Şimdi Ara

Osmanlı İmparatorluğu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
5
Favori
10.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki

Osmanlı İmparatorluğu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 14.12.2015)
Giriş
    Yav he he. Ulan iyi güldürdün. Bilgi sahibi olmadanmış Uza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insunwetrust

Yav he he. Ulan iyi güldürdün. Bilgi sahibi olmadanmış Uza.

Hea hea hadi gülüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Tarihte övünülecek insanlığa katkı açısından hiçbir başarısı yok. Ya da ben bilmiyorum. Biliyorsan sen söyle bana fikrim değişir belki. Savaştır, fethetmedir böyle içi boş şeyler yerine insanlık yararına bir şey yapmış olsalardı gurur duyabilirdim. Fransızlar Fransız Devrimiyle Cumhuriyeti getirirken, ABD insan hakları adına ilk ve en büyük adımları atmışken, İngiltere her bir konuda kendini göstermişken, Osmanlı dünyanın bilmem kaç bilmemşeyine hakim olmuş. Herhangi bir şey ifade etmiyor. Ne sevmiyorum ne seviyorum. Gurur duymuyorum. Fransızlarla daha çok gurur duyuyorum. Amerikalılarlada. İngilizlerle en çok.

demi İngilizler gibi kendi halkını rahat ettirmek için başkalarını sömürüp afrikalıları bizlere köle yapmadığı içinmi sevmiyorsunuz

• Kusura bakmayın ama sevmeyen arkadaşlar iyi bir tarihçiyi dinleseler iyi olablir lise tarih kitaplarını okumak yerine daha çok bilgi sahibi olabilirler.Sevmemek için bir sebep olamaz çünkü hala Osmanlı'nın devamıyız.Çanakkale savaşından , İstanbul gibi Dünyanın en güzel şehrini almaktan gurur duymuyorsanız dicek bir şeyim yok.Unutmayın şu anda yaşadığınız tüm toprakları Osmanlı'ya , özgürlüğünüzü Atatürk'e borçlusunuz.Birini sevip diğerini sevmeme gibi bir durum olamaz.

Ayrıca sürekli kötü şeylerinden bahseden arkadaşlar diğer devletlerin tarihindeki pislikleri görseler , öğrenseler demekki akılları duracak.
  • -

• Cogu yorumlari okudum yine hayattan sogudum bu ne cahilliktir ya keske okumasaydim osmanliyi ve tarihi hic bilmeyenler osmanliyi seviyo ilginc ve uzucu bu arada siz tarihi bilgileri nerden buluyosunuz adres verinde gulmek icin okuyayim bari

• 600 yıllık imparatorluk hakkındaki tek düşüncesi "ıyy kardeşlerini öldürüyorlarmışş .s :(" olan arkadaşları tebrik ederim. 70 yıl ömrünüz var dostlar bir şeyler öğrenmeden göçüp gitmeyin. Okumak zor geliyorsa bari Tarihin Arka Odası programını izleyin, Murat Bardakçı'nın da söylediği gibi belki şans eseri bir şeyler öğrenir de kızlara hava atarsınız. Babadan oğula yönetim mi geçer ne salak imparatorlukmuş o diyen adam var memlekette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

Tarihte övünülecek insanlığa katkı açısından hiçbir başarısı yok. Ya da ben bilmiyorum. Biliyorsan sen söyle bana fikrim değişir belki. Savaştır, fethetmedir böyle içi boş şeyler yerine insanlık yararına bir şey yapmış olsalardı gurur duyabilirdim. Fransızlar Fransız Devrimiyle Cumhuriyeti getirirken, ABD insan hakları adına ilk ve en büyük adımları atmışken, İngiltere her bir konuda kendini göstermişken, Osmanlı dünyanın bilmem kaç bilmemşeyine hakim olmuş. Herhangi bir şey ifade etmiyor. Ne sevmiyorum ne seviyorum. Gurur duymuyorum. Fransızlarla daha çok gurur duyuyorum. Amerikalılarlada. İngilizlerle en çok.

