Bütün okul hayatımızı bu sınava bağladılar..Kazanamayan yüksekokula gidemez dediler...Bizler Kazanmak için ö ğrenci tabiriyle sabah akşam inek gibi çalıştık..Gezmedik tozmadık tam bir sene çalıştık eski sınav sistemi ile birlikte tam kazanacağımız sene derken SINAV SİSTEMİ değişti…8 aylık çalışmamız 3 saat içinde yok oldu…Sizce hayatımızın geri kalan kısımları 3 Saate sığdırılabilir mi? Tıpkı kumsalda yapılmış kumdan bir kale gibi o kadar uğraşıyorsunuz ama kısa bir zamanda hemen bozuluyor..Eminim ki sizlerinde yakınlarınız vardır ÖSS ye giren o psikolojiyi yaşayan…Sizlerde yakınlarınızın emeklerinin boşa gitmesini istemezsiniz herhalde..
Mezunlarından Sınava Girdiklerini unutarak Lise Müfredatının tamamını sınava dahil ettiler...Konular ikiye katlandı..Ama düşünmediler ki Biz LİSEYE giderken bunlar bize tam ögretilmedi üstün körü anlatıldı...
Bizim yapmakta olduğumuz bir oluşum başlatmak internette sınav sisteminin yanlış olduğunu dair..Bir şeyleri değiştiremeyiz belki ama bir şeyleri gündeme getirebiliriz…İnternette başlayıp gündeme gelen çok fazla şey var…Sizlerde bizlere destekçi olmak isterseniz elinizdeki bu tip yazıları mail adreslerine ve sitelere yazarak ekleyerek katkıda bulunmak..Birlikten kuvvet doğar…Eğer sizlerde yardımlarınızı esirgemezseniz bize destek olursanız inşallah bir şeyleri gündeme getirebilriz..
Bu konuda bizlere destek olun..3 saat için insanların psikolojileri ile oynayan , umutsuzluğa sürükleyen , yoldan çıkartan bu sınav sistemine karşı bir şeyler yapalım…
Yapmanız Gereken Tek Şey Bu ve Benzeri MaiLLeri / Yazıları Sitelere Eklemek ve Elinizde Bulunan Mail Adreslerine Göndermek…
Lütfen oylamaya katılın ve arkadaslarınza bu siteyi dagıtın..
ÖSS Madurları bişey yapmalı...
YÖK'e gidip el bombalı saldırı yapılmalı ve tam otomatik silahlarla taranmalı....
Öğrenciler bi sinirlerini atsınlar üstünden yav....
Valla üstüne soğuk su içmekten başka bişey yapılamaz..
BURASI TÜRKİYE..!!!
walla dogru gidip stres atmalı :D
bende seneye girecem sınava lise 3 e geçtim
Arkadaşlar eskiden lise müfredatının çoğundan soru gelmiyordu. Şimdiyse müfredatın çok daha fazla kısmından soru geliyor. Sınava girenler için bu dezavantaj oluşturuyor gibi görünebilir. Ancak eski sistemde lise konuları öğrenilmiyor ve üniversiteye lise temeli çok zayıf öğrenciler giriyordu. Bu yüzden üniversitelerin özellikle fen ve mühendislik dallarındaki programlarında çok büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Unutmayın ki üniversiteye girmek yeterli değil üniversiteye girmeniz üniversiteyi sağlıklı olarak okuyabilmenizi ve konuları takip edebilmenizi garanti etmiyor. Eğitim bir bütündür bunu aklınızdan çıkarmayın.
mfiz arkadaşım çok haklısın orası öyle de, benim için durum farklı mesela.. eski öss varken de okulun prensipleri gereği lise1-2-3 konuları dibine kdr hayvan gibi bir zorlukla işleniyordu, bu sayede hem öss bize çok kolay geliyodu hem de 1. sınıfta zorluk çekmiyorduk, ama öys konularını tekrar etmemize gerek kalmıyodu.. şimdi noldu? haftada 7 gün dersaneye gitmek, denemelerle ve okul sınavlarıyla uğraşmak, sürekli ders çalışmak zorunda kalmak, eski össye göre bile sosyal hayatının yarıya inmesi yazık değil midir_? günahtır bu yaptıkları bence allah belalarını verecek bak, kazansam da bunu diyorum, bu sene çektirdikleri piskolojik ve fiziksel işkenceyi kendileri çekseler bu acıya katlansalar anında ölür hepsi (en büyük dileğim ama kötüler her zaman kazanır..) açıkçası bu sistemi değiştirenlerin amacının piskopatlık olduğunu düşünüyorum... deli olduğumu düşünebilirsiniz ama 1 yıllık işkence sonucu siz de aynı şeyi söyliceksiniz emin olun.. eski öss'ciler çok şanslıydınız..
