Şimdi Ara

ÖSYM Başkanı yalan mı söylüyor? SINAV İPTAL OLMALI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarix

quote:

ösym başkanı ortaya çıkan şifre olayının basına dağıtılan kopyanın sonradan master kitapçıktan üretilmiş olduğunu belirtti.

yalan söyledi!

ösym başkanı şifrenin master kitapçıktaki doğru cevap sabit bırakıldığı için ortaya çıktığını söyledi.

yalan söyledi!

ösym başkanı tüm adaylara başka bir master kitapçıktan üretilen kitapçıkların verildiğini söyledi.

yalan söyledi.

son araştırmalar göstermiştir ki basına dağıtılan kitapçıklar master kopyadır! tüm seçenekler basın kopyası olarak sunulan kitapçıktan kaydırılarak elde edilmiştir. o zaman ösym başkanının yalan söylediği kesin! o zaman diğer konularda da yalan söylüyor olduğu intibası paranoya değil.

bakınız,

basın kitapçığı sosyal 17. soru

şık dağılımı
    a) yalnız iii b) yalnız i c) ii ve iii d) i ve ii e) yalnız ii

master kitapçıkta olması gereken
    a) yalnız i b) yalnız ii c) yalnız iii d) i ve ii e) ii ve iii

şimdi aday kitapçıklarına bakıyoruz, buyrun siz de bakın,
    örneğin, ankara kuzey 231 sayfa 6354

sorunun seçenekler,
    a) i ve ii b) yalnız ii c) yalnız iii d) yalnız i e) ii ve iii

bir diğer örnek, (hepsinde uyduğu için uzatmaya gerek yok)
    a) ii ve iii b) i ve ii c) yalnız ii d) yalnız iii e) yalnız i

görüldüğü gibi sorular basın kopyasından üretilmiş. basın kopyası master kitapçığın ta kendisi!

tekrar ediyorum, ösym başkanı basına dağıtılan kitapçığın sonradan üretildiği konusunda yalan söyledi! master kitapçık basına dağıtılanın ta kendisi!!

buyrun bakalım, işte bu defa tesadüflerle açıklayamazsınız. olay bitmiştir. ösym başkanının yalan söylediği kanıtlarla ortaya konmuştur.

Arkadaşın örnek verdiği;

Ankara Kuzey 231 sayfa 6354 soru 2
    Ankara Kuzey 231 sayfa 6458 soru 15

için verdiği bilgilerin yani şık sıralamasının doğruluğunu teyit etmek isteyenlerftp://2011ygs-kitapcik.osym.gov.tr adresinden 063 - ANKARA-KUZEY klasörü altındaki YGS_2011_231.pdf dosyasından teyit edebilirler...

Basın kitapçığı için verilen bilgiler için dehttp://www.osym.gov.tr/belge/1-12470/2011-osys-ygs-sorulari-ve-cevaplari-29032011.html adresinden 2011ygssorulari.pdf adlı dosyayı indirip yukarıdaki soruların aynıları olan 2011 - YGS / SOS kısmındaki sorularla kıyaslayabilir...

ösym başkanı şifrenin master kitapçıktaki doğru cevap sabit bırakıldığı için ortaya çıktığını söyledi.

yalan söyledi!

ösym başkanı öyle diyorsa bize inanmak düşer... tatmin olunacak, tatmin olundu...

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

quote:

quote:

ösym başkanı ortaya çıkan şifre olayının basına dağıtılan kopyanın sonradan master kitapçıktan üretilmiş olduğunu belirtti.

yalan söyledi!

yalan söyledi!

ösym başkanı tüm adaylara başka bir master kitapçıktan üretilen kitapçıkların verildiğini söyledi.

yalan söyledi.

son araştırmalar göstermiştir ki basına dağıtılan kitapçıklar master kopyadır! tüm seçenekler basın kopyası olarak sunulan kitapçıktan kaydırılarak elde edilmiştir. o zaman ösym başkanının yalan söylediği kesin! o zaman diğer konularda da yalan söylüyor olduğu intibası paranoya değil.

bakınız,

şık dağılımı

sorunun seçenekler,

görüldüğü gibi sorular basın kopyasından üretilmiş. basın kopyası master kitapçığın ta kendisi!

tekrar ediyorum, ösym başkanı basına dağıtılan kitapçığın sonradan üretildiği konusunda yalan söyledi! master kitapçık basına dağıtılanın ta kendisi!!

buyrun bakalım, işte bu defa tesadüflerle açıklayamazsınız. olay bitmiştir. ösym başkanının yalan söylediği kanıtlarla ortaya konmuştur.

