Şimdi Ara

Osmanlı'nın nüfusu az mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihe baktığımda sömürgeci ülkelerin sömürgeciliğe başlamasının sebeplerinden biride nüfusun kalabalıklığı.
    1. Dünya savaşı sırasında olsa gerek Almanya'nın nüfusu 70 milyonu gösteriyormuş.
    Tabi bu sırada Osmanlının nüfusu (1897'de) 27 milyon.
    Nüfusun az olması dolayısıyla Osmanlı'nın savaşları kaybetmeside doğal bir sonuç olmuştur.

Niçin Osmanlı'nın nüfusu bu kadar azdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Tarihe baktığımda sömürgeci ülkelerin sömürgeciliğe başlamasının sebeplerinden biride nüfusun kalabalıklığı.
    1. Dünya savaşı sırasında olsa gerek Almanya'nın nüfusu 70 milyonu gösteriyormuş.
    Tabi bu sırada Osmanlının nüfusu (1897'de) 27 milyon.
    Nüfusun az olması dolayısıyla Osmanlı'nın savaşları kaybetmeside doğal bir sonuç olmuştur.

Niçin Osmanlı'nın nüfusu bu kadar azdır?

insanlar savaşmaktan sevişmeye fırsat bulamamışlar ki

hocam şaka bi yana cidden Osmanlı 1800 lü yıllarda savaşlardan belini doğrultamamış giden asker bi daha geri dönmemiş. Bu sebeple Osmanlı'nın nüfusu azdır.

• @emirhan75
    Pek sanmam. Daha iyi hırsa gelmeleri lazımdı

Afrika'da da açlık var; ama nüfusa bakarsan açlık falan yokmuş gibi bir artış var.
    Ayrıca savaşta ölenler erkek. İslam'da 4 kadınla evlilik izni olduğu içinde erkelerin 4'te 3'ü ölse bile nüfus artışını etkilememesi gerekir.
  • nufus ile alakalı olsa çin ve hindistan sömürgeci olurdu... asıl sebep sanayi devrimi ile gelen hammadde ihtiyacı ve pazar kapma yarışı... bu durum gelişmiş ülkeleri zayıf ülkeleri sömürmeye zorlarken arada çıkan rekabette dünya savaşlarına neden oldu...benim görüşüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

nufus ile alakalı olsa çin ve hindistan sömürgeci olurdu... asıl sebep sanayi devrimi ile gelen hammadde ihtiyacı ve pazar kapma yarışı... bu durum gelişmiş ülkeleri zayıf ülkeleri sömürmeye zorlarken arada çıkan rekabette dünya savaşlarına neden oldu...benim görüşüm...

doğrusu bu zaten
  • Türkiye gibi dışa bağımlı müstemlekelerde hararetle yürütülen ''aile planlaması'' saçmalığının; aksine emperyal şeytanlarda yürütülen ''çok çocuk'' kampanyasının geçmişini öğreenmek için RUS Harbi asker sayısının sadece önceki 100 yılını incelemek yeterlidir.

RTE denen adamın kürtaj meselesindeki inatçılığı bilgisizlik kaynaklı olup, milletimiz için son derece hayırlıdır.
  • Savaşların çok olması bana göre.Yani giden binlerce erkek geri dönmüyordu.Kadın - erkek oranı eşit değildi.Ama o kadar yere sahip olupta , o kadar nüfusun olmasıda şaşırtıcı gelmiyor değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nufus ile alakalı olsa çin ve hindistan sömürgeci olurdu... asıl sebep sanayi devrimi ile gelen hammadde ihtiyacı ve pazar kapma yarışı... bu durum gelişmiş ülkeleri zayıf ülkeleri sömürmeye zorlarken arada çıkan rekabette dünya savaşlarına neden oldu...benim görüşüm...

Yapmayın şunu.
    Modern teknolojiye geçtiğimiz halde şuanda bile bir güç. Ki o zamanlar savaşlar vs. kazanılması nüfusla orantılı bir şekilde

Çin ve Hindistan'da insanlar birlik olamadıkları için sömürüldüler. Eğer insanlar birlik olsaydı; ellerinde oklarla makineli tüfekleri sustururlardı. (İngilizlerin Hindistan'dan çekilişlerinin sebeblerinden biri; Hintlilerin nüfus gücünü kullanması)
    Osmanlı'da böyle birlik olamama gibi bir sorun olmadığının nüfusun fazla olması çok büyük artı değerler kazandırırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 15 Haziran 2012; 8:32:29 >

• quote:

quote:

Yapmayın şunu.
    Modern teknolojiye geçtiğimiz halde şuanda bile bir güç. Ki o zamanlar savaşlar vs. kazanılması nüfusla orantılı bir şekilde

Çin ve Hindistan'da insanlar birlik olamadıkları için sömürüldüler. Eğer insanlar birlik olsaydı; ellerinde oklarla makineli tüfekleri sustururlardı. (İngilizlerin Hindistan'dan çekilişlerinin sebeblerinden biri; Hintlilerin nüfus gücünü kullanması)
    Osmanlı'da böyle birlik olamama gibi bir sorun olmadığının nüfusun fazla olması çok büyük artı değerler kazandırırdı

Hindistanda insanlar birlik olmasaydı.sömürgeye karşı ayaklanmazdı.

