Şimdi Ara

Osmanlının bordo berelileri : deliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• merhaba arkadaşlar. Osmanlı en gözü kara birliği deliler ile ilgili sunum tadında bir video hazırlardım. umarım beğenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsmxx -- 14 Eylül 2015; 20:33:27 >

• Esas deliler , Orta Asya savaş kültüründen gelen , direk ölüme giden kamikaze askerleridir.Daha savaş başlamadan , bir avuç deli , karşı ordunun ortasına saldırıya geçer.Genellikle geri dönen olmaz.Osmanlı'da da aynı kültür devam ettirilmiştir.Buyrun delileri tüyleriniz diken diken olarak izleyin :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 14 Eylül 2015; 22:42:10 >

• Tasvirlerini bulmuştum bir ara kaybetmişim şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm
  • Bordo bereliler yanlis ornek olmus..
    Verilen mesaji anladim ama ornek hatali olmus... Bordo bereliler, subay ve astsubay lardan olusur. Ordunun seckin birlikleridir. Oyle kolay kolay gozden cikartilmaz.
    Akincilar , belkide bordo bereliler icin iyi bir ornek olabilir.

Deliler, intihar timleridir. Bir tarihci, uzuvlari kopsa bile savasmaya devam ederlerdi diye anlatmisti. Deli unvani akli yetersizliklerinden degil, korkusuz ve olumune savastiklari icin verilmistir. Halk dilindede delikanli gibi deyimler vardir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence deliler de akincilar da bordo berelilere benzemiyor. Deliler düşmana ilk şok saldirisini yapan birliklerdir. Akincilar da sinir boylarinda düşmana baskin düzenleyen birliklerdir. Bordo berelilerse halki savaşta örgütlemek ve önemli isimleri koruyup operasyon yapmak amaciyle egitilir.
    Bence : bordo bereliler - yeniçeriler (seçkin birlikler olup padişahi koruduklari için)

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Bordo bereliler yanlis ornek olmus..
    Verilen mesaji anladim ama ornek hatali olmus... Bordo bereliler, subay ve astsubay lardan olusur. Ordunun seckin birlikleridir. Oyle kolay kolay gozden cikartilmaz.
    Akincilar , belkide bordo bereliler icin iyi bir ornek olabilir.

Deliler, intihar timleridir. Bir tarihci, uzuvlari kopsa bile savasmaya devam ederlerdi diye anlatmisti. Deli unvani akli yetersizliklerinden degil, korkusuz ve olumune savastiklari icin verilmistir. Halk dilindede delikanli gibi deyimler vardir.

Katılıyorum Bordo Bereliler tam karsılamıyor

• Delilerle modern anlamda özel kuvvetlerin kullanım amaçları çok çok farklı... Birde Osmanlı ordusu aslında askerinin imkan ve kabiliyetinden ziyade ateş gücü ve barutu kullanması ile ünlenmiş ordudur.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.