Arkadaşın örnek verdiği;

için verdiği bilgilerin yani şık sıralamasının doğruluğunu teyit etmek isteyenlerftp://2011ygs-kitapcik.osym.gov.tr adresinden 063 - ANKARA-KUZEY klasörü altındaki YGS_2011_231.pdf dosyasından teyit edebilirler...

Basın kitapçığı için verilen bilgiler için dehttp://www.osym.gov.tr/belge/1-12470/2011-osys-ygs-sorulari-ve-cevaplari-29032011.html adresinden 2011ygssorulari.pdf adlı dosyayı indirip yukarıdaki soruların aynıları olan 2011 - YGS / SOS kısmındaki sorularla kıyaslayabilir...

yalan söyledi!

ösym başkanı öyle diyorsa bize inanmak düşer... tatmin olunacak, tatmin olundu...

/>

O yazıdaki verilere itirazın varsa buyur... Veriler %100 doğru ve ÖSYM başkanının yalan söylediğine işaret ediyor...

Ortaya çıkan olasılıklar şunlardır:

1.Öğrencilere verilen kitapçıklar ÖSYM başkanının iddia ettiği gibi master kitapçıktan değil basın kitapçığından türetilmiştir--> ÖSYM başkanı yalan söylüyor

ya da

2.Basına sunulan kitapçık ÖSYM başkanının söylediği gibi sonradan ortaya çıkan master kitapçıkta doğru şıkların sabit tutulması ve diğer şıkların değiştirilmesiyle oluşturuldu(ÖSYM başkanı burada doğru söylüyor) ve bundan dolayı şifre çalışıyor,oysa öğrencilere sunulanlarda bu şekilde bir durum söz konusu değil --> ÖSYM başkanı yine yalan söylüyor (Tek kitapçık denedim dilerseniz buraya soruları ve cevapları kopyalayayım... Kural şu: En yüksek değerli şıkkın bir sağındaki şıkkı işaretliyoruz ve ilk denediğim matematik testinde-11166.19864 sonuç 21D,12Y... Burada tek tek soru-cevap yapalım isterseniz... Bundan daha fazla doğru olan testler de daha az olan testler de vardır... ÖSYM başkanının söylediği gibi değil olay şifre öğrenci kitapçıklarında da çalışıyor...)

Haydi kabul ettik biz yanlışız ÖSYM başkanı doğru diyelim ve basın kitapçığı tam da ÖSYM başkanının ifade ettiği şekilde master kitapçıktan üretildi--->Bu durumda basın kitapçığı ve öğrenci kitapçıkları birebir aynı algoritma ile üretilmiş oluyor... Zira enteresandır ki adaylara dağıtılan kitapçıklardaki şıklar basın kitapçığındaki şıkların kaydırılmış şekli ve dolayısıyla şifreleme hepsinde çalışıyor... (Ya basın kitapçığı=master kopya yada basın kitapçığı=adaylara dağıtılan kitapçıklar)

ÖSYM başkanı ne dedi? Basın kitapçığı eşit değildir öğrencilere dağıtılan kitapçıklar, o yüzden şifre çalışmaz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

yalan söyledi!

yalan söyledi!

yalan söyledi.

bakınız,

şık dağılımı

sorunun seçenekler,

Arkadaşın örnek verdiği;

yalan söyledi!

/>

O yazıdaki verilere itirazın varsa buyur... Veriler %100 doğru ve ÖSYM başkanının yalan söylediğine işaret ediyor...

