Şimdi Ara

Osmanlı devletine ''imparatorluk'' demek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • osmanlı sömürmemiş dir diyen bi tarihci cıkmaz zaten türkiyede gercekciyse de imparatorlukla alakası yok onun :D
  • Konu cok eski ama adam hakli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emperyalist demek somurge demek degildir bir kere. Emperyal demek baska ulkeler uzerinde sosyal ve politik hakimiyet saglamaya denir. Osmanli, imparatorluktur.
  • Osmanlıya imparatorluk denilip denilmemesiyle pek ilgilenmiyorum ama osmanlıyı küçük görenlere soruyorum 6 asır boyunca 3 kıtaya (içindeki bir sürü ülkeyi) barış ve refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşatan kaç devlet var söylesenize bide onlar bizim atalarımız .osmanlı torunuyuz evelallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Emperyalist demek somurge demek degildir bir kere. Emperyal demek baska ulkeler uzerinde sosyal ve politik hakimiyet saglamaya denir. Osmanli, imparatorluktur.

Anlamı kaynak verilerek paylaşıldı.Seninkinde eksiklikler var?

Emperyalizm, bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunmaya çalışmasıdır. Etkileyen devlet, etkilenen devletin kaynaklarından "yararlanma" hakkına sahiptir.(wikipedia) Ki buna sömürgeleştirme denir...

quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Konu cok eski ama adam hakli

Konuyu yanlış yere açmadım birşey yapmadım bu ne baskıdır arkadaş... :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet.yılmaz -- 3 Temmuz 2013; 22:42:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet.yılmaz

Liselimisin doğru söyle? :D

İmzamdaki yazıyı okuyamadın tamam da resimleride mi göremiyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikann

osmanlı sömürmemiş dir diyen bi tarihci cıkmaz zaten türkiyede gercekciyse de imparatorlukla alakası yok onun :D

yav he he
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

quote:

Liselimisin doğru söyle? :D

İmzamdaki yazıyı okuyamadın tamam da resimleride mi göremiyorsun ?

Gayet iyi görüyorum ama 6 yıl bunun için mi bekledin? sorusunun hakkı budur mazur gör ;)
  • Verilmek istenen=Somurgeci Osmanli
    Dıştan Gorunum=Cok Uluslu Osmanli
    Asıl olan= 3 kıtada hoşgoru ve adaletle hükmetmiş aldığı verginin 2-3 katı fazla maliyetle imar ve bayındırlık yapmış bir Cihan Devleti.

Nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHeaven

quote:

Orijinalden alıntı: mavikann

osmanlı sömürmemiş dir diyen bi tarihci cıkmaz zaten türkiyede gercekciyse de imparatorlukla alakası yok onun :D

yav he he

kusura bakmada tarih yoksunu kardeşim ingilizlerden aldıgımız yıllık altınlar nedir ? vergimi :D saliyaneli topraklar nedir ? vergimi onlarda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Emperyalist demek somurge demek degildir bir kere. Emperyal demek baska ulkeler uzerinde sosyal ve politik hakimiyet saglamaya denir. Osmanli, imparatorluktur.

Anlamı kaynak verilerek paylaşıldı.Seninkinde eksiklikler var?

Emperyalizm, bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunmaya çalışmasıdır. Etkileyen devlet, etkilenen devletin kaynaklarından "yararlanma" hakkına sahiptir.(wikipedia) Ki buna sömürgeleştirme denir...

quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Konu cok eski ama adam hakli

Konuyu yanlış yere açmadım birşey yapmadım bu ne baskıdır arkadaş... :D

Somurgecilik emperyalistlik kavrami icindedir ama her emperyalist somurge olacak diye birsey yok. Gunumuz anlaminda, kolonilesme, uzak diyarlardaki ulkelere us kurup, buradan getiri saglamaktir. Osmanli durumunda daha cok fetih olarak adlandiriyoruz. Yani kaba kuvvetle bir yeri isgal altina alma. O vakitten sonra zaten o topraklar kendilerinin olur. Kisaca, sen kendi kendine osmanli somurge degildi vs diye iyi gormeye calisiyorsan, fetih somurgeden de beter. Somurgede bu denli savas cikartmazsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.