demi İngilizler gibi kendi halkını rahat ettirmek için başkalarını sömürüp afrikalıları bizlere köle yapmadığı içinmi sevmiyorsunuz

Alıntı yaptığın arkadaş güzel bir noktaya değinmiş. Zaten yüzeysel bilgilerinizle "Fatih 1453 ECDADIMIZ OLEEEY, BÖOOOĞ, HÜLOOOĞ" diyen kişiler olduğundan dolayı saçma bir fanatiklik var. Türkiye'de ve diğer doğu kesimlerde maalesef demokrasi veya insan haklarıyla övünmek gibi bir kavram yok. Saltanatla, şanla, şöhretle, gösterişle olan bir övünüş şekli hakim. Tabii ki de İngiltere, Fransa'nın yaptığı zalimliklerin haddi hesabı yok bu gelişmişliklerinin yanında. Ülkeleri refah içinde olsa da bir zamanlar sahibi oldukları denizaşırı bölgelerin hali içler acısıydı. Ama sen Osmanlı'ya da sütten çıkmış ak kaşık diyemezsin böyle bir durumda. Bu saydığım sebeplerden dolayı da halkı cahil bırakılmış bir topluluk vardı ortada. Ne yazık ki gelişmişlik bizim halkımız için bir ölçüt değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Orijinalden alıntı: hug

Diyelim ki kardeşin, sizin apartımanda bulunan tüm akrabalarınızı katletmeye geliyor. Ne yaparsınız? Kardeşinizi adamlarıyla birlikte öldürürsünüz. Olay bundan ibaret. Yoksa daha çok sayı kaybederek siz komple öleceksiniz.

O zaman baba padişah oğul padişaha kardeş boy boy çocuk yapmasın.

oyle olmak zorunda. tıp gelismedigi icin olumler de cok oluyordu.

tahtin varissiz kalmasi demek taht icin ulkenin karismasi demek.

mesela kanuni'nin alternatifi biri yoktu. kardesleri kucuk yasta olmustu. tek basina manisadan gelip direk tahta gecti.

kanuni ölmüş olsaydi ne olacakti?

bu yuzden padisahlarin birden fazla esle evlenmesi ve cok cocuk yapmasi zorunlu tutulmustur seyhulislamlar tarafindan.

he 50 tane cocuk yapan da vardir. onlara bisey demem abartmislar

• quote:

Olayların neden oralarda gerçekleştiğini sorgulamak lazım değil mi?
    İstekler yokluktan kaynaklanmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Novak Djokovic

quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

Alıntı yaptığın arkadaş güzel bir noktaya değinmiş. Zaten yüzeysel bilgilerinizle "Fatih 1453 ECDADIMIZ OLEEEY, BÖOOOĞ, HÜLOOOĞ" diyen kişiler olduğundan dolayı saçma bir fanatiklik var. Türkiye'de ve diğer doğu kesimlerde maalesef demokrasi veya insan haklarıyla övünmek gibi bir kavram yok. Saltanatla, şanla, şöhretle, gösterişle olan bir övünüş şekli hakim. Tabii ki de İngiltere, Fransa'nın yaptığı zalimliklerin haddi hesabı yok bu gelişmişliklerinin yanında. Ülkeleri refah içinde olsa da bir zamanlar sahibi oldukları denizaşırı bölgelerin hali içler acısıydı. Ama sen Osmanlı'ya da sütten çıkmış ak kaşık diyemezsin böyle bir durumda. Bu saydığım sebeplerden dolayı da halkı cahil bırakılmış bir topluluk vardı ortada. Ne yazık ki gelişmişlik bizim halkımız için bir ölçüt değil.

ne derler eşşeğe altın semerde vursan eşşektir misali halkımız gene cahil bunda ne Osmanlının ne türkiye cumhuriyetinin suçu var kimse yapamadıkları için devleti suçlayamaz peygamberimizin bir sözü vardır çokta açıklayıcıdır nasıl hakettiyseniz öyle yönetilirsiniz

