Şimdi Ara

Osmangazi Üniversitesi-Anadolu üniversitesi(Eskişehir) Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
10.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_77250301/f_//tm.htm#77250301 linkli konumuzda dokuz eylül üniversitesi ve izmirden bahsetmiştik şimdi birazda osmangazi,anadolu üniversiteleri ile Eskişehir hakkında bilgi verelim. üjjüzbejjüz katkılarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek başlayalım.

üjjüzbejjüz anlatımıyla eskişehir ve üniversiteler :

''4 senedir eskişehirdeyim.ulaşım eskart ile 1.05 tl.1 saat içinde aktarma için 0.15 tl alıyor.ulaşım rahat sıkıntı yok.otogardan şehrin öteki ucuna tramvay ile 1 saatte gidersin.öğrenci şehri felan değil her yer nasılsa burası da öyle.bi ev tutayım dersin tokiye girsen ilk taksiti ödersin.2 kira depozito 1 kira içeri alırlar.daha bunun eşyası var doğalgazı elektrik açtırması var.doğalgaz+elektrik açtırma 500 tlyi bulur.imkanı olanlar erken gelsin.doğalgaz açtırma okul kayıt döneminde yapıldığı ve çok başvuru olduğu için 2 3 ay zor açılır.iyi insanlar da var ev sahibi olarak tabi.eşyalar ile uğraşmak istemeyen eşyalı tutsun.yaşlı abiler ablalar evlerini eşyalı kiralıyolar.benim arkadaşım vişnelikte eşyalı 3+1 500 tlye kalıyodu mis gibi.emlakçıyla uğraşmasınlar direk sahibinden tutsunlar.anadolunun hazırlığı zor.2 sene hazırlık okuyup geçemeyen mi dersin daha hello.vat iz yor neym? kurunda kalan mı istersin.ama harbiden zor arkadaşlarımdan duyduğuma göre.düz ve meslek lise çıkışlılar anadolu ing bölüm yazmasınlar.anadolular ingilizcelerine güveniyorlarsa yazsınlar.ben de anadolu lisesi çıkışlıyım ama yazmazdım.osmangazi inşaat ve diğer mühendislikler iyidir.hocalarının çoğu ogü çıkışlıdır.tabi aralarında mizan doğan ilker bekir topçu gibi insanların küfür dağarcıklarını geliştirenler de vardır.okulu makul bir insan 4 senede bitirir.bu arada benim 4.5 senede bitcek.

Soru-Cevap

1.Anadolu üniversitesiyle,osmangazi arasında ki farklar nelerdir (ortam olsun,eğitim olsun)
    2.Eskişehir de sanayileşme nasıl mezunlar genelde istanbul ve bursaya gidiyormuş doğruluk payı nedir?
    3.iki üniversitenin de kampüsleri nasıldır?
    4.bir daha olsa tercih eder misin?
    5.anadolu üniversitesine geçme şansın olsa geçer misin?
    6.yurt fiyatları nasıl?
    7.okulda ki yemekler nasıl?
    8.Dışarda alternatif ne yenir?
    9.Karışan eden olur mu çevreden?
    10.Gece hayatı nasıl?
    11.inşaat mühendisliğinin geleceği nasıl?

