Şimdi Ara

ÖSS Sistemi Hakkında Acil Bir Soru!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Aramızda bilenler vardır belkide... Sormak istediğim şu;

Öss'ye EA Alanından giriyorum ve EA-2 Bölümünden 4 Yıllık Özel bir bölüm düşünüyorum..

Buradaki problem şu;

Sınavda Bölüm-1'den Türkçe -1 , Sosyal -1 , Matematik -1

Bölüm 2'den de Sadece Edebiyat Testi'ni yapmayı planlıyorum..

Şimdi herkes diyor ki; Matematik-2'yi de yapmazsan EA-2 Hesaplanmaz.

Ama Ösym'nin sitesinde sık sorulan sorular bölümünde de aynen şu açıklama mevcut;

quote:

Sınavda yalnız ilk 4 testi yanıtlayan adaylar için SÖZ-2, EA-2 ve SAY-2 puanları hesaplanacak mı?
    Hayır. Bu puanlardan her birinin hesaplanması için, 2. testlerin bir veya ikisinden alınacak ham puanların belirli bir değerin üzerinde olması gerekecek. Bu bilgiler 2006-ÖSS Kılavuzunda yer alacak. Dolayısıyla sınavda yalnız ilk dört testi yanıtlayan, ikinci testleri ise hiç yanıtlamayan adayların SÖZ-2, EA-2 ve SAY-2 puanları hesaplanmayacaktır.

Şimdi Ösym'ye göre Bölüm -2'den alanımızla ilgili herhangi iki testten biri yani ; Aynen benim yaptığım gibi Edebiyat Testini cevaplamış olmam (yüksek oranda) illaki hesaplanması için EA'2'nin Matematik-2'de yapmak zorunda olmadığım görüşünü ortaya koyuyor.

Yoksa ben mi yanlış anlıyorum??

Lütfen azda olsa bir yorum yapın..Teşekkürler herkese (:

• arkadaşım senin yaptığın bölümün puanının hesaplanması için o bölümde en az 0,50 çıkarman şart çıkarmazsan puanın hesaplanmaz örnek olarak mat 2 yi yapmadıysan ea2 puanın hesaplanmaz...

birde hevesini kırmak gibi olmasın ama mat 2 yapmadan 4 yıllık bir yere yerleşmen imkansız... bende yapamıyorum mat ı mat yapmadan aldığım en yüksek puan ise 190 larda gerisini full çıkar mat1 ve 2 dende 2,25 yap yine 210 u geçemezsin...

210 aldım diyelim.. 70 Ortaöğretim eklenince 280 Puanın oluyor..
  • ozmn sorun yok özelse... dediğim gibi mat-2 ve edebsos-2 den en az 0,50 olması lazım mat- 2 den de çıkarırısın artık okdr hiç olmadı son 4 soruyu d şıkkı olarak salla ben dersanede öle yapıyom %75 tutuyor. hepsinden enaz 0,50 çıkardıktan sonra işin kolaylaşıyor ham puan üstüne gelecek puanı ekledin mi herşey bitiyor.
  • hangi alandaysan kendi alanına ait 2 branştan 0.5 in üzerinde net çıkarmadığın sürece bölüm-2 puanların hesaplanmaz buda bikaçtane kıytırık bölüm dışında herhangi 4 yıllık bir fakülteye giremeyeceğini gösterir..

Bu sınavda da 26 Net Edebiyattan, Mat'2 'dende Net olarak 4-5 tane bişey mi olması gerekli??
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.