Şimdi Ara

Osuruğumuz neden yanar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internette bir sürü videoda insanların arkalarına tuttukları çakmaklarla osuruklarını yaktıklarını öğrendim. Bağırsak gazının hangi içeriğinden dolayı yanıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osuruk Neden Yanar?

Osuruklar, sindirim sisteminde biriken gazların anüsten dışarı atılmasıyla oluşur. Bu gazların çoğunluğu metan gazıdır (%50-90). Metan gazı, havadan daha hafiftir ve bu nedenle anüsten çıktıktan sonra yükselir.

Metan gazı yanıcıdır, yani oksijenle teması halinde yanar. Osuruklar genellikle küçük miktarlarda metan içerdiğinden, oksijenle teması halinde alev alabilirler. Ancak bu alevler genellikle çok küçük ve zayıftır ve çıplak gözle görülemezler.

Osurukların yandığına dair birçok anekdot olsa da, bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, metan gazının yanıcı doğası göz önüne alındığında, osurukların belirli koşullar altında yanması mümkündür. Örneğin:

• Çok büyük miktarlarda metan gazı içeren bir osuruk
    • Osuruğun çıktığı anda açık bir alev kaynağı olması

Genel olarak, osurukların yanması son derece nadir bir olaydır. Ancak metan gazının yanıcı doğasını bilmek önemlidir, böylece gerekli önlemleri alabilirsin, örneğin sigara içerken osuruk yapmak gibi.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Metan gazı yanıcıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osuruktan meselelerle uğraştırdın milleti :)
    Aşağıda var cevabı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yellenme
  • Çöplük yığınının bomba gibi patlamasıyla aynı sebebten

• 1 gün aç bekle ertesi gün yiyebildiğin kadarıyla kuru fasulye ye ve evi hava uçur
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Osuruktan meselelerle uğraştırdın milleti :)
    Aşağıda var cevabı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yellenme

Kokunun nedeni karbon ve sülfürdür denmiş ancak içerdiği gazlarda sülfürü göremedim ben?
  • Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Ana olarak denmiş. Tamamı değil tabi ki de. %1 lik kısımda çeşitli sülfür bileşikleri bulunmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcaliberg

Ana olarak denmiş. Tamamı değil tabi ki de. %1 lik kısımda çeşitli sülfür bileşikleri bulunmakta.

Vay be %1'lik kısmı o kadar koku yayıyor, ilginç.
  • vücudumuz metan gazını nasıl oluşturuyor bu metan gazını 1 hafta tuvalete çıkmazsak ne kadar zehirler ve metan gazı yanıcıysa neden mikroskobik canlılar saatte milyonlara ulaşıyor
  • Aslında bu bolgeye bir geri donusum tıpası tarzı olacak bu metanı enerjiye cevirecek

• bağırsakta yararlı bakteriler dediğimiz bize faydsı olan b ve k vit sentezleyen canlılar var.Bunlar b ve k vit yaparken yan metan gazı da üretıolar.Bu da gaz olarak dışarı atılıo.Bu yüzden osuruk gazı yanıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

1 gün aç bekle ertesi gün yiyebildiğin kadarıyla kuru fasulye ye ve evi hava uçur

Çözmüş..
  • ülke eyiye gidi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaz benim değil mi ? atmıyorum anasını satim.

siz de atmayın, bu oyuna gelmeyin.
  • Kokunun sebebi amonyak değil miydi?

• Ineklerin osurugundan bu olay sayesinde enerji uretiliyor

• -toraman- kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.