha uyguna bulunabilir. Odak Foto'ya sordunuz mu? -
Yapılan tavsiyeler fotoğrafları nerede kullanacağınıza bağlı olarak işinizi görebilir. Tam olarak görür demiyorum.
Bir kere düzgün bir perspektif istiyorsanız Tilt-Shift lens kullanmanız gerekiyor. Uzaktan çektiğinizde lensiniz ne olursa olsun, kadrajınız ne kadar iyi olursa olsun yeterli gelmeyecektir. Ayrıca oteliniz ne kadar güneş alıyor. Günün hangi saatlerinde nasıl çekimler yapacaksınız bunlar önemli. Yüksek diyaframda çekerseniz zaten yeterli keskinliği alamayacaksınız. 10-18 i bu şekilde 600D ile kullandığınız da yetersiz ışıkta iso yükselterek çekerseniz noise sorunu yaşamanız içten değil.
Hem perspektif sorunu hem de belirli bir yere kadar noise sorunları yazılımsal olarak giderilebiliyor. Ayrıca raw çekerek yine birkaç stop ışık kalitesini tolare etmek te mümkün olabiliyor. Hatta iyi bir uzman gerekli yerlerin ışığını arttırarak, gerek olmayan veya ışık yükseltmesi sonucu ışık patlaması oluşturabilecek alanlara da bu işlemi uygulamayabilir.
Eğer internet sitesi veya 300 dpi A4 büyüklüğünde alanlarda çalışacaksanız bu tavsiye edilen ekipmanlar hemen hemen yetecektir ancak iyi şekilde kullanabilirseniz. daha Büyük alanlarda yine kaliteden çok ödün vermeden baskı yaptırabilirsiniz.
Fakat banyoları çekecekseniz 10-18 yetmiyor. Ben, benden istenilen açıyı banyolarda bir türlü yakalayamadım, fish eye diye bilinen daha geniş açı bir lensim de olmadığı için o kısımlarda sıkıntı çıkmıştı.
Eğer düşük ışıkta olası dış çekimler için yüksek megapiksel ihtiyacınız olur ise, bu sefer 10-18 ile F/8 de birkaç fotoğraf çekip birleştirin. Genelde ben bu yöntemi çokça uyguluyorum. F/8 değeri bu lens için tam performans veren değer olduğunu söyleyebilirim. Eğer bu tip çekim yapacaksanız da kesinlikle bir tripod edinin. Sürekli kullanmayacaksanız ucuz 50-60 veya 100 tl ye ancak ağırlık bağlanabilir kancalı bir model edinin. Ağırlık bağlayıp çekimlerinizi öyle yapın.
Yine sürekli çekim düşünmüyorsanız 18-55'in is2 versiyonuna veya STM gibi versiyonları almayın. Tripod alırsanız onla çekin. İç mekanlarda çekim yaparken düşük diyaframlar yerine yani F3.5 veya 50mm de 1,8 değerler yerine F/8 gibi değerler kullanın. Ancak hareketsiz çekeceğiniz alanlarda iso yu düşük tutup enstantene süresini uzatın.
50mm EF serisi lenstir. 1,6 çarpan ile kullanacağınızı düşününce işinize ne iç nede dış mekanda yarar. Eğer arka planı öldürmek gibi bir düşünceniz yoksa almayabilirsiniz. Ancak zevk olsun diye çekim de yaparım diyenler için biçilmiş kaftan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: X Files
Yapılan tavsiyeler fotoğrafları nerede kullanacağınıza bağlı olarak işinizi görebilir. Tam olarak görür demiyorum.
Bir kere düzgün bir perspektif istiyorsanız Tilt-Shift lens kullanmanız gerekiyor. Uzaktan çektiğinizde lensiniz ne olursa olsun, kadrajınız ne kadar iyi olursa olsun yeterli gelmeyecektir. Ayrıca oteliniz ne kadar güneş alıyor. Günün hangi saatlerinde nasıl çekimler yapacaksınız bunlar önemli. Yüksek diyaframda çekerseniz zaten yeterli keskinliği alamayacaksınız. 10-18 i bu şekilde 600D ile kullandığınız da yetersiz ışıkta iso yükselterek çekerseniz noise sorunu yaşamanız içten değil.
Hem perspektif sorunu hem de belirli bir yere kadar noise sorunları yazılımsal olarak giderilebiliyor. Ayrıca raw çekerek yine birkaç stop ışık kalitesini tolare etmek te mümkün olabiliyor. Hatta iyi bir uzman gerekli yerlerin ışığını arttırarak, gerek olmayan veya ışık yükseltmesi sonucu ışık patlaması oluşturabilecek alanlara da bu işlemi uygulamayabilir.
Eğer internet sitesi veya 300 dpi A4 büyüklüğünde alanlarda çalışacaksanız bu tavsiye edilen ekipmanlar hemen hemen yetecektir ancak iyi şekilde kullanabilirseniz. daha Büyük alanlarda yine kaliteden çok ödün vermeden baskı yaptırabilirsiniz.
Fakat banyoları çekecekseniz 10-18 yetmiyor. Ben, benden istenilen açıyı banyolarda bir türlü yakalayamadım, fish eye diye bilinen daha geniş açı bir lensim de olmadığı için o kısımlarda sıkıntı çıkmıştı.
