istedikleri kadar girsinler siyasate. % 0.05 onların hedefi. daha ötesi çıkmaz bir cacık olmaz. Pamukoğlu o kadar nefis bir komutandır duyuyoruz siyasete girince o da uçmuş. hükümetin başında asker kökenli yok diyor. doğrudur yok zaten hükümet var mı o da ayrı tartışılır ama pamukoğlu adama sorarlar sen hükümet başında olsan ekonomiden anlayacak mısın , senin iktisat bilgin var mı ? bu ülkein bir de ekonomi sorunu var değil mi ? bu naısl bir mantık açısıdır gülüyorum. bir cacık olmaz bunlardan. Zannediyorlar ki 70 milyon onları izliyor. tv programcıları askeri konulara gidip musluk tamircisini çağıracak değil ya mecburen çağırıyorlar.
dün gece ikisini de seyrettim Erdal Sarızeybek'i daha fazla beğendim. Osman Paşa'yı samimi buluyorum ama devlet yönetebilecek kadar da yeterli seviyede gelmiyo bana.
quote:
Orjinalden alıntı: edelweiss
istedikleri kadar girsinler siyasate. % 0.05 onların hedefi. daha ötesi çıkmaz bir cacık olmaz. Pamukoğlu o kadar nefis bir komutandır duyuyoruz siyasete girince o da uçmuş. hükümetin başında asker kökenli yok diyor. doğrudur yok zaten hükümet var mı o da ayrı tartışılır ama pamukoğlu adama sorarlar sen hükümet başında olsan ekonomiden anlayacak mısın , senin iktisat bilgin var mı ? bu ülkein bir de ekonomi sorunu var değil mi ? bu naısl bir mantık açısıdır gülüyorum. bir cacık olmaz bunlardan. Zannediyorlar ki 70 milyon onları izliyor. tv programcıları askeri konulara gidip musluk tamircisini çağıracak değil ya mecburen çağırıyorlar.
İktisatçılardan yardım alır.. kurmaylarından yada diğer bi deyişle.. mesela başbakanlar bütün kararları kendi mi alıyo zannediyosun... arkalarında yada yanlarında çalışan kaç kişi var sen biliyo musun ? zaten devleti ilgilendirecek kararları hiçkimse kendi başına karar vermez veremez... birsürü danışmanı vs. si olur onların...
quote:
Orjinalden alıntı: CΛRNIVΛLE
quote:
Orjinalden alıntı: Darkchild
Beyler Osman PAMUKOĞLU ve Erdal SARIZEYBEK 'in dünkü katıldığı TV programlarının videosunu bulabilen var mı ?
ben kaydeden birisini buldum, sıkıştırıp, rapide atacak ve linkleri verecek, ben de burada vereceğim takip edin..
Tamam tşkler.. bana bi de PM atarsan sevinirim..
darkchild sırf muhalefet olsun diye yazıyorsun. paşamız diyor ki hükümetin başında asker kökenli biri yok ki sorun çözülsün. ulen bu ne demek totaliter rejime merhaba demek daha ne olsun. bizzat kendi kulağımla dinledim inanamadım aklı başında saygın biri bilirim pamukoğlunu. herneyse mantık açısından bir tutarsızlık var. dünyada herhangi bir hükümet düşünün başbakan atıyorum ziraat mühendisi ee bu adam ekonomi alanında kabinesinden yardım almıyor mu alıyor. bu da böyle birşey. terör sorununun çözümü için illa başbakanın askeri kökenli olması mı gerek. görüyoruz zaten golf enstitülerinde çalışma yapıyorlar. herhalde düşman uçaklarını golf topları ile vuracaklar. herneyse daha baştan saçmaladı alenice.
adamın dediği kıssadan hisse: asker ruhlu bir başbakan emin adımlarla terörün sonunu getirebilir diyor amerikaya gidip busha sorarak iş yapan bir başbakan değil!,korkarak adım atan bir başbakan değil!
quote:
Orjinalden alıntı: edelweiss
darkchild sırf muