Şimdi Ara

ÖSS veya LGS KALDIRILMALI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÖSS veya LGS KALDIRILMALI MI?

(En Son Oy Tarihi: 6.7.2016)
Giriş
  • Bence de kaldırılmalı. Zira bu konuda Bağımsız Türkiye Partisi nin bi projesi vardı. sınavsız üniversiteye alınmayla ilgili. Bana çok mantıklı gelmişti. detayları tam hatırlamıyorum ama bu ülkeninn her gencinin okumaya hakkı var. devletin de o genci okutmak gibi bi yukumluluğü var bence. çünkü gelecek bizleriz.
    Bu ve diğer projeleri nedeniyle ailem BTP ye oy vermişlerdi son seçimlerde. Önümüzdeki seçimlerde ben de BTP ye oy verecem...
  • öss kaldırılırsa üniversiteye girişte de amca dayı olayı başlar, ortalamaya bakılarak öğrenci alınırsa notlar parayla satılır. 1,5 milyon talep, 150 bin kontenjan varsa bir şekilde seçim yapılmak zorunda.

bence merkezi sınav mecburi, tek bir sınavdansa birkaç aşamalı sınav daha iyi olabilir.
  • arkadaşlar benim fikrim şu. 10 temmuza kadar 5 - 6 kere sınav olsun. öğrenci istediği kadarına katılsın. aldığı en yüksek puan geçerli olsun. puanlar da 20 Ağustosta falan açıklansın. böylece adil bir sınav gerçekleşir. mesela şuanki sistemde allah korusun sınav günü öğrenci hastalansa hayatı kararabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat-kahveci

BENCE HEPSINE

quote:

Orjinalden alıntı: onur19031

bencede kaldırılmalı

Önce çözüm üretin, ürettiğiniz çözümün şimdikinden daha iyi olduğunu ispatlayın, ondan sonra kaldırılmasını isteyin. Öyle kuru kuruya kaldırılsın demek kolay tabi...
  • sizce üniversite kurmak çöok mu zor bişey???
    Gerek olan ne?
    Bina, öğretim üyesi, öğrenci
    Bina desen istersen her ilde bi bina bulabilirsin öğretim için. üniversite deyince aklınıza hemen kocaman kampüs mampüs gelmesin. Bina sorunu yok yani
    Öğretim üyesi. istemediğin kadar işsiz adamın var. bunda da sorun yok.
    Öğrenci , o da istemediğin kadar.
    O halde sınav kaldırısın. bu ülkenin her bir gencinin okumaya hakkı, devletin de onu okutma zorunluluğu var bence.
    SINAV KALDIRILMALI
  • ayrıca o kadar dersane kadrosu var. bunların hepsini üniversiteye kaydırırsan ne olur. SÜPER OLUR
    Bu sayede de liselerin işe yaramazlığı giderilmiş olur... Alın size çözüm işte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekir__

sizce üniversite kurmak çöok mu zor bişey???
    Gerek olan ne?
    Bina desen istersen her ilde bi bina bulabilirsin öğretim için. üniversite deyince aklınıza hemen kocaman kampüs mampüs gelmesin. Bina sorunu yok yani
    O halde sınav kaldırısın. bu ülkenin her bir gencinin okumaya hakkı, devletin de onu okutma zorunluluğu var bence.
    SINAV KALDIRILMALI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 4 Temmuz 2006; 12:53:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: un.real

quote:

Gerek olan ne?
    SINAV KALDIRILMALI

hayırdır??

• quote:

quote:

Gerek olan ne?
    SINAV KALDIRILMALI

Al bendende o kadar.

Sevgili @bekir__ Arkadaşım,
    Mevcut üniversitelerin internet sitelerini gezerek akademik kadroları bir incelemeni tavsiye ederim.

Bir ODTÜ ile diğer taşrada ki üniversitelerin akademik kadroları karşılaştır bakalım aynı mı?
    Taşradaki üniversitelerin yetersiz lablarını, okudukları kitapları, ... vs bunları söylemiyorum bile sadece akademik kadrolarını bile karşılaştırman yeterli olacaktır.
    Yani üniversite kurmak en basit eylem.Önemli olan verdiği eğitimin kalitesi.