Ortaya çıkan olasılıklar şunlardır:

1.Öğrencilere verilen kitapçıklar ÖSYM başkanının iddia ettiği gibi master kitapçıktan değil basın kitapçığından türetilmiştir--> ÖSYM başkanı yalan söylüyor

ya da

2.Basına sunulan kitapçık ÖSYM başkanının söylediği gibi sonradan ortaya çıkan master kitapçıkta doğru şıkların sabit tutulması ve diğer şıkların değiştirilmesiyle oluşturuldu(ÖSYM başkanı burada doğru söylüyor) ve bundan dolayı şifre çalışıyor,oysa öğrencilere sunulanlarda bu şekilde bir durum söz konusu değil --> ÖSYM başkanı yine yalan söylüyor (Tek kitapçık denedim dilerseniz buraya soruları ve cevapları kopyalayayım... Kural şu: En yüksek değerli şıkkın bir sağındaki şıkkı işaretliyoruz ve ilk denediğim matematik testinde-11166.19864 sonuç 21D,12Y... Burada tek tek soru-cevap yapalım isterseniz... Bundan daha fazla doğru olan testler de daha az olan testler de vardır... ÖSYM başkanının söylediği gibi değil olay şifre öğrenci kitapçıklarında da çalışıyor...)

Haydi kabul ettik biz yanlışız ÖSYM başkanı doğru diyelim ve basın kitapçığı tam da ÖSYM başkanının ifade ettiği şekilde master kitapçıktan üretildi--->Bu durumda basın kitapçığı ve öğrenci kitapçıkları birebir aynı algoritma ile üretilmiş oluyor... Zira enteresandır ki adaylara dağıtılan kitapçıklardaki şıklar basın kitapçığındaki şıkların kaydırılmış şekli ve dolayısıyla şifreleme hepsinde çalışıyor... (Ya basın kitapçığı=master kopya yada basın kitapçığı=adaylara dağıtılan kitapçıklar)

ÖSYM başkanı ne dedi? Basın kitapçığı eşit değildir öğrencilere dağıtılan kitapçıklar, o yüzden şifre çalışmaz...

1.Master kitapçık sonra oluşturulmaz.Oluşturulan bir master kitapçık olması zorunlu değil.Zaten şık dağılımlarında ya büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe bir sıralama ile oluşturulur.Daha sonra soruların yerleri ve bu sene uygulanan şıkların yerleri değiştirilir.Eleştirirken objektif olalım sanki bu iş biraz maksadı aşmaya başladı.
    2.Ösym nin ciddi bir hata yaptığı ortada basın kitapçığı dahil aday kitapçıklarındaki şıklar belli bir sıraya göre gidiyor.Buda şifre olasılığını artırıyor.Mod-Medyan olayları felan.

• Sonradan ortaya çıkan dedim ceko1905 dikkat et, sonradan oluşturulmuş demedim... Yukarıdaki veriler değerlendirilirken ortada olmayan manasında söyledim...

Kanaatim şu: Tüm kitapçıklarda şifre çalışıyor ve ÖSYM başkanı bunu kabul etmeyerek yalan söylüyor... Ama yalanı hatalarını örtbas etmek için söylüyorlar bence, kopya için değil... Çünkü ilk başlardaki iddialardaki(benim de ciddi şüphe duyduğum) gibi bazı ayrıcalıklı insanların kişiye özel kitapçıklardan ayrıcalıklı olarak yararlandığı iddiasını çürüten bir durum var, her ne kadar ÖSYM başkanı kabul etmese de şifre diğer kitapçıklarda da çalışıyor...
  • quote:

Sonradan ortaya çıkan dedim ceko1905 dikkat et, sonradan oluşturulmuş demedim... Yukarıdaki veriler değerlendirilirken ortada olmayan manasında söyledim...

Kanaatim şu: Tüm kitapçıklarda şifre çalışıyor ve ÖSYM başkanı bunu kabul etmeyerek yalan söylüyor... Ama yalanı hatalarını örtbas etmek için söylüyorlar bence, kopya için değil... Çünkü ilk başlardaki iddialardaki(benim de ciddi şüphe duyduğum) gibi bazı ayrıcalıklı insanların kişiye özel kitapçıklardan ayrıcalıklı olarak yararlandığı iddiasını çürüten bir durum var, her ne kadar ÖSYM başkanı kabul etmese de şifre diğer kitapçıklarda da çalışıyor...

böyle düşünsen bile dile getirmemelisin bunları söylentide kalır.
    Yapıcağın şey ortada ciddi bir sıralama var ve şuana kadar hiç bir kitapçıkta buna aykırı durum yok.Ama ösym tersine bir açıklama yapıyor.Bu durum net açık diğeri ise söylenti.İspatlanmış bir durum değil.