• Al sana kaynak , bu sadece web sitesi deme , çünkü web sitesinde söylenenlerin kaynaklarıda yazıyor . Bu sadece 1 kaynak eger gerçekleri cidden ögrenmek istiyorsan sana daha detaylı kaynaklar göstereyim .

http://www.bilinmeyenturktarihi.com/tag/turk-katliamlari

• OSMANLI PADİŞAHLARI, ŞAİR VE YAZARLARIN TÜRKLERE BAKIŞI

Osmanlılar, Ermenilere “millet-i sadıka” (sadık millet), Araplara “kavm-i necip” (üstün ırk) derken, Türklere; “edrak-i biidrak (idraksiz Türkler ) ve etrakı napak (pis Türkler) demişlerdir.

1466 yılında yapılan bir derlemede,

“Türk iti şehre gelince Farisice ürer” denilmektedir.( Burhan Oğuz’dan aktaran, Şakir Keçeli, a.g.y., s. 118)

Osmanlı devşirmelerinden biri olan Divan-ı Hümayun yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:

“ Sakın Türkü insan sanma,
    bir an bile olsa Türk’le birlikte olma,
    Türk eline şeker alsa, o şeker zehir olur,
    Türkün başını keserken sakın gam yeme,
    babanda olsa Türkü öldür.”

(Aktaran, Şakir Keçeli, a.g.y., s. 121.)

Osmanlı şairi olan Nef ‘i den bir söz;

“Tanrı Türk’e irfan çeşmesini yasaklamıştır”

Osmanlının en önemli tarihçisi kabul edilen Naima, Türkler hakkında şu benzetme terimleri kullanır:

Türk-i bed-lika (çirkin yüzlü Türk)
    nadan Türk (cahil Türk)
    eirak-i bi-idrak (hiçbir şey bilmeyen Türk)

Baki ‘nin Kanun Sultan Süleyman ‘a sunduğu şiirden;

”Her tac olmaz fahr-u fena ehline sertac
    Türk ehlinüney hace başı biraz kabadır.”

Türkçesi;

“Her taç yoksulluk ve yokluk ehline baş tacı olmaz
    Ey Hoca, Türk toplumundan olanın başı kabadır, sultan olma yeteneğinden yoksundur.”

Osmanlı yönetiminde Türk’e yaklaşım o denli aşağılayıcıdır ki, o günlerden kalan aşağıdaki şiir bu yaklaşımı özetlemektedir:

“Türk değil mi, Merzifon’un eşeği,
    Eşek değil, köpekten de aşağı.”

(Özer Ozankaya, a.g.y., s.121)

Ancak Türkün şiire verdiği yanıt !

“ Şalvarı şaltak Osmanlı,
    Eğeri kaltak Osmanlı,
    Ekmede yok biçmede yok,
    Yemede ortak Osmanlı “

(Özer Ozankaya, a.g.y., s.121), (Prof. Dr. Faruk Sümer’den aktaran Ş. Keçeli, 1995, s. 79 )

Son Padişahı Vahdettin’in yayımladığı bu bildirilerden birisinde su tümceler yer almıştır;

“Türkler dini, kavmiyeti, vatanı meşkuk (kuşkulu…) ve mahlud beş-altı milyonluk cahil bir kitledir.”

Türkçesi;

“Türkler; dini, soyu sopu, yurdu belirsiz karmakarışık bir cahiller sürüsüdür”.

Osmanlı Devletinin Türklere hakaret ettiği, sövdüğü başka manzumeler mevcuttur. (Osmanlının arka perşeği)

Aslında Türkler hakkındaki kötü yargılar Selçuklulardan beri yaygındır. Örneğin, Selçuklu yazar Aksaraylı Kerimeddin Mahmud, şunları yazmıştır:

“Hunhar Türkler, köpek ve kurt gibidirler,
    ellerine fırsat geçerse yağmayı ganimet bilirler,
    fakat düşman kuvvetleri gelirse kaçarlar.”
    (Aktaran, Çetin Yetkin, a.g.y., s.12.)

