Şimdi Ara

Osmanlıca Çeviride Yardım ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Çeviri almıştım fakat sanırım biraz yardıma ihtiyacım var. En azından şu göndereceğim sayfada bana yardımcı olursanız diğerlerini kolaylıkla halledebilirim diyorum. Okuyabiliyorum çoğu şeyi ama tastamam okuyan bir arkadaş yardımcı olursa iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neleda -- 6 Ağustos 2016; 15:50:13 >

• İmam hatipler kapatılsın diyor hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2016 Osmanlıca diyorsun . Güncel diller varken . İngilizce gibi onları öğren .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 2 Ağustos 2016; 16:00:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmam hatipler ne alaka ? Yıl 2016 ıysa ne olmuş Osmanlıcaya ?!

Bu ödevim ben Osmanlıca öğrenmek için bir yere başvurmadım. Sadece burada varsa epigrafist arkadaşlardan biraz yardım istiyorum.

Olayı siyasi veya başka türlü bir tarafa çekmeyin lütfen.
  • neleda N kullanıcısına yanıt
    Öyle desene ben öğreniyon zannettim hem öğrenmekte iyi bir şey ama güncel diller varken garip geliyor .Bilgili olan olabilir konu hakkında .

• Hangi Hoca ödev olarak bunu verdiyse Allah bildiği gibi yapsın. Gitmiş tahrir kaydı gibi bir şey vermiş. Öğrenen adama bu mu verilir ya? Nasıl okumasını bekliyorsun.
  • Neyi yardın hocam çeviride?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Osmanlıca sözlük önerisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nüfus defteri bu. Gerçekten sıkıcı ve zor. Excelden tablo çizerek o şekilde yapmam istendi ama olayı kavramaya çalışıyorum. Mahalle isimlerinin nerede yazdığını hane no felen nerede yazıyor nasıl bir tablo çizmeliyim bunları anlamak için yardım istiyorum. Yav normalde şu gönderdiğim resim 2 sayfa sayılıyor 228 sayfa verildi bana...

Çevirttireyim deseniz 1800-2000 TL para isteniyor. Kendim yapayım deseniz hayli uğraştırıcı. Bölümden mezun olunca bu uğraşımın karşılığı işsizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

Yıl olmuş 2016 Osmanlıca diyorsun . Güncel diller varken . İngilizce gibi onları öğren .

Nutuğun orjinali arapça orjinal nutuğu okumak istiyorum ingilizcemi öğreneyim
  • Konu silinebilir.
  • quote:

Yıl olmuş 2016 Osmanlıca diyorsun . Güncel diller varken . İngilizce gibi onları öğren .

Tarihine yüz çeviren silinmeye mahkumdur.
  • neden_acıklanmıyor N kullanıcısına yanıt
    Ondan sonra attığım yoruma bak istersen .Ondan sonra yorum at ben tariğime yüz çeviriyom diye bir şey demedim şuan da aktif bir dil olmadığını söyledim Osmanlıcanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 3 Ağustos 2016; 13:52:57 >
  • quote:

Ondan sonra attığım yoruma bak istersen .Ondan sonra yorum at ben tariğime yüz çeviriyom diye bir şey demedim şuan da aktif bir dil olmadığını söyledim Osmanlıcanın.

bırakırsak yüz çevirmiş olacağız ve kaybolup gidecek ? bu yüz çevirmek değilde ne ?
  • neden_acıklanmıyor N kullanıcısına yanıt
    Ben Osmanlıcanın bırakılmasinı söylemedimki şuan bu dil kullanılmıyor sadece eski osmanlı eserlerini anlayabilmek için bazı kişiler araştırma yapmak için ögrenmistir.Zaten bu eserlerin unutulması mümkün olmadığı için dilde unutulmamıştır ve unutulmıyacaktır zaten bu dil 3 dil in karışımı gibi bir şey. Bundan çok daha eski Türklerin alfabesi orhun alfabesi unutulmıyorsa buda unutlmıyacaktır .

• quote:

Ben Osmanlıcanın bırakılmasinı söylemedimki şuan bu dil kullanılmıyor sadece eski osmanlı eserlerini anlayabilmek için bazı kişiler araştırma yapmak için ögrenmistir.Zaten bu eserlerin unutulması mümkün olmadığı için dilde unutulmamıştır ve unutulmıyacaktır zaten bu dil 3 dil in karışımı gibi bir şey. Bundan çok daha eski Türklerin alfabesi orhun alfabesi unutulmıyorsa buda unutlmıyacaktır .

sadece eski eserler değil hayır,bu yazı dilini sadece akademik kesime iteleyip onlar uğraşsınlar demek yanlıştır.Günlük konuşma dilini zenginleştiriyor hikayeler var yeni eserler yazılıyor bu dili bırakıpta ingilizceyi tercih etmek ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.