Şimdi Ara

Osmanlı Zekası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yavuz Sultan Selim zamanında, İran şahı kıymetli mücevherlerle süslü bir sandık hediye gönderiyor Sultan Selime.
    Sandık açılıyor. İçinden çeşit çeşit değerli taşlar, kıymetli atlas, kadife kumaşlar çıkıyor.
    Fakat bir de pis bir koku yayılıyor. Dehşet bir koku, herkes burnunu tıkıyor. Neyse en alttaki bohçadan insan pisliği
    çıkıyooooor.. Yani Osmanlıya acayip bir hakaret!!!!!

Cihan padişahı emir veriyor, herkes düşünsün, buna ince bir şekilde cevap vermemiz gerekir. Ve cihan

padişahı yine çözümü kendisi buluyor. Aynı şekilde değerli mücevher ve kumaşlarla süslü bir sandık hazırlatıyor.
    İçine o zamanın Osmanlı İstanbul"unda imal edilen gül kokulu en nadide lokumlardan bir kutu hazırlatıyor,
    en altına da küçük bir pusula ve bir satır yazı. Gönderiyor. Şah sandığı açıyor. Açtıkça güzel bir koku ve
    en altta bir kutu lokum. Anlam veremiyorlar tabii. Bizim elçi yiyor önce, sonra oradakilere ikram ediyor.

Kutunun içindeki pusulayı Şah okuyor: "Herkes yediğinden ikram eder" !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ağladım

• Ooo manyak laf

• Osmanlı düşmanları gelir birazdan.

• Iyy osmanlı mı? Kıro .s

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cave and fake

Edit: tamam en güçlü Osmanlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 27 Ocak 2015; 15:04:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    macarlar nasıl insanlardır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi laf sokmuş.

• Üstad Necip Fazıl'a bir gün sormuşlar:
    -Üstad Roma mı Osmanlı mı?
    Üstad durur mu yapıştırmış cevabı:
    -Pokerde konuşalım bunu!

Bu kesin gerçek beyler arkadaşımın dedesi anlattı,ahbabıymış üstadın.
  • Cumhuriyetçiler-Osmanlıcılar savaşı başlıyor yerlerinize oturun.
  • osmanli daha dogrusu islam dusmanlari gelir simdi

• Ortalık iyice star wars'a döndü bir tarafta cumhuriyetçiler ( republic ) bir tarafta oslamlıcılar ( imperial )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodSkull -- 27 Ocak 2015; 15:18:35 >
  • Osmanlı olmasaydı deden kim olurdu bilemezdin

• bcevq kullanıcısına yanıt
    İran şahı değil Safevi Devlet'i şahıdır. Kendisi Türktür. Şah İsmail(Şah Hatayi)
  • Timur oradan yapıştırmış cevabı...
  • İşte eğitim sistemimizin rezalet olduğunu kanıtlayan en büyük örneklerden biri konuyu açan arkadaş gibileri...

Bu eğitim sistemi size Şah İsmail'i, Timur'u, Hülagü Han'ı kötületip durdu.

O nefret ettiğin Şah İsmail çoğu Osmanlı padişahından daha Türk. Yavuz Şah İsmailê FARSÇA bir mektup gönderir. Fakat Kıble-i Alem Şah İsmail mektuba Türkçe cevap verir. İkiside bizim tarihimiz şimdi Şah'ada Sultanada düşman olmaya gerek yok. Al sana Şah İsmail'in Türklüğünü anlatan belge. Kaynak: Şah ve Sultan (islkender pala sayfa 315)

Osmanlı Zekası

yan cıkmış göremeyenler için Şah ismail ne diyor çaldıran savaşı sonrası:

'' ben timur olmayı istemedim. selim gibi davrnmayı istemedim.adı safevi olsa,osmanlı olsa ne?türkü türke kırdırmayı istemedim. timurun esir aldıgı otuz bin osmanlıyı timurun elinden kurtaran atalarım vaktiyle onları serbest bırakıp yurtlarına göndermişti. oysa şimdi selim ne yaptı?tuz ekmek hakkını unutup önce çaldıranda 30 bin yiğidime kıydı ,sonra sehrimden yurdumdan sanatkar adamlarımı toplayıp gitti. bu yetmedi haremimizide aldı ardından sürükledi taçlı hatunumu gözümün nurunu alıp götürdü. ruhumu söktü canımı kerpetenle asıldı. TA ORTA ASYADAN BU YANA SAHİP ÇIKTIĞIMIZ GELENEĞİMİZİ YIKTI.TÜRKLÜĞÜMÜZÜ , KUT'UMUZU TÖREMİZİ ŞAMAN GELENEĞİMİZİ KUM MOLLALARININ SUNNİ MÜSLÜMANLIĞINA FEDA ETTİ. bundan böyle kızılbaşlık yaşamaz bu işmehdiye kaldı... heman oğlumuz tahmasb büyüsün baska emelim kalmamıstır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesegayi batiran adam -- 27 Ocak 2015; 15:49:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatavlalı Mahremi

İşte eğitim sistemimizin rezalet olduğunu kanıtlayan en büyük örneklerden biri konuyu açan arkadaş gibileri...

Bu eğitim sistemi size Şah İsmail'i, Timur'u, Hülagü Han'ı kötületip durdu.

O nefret ettiğin Şah İsmail çoğu Osmanlı padişahından daha Türk. Yavuz Şah İsmailê FARSÇA bir mektup gönderir. Fakat Kıble-i Alem Şah İsmail mektuba Türkçe cevap verir. İkiside bizim tarihimiz şimdi Şah'ada Sultanada düşman olmaya gerek yok. Al sana Şah İsmail'in Türklüğünü anlatan belge. Kaynak: Şah ve Sultan (islkender pala sayfa 315)

Osmanlı Zekası

• ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    şimdi düzenledim sayfa yan cıkmıs okuayamayanlar için. şah ismaili küçükken kötülerdim insan araştırınca timurada sah ismailede hayran kalıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tatavlalı Mahremi

şimdi düzenledim sayfa yan cıkmıs okuayamayanlar için. şah ismaili küçükken kötülerdim insan araştırınca timurada sah ismailede hayran kalıyor...

Kitap güzelmi hocam,daha önce Babilde ölüm istanbul'da aşkı kitabını okumuştum İskender Pala'nın
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawMyLife

Iyy osmanlı mı? Kıro .s

gel bakıyim yamacıma tatlı şey seni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.