Osmanlı düşüncesinde, “kavmi necip” olarak görülen Araplar karşısında Türk ulusu aşağılanmıştır. 1912 yılında Sebilürreşt dergisinde çıkan bir yazıda; “Türk” deyiminin kullanılması, dinsizlik, kâfirlik sayılıyordu. “Türk hükümeti”, “Türk ordusu”, “Türk ülkesi” deyimlerinin Osmanlı halkı üzerinde rahatsızlık yarattığı biliniyordu. (Mustafa Coşturoğlu, a.g.y., s.278, 279.)

Osmanlı Efendisine Türk demek hakaret sayılmış, “Türk” sözcüğü, Anadolu köylüleri için kullanılır olmuştur. Yani Türk kelimesi aşağılamak ve küfür yerine kullanılırmış. Irki bir anlam taşımıyor ve sadece cahil köylüleri aşağılamak söylenirdi. (Bozkurt Güvenç, Türk Kimliği, s.22, 23, Cahen’den aktaran, Bernard Lewis, Modern Türkiye’nin Doğuşu, s.1).

Osmanlı Hanedanı Türkmen halk ozanı olan Yunus Emre’yi yasaklamıştır.

Osmanlı tarihçisi Naima aynı bilinç içinde şöyle yazmaktadır:

“Türkmen çözülüp gitmesi yamandır, cem-ü iltiyamına derman yok.” Yani, Türk ulusu ve unsuru öylesine eriyip çözülecektir ki, bir daha birleşmesinin ve bütünleşmesinin ilacı ve dermanı olmayacaktır.

Osmanlı tarihçisi Naima “Tarihi”nde Türkler için; nadan (kaba) Türk, idraksiz Türk, hilekâr Türk ifadelerini kullanmaktadır. (Naima Mustafa Efendi, Tarih-i Naima, Türkçeleştiren: Zuhuri Danışman, İstanbul, C.1, s.168, 238, C.2 s.536. C.3, s.1180, C.4 s.169.)

Koçu Bey, 4. Murat’a sunduğu risalesinde (küçük kitap) Türkler hakkında şunları yazıyordu:

“…mezhebi bilinmeyen şehir oğlanı, Türk, Çingene, Tatar, Kurt, ecnebi, Laz, Yörük, katırcı, deveci, hamal, ağdacı, yol kesen, yankesici ve diğer çeşitli kimseler…”

“Harem-i Hümayuna kanuna aykırı olarak Türk ve Yörük, Çingene, Yahudi, dinsiz, mezhepsiz, nice kalleş ve ayyaş şehir oğlanları girer oldu.” Bu sözler yazılıp Türk olduğu söylenen Padişaha veriliyordu. (Aktaran, Çetin Yetkin, a.g.y., s.145)

Osmanlı tarihinde çok saygın bir konumu olan Fatih Sultan Mehmet bile, Otlukbeli Savaşından dönerken, elinde bıçak olan birisine ne yaptığını sorduğunda; öldürülen Türkmenlerin kulaklarını keserek küpelerini topladığını öğrenmiş ve “İşine devam et” demiştir.

Yine sadrazam Kuyucu Murat döneminde (1606-1611), 155.000 insan doğranmış ya da diri diri kuyulara doldurulmuşlardır. Aman dileyen insanlara Kuyucunun yanıtı

“Vurun şu pis Türkün başını” olmuştur.

Cellatların bile öldürmeye kıyamadığı çocuğu atından inerek öldüren Kuyucu Murat, Osmanlı’nın yetkilisi, öldürülen çocuk da Anadolu’nun evladı Türk’tür.

Son Padişahı Vahdettin’in yayımladığı bu bildirilerden birisinde su tümceler yer almıştır;

“Türkler dini, kavmiyeti, vatanı meşkuk (kuşkulu…) ve mahlud beş-altı milyonluk cahil bir kitledir.” Türkçe’si; “Türkler; dini, soyu sopu, yurdu belirsiz karmakarışık bir cahiller sürüsüdür”.

(Vahdettin’in El Ahsam Gazetesinin 16 Nisan 1923 günlü sayısında Osmanlıca ve Arapça yayınlanan bildiriden.)