Keşmir bugün pakistanın olurdu.

Ayrıca Osmanlının yükselme devrine bak.Avrupada karışıklık var.

Kurulma-yükselmede eğer durum öyle olmasaydı Osmanlının pekte güçlü bir devlet olabilceğine inanmıyorum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 15 Haziran 2012; 9:07:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

quote:

Yapmayın şunu.

1.Hindistanda insanlar birlik olmasaydı.sömürgeye karşı ayaklanmazdı.

2.Keşmir bugün pakistanın olurdu.

3.Ayrıca Osmanlının yükselme devrine bak.Avrupada karışıklık var.

Kurulma-yükselmede eğer durum öyle olmasaydı Osmanlının pekte güçlü bir devlet olabilceğine inanmıyorum şahsen.

1.ye katılıyorum
    2. Bu nereden çıktı
    3. Karışıklık olmasa bile yükselme devri süresince Osmanlı avrupayı dize getirirdi. Musiki ahengi ile savaşan bir ordunun karşısına hangi ordu çıkacakmış. (Karşılarına çıkan orduların sonu hezimet oldu)(Gerileme dönemi hariç Osmanlı zamanının süper gücüdür)(Karışıklıklar olmasa başlangıç devrinde zorluk yaşarlardı: fakat böyle bir durumda da yine karşısında başka İslam devletlerinin düzenli ordularını görürlerdi)

• Zıplayan Fil bu konuda yazdığın her mesajla saçmalamışsın dostum kusura bakma.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

quote:

Yapmayın şunu.

1.Hindistanda insanlar birlik olmasaydı.sömürgeye karşı ayaklanmazdı.

2.Keşmir bugün pakistanın olurdu.

3.Ayrıca Osmanlının yükselme devrine bak.Avrupada karışıklık var.

1.ye katılıyorum
    2. Bu nereden çıktı
    3. Karışıklık olmasa bile yükselme devri süresince Osmanlı avrupayı dize getirirdi. Musiki ahengi ile savaşan bir ordunun karşısına hangi ordu çıkacakmış. (Karşılarına çıkan orduların sonu hezimet oldu)(Gerileme dönemi hariç Osmanlı zamanının süper gücüdür)(Karışıklıklar olmasa başlangıç devrinde zorluk yaşarlardı: fakat böyle bir durumda da yine karşısında başka İslam devletlerinin düzenli ordularını görürlerdi)

Bak yine aynısını yapıyorsun.

• Osmanlı en güçlü olduğu dönemde bile dünyanın en güçlü devleti değildi.En güçlü devletlerinden biriydi sadece.
  • Konuyu tekrar rayına koyalım.

Niçin Osmanlı'nın nüfusu kendinden yüzölçümü olarak küçük ülkelere göre azdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Osmanlı en güçlü olduğu dönemde bile dünyanın en güçlü devleti değildi.En güçlü devletlerinden biriydi sadece.

Fatih,Selim,Kanuni zamanında Osmanlı'dan güçlü hangi devlet vardı söyler misin? Çok merak ediyorum cidden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada sanayi devrimiyle artan yaşam kalitesi nüfusta da artışa neden oldu. Osmanlı ise manifaktürel tarzda (el ile) üretime devam ettiği için ekonomik yönden gelişemedi bu bir ikincisi her bölgede yaşanan milliyetçi isyanlar halkın refahında düşüşe yol açtı.

Ayrıca sömürgeciliğin artan nüfusla sadece dolaylı yoldan ilişkisi vardır direk bir ilişki kurulamaz. Sömürgeciliğin asıl sebebi hammade ve üretilen mallar için pazar arayışıdır. Almanya'nın sömürgeciliğe başlamak istemesinin sebebi bismark ve ondan önceki dönemde fazla içe kapalı olup sömürge yarışında geri kalmasıdır. Nüfus temel sebep değildir. Zaten hiçbir ülke sömürgesi halinde bulunan ülkeye insanlarını göndermez. (Amerikaya göçleri örnek vermeyin o farklı bir durum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Osmanlı en güçlü olduğu dönemde bile dünyanın en güçlü devleti değildi.En güçlü devletlerinden biriydi sadece.

Fatih,Selim,Kanuni zamanında Osmanlı'dan güçlü hangi devlet vardı söyler misin? Çok merak ediyorum cidden.

İngiltere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.