• ceko1905 mesajımı okuyup itiraz ettin ya bir yerde mantık hatası mı yapıyorum... ÖSYM başkanının yalan söylemediği bir olasılık mevcut mu? (Lütfen konuyu okuyan arkadaşlar da gördükleri bir mantık hatası varsa söylesinler haksız yere adamın günahını alıp bir de suç işlemeyelim)

Ben olasılıkların veriler dahilinde aşağıdakiler ile sınırlı olduğunu görüyorum... Hata mı yapıyorum?

Ya basın kitapçığı=master kopya yada basın kitapçığı=adaylara dağıtılan kitapçıklardan biri
  • quote:

ceko1905 mesajımı okuyup itiraz ettin ya bir yerde mantık hatası mı yapıyorum... ÖSYM başkanının yalan söylemediği bir olasılık mevcut mu? (Lütfen konuyu okuyan arkadaşlar da gördükleri bir mantık hatası varsa söylesinler haksız yere adamın günahını alıp bir de suç işlemeyelim)

Ben olasılıkların veriler dahilinde aşağıdakiler ile sınırlı olduğunu görüyorum... Hata mı yapıyorum?

Ya basın kitapçığı=master kopya yada basın kitapçığı=adaylara dağıtılan kitapçıklardan biri

Master kitapçıkla beraber Görsel Mukayese Örnekleri paylaştılar ve aynı şeyi söylediler bunun farkında olmama ihtimalleri var azda olsa hata yapmış olma ihtimalleri var söylemek istediğim bu.Hemen yalan demiyelim sonuçta bu konu internetten başka bi yerde konuşulmuyor.Basında yer alsa elbbette açıklama yapacaklardır.Ama Abbas güçlüye mail atmama rahmen ,sitesine şikayetleriniz bölümüne yazmama rahmen başkalarıda yazmış ayrıca bunu dile getirmemesi beni çıldırtıyor.

• Artık bu sınav iptal olmalı. Master kitapçığı açıklamalarıyla beraber kendi tuzaklarına kendileri düştüler. ÖSYM'nin yayınladığı master kitapçık, basın kitapçığıyla aynı ortamda veya yazılımla üretilmiş. Eğer üretilmediyse daha ciddi bir durum söz konusu. Şuan master kitapçık hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü aday kitapçıkları basın kitapçıklarına göre hazırlanmış. ÖSYM battıkça batıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceko1905.

quote:

ceko1905 mesajımı okuyup itiraz ettin ya bir yerde mantık hatası mı yapıyorum... ÖSYM başkanının yalan söylemediği bir olasılık mevcut mu? (Lütfen konuyu okuyan arkadaşlar da gördükleri bir mantık hatası varsa söylesinler haksız yere adamın günahını alıp bir de suç işlemeyelim)

Master kitapçıkla beraber Görsel Mukayese Örnekleri paylaştılar ve aynı şeyi söylediler bunun farkında olmama ihtimalleri var azda olsa hata yapmış olma ihtimalleri var söylemek istediğim bu.Hemen yalan demiyelim sonuçta bu konu internetten başka bi yerde konuşulmuyor.Basında yer alsa elbbette açıklama yapacaklardır.Ama Abbas güçlüye mail atmama rahmen ,sitesine şikayetleriniz bölümüne yazmama rahmen başkalarıda yazmış ayrıca bunu dile getirmemesi beni çıldırtıyor.

Tamam ifadeyi doğru bulmuyorsun...