1.Anadolunun mühendislik kampüsü şehrin dışında.kendi sitesinin tvlerde çıkan hep yunus emre kampüsüdür.anadolunun hoca sıkıntısı var.devamlı yurtdışından odtüden hoca devşiriyolar bazen bizim hocalar gidiyomuş.kadro değişken.ogü tam tersi hocalar belli ve sabit.hangi hoca iyidir kötüdür herkes bilir.ogü tek kampüs mimarlık hariç.ogünün hazırlığı gökmeydanda şehrin içinde.mimarlık ve hazırlık hariç bütün bölümler meşelik kampüsünde.kampüs şehrin hemen çıkışında ama çarşıdan okula 20 dkda gidersin.
    2.Eskişehirde sektör çok.daha mezun olamadığım için bu konuyu pas geçiyorum.
    3.1.soruda cevabı var.
    4.düşünürüm seçenekleri.daha iyisini bulamazsam ederim tabiki.memnunum okulumdan.
    5.hayır.
    6.475 ten başlar.apartlar da o civarda.apartların çoğunda yemek yok.tanımadığın bir veya 2 adamla aynı ev demiyorum odada kalırsın.mutfak oda iç içe apart yöneticisi olur girene çıkana saatte promil durumuna bakmaz parasına bakar.
    7.anadoluda randevu alman lazım en son 1 liraydı.ogüde randevu diye bişi yok.1.50 lira.
    8.donas.meşhurdur.donas+ayran 4.50 liraya karnını doyurursun.çibörek var.paran varsa hayat sana güzel o başka.
    9.Eskişehir de izmir gibi rahat bir şehirdir karışan eden olmaz pek.
    10.dersinde projesinde bi öğrencilik yaşadım.sigara içki kullanmam.gece hayatı iyi diye duydum arkadaşlar.
    11.bizim sektör bitmez.rusya,türki cumhuriyetler,umman,katar,çok mühendis açlığı çekiyor.avrupalı bizim aldığımız paranın 1.5 katını istediği için türkler fink atıyor.yeni mezun 2500 dolar alıyor düşün.ama zormuş hava şartları gurbet vs.2-3 sene çalışır para biriktirir dönersin sıkıntı değil.e şimdi kanal istanbul diye bişi çıktı.7 köprü binlerce yapı inşaatı olacak.kentsel dönüşüm devam ediyor.sektör geniş ihtiyaç çok.

Fotoğraflarla

Anadolu üniversitesi

Osmangazi üniversitesi

Konuyla ilgili sorularınızı kafanıza takılanları üjjüzbejjüz sorabilirsiniz kendisine verdiği bilgiler ve paylaşımlar için teşekkür ederim

• 52000mf4 siralamam var ogu de insaat yada makina gelir mi gelirse hangisini tavsiye edersin birde yurt olanaklari nasil ?
  • Osmangazi'yi yazacaktim. Burayı okuduğum iyi oldu. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyomuhendis kullanıcısına yanıt
    rica ederim.tecrübelerim tavsiye olsun
  • lequil L kullanıcısına yanıt
    sıralama gelir mi orası biraz kısmet.inşaat tavsiye ederim.anadoluda ikisi de ing ogüde makine ing inşaat türkçe.hazırlık binası yapıyolardı meşeliğe ama döneme yetişir mi bilmem.şu an ogü hazırlık gökmeydanda.o civarda bir iki yurt var 500 lira civarıydı en son.bölüme geçtiğinde ogünün kyk yurdu üniversitenin hemen çıkışında dediysem de biraz uzak.mühendislik fakültesinden kykya bi 45 dakika felan yürürsün.kalmadım kalanlar da memnun değillerdi.anadolunun yunus emre kampüsü içinde yurdu var ama kapasite az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üjjüzbejjüz -- 4 Temmuz 2013; 0:49:29 >
  • hocam bende bi Eskişehirliyim. Ama sanki Anadoluyu çok gümmüşsün ya.

hoca sıkıntısı falan ilk senden duyuyorum.

ayrıca anadolu erasmuta en cok ögrenci gönderen üniversite.

sehirimiz 10 numaradır. öğrenci sehri denilir evet cünkü cafeler barlar falan cidden güzel.

anadolunun kampüsünü gördükten sonra osmangazi(ki benim ev dibinde) bomboş gelir adama. dümdüz yolu var sağlı sollu binalar bu kadar.

sorusu olan varsa beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

http://forum.donanimhaber.com/m_77250301/f_//tm.htm#77250301 linkli konumuzda dokuz eylül üniversitesi ve izmirden bahsetmiştik şimdi birazda osmangazi,anadolu üniversiteleri ile Eskişehir hakkında bilgi verelim. üjjüzbejjüz katkılarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek başlayalım.