Osmanlı yönetimi, kendilerini Türk olarak görmedikleri için, Türk kökenliler “azınlık” konumunda kaldı. 1897 tarihinde, bir İngiliz gezgini şunları söylüyordu:

“Türk adı nadiren kullanılır, onun iki şekilde kullanıldığını işittim; ya bir ırkı ayırt eden deyim olarak, örneğin bir köyün ‘Türk’ veya Türkmen’ olup olmadığını sorarsın, ya da bir hakaret deyimi olarak, örneğin İngilizce söyleyeceğin ‘eşek kafalı’ anlamında, ‘Türk kafa’ diye homurdanırsın”.

Kendi anlayışlarına uyamayan, Temmannai, Ümmi, Figani, Nefi gibi şairleri de katlettirmiştir.

Fatih Sultan Mehmet “ Devrinde sevilen bir hükümdar değil, milletin canına okumus”
    ( Prof. Dr. İlber Ortaylı -Osmanlı Tarihçisi , Hulki Cevizoğlu-Ceviz Kabuğu Programı, Show TV, 23.07.1999)

• quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

Al sana kaynak , bu sadece web sitesi deme , çünkü web sitesinde söylenenlerin kaynaklarıda yazıyor . Bu sadece 1 kaynak eger gerçekleri cidden ögrenmek istiyorsan sana daha detaylı kaynaklar göstereyim .

valla verdigin kaynagi uzun uzun okudum. bir bolum dikkatimi cekti ve uzuuun uzuuun cevap vermekten vazgectim.

osmanli padisahlarinin sapkin cinsel tercihleri basligindan bir alinti:

"Fatih Sultan Mehmet, Patrik Natruras’tan oğlunu kendisine istemiştir"

patrik natruras'tan oglunu kendisine istemistir. oglunu?

hristiyanlikta din gorevlileri ikiye ayrilir. papazlar ve rahipler. papazlar bizim gibi evlenebilir, cocuk yapablir, et yiyebilir vs. ama kıdem olarak yukselemezler. papaz olarak kalirlar.
    rahipler ise evlenemez, cocuklari olmamalidir ve cocuk da yapamazlar, et yiyemezler, rahat yasayamazlar vs. ama kıdem olarak yukselebilirler. yani kardinal, piskopos, patrik vs. olabilirler.

"patrik'in oglu"

kafaniz guzelmis kardes gule gule kullanin.

• Ben okuduğum herşeye inanmam , kaynaklara bakarım , o dedigin lafın kaynagı yok yani dedikodu , osmanlıda oğlancılık vardı orası ayrı konu zaten , zaten sana web sitesinde altında kaynakları yazanları oku ve araştır demiştim , senle aramızdaki konu benim türk olup osmanlıyı neden sevmedigimdi , google a yaz osmanlıdaki türk kavramı ve katliyamları , kaynaklı olanları incelersen gerçegi göreceksin , osmanlıyı türk beylikleri kurdu ama osmanlı bir devşirme imparatorluga dönüştü , kısaca benle alakası olmayan bir ırk , üstelik bu ırk türkleri kırıp geçirdi tarih boyunca , neden seveyimki ben , diyorsunki bana kaynak göster, araştır celali isyanlarını gör , benmi ögretecegim sana tarihi ,

• Albert Camus kullanıcısına yanıt
    Çocukça bir cevap. :)
  • quote:

Ben okuduğum herşeye inanmam , kaynaklara bakarım , o dedigin lafın kaynagı yok yani dedikodu , osmanlıda oğlancılık vardı orası ayrı konu zaten , zaten sana web sitesinde altında kaynakları yazanları oku ve araştır demiştim , senle aramızdaki konu benim türk olup osmanlıyı neden sevmedigimdi , google a yaz osmanlıdaki türk kavramı ve katliyamları , kaynaklı olanları incelersen gerçegi göreceksin , osmanlıyı türk beylikleri kurdu ama osmanlı bir devşirme imparatorluga dönüştü , kısaca benle alakası olmayan bir ırk , üstelik bu ırk türkleri kırıp geçirdi tarih boyunca , neden seveyimki ben , diyorsunki bana kaynak göster, araştır celali isyanlarını gör , benmi ögretecegim sana tarihi ,

bakiyorum da bunlar hakkinda ahkam kesmek icin bilgi sahibi olmak lazim. verdigin kaynaklarin da kitaplarinda kaynaginin ne oldugu belli. sen hala israrla "ama boyle yaaa" diyeceksen ne yaparsan yap. bak yukarda bi kere yol aldin zaten. al bir kac tane daha veriyim.

