Şimdi Ara

ÖSYM GEOMETRİ KISA YOL (2017 LYS SORUSU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • >>DİĞER VİDEOLAR<<
    Yorumlarınızı/önerilerinizi bekliyorum.

ÖNDEN NOT (youtube da yazdığım bir yorumu buraya yazıyorum nedense bazı insanlar baya eleştirdi videoyu. gerekli fikri kapanlar kaptı zaten.)
    Bir kere videodaki yöntem kesin olarak soruyu çözmenizi sağlamayacak zaten videoda da farkındaysanız ilk iki dikey uzaklığı bulamadığım için geçtim. Dediğim gibi konuyu bilen ama soruyu bir türlü çözemeyen biri için başvurulacak son yöntemlerden biri olabilir hele de zaman kısıtlıysa. Veya geometri bilmediği halde netini artırmaya çalışan insanların bu şekilde soruyu çözme ihtimali var. Biraz da uzunlukları baz alacağınız aralıkları eşit çizmenize veya göz kararınızın doğruluğuna kalmış. Sınav esnasında bunları doğru yapabilirseniz soruyu çözersiniz. Yanlış yapma ihtimali yok demiyorum. Ama risk almaya değer bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brütal -- 30 Mayıs 2019; 21:35:51 >

• Bunu böyle çözmeyen var mıydı ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle çözmemiz beklense alanların eşit olduğu bilgisini neden versin ki? Dediğim bu bakış açısı geometri bilen/bilmeyen herkesin işine yarayabilir.
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Yok kimse sorsam, böyle düşünmüştü o zaman çevremdeki. ondan şey ettim güzel yöntem 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2017demezunakalan -- 30 Mayıs 2019; 18:37:58 >
  • hocam bu anlattığın geometri değil ki
  • Adam da onu diyor herkesin işinr yarar diyor.

• Hocam anladım ama benim zamanımda ne hocalardan ne de arkadaşlardan ösym şekilleri oranlı veriyor benzeri bir söz duymamıştım. Herkesin bilmesini istedim. Videoda verdiğim örnekteki gibi denemelerde vs. dar açı gözüken şeklin dik çıkması vs. bunlara aşinayız hepimiz diye düşünüyorum, ösym böyle yapmıyor sağolsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Apotemi ve Ösym
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    tamamen şansa çözülmüş bir soru denk gelmiş sadece böyle çözemezsin normalde
  • Böyle yapın da mezuna kalın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sınava kimin ne umut bağladığını, ne derece çalışabildiğini kimse bilemez. Şu videoda verdiğim fikri sınavda kullansa birisi, durduk yere 1 net elde etse. Ne güzel bir şey değil mi bu? Zaten geometri anlatmadım ki, herkesin uygulayabileceği geçerli bir kısayol paylaştım. Kal sağlıcakla
  • ben az önce ne izledim aga bu ne? Dikkat geometri içermez yazmalıydın başlığa
  • Haydaaa
  • Sınav öncesi öğrenci eleme postu en sevdiğimden
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    +1

• Geometri sorularında uygulayabileceğiniz bir yol, başlıkta olmayan bir şey yok videoda. Neden geometri ile alakası yok diyor insanlar anlamadım. Formul, özellik vs. vercek olsam belirtirdim zaten.
  • Aynen, tekrar girip ilk 100 yapmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-87EEEA6EC

tamamen şansa çözülmüş bir soru denk gelmiş sadece böyle çözemezsin normalde
    hocam oranlar doğru verildiği için eşit parçalara bölebilirseniz gerçek uzunluğa ulaşmamanız için sebep yok. Ha zaten x denemesindeki geometri sorusunda bu yöntem çalışır demiyorum, piyasadaki sorularla şekiller oranlı olmuyor.
    Neyse umarım birilerinin işine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brütal

hocam oranlar doğru verildiği için eşit parçalara bölebilirseniz gerçek uzunluğa ulaşmamanız için sebep yok. Ha zaten x denemesindeki geometri sorusunda bu yöntem çalışır demiyorum, piyasadaki sorularla şekiller oranlı olmuyor.
    Neyse umarım birilerinin işine yarar.

Alıntıları Göster
    kardeşim oranları müneccim mi söyledi sana belki 0.00001 fark var? Sonuca etki edecek kadar fark da olabilirdi. Orayı daha fazla küçük parçaya da bölebilirdin. Bu ne saçma bi çözüm yolu. Şekil tamamla 10 saniyeni alıyor çözmek, burada yardımcı olmak istemişsin ancak uygulamaya kalkan birisi olsa sınav sonrası sana söver yani

• 10 saniyede nasıl çözüyorsun merak ettim paylaşır mısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.