Arkadaşlar her defasında yapılan görünüşte basit ama içerikte çok önemli yapılan bir hatanın düzeltilmesini sağlamak istiyorum.. Bir çoğumuz Türk devletleriyle gurur duyarız.Bu elbetteki aziz milletimizin doğal bir hakkıdır ve dünya milletleri arasındaki hak ve adalet anlayışıylada diğer tüm ülkelere binlerce yıldır örnek olmuştur.ve halende olmaktadır.. Ancak bir çoğumuz hata ederiz ki gurur kaynağı biricik Osmanlımıza OSMANLI İMPARATORLUĞU deriz. İmparatorluk kelimesi kabul,bir haşmeti büyüklüğü temsil eder ama tam manasını karşılamaz..Nasıl mı kısaca görelim: İmparatorluk kelimesi Latince kökenli olup,İmperium kelimesinden türer..İmperium kelimeside bildiğimiz Vampir kelimesininde köküdür ve KAN EMİCİ,SÖMÜRÜCÜ anlamına gelir. Şimdi bir düşünelim Osmanlı kan emici miydi?Sömürücü müydü?Yakıcı yıkıcı mıydı...Sizlerden HAYIR ASLA ÖYLE DEĞİLDİ sözlerini işitir gibi oluyorum. Kaldı ki Osmanlı kendini tanıttığı evrakların başında kendisinde DEVLET-İ ALİYYE-İ OSMANİYYE şeklinde bahsetmiştir.Bununda anlamı Büyük Osmanlı Devleti'dir. Ama bugün Amerika için ,Rusya için,İngiltere için İmparatorluk diyebilirsiniz.Zira onlar sizin de bildiğiniz gibi yüzyıllar boyunca masum kanı akıtmaktan geri durmamışlardır. Şimdi kardeşlerim bu hatamızı ilim ve nizam çerçevesinde bu şekilde izah ettikten sonra GURUR KAYNAĞIMIZ OSMANLI'YA İMPARATORLUK YERİNE,OSMANLI DEVLETİ söylemeye ve onu öylece kabul etmeye davet ediyorum...
Kanuni...
Zaten "Osmanlı Devleti" ismi daha çok kullanılıyor benim çevremde.En azından ben Osmanlı Devleti diyorum.