------------------

verilen kaynakta fatihin bir siiri

"Fatih Sultan Mehmet’in açık açık Galata ’da ki genç rahibi tasvir ederek Hıristiyanlığı öven şiirini dikkatiniz sunmak isteriz.

Bağlamaz Firdevs’e gönlüni Galata’yı gören.
    Selvi anmaz anda o selvi dilarayı gören.
    Bir Frengi şiveli İsa’yı gördüm anda kim,
    Lebleri dirisidir, diride İsa’yı gören.
    Aklı fehmin dini, imanın nice zapteylesin,
    Kafir olur mu Müslümanlar o telsayı gören,
    Kevseri anmaz içtigü meyi nabı içen.
    Mescide varmaz o vardıgu kilisayı gören.
    Bir frengi kafir olduğun bilirdi Avniya,
    Birini boynunda binnaru çelipayı gören."

simdi divan siiri hakkinda bilgisi olmayan insanlarin yanlis anlamasi cok normaldir. bunu anlarim. ama anlamadigin seyin hakkinda da yorum yapmayacaksin. bilmiyosan susacaksin.
    divan siirinde "isa" sevilen kisi olarak kullanilir. "kilise" sevilen kisinin makami olarka gorulur. zunnar sevgilinin saci icin kullanilir vs. divan siirindeki tabirlerdir bunlar
    sevgili; kisiyi yoldan cikaran, gozunu kor eden, isyan ettiren kisi olarak anilir. bu tabirler de bunun icin kullanilir.
    bunun tarihle filan alakasi yok. bunu anlamak icin divan siiri ogreneceksin. anladin?

--------------------

hezarfen celebi idam ettirilmis. gerci senin tayfa doneklik yapip "surulmustur" de der.

hezarfen celebi sadece evliya celebi'nin seyahatnamesinde gecer. baska hicbir kaynakta yoktur. osmanli gibi bir arsiv devletinin boyle bir olayi yazmamis olmasi pek mumkun degil. evliya celebinin de ne kadar hayal dunyasi genis bir insan oldugu biliniyor. gerisine sen karar ver.

--------------------

osmanli irkci degildir. insana onem verir.
    ban senin okudugun tayfa ne yapmis? 1953 e kadar istanbulun fethini kutlamamis. kurtulusunu kutlamis. siz kimsiniz? nesiniz? neyi neyden koruyorsunuz?
    madem bu kadar turksunuz gidin orta asyaya at eti yiyip kimiz icin desem kimse gitmez. gelip burda istanbulu alan adam hakkinda atip tutarlar. ayiptir. yasinizdan basinizdan utanin.
    ermeni patrigi:http://i42.tinypic.com/2jfhmz5.png
    1953 yilinda fatih'in tabutunun onunde sukur ayini yapiyor. bu bizim ermenimiz. isyan edenler sizin turkleriniz.

devlete isyan eden turk de olsa cezasini ceker. bugun toroslardaki turkmenler devlete isyan ete "yea onlar turk ellemeyin" mi diyeceksiniz?
    lafa bak "isyan eden turkleri oldurduler" lafa bak

evet balkanlara daha hosgoruluydu. alevilere degildi.
    peki balkan halklair kac kere isyan etti? siiler, turkmenler, araplar kac kere isyan etti?
    devlete isyan eden adama cicek atmasini mi bekliyorsunuz anlamiyorum ki.
    osmanli irkci degildir.