üjjüzbejjüz anlatımıyla eskişehir ve üniversiteler :

''4 senedir eskişehirdeyim.ulaşım eskart ile 1.05 tl.1 saat içinde aktarma için 0.15 tl alıyor.ulaşım rahat sıkıntı yok.otogardan şehrin öteki ucuna tramvay ile 1 saatte gidersin.öğrenci şehri felan değil her yer nasılsa burası da öyle.bi ev tutayım dersin tokiye girsen ilk taksiti ödersin.2 kira depozito 1 kira içeri alırlar.daha bunun eşyası var doğalgazı elektrik açtırması var.doğalgaz+elektrik açtırma 500 tlyi bulur.imkanı olanlar erken gelsin.doğalgaz açtırma okul kayıt döneminde yapıldığı ve çok başvuru olduğu için 2 3 ay zor açılır.iyi insanlar da var ev sahibi olarak tabi.eşyalar ile uğraşmak istemeyen eşyalı tutsun.yaşlı abiler ablalar evlerini eşyalı kiralıyolar.benim arkadaşım vişnelikte eşyalı 3+1 500 tlye kalıyodu mis gibi.emlakçıyla uğraşmasınlar direk sahibinden tutsunlar.anadolunun hazırlığı zor.2 sene hazırlık okuyup geçemeyen mi dersin daha hello.vat iz yor neym? kurunda kalan mı istersin.ama harbiden zor arkadaşlarımdan duyduğuma göre.düz ve meslek lise çıkışlılar anadolu ing bölüm yazmasınlar.anadolular ingilizcelerine güveniyorlarsa yazsınlar.ben de anadolu lisesi çıkışlıyım ama yazmazdım.osmangazi inşaat ve diğer mühendislikler iyidir.hocalarının çoğu ogü çıkışlıdır.tabi aralarında mizan doğan ilker bekir topçu gibi insanların küfür dağarcıklarını geliştirenler de vardır.okulu makul bir insan 4 senede bitirir.bu arada benim 4.5 senede bitcek.

Soru-Cevap

1.Anadolu üniversitesiyle,osmangazi arasında ki farklar nelerdir (ortam olsun,eğitim olsun)
    2.Eskişehir de sanayileşme nasıl mezunlar genelde istanbul ve bursaya gidiyormuş doğruluk payı nedir?
    3.iki üniversitenin de kampüsleri nasıldır?
    4.bir daha olsa tercih eder misin?
    5.anadolu üniversitesine geçme şansın olsa geçer misin?
    6.yurt fiyatları nasıl?
    7.okulda ki yemekler nasıl?
    8.Dışarda alternatif ne yenir?
    9.Karışan eden olur mu çevreden?
    10.Gece hayatı nasıl?
    11.inşaat mühendisliğinin geleceği nasıl?

1.Anadolunun mühendislik kampüsü şehrin dışında.kendi sitesinin tvlerde çıkan hep yunus emre kampüsüdür.anadolunun hoca sıkıntısı var.devamlı yurtdışından odtüden hoca devşiriyolar bazen bizim hocalar gidiyomuş.kadro değişken.ogü tam tersi hocalar belli ve sabit.hangi hoca iyidir kötüdür herkes bilir.ogü tek kampüs mimarlık hariç.ogünün hazırlığı gökmeydanda şehrin içinde.mimarlık ve hazırlık hariç bütün bölümler meşelik kampüsünde.kampüs şehrin hemen çıkışında ama çarşıdan okula 20 dkda gidersin.
    2.Eskişehirde sektör çok.daha mezun olamadığım için bu konuyu pas geçiyorum.
    3.1.soruda cevabı var.
    4.düşünürüm seçenekleri.daha iyisini bulamazsam ederim tabiki.memnunum okulumdan.
    5.hayır.
    6.475 ten başlar.apartlar da o civarda.apartların çoğunda yemek yok.tanımadığın bir veya 2 adamla aynı ev demiyorum odada kalırsın.mutfak oda iç içe apart yöneticisi olur girene çıkana saatte promil durumuna bakmaz parasına bakar.
    7.anadoluda randevu alman lazım en son 1 liraydı.ogüde randevu diye bişi yok.1.50 lira.
    8.donas.meşhurdur.donas+ayran 4.50 liraya karnını doyurursun.çibörek var.paran varsa hayat sana güzel o başka.
    9.Eskişehir de izmir gibi rahat bir şehirdir karışan eden olmaz pek.
    10.dersinde projesinde bi öğrencilik yaşadım.sigara içki kullanmam.gece hayatı iyi diye duydum arkadaşlar.
    11.bizim sektör bitmez.rusya,türki cumhuriyetler,umman,katar,çok mühendis açlığı çekiyor.avrupalı bizim aldığımız paranın 1.5 katını istediği için türkler fink atıyor.yeni mezun 2500 dolar alıyor düşün.ama zormuş hava şartları gurbet vs.2-3 sene çalışır para biriktirir dönersin sıkıntı değil.e şimdi kanal istanbul diye bişi çıktı.7 köprü binlerce yapı inşaatı olacak.kentsel dönüşüm devam ediyor.sektör geniş ihtiyaç çok.