Düzeltelim: ÖSYM başkanı ya hatanın farkında ve örtbas etmek için yalan söylüyor yada hatanın farkında değil,bilmeden yanlış bilgi veriyor... (İkinci durum doğruysa kendisinden özür dilemek ve hukuki olarak sonuçlarına katlanmak vicdani olarak boynumun borcudur, ama birinci seçenek doğruysa aynı durum kendisi için söz konusu)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakita
    Artık bu sınav iptal olmalı. Master kitapçığı açıklamalarıyla beraber kendi tuzaklarına kendileri düştüler. ÖSYM'nin yayınladığı master kitapçık, basın kitapçığıyla aynı ortamda veya yazılımla üretilmiş. Eğer üretilmediyse daha ciddi bir durum söz konusu. Şuan master kitapçık hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü aday kitapçıkları basın kitapçıklarına göre hazırlanmış. ÖSYM battıkça batıyor...

Git ders çalış ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

quote:

Orijinalden alıntı: Yakita
    Artık bu sınav iptal olmalı. Master kitapçığı açıklamalarıyla beraber kendi tuzaklarına kendileri düştüler. ÖSYM'nin yayınladığı master kitapçık, basın kitapçığıyla aynı ortamda veya yazılımla üretilmiş. Eğer üretilmediyse daha ciddi bir durum söz konusu. Şuan master kitapçık hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü aday kitapçıkları basın kitapçıklarına göre hazırlanmış. ÖSYM battıkça batıyor...

Git ders çalış ..

Çalışıyorum hocam aşırı kasmasam da

• la adamın yalan söylediği zaten o anda belliydi 1.7 milyonu nasıl farklı olcak :) topu topu 5 şık var hadi hepsinin karıştırsan 120 farklı kombinasyon oluyor ama o bile değilmiş işte her soru için 5 farklı şık dizilimi varmış
  • diğer konuya yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 5 Nisan 2011; 19:13:02 >
  • http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57571/h/2011-ygs-gorsel-aciklama.pdf

Yuhh arkadaş bu kadar ayan beyan kendini hiçbir insan evladı yalanlamaz... Bu adamlar işi hiç bilmiyor ve ehil değiller... Daha basına verilen kitapçık ile adaya verilen kitapçıkları karşılaştırmamışlar var mı böyle birşey yahu...

Arkadaş işin özeti;

-Basına verilen kitapçıktaki şıklar: a-b-c-d-e
    -Seçeneklerin tamamının rastgele karıştırıldığını iddia ettikleri aday kitaplarındaki şıklardan örnekler: b-c-d-e-a , c-d-e-a-b (Yani 5 şıkın ardarda sırası hiç bir şekilde değişmiyor)

Hükümetin gereksiz gereksiz açıklamalarla milleti oyalamaması... Ayan beyan olan gerçeği açıklaması herkesin yararına... İstesen de istemesen de hata yaptığını kabul edeceksin arkadaş bari gereksiz yere işi uzatıp yalancı-kopyacı zannı altında kalma... Galiba bundan çekiniyorlar onlarda ama sessiz kalmanın bir faydası yok...

Bu arada üzülerek söylüyorum ki bu sınav tamamı ile iptal edilir... Böyle işbilmezlik nasıl olur yahu... ÖSYM başkanına da ilerideki hayatında başarılar dilerim... Görevde kalması olasılık dahilinde gözükmüyor...

Verdikleri örneklerde komedi gibi:

KURAL: En büyük değerli şıkkın sağındaki şıkkı işaretleyin...

Dürüstlüklerine kanıt olarak verdikleri 3 örnekte de yukarıdaki basit ötesi şifre çalışıyor... Hey Allahım 1.7 milyon insana sınav yapanlara bak... Adamlar işbilmez ama kötü niyetli değil çünkü soruların %60-70'inde kural çalışıyor, %30-40'ında çalışmıyor... Adamlar gitmiş tamamen kendilerini haksız gösterecek örnekleri seçmişler... Manipülasyon yapmaya çalışsalar kuralın çalışmadığı %30-40 içerisinden seçerlerdi... (Bir açıdan dürüstlüklerini ispatlamışlar aslında ama diğer taraftan biz bu işi bilmiyoruz bizi görevden alın diye bağırmışlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 5 Nisan 2011; 19:30:10 >