-----------------

verdigin kaynaktaki gecen cumleleri aratiyorum. neredeyse tamami sadece verdigin kaynakta geciyor. digerleri de ayi cumlelerle copy paste yapilan 3-4 site. baska bir sey yok. hadi beni birak. burda benimle tartis. ama kendine de bir sor " ben hangi kaynaklardan tarih ogreniyorum" diye.
    butun yazilanlara cevap verecek zamanim yok. gerek de yok. 3-5 ornekten ne mal olduklari

-----------------

butun bunlarin haricinde osmanli'yi koru korune savunacak degilim. son 200 yilini hic savunamam.
    iyisiyle kotusuyle konusurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

quote:

Al sana kaynak , bu sadece web sitesi deme , çünkü web sitesinde söylenenlerin kaynaklarıda yazıyor . Bu sadece 1 kaynak eger gerçekleri cidden ögrenmek istiyorsan sana daha detaylı kaynaklar göstereyim .

valla verdigin kaynagi uzun uzun okudum. bir bolum dikkatimi cekti ve uzuuun uzuuun cevap vermekten vazgectim.

osmanli padisahlarinin sapkin cinsel tercihleri basligindan bir alinti:

"Fatih Sultan Mehmet, Patrik Natruras’tan oğlunu kendisine istemiştir"

patrik natruras'tan oglunu kendisine istemistir. oglunu?

hristiyanlikta din gorevlileri ikiye ayrilir. papazlar ve rahipler. papazlar bizim gibi evlenebilir, cocuk yapablir, et yiyebilir vs. ama kıdem olarak yukselemezler. papaz olarak kalirlar.
    rahipler ise evlenemez, cocuklari olmamalidir ve cocuk da yapamazlar, et yiyemezler, rahat yasayamazlar vs. ama kıdem olarak yukselebilirler. yani kardinal, piskopos, patrik vs. olabilirler.

"patrik'in oglu"

kafaniz guzelmis kardes gule gule kullanin.

• Benim savundugum konu osmanlıyı türklerin kurdugu dha sonra türkerin elinden çıkıp imparatorluk oldugu , bu imparatorlugun dedigin gibi ırkçı olmadıgını biliyorum , dedigin gibi isyan edene gerekeni yapmıştır , diger ırklar isyan etmemiş olabilir , her ırkın kendine has özellikleri var , şii- aleviler zaten islam dünyasında yapılan haksızlık oldugunu düşündükleri için doğdu , bu ırk herzaman inandıgı şeyin dışındaki hiçbirşeye boyun eğmez , hürdür , özgürdür , haksızlıga isyan eder . Osmanlının agır vergilerini kabul etmek zorunda degildir , kendince isyan etmekte haklıdır , diger ırklar beni ilgilendirmez , osmanlıda kendince haklıdır ( istanı bastırmakla ) mesele hangi taraftan oldugun ben isyan edenin ırkından geldigim için osmanlı benim düşmanındır , ben sana o osmanlı düşmanı sitede savundugum düşüncelere bak diye verdim , savundugum düşünceler isyanlar , nedenleri , bunları kaynaklarıyla bak diye verdim , ayrıca kendinde araştırıp bunları bulabilirsin ( Kaynaklarıyla birlikte ) , sen ise o osmanlı düşmanı sitesindeki dedikodudan ibaret , yada kaynagı olmayan laflara takılmışsın ve yazmışsında yazmışsın , konuyu saptırtmışsın , ben şstedigim yerde yaşarım buradı atatürkün türkiye cumhuriyeti , orta asyadan 1000 sene önce geldik , tekrar oraya git demen saçma kaçmış , laf kalabalıklıgı yapmadan , ufak ayrıntılara takılmadan , gerçek türklerin osmanlıyı neden sevmedigini anlamaya çalış , ha senin soyun 1000 sene önceki türklerden gelmiye bilir . Senin ırkını bilmiyorum , osmanlı ile sorunun olmayanilir ama sorunu olanında , neden sorunu oldugunu anla . Adamlar ecdadımı kesmiş neyini sevecem , sen seversen sev, sevmeyende sevmez .

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.