Hadi senin söylediğin gibi olsa herkesi üniversite mezunu yapsak, hangi birine iş vereceğiz?
    Bu kadar üniversite mezunu adama sen iş veremezken, istihdam sağlayamazken nasıl olacakta yeni gelecek mezunlara iş sağlaycaksın.

Mevcut sistemin değiştirilebilecek bir çok yanı var ama SINAV sistemi ülkemiz için bir gereklilik.
    Sınav sistemini kaldırıp , ortalamaya göre filan alınsa diyorsunuz iyi güzelde o zamanda doğudan birinciler çıkar durur artık.Anlatabilmişimdir umarım.
    ÖSYM devlette en iyi çalışan kurumların başında geliyor. İşini cidden iyi ve disiplinli yapıyor.

ÖSYM'ye sınav ile ilgili olarak yapıcı önerileriniz varsahttp://www.yok.gov.tr/duyuru/2006/ys_20060703.htm 'den gönderebilirsiniz.

En büyük problem belkide ülkemizde herkesin üiversite mezunu olması gerektiğine inandırılması.
    Başka alternatif yolların sunulmaması, cazip olmaması.

Sektörümüzün ara eleman açığı ortada. Mühendislerden çok ara elemana ihtiyaç var.

• Bu hükümet zaten bunu yapamaz ki, neden imkansız gözüyle bakıyosunuz. iş veremez tabi bunlar herkez ünversiteli olsa bile.
    ösym işini iyi yapmıyuo bence. gençlerin okuma hakkını elinden alıyor. ben çöpçü olacam. okumuşl bi çöpçü olsam zararlı mı olur. ama tabi şuan onlara verilen maaş açlık sınırıyla ilgili. soylediğim şeyler bu hükümet için geçerli değil tabi ki. adaletsizlik had safhada. gelir dağılımı diye bişey yok.

ben dediğim sistemin arkasındayım . ama bu adamlar da bunu yapabilecek basiret yok maalesef...
  • quote:

OGS güzel, otomatik geçiş sistemi... Hatta KGS de olur... Kredi kartıyla mis gibi girip diplomayı alıp çıkıcaksın ohhh.

Avrupa'daki sistem neymiş bakayım?

ÖSS ve LGS'yi kaldırıp kura sistemini koyalım, eğitimde fırsat eşitliğini de böylece yakalamış oluruz, nasıl fikir ama?

Hadi iyi sabahlar!

unıversıtelere herkes sınavsız gırebılıyor tabi bazı bolumler dısında ve bunların arasından herkes sınıfı gecmıyor kalan cok oluyor aynı bunu uygulucaksın bıde okul yaptırcaksın o zman olur ıste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat-kahveci -- 4 Temmuz 2006; 13:32:28 >
  • kardeşim anlamıyorum sizi neden kalksın çalışan yapıyor
  • quote:

Bu hükümet zaten bunu yapamaz ki, neden imkansız gözüyle bakıyosunuz. iş veremez tabi bunlar herkez ünversiteli olsa bile.
    ösym işini iyi yapmıyuo bence. gençlerin okuma hakkını elinden alıyor. ben çöpçü olacam. okumuşl bi çöpçü olsam zararlı mı olur. ama tabi şuan onlara verilen maaş açlık sınırıyla ilgili. soylediğim şeyler bu hükümet için geçerli değil tabi ki. adaletsizlik had safhada. gelir dağılımı diye bişey yok.

ben dediğim sistemin arkasındayım . ama bu adamlar da bunu yapabilecek basiret yok maalesef...

Yahu bilader benim anlamadığım şey şu:
    Bizim okumuş yetişmiş elemanlar deyip profesör, efendime söyleyeyim, öğretim görevlisi yaptığımız insanlar bilimde nal topluyor tabiri caizse...
    Haklarını yemeyelim, çok değerli hocalarımız olduğunu elbette biliyorum, ancak genel kalitenin düşük olduğu ayan beyan ortada.
    Şimdi diyorsunuz ki işsizlerimizi öğretim görevlisi yapalım.
    Bu projenin sonucu ne olur biliyor musunuz?
    Üniversite enflasyonu olur.
    Çok üniversitemiz olur ama hiç biri bir halta yaramaz, affınızı dilerim.

BTP'nin diğer projelerinden başka bir topicte bahsederseniz bizi aydınlatmış olursunuz :)
    selamlar...

• avrupadaki gibi olsun diosunuz ama onların nufüsü nerdeyse bzm çeyreğimiz kadar

sınav olduğu halde bi dünya açıkta kalan var sınavın kalkması için 1.si okul yeterli olmalı ki yeterli değl

olmas kalkmaz bu sınav
  • Alternatif olarak branşlaşma olabilir bence.Şöyleki,ilkokul 5 ten sonra herkez eğitileceği alanı seçerek o alanda sınava girmeli,örnek olarak ben pc mühendisliği istiyorsam onunla alakalı bir sınava girip 10 Sene sadece pc mühendisliği ile ilgili dalda eğitileceğim.Daha sonrada diploma veriliyor,ayıklama işte burda ortaya çıkar.Pc mühendisliğine basmayan adam orda duramaz zaten,ama pc mühendisi olacak diye,yok türkçeydi,edebiyattı,kimyaydı zarttı zurttu uğraşmayacak adam,pc müh. ile alakası dahi yok,Avrupa böyle işte.

Ve avrupadaki pc mühendisleri çok daha başarılıdır bizimkilere göre bu yüzden,israil dahi bu sistemi uyguluyor,bu gün 7 milyonluk ve dünyanın gözünün önünde katliam yapan israile,İntel firması 5 milyar dolar yatırım yapıp fabrika açıyor.Ki yanıbaşında 70 milyonluk dev gibi bir Türkiye dururken,sizce neden?Türkiyede yarı-iletkende çalışacak adam yok ondan!Türkiyede pc müh=yazılım deniyor ama yazılım sektörü zaten korsancılar tarafından baltalandı.Donanım deseniz oda yok.Pc. müh de gidip pazarlama müdür olmaya kalkıyor oda yok.Anca dükkan felan açıp donanımlarla ilgilenebilir.Türkiyede iş sahası yok bir kere.Çünkü türkiye boş ve ölü bir şehir,yatırım yok kalkınma yok.Bu kadar adam nerde çalışacak?

• almanyada mı bızım kadar???

quote:

kardeşim anlamıyorum sizi neden kalksın çalışan yapıyor

bir insanın gelecegını 2 saaat e baglamak sence dogorumu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat-kahveci -- 4 Temmuz 2006; 13:38:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rudeboy07

Alternatif olarak branşlaşma olabilir bence.Şöyleki,ilkokul 5 ten sonra herkez eğitileceği alanı seçerek o alanda sınava girmeli,örnek olarak ben pc mühendisliği istiyorsam onunla alakalı bir sınava girip 10 Sene sadece pc mühendisliği ile ilgili dalda eğitileceğim.Daha sonrada diploma veriliyor,ayıklama işte burda ortaya çıkar.Pc mühendisliğine basmayan adam orda duramaz zaten,ama pc mühendisi olacak diye,yok türkçeydi,edebiyattı,kimyaydı zarttı zurttu uğraşmayacak adam,pc müh. ile alakası dahi yok,Avrupa böyle işte.

