Şimdi Ara

Osman Pamukoğlu Sahaya İnmiştir (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zteska

EĞİTİM HAKKI YOK DEVLET KENDİ ELİYLE KÜRTÇEYİ GELİŞTİRMELİ DEVLET TÜRKÇE KADAR KÜRTÇEYE DE EŞİT STATÜ TANIMALI AMA YOK İŞİNE GELİNCE VATAN MİLLET İŞİNE GELİNCE BİZ AVRUPA İLE YARIŞIYORUZ BİZ BU GİDİŞLE 3. dünya ülkesi grubundan çıkamayacağız.

Foruma şöyle bir bakayım dedim de isterse hort olsun yazmadan edemeyeceğim.
    Ulan akıl var mantık var devlet neden başka herhangi bir dilin gelişmesi için birşey yapsın, neye kime neden statü versin biraz kafanızı çalıştırın boş kalmasın orası.
    Diyorum ya biraz kafanızı çalıştırın diye, milli devletlerin ulus devletlerin 1 resmi dili olur ve devlet o dil üzerinden çalışır. Çok istiyorsan ailen anan baban sana dilini öğretsin onu geçtim bunu Okutan okullar bile var senin bunu isteyeceğin yer devlet değil ya o kurumlar ya da en temel olan şey ailendir. Etnik sebepten farklı bir dil mevcut ise o dili adı üzerinde anandan yani ailenden öğreneceksin. Bu ülkede Nijeryalısı da var Abaza, Çerkes, Rum, Ermeni, Boşnak, Arnavut onlarca farklı kökenden insan ve onların dili var. Hiçbirinden böyle birşey duyulmuyor, Laz milliyetçisi çok adam var hangisi Anadil Lazca olsun diyor? Tam tersine dillerini yaşatmak için çabalıyorlar ve onun yanında vatanına milletine deli gibi bağlı adamlar bunlar.
    Almanyada milyonlarca Türk var, Türkçe Anadil olsun diyen adam sınırdışı edilmediğine, hele Fransa gibi dil faşisti bir ülkede Arapça resmi olsun diyen adam yargılanmadığına dua etsin.
    Bokunu çıkarmayın bazı şeylerin.
    İran da 25 milyon civarı Türk yaşıyor ve bazı özellikle Azerbeycan a yakın Doğu taraflarında Türkçe dışında konuşan adam zor bulursun. Fakat o adamların hepsi gayet iyi Farsça bilir ve bir kere bile Türkçe Anadil olsun denmemiştir çünkü olmaz ve olamaz. Çakma Kürt milliyetçisi gibi dolanan ırkçılara da benzemezler hadi ihtilal yapıyoruz deseler Türkmen aşiretleri ayaklansa tamamen kopabilecek güçleri olmasına karşın böyle birşey olmaz ve olmayacaktır da zira o bölgenin en önemli özelliği okumamış bağnaz vs insanı boldur ama kültürlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 14 Mayıs 2015; 19:07:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: zteska

EĞİTİM HAKKI YOK DEVLET KENDİ ELİYLE KÜRTÇEYİ GELİŞTİRMELİ DEVLET TÜRKÇE KADAR KÜRTÇEYE DE EŞİT STATÜ TANIMALI AMA YOK İŞİNE GELİNCE VATAN MİLLET İŞİNE GELİNCE BİZ AVRUPA İLE YARIŞIYORUZ BİZ BU GİDİŞLE 3. dünya ülkesi grubundan çıkamayacağız.

Foruma şöyle bir bakayım dedim de isterse hort olsun yazmadan edemeyeceğim.
    Ulan akıl var mantık var devlet neden başka herhangi bir dilin gelişmesi için birşey yapsın, neye kime neden statü versin biraz kafanızı çalıştırın boş kalmasın orası.
    Diyorum ya biraz kafanızı çalıştırın diye, milli devletlerin ulus devletlerin 1 resmi dili olur ve devlet o dil üzerinden çalışır. Çok istiyorsan ailen anan baban sana dilini öğretsin onu geçtim bunu Okutan okullar bile var senin bunu isteyeceğin yer devlet değil ya o kurumlar ya da en temel olan şey ailendir. Etnik sebepten farklı bir dil mevcut ise o dili adı üzerinde anandan yani ailenden öğreneceksin. Bu ülkede Nijeryalısı da var Abaza, Çerkes, Rum, Ermeni, Boşnak, Arnavut onlarca farklı kökenden insan ve onların dili var. Hiçbirinden böyle birşey duyulmuyor, Laz milliyetçisi çok adam var hangisi Anadil Lazer olsun diyor? Tam tersine dillerini yaşatmak için çabalıyorlar ve onun yanında vatanına milletine deli gibi bağlı adamlar bunlar.
    Almanyada milyonlarca Türk var, Türkçe Anadil olsun diyen adam sınırdışı edilmediğine, hele Fransa gibi dil faşisti bir ülkede Arapça resmi olsun diyen adam yargılanmadığına dua etsin.
    Bokunu çıkarmayın bazı şeylerin.
    İran da 25 milyon civarı Türk yaşıyor ve bazı özellikle Azerbeycan a yakın Doğu taraflarında Türkçe dışında konuşan adam zor bulursun. Fakat o adamların hepsi gayet iyi Farsça bilir ve bir kere bile Türkçe Anadil olsun denmemiştir çünkü olmaz ve olamaz. Çakma Kürt milliyetçisi gibi dolanan ırkçılara da benzemezler hadi ihtilal yapıyoruz deseler Türkmen aşiretleri ayaklansa tamamen kopabilecek güçleri olmasına karşın böyle birşey olmaz ve olmayacaktır da zira o bölgenin en önemli özelliği okumamış bağnaz vs insanı boldur ama kültürlüdür.

Anlamıyorlar hocam . Anlatamazsın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.