Şimdi Ara

ösym nin yaptığı açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "BASIN DUYURUSU

    (2 Nisan 2011)

    Adaya Özgü Soru Kitapçığı ve Kamuoyuna Dağıtılan Soru Kitapçığı

    Basında ‘YGS’de Gizli Şifre’ başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM’nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir.

    ÖSYM, Şubat 2011’den itibaren gerçekleştirdiği tüm sınavlarda ‘adaya özgü soru kitapçığı’ hazırlayarak pek çok haksızlığın önüne geçmiştir. Adaya Özgü Soru Kitapçığı uygulamasında tüm adaylar için hazırlanmış olan toplam soru, ana konu alanları ile sınırlı kalmak üzere, her bir aday için rastgele seçilmiş farklı sıraya konulmaktadır. Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı ‘tek bir tane’ olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir."

    burada bir mantık hatasımı var?gazetede okudum bugün ondan soruyorum.Yoksa farklı bir anlammı çıkarmam gerekir??







  • bu imkansız birşey hepsi farklı olamaz 5 seçenek var 40 soru var nasıl hepsi farklı olucak en az 10.000 tanesi aynı olur.
  • sadece saçmalıyolar başka birşey değil bunların hepsinin şerefi yok
  • ösym yaptığı yeni açıklamada da yeni bir saçmalık daha ortaya attı.Mantıksızlık niye master kitapçıkla basın kitapçığının doğru cevapları aynı? bunu yapmalarındaki amaç ne? ama her şey boş.böyle bir sistem oldukça bunlar devam eder....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zarifaydin

    ösym yaptığı yeni açıklamada da yeni bir saçmalık daha ortaya attı.Mantıksızlık niye master kitapçıkla basın kitapçığının doğru cevapları aynı? bunu yapmalarındaki amaç ne? ama her şey boş.böyle bir sistem oldukça bunlar devam eder....

    Toplantıyı izleseydin böyle bol keseden atmazdın.Her şeyi açıkladı,ha hitabı pek iyi değildi;ama mantığa uygun şeyleri açıkladı.Sınavın kötü geçti diye ona buna ot atmaya gerek yok tamam?
  • kısacası ıçtılar konuşmaya gerek yok...allah belalarını versin eğer böle bişi varsa Allahtan Korkun be Kitapsızlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

    bu imkansız birşey hepsi farklı olamaz 5 seçenek var 40 soru var nasıl hepsi farklı olucak en az 10.000 tanesi aynı olur.

    her soru şıkların yerleri değiştirilerek 5.4.3.2.1 tane şekilde yani 120 farklı şekilde sorulabilir. bu şifre denen olay için soru sıralaması önemsiz, onu hesaba katmayalım hadi diyelim. 120 üzeri 160 tane şekilde sadece soru şıkları karılarak sorulabilir. bir de buna soruların yerleri eklenince tüm dünyaya 8787898392146 kere yetecek kadar farklı basım olabilir.

  • yeni sınav hakkımız söke söke alırız !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OgzTonY


    quote:

    Orijinalden alıntı: zarifaydin

    ösym yaptığı yeni açıklamada da yeni bir saçmalık daha ortaya attı.Mantıksızlık niye master kitapçıkla basın kitapçığının doğru cevapları aynı? bunu yapmalarındaki amaç ne? ama her şey boş.böyle bir sistem oldukça bunlar devam eder....

    Toplantıyı izleseydin böyle bol keseden atmazdın.Her şeyi açıkladı,ha hitabı pek iyi değildi;ama mantığa uygun şeyleri açıkladı.Sınavın kötü geçti diye ona buna ot atmaya gerek yok tamam?

    toplantının tamamını izledim.sınavım fena geçmedi.burda önemli olan ben değilim.burda önemli olan benim gibi yüzbinler... acaba sen benim sorduğum soruyu tam olarak anladınmı acaba???




  • Arkadaşlar bildiğiniZ gibi ösym başkanı Ali DEMİR bugün basın toplantısı düzenledi.

    Demir :''Hazırlanan kitapçığın cevap anahtarının doğru olduğundan emin olmak için master kitapçıktaki soruların doğru cevapları değiştirilmeden yanlış seçeneklerin yerleri değiştirilmiştir. Master kitapçıkta tüm soruların cevapları küçükten büyüğe doğru sıralandığında üretilen yeni cevap anahtarında doğru seçenekler master kopyadakiyle kesişmiştir. Bu aslında önemlidir'' dedi.

    İşte karışıklık bundan sonra başlıyo dünden beri forumda tüm yorumları takip ediyorum.Herkes şunu söylüyo: "Basına verilen kitapçıkta doğru şıklar sabit olup yanlış şıkların yerleri değiştirilmiş"

    O zaman tüm sorularda bunun çıkması gerekiyo ama bazı sorularda çıkmıyo.Bazılarında büyükten küçüğe göre sıralıyınca çıkıyor.Hadi diyelim bu sorularda master kitapçıkta büyükten küçüğe doğru sıralanmış olsun.

    Peki birden fazla yanıt çakışınca cevabın hep A çıkması nasıl bir tesadüf.Hiçbir yanıt çakışmayınca E şıkkının çıkması nasıl bir tesadüf.

    Bazı sorularda ise bu formül denilen olayların hiçbiri uygulanmıyor.

    Ösym başkanının söylemiş olduğu gibi bir durum olsa tüm sorularda aynı olması gerekmezmiydi.

    Bence bu master kitapçıkta ösym tarafından yayınlanmalı.

    En büyük soru işareti ise neden basın kitapçığı diye ayrı bir kitapçık oluşturuldu.Neden direkt olarak master kitapçık basına ve kendi wep sayfalarında kamuoyu ile paylaşılmadıda böyle bir yol denendi.Eskiden A,B,C,D türünden kitapçık olurdu ve ösym hep A kitapçığını yani birincil kitapçığı yayınlardı.Bu yılki master kitapçık denen kitapçıkta birincil kitapçık ise bunun yayınlanması gerekirdi.

    Çok çelişkili durumlar var bu değirmeden daha çok su akacak anlaşılan. Paylaş:




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.