Evet kulağa güzel geliyor... Ama biz daha 17 yaşında bölüm seçmek zorunda bırakılmaya karşıyken ilkokul mezununun hayat yolunu seçmesini nasıl bekleriz?
    Ayrıca kimyayı bilemem ama, Türkçe ve bir parça edebiyat herkese lazımdır diye düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: rudeboy07
    Ve avrupadaki pc mühendisleri çok daha başarılıdır bizimkilere göre bu yüzden,israil dahi bu sistemi uyguluyor,bu gün 7 milyonluk ve dünyanın gözünün önünde katliam yapan israile,İntel firması 5 milyar dolar yatırım yapıp fabrika açıyor.Ki yanıbaşında 70 milyonluk dev gibi bir Türkiye dururken,sizce neden?Türkiyede yarı-iletkende çalışacak adam yok ondan!Türkiyede pc müh=yazılım deniyor ama yazılım sektörü zaten korsancılar tarafından baltalandı.Donanım deseniz oda yok.Pc. müh de gidip pazarlama müdür olmaya kalkıyor oda yok.Anca dükkan felan açıp donanımlarla ilgilenebilir.Türkiyede iş sahası yok bir kere.Çünkü türkiye boş ve ölü bir şehir,yatırım yok kalkınma yok.Bu kadar adam nerde çalışacak?

• quote:

Orjinalden alıntı: night_man

avrupadaki gibi olsun diosunuz ama onların nufüsü nerdeyse bzm çeyreğimiz kadar

sınav olduğu halde bi dünya açıkta kalan var sınavın kalkması için 1.si okul yeterli olmalı ki yeterli değl

olmas kalkmaz bu sınav

Alakası yok,almanya 80 Milyon nüfusa sahip,Avrupanın tamamında 500 Milyon insan yaşıyor.Genç sayısı Tr ye göre her halükarda daha fazla olduğu açık,sırf avrupa değil Amerikadada var aynı sistem,300 milyon insan yaşıyor...Bir 70 milyonluk Türkiyemi yapamayacak,neymiş efenim gençler çokmuş ya nerde çok sanki 20 milyon genç var gibi...Koskoca türkiye,1.8 Milyon genç ile uğraşamıyor hale bak,zamanında dünyayı yönetmiş...Peeeh
    quote:

kardeşim anlamıyorum sizi neden kalksın çalışan yapıyor

Türkiyenin bu şartlarına göre gayet mantıklıda %100 Utilization sağlayamıyoruz malesef.

Neden derseniz,geçen sene lgs birincisi doğuda bir mağaradan çıktı,ailesi okuma yazma bilmez-kürt,çocuk türkçeyi konuşamıyor ama türkçeden tüm soruları doğru yapmış bu nasıl olabiliyor.Bir dolaplar döndüğü açık-seçik belli.Biz şehirdekilerde enayi yerine konuyoruz,bizde salaktık o kadar çalışıyoruz ediyoruz değilmi?

• Ne zaman daha fazla üniversite açılabileceğini söyleyeyim.
    Memleketimizde işverenler artık mühendis, doktor, mimar ... vs eleman bulamadıkları, yurtdışından çalıştırmaya adam getirttikleri gün olur.
    Alın işte KPSS sınavına bir bakın. Kaç kişinin girdiğini çok merak ediyorum?

Bu kadar diplomalı işsiz varken

@bekir__
    Partilerin verdiği sözlere inanmamakta yarar var zira hükümetimizi görüyoruz. Çok rahatlıkla kürsüye çıkıp işsizliği "ABD halledememiş , biz mi halledeceğiz ?" dedi. Acaba bu sözleri seçimden önce mitinglerde de söyleyebiliyor muydu?
  • Türkçe ve edebiyat tabiki gerekli şeylerde,onların sonraya bırakılması lazım.Benim 8 senem bu gerizekalı dil bilgisi ile geçti,her sene ısıtılıp ısıtılıp öğrendim,kas kafalımıyız her sene aynı konu?Aynı şekilde fen derslerindende aşırı soğudum,ezbercilik işin içine girdi.Labaratuar ağırlıkta olmalıda,aslında imkanlarlada alakası yok.Özel okuldaydım ben,heriflerin dev gibi labaratuarı olmasına rağmen sadece koskoca senede 2k ere gidebildik,oda göstermelik.Çünkü kafa yapısı ve meb in müfredatı aynı,istersen nasa nın labaraturlarını koy ot beyinli adam,çıkar gene aynı dersi ezberletmeye çalışır.Ot beyinler.Doğuya koysan,labaratuardan pc leri çalıp satmaya çalışır şerefsiz müdür.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.