Fotoğraflarla

Anadolu üniversitesi

Osmangazi üniversitesi

Konuyla ilgili sorularınızı kafanıza takılanları üjjüzbejjüz sorabilirsiniz kendisine verdiği bilgiler ve paylaşımlar için teşekkür ederim

hocam metalurji ve malzeme osmangazi nasıldır ??

çevre müh. nasıldır ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • consume obey die kullanıcısına yanıt
    size de sorayı çevre mühendisliği ve metalurji malzeme müh. nasıldır her iki üni. içinde
  • Sıralamam mf4 61bin ogü makine 58binle kapatmış gelir mi sizce?
  • Herkese merhaba.

@sosyomuhendis
    Hocam lys mf4 puan türünde barajı geçemedim. Hedeflediğim Netler tuttu ama yanlışları biraz fazla kaçırmışım dolayısıyla olmadı yani.

Şimdi sorum şu. Meslek lisesi mezunu olduğum için bizim direk geçiş hakkımız var 2 yıllık MYO lara. Çok kararsız kaldım. Evde boş kalmak istemiyorum ama sınava da seneye tekrar girmek istiyorum. Kpps ve tekrar ygs-lys girdiğimde benim bir kaybım olur mu?
    Puan kesintisi falan oluyor mu yani tekrar girdiğimde. Yada başka birşey.
    Yani tercih yapıp 2 yıllığa başladıktan sonra tekrar sınava girsem ve barajı geçtikten sonra tekrar tercih yapabiliyor muyum? Diyelim ki yaptım ve bir Üniv. Tutturdum bu durumda MYO nu bırakıp diğerine geçmemin bi dezavantajı olur mu?

Kafam iyice karıştı bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Bu arada Eskişehir'de oturuyorum ondan buraya mesaj yazdım.

• esogüde şenlik(!) oldu 2 gün sürdü bişey anlamadık. Anadoludaki şenlikler 6 gün sürdü. Esogü genel anlamda o kadar faal degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis Hanim -- 5 Temmuz 2013; 13:18:53 >
  • Bu iki üniversitenin bilgisayar müh. bölümünü hakkında ne düşünüyosunuz bilgisi olan varmı?
  • takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dh_diferential -- 5 Temmuz 2013; 16:43:49 >
  • Gençler Osmangazi Metalurji ve Malzeme düşünüyorum bir yardımcı olun okuması kolay mı iş olanakları nasıldır? Tavsiye eder misiniz?
  • Ben bu sene sınava girdim.Elimde izmir katip çelebi ee mühendisliği(ing),eskişehir osmangazi inş müh,gazi inş mühendisliği var.Sizce bu bölümlerden hangisinin imkanı daha fazla ve kendimi geliştirme imkanım daha iyi olur.ACİLLLLLL YARDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXRaP

Bu iki üniversitenin bilgisayar müh. bölümünü hakkında ne düşünüyosunuz bilgisi olan varmı?

Takip !!!
  • osmangazi tıp hakk. bilgi verir misiniz
  • osmangazi matematik ve bilgisayar bilimleri hakkında bilgi verir misin ?
  • Anadolu Üniversite'sinde bu sene Gastronomi bölümü açılıyor tercihlerime ekleyeyim mi sizce? yeni açıldığı için eğitiminden şüphe duyuyorum da bilemedim yani. ayrıca anadolu da turizm fakültesi nerede merkezde mi başka bir yerde mi?
  • Tarih bolumu iyi midir acaba? Memleketim oldugu icin tercihlerde en ustte ama tarih bolumu de iyi olmali.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.