• Arkadaşlar nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum.Herhangi bir siyasi görüşün yaltaklığını yapmak değil amacım lakin yargıda vuku bulmuş bir hususta bir cumhurbaşkanı,hükümet sözcüsü çıkıp nasıl yorum yapar.Savcıya ben tatmin oldum haberin olsun mesajı vermek yargıya müdahale değil midir?Sen tatmin olmuş olabilirsin fakat ben veya bizler tatmin olabildik mi?Sınavım beklediğim gibi iyi geçti ilk 10.000 e girecek bir puan bekliyorum normal koşullarda fakat bu sene nolur bilemem.Cumhurbaşkanı biliyor mu acaba benim önüme haksız yere bin kişi geçmesi benim için ne anlama geliyor?Çözüm böle talihsiz açıklamalarla olayı ört bas etmek değildir şayet kopya varsa ya sınav iptal edilir ya da sınav iptal edilmez kopya çekenler belirlenip sıralamadan çıkartılır.Aksi takdirde kamu vicdanı derin yara alır.
  • XnetaS aşağıdaki belge ile mi tatmin oldun ;)

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57571/h/2011-ygs-gorsel-aciklama.pdf (ÖSYM'nin bilerek yada bilmeden yanlış bilgi verdiğinin delili-bana göre bilmeden)

Yuhh arkadaş bu kadar ayan beyan kendini hiçbir insan evladı yalanlamaz... Bu adamlar işi hiç bilmiyor ve ehil değiller... Daha basına verilen kitapçık ile adaya verilen kitapçıkları karşılaştırmamışlar var mı böyle birşey yahu...

Arkadaş işin özeti;

-Basına verilen kitapçıktaki şıklar: a-b-c-d-e
    -Seçeneklerin tamamının rastgele karıştırıldığını iddia ettikleri aday kitaplarındaki şıklardan örnekler: b-c-d-e-a , c-d-e-a-b (Yani 5 şıkın ardarda sırası hiç bir şekilde değişmiyor)

Hacım bir verileri oku dinle ondan sonra kapak takma gayreti içine girersin... ÖSYM beni destekleyen belge yayınlamış kapak takma moduna geçmişsin...

• Hocam ben zaten inanmıyorum,hatta defalarca çözmeye çalıştım O yüzden dalgasına koymuştum o resmi, senin o yazın hoşuma gittiği için

Her cümlende haklısın,ösym m.çtı bide iyice sıvadı ve halada nasıl kıvarabiliriz diye uğraş içindeler
  • quote:

Hocam ben zaten inanmıyorum,hatta defalarca çözmeye çalıştım O yüzden dalgasına koymuştum o resmi, senin o yazın hoşuma gittiği için

Her cümlende haklısın,ösym m.çtı bide iyice sıvadı ve halada nasıl kıvarabiliriz diye uğraş içindeler

Kusura bakma ben de master kitapçık yayınlanınca gaza geldin zannettim... Adam yalanlardan birini söylüyor da daha kendisi bilmiyor hangisi olduğunu ben ancak tahmin yürütüyorum... Ortada yalan olduğu kesin tahminim bilinçsizlik ve bilgisizlikten kaynaklandığı... Çünkü bilinçli olarak yalan söyleyen adam bakın ben yalan söylemiyorum diye yalan söylediğinin kanıtı belge yayınlamaz...

Ancak benim şahsi kanaatim, hiç yan çizmeden sınavda adayların kullandığı orjinal kitapçıkları halkın denetimine açma yükümlülükleri olduğunu değiştirmez... Paranoyak şizofrenler hariç tüm paranoyak ettiklerine dertlerini anlatmalılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 5 Nisan 2011; 22:14:18 >

• Kısaca olayın tartışmaya yer bırakmayan özetini de çıkartmış görsel olarak bir arkadaş... O da bulunsun... ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr/dosya/1-57571/h/2011-ygs-gorsel-aciklama.pdf adresinde yayınladığı belge ile kıyaslanmalı...

http://i55.tinypic.com/2h7p5y1.jpg

NOT: Link gitmiş, yenilendi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 6 Nisan 2011; 11:49:58 >

• quote:

Kısaca olayın tartışmaya yer bırakmayan özetini de çıkartmış görsel olarak bir arkadaş... O da bulunsun...

http://img827.imageshack.us/f/2011ygsgorselaciklama1.jpg/

Güzel özetlemiş arkadaş,pes artık insanları salak yerine koyuyor bu ösym birde açıklama yapmaya çalışıyor yuh

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.