Eğer düşük ışıkta olası dış çekimler için yüksek megapiksel ihtiyacınız olur ise, bu sefer 10-18 ile F/8 de birkaç fotoğraf çekip birleştirin. Genelde ben bu yöntemi çokça uyguluyorum. F/8 değeri bu lens için tam performans veren değer olduğunu söyleyebilirim. Eğer bu tip çekim yapacaksanız da kesinlikle bir tripod edinin. Sürekli kullanmayacaksanız ucuz 50-60 veya 100 tl ye ancak ağırlık bağlanabilir kancalı bir model edinin. Ağırlık bağlayıp çekimlerinizi öyle yapın.
Yine sürekli çekim düşünmüyorsanız 18-55'in is2 versiyonuna veya STM gibi versiyonları almayın. Tripod alırsanız onla çekin. İç mekanlarda çekim yaparken düşük diyaframlar yerine yani F3.5 veya 50mm de 1,8 değerler yerine F/8 gibi değerler kullanın. Ancak hareketsiz çekeceğiniz alanlarda iso yu düşük tutup enstantene süresini uzatın.
50mm EF serisi lenstir. 1,6 çarpan ile kullanacağınızı düşününce işinize ne iç nede dış mekanda yarar. Eğer arka planı öldürmek gibi bir düşünceniz yoksa almayabilirsiniz. Ancak zevk olsun diye çekim de yaparım diyenler için biçilmiş kaftan.
Derin bilgiler icin tesekkurler ancak o ladar prof degilim isik ayarlari da yapmayacagim.o yuzden benim amatorce isimi gorecek bir ekipman.
Nikon d5100 mu canon 600 d mi daha mantikli.
Lens olarak bir adet 50 mm
Bir adet kitlens 18 55 mm
Bir adet oda ic cekim icin 10 18 mm
Amatorce isimi gorebilir degil mi
-
Ekipman olarak hangisini/hangilerini uygun bulursanız onu alın. Arkadaşların dediği gibi geniş açı lens almanız gerekecek. Diğer lenslerin hiç birisi pek ihtiyacınız olmaz. Özellikle iç mekan çekimlerinde 10-18 büyük avantaj sağlayacak. Nikon'da eş değer aynı fiyatlara lens ver makine buluyorsanız zaten otomatikte çekeceğinize göre çok fark olmaz.
Yine de az çok manuel modda çekmeyi bilen birisi varsa o kişilere rica ederseniz daha iyi olur. -
quote:
Ekipman olarak hangisini/hangilerini uygun bulursanız onu alın. Arkadaşların dediği gibi geniş açı lens almanız gerekecek. Diğer lenslerin hiç birisi pek ihtiyacınız olmaz. Özellikle iç mekan çekimlerinde 10-18 büyük avantaj sağlayacak. Nikon'da eş değer aynı fiyatlara lens ver makine buluyorsanız zaten otomatikte çekeceğinize göre çok fark olmaz.
Yine de az çok manuel modda çekmeyi bilen birisi varsa o kişilere rica ederseniz daha iyi olur.
50mm lensi arkayi patlatmak icin yakin cekimlerde kullanmayi dusunuyorum.18 55 is zaten kit olarak dahil oldugundan belki dis cekimlerde kullanabilirim diye dusunuyorum.10,18 zaten oda cekimleri icin vazgecilmez ancak dediginiz gibi genelde auto mod cekileceginden kullanimda sikinti yasamam sanirim.Ancak manuel cekim ayarlari icin biraz bilgi sahibi olmam gerek internette bununla ilgili kisa surede bilgi alabilecegim videolar var midir tavsiye edeceginiz
hayyamda aldığımız en uygun ekipman listesi şu şekilde
canon 600 d 18-55 IS kit lens 1250 tl
canon 50 mm f/1,8 230 tl
canon 10-18 mm 800 tl
yukarıdakilerin hepsi garantili ve sıfır
toplamda 2280 tl yapıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 7 Kasım 2015; 1:01:35 >
-
quote:
quote:
Yine de az çok manuel modda çekmeyi bilen birisi varsa o kişilere rica ederseniz daha iyi olur.
50mm lensi arkayi patlatmak icin yakin cekimlerde kullanmayi dusunuyorum.18 55 is zaten kit olarak dahil oldugundan belki dis cekimlerde kullanabilirim diye dusunuyorum.10,18 zaten oda cekimleri icin vazgecilmez ancak dediginiz gibi genelde auto mod cekileceginden kullanimda sikinti yasamam sanirim.Ancak manuel cekim ayarlari icin biraz bilgi sahibi olmam gerek internette bununla ilgili kisa surede bilgi alabilecegim videolar var midir tavsiye edeceginiz
hayyamda aldığımız en uygun ekipman listesi şu şekilde
canon 600 d 18-55 IS kit lens 1250 tl
canon 50 mm f/1,8 230 tl
canon 10-18 mm 800 tl
yukarıdakilerin hepsi garantili ve sıfır
toplamda 2280 tl yapıyor
İstanbul'da olmadığım için Hayyam fiyatlarını bilmiyorum.
Elinizdeki lensleri istediğiniz gibi kullanabilmek için manuel modları bilmeniz gerek. Arka planı öldürmek için diyaframı ne kadar açmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Örneğin bir bardak var, diyaframı 1.8 e getirip çekerseniz, ne kadar mesafeden çekerseniz bardağı tam netleyip arka planı öldürebilirsiniz, veya çektiğiniz mesafeden istediğiniz alanı netleyebilmek için ne kadar açık/kapalı diyafram ayarı yapmanız gerekecek bunları bilmeniz lazım. Bunlar otomatik modda kolayca çekileğcek şeyler değil.
Video var elbet çokça ama şimdi aklımda bir yer veya link yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X