Janjan katılıyorum sana sınav sistemi bu haliyle de berbat. Ama en azından birkaç yıl içinde üniversitelere giren öğrencilerin bilgi düzeyi daha iyi bir seviyeye gelecek. Bu arada tabii ki bu sıralarda sınava girenler yeni sisteme alışmadaki zorluklar yüzünden büyük sıkıntılar çekebilecek. Uzun vadede Türkiye kazanacak ama yine de bu sınav sistemi de mükemmel değil.
hepimiz haklıyız aslında...ben lise ye giderken busene verdikleri konuları yüzeysel görüyorduk sınavda cıkmıyor diye ya biz ne yapalım bu sene adamlar bu konuları koydular 8 konu calıstık formuül ezberledik ne oldu sonuc yine hüsran
iki gün önce ilk bölümde ikinci bölümde kazık olacak dediler acıklama yaptılar zaten cogu kisiyi psiklojik olarak kaybettirdiler...sonra sınavda ilk kolay ikinci zor geldi bunların yaptıkları iş mi şimdi adamlar tutarsız davranıyorlar...Bir kere oyun icinde degisiklik olmamalı lise ye baslarken ben böyle olacagını bilseydim kendime daha uygun bi bölüm secerdimm...
Sınav sistemi kesinlikle kalkmaz. Perde arkasında başkaları var, hiç bir hükümet bu sınavı kaldıramaz. Kaldırılırsa allah korusun ülkemizin eğitim sistemi gelişir. O yüzden kimse beklemesin bu sistemin kaldırılmasını.
Fen 2'den 13.00 net yaptım 30 soruda:):) Ölüm çanları çalmaya başladı benim için:)
evet kesinlikle bişeyler yapmalı... daha çok çalışmalı:)
Türkiye'de yeterli sayıda üniversite yok iken sınavdan daha iyi bir yol mu vaR?
sınavdan daha iyi bir yol yok ama tam yolun yarısındayken sınavın tüürünü degistirmeye ne gerek var :S ben onu anlamıyorum..
Türkiye'de çok fazla üniverste var.. Ama adam gibi kaliteli ve isim yapmış üniverste sayısı az.. Arz-talep meselesi, eğer tüm ünversteler Odtü-boğaziçi-bilkent-sabancı-koç-itü vs. gibi olsaydı aynı şartlarda aynı eğitimi verselerdi, bugün kimse öss'den şikayet etmez herkes rahat ederdi.. Üniverste sayısı şu an için çok bile. Bazıları komedi durumda bkz: ankara ufuk üni. apartman kullanılıyor ek bina olarak, dersaneye benzeyen bir bina korkunç.. iş garantisi verse bile mesela okumam orda girerim sınava bir daha. Ama ufuk üni. de odtü gibi olsa, gelcek puana değil, üniversteye bakardım, öğrenci değil üniverste seçme sınavı olurdu, ama gel gör ki ticaret amaçlı açılan üniverstelerle yürümez bu iş. üniverste hiçbir zaman öyle karlı çok para getiren bir kurum değildir aksine çok para yer, bu mentaliteyle açılan üni. lazım bizlere, milletin parasını çıkartcak türden değil.. Yaşar üniverstesi gibi.. kar amaçlı kurulup da batan, hoca bulamayan, odtü endüstride prof. olan babama 1 milyar maaş teklif etme cesaretini gösterebilen bir kurum mesela..
Bunun dışında da yukarda dediğim gibi ÖYS korkunç bir sınav.. türkiye ortalamasına göre hem çok zor, aşırı eleyici ve de yorucu. Bunu haketmiyor gençler. Eski ÖSS gayet iyiydi bence.. Lise-son ları iki kat yormanın bir anlamı yok!
yapacak birşey yok
oturup çalışılmalı şimdiden
quote:
Orjinalden alıntı: judith
yapacak birşey yok
Gelecek nesilin de bu sınava girmesine izin vermemeliyiz.
izin verilmemeli ama ne yapılmalı :( ben 3. kez girdim sınav sistemi degismeseydi eminimki iyi bir yeri kazanabilrdim..cünkü önceki iiki sene ne dersaeneye gittim ne ders calıstım ( özel nedenlerden dolayı ) ama lanet olsun böyle sınav sistemine... :(
quote:
Orjinalden alıntı: MuSTy!!!
quote:
Orjinalden alıntı: judith
yapacak birşey yok
+1
abi yazacaksın 4 yıllık açıköğretimi ,
gideceksin yurtdışına....
amerika hariç dier ülkelerin çoğunda üniversite okumak çok ucuz...
mesela avusturya 1300€ yıllık... + harçlıq falan kendi giderleriniz...
yunanistan 900€ yıllık
almanya 1700€ yıllık
bakın şimdi ,
1.ordaki üniversiteler burdakilerden daha kaliteli her yönden. 2.burdaki özel üniversitelerin nerdeyse 5de 1 fiyatında. 3.diplomasınn baya bi avantajları var
bence y.dışında okumak gibi bir olanağı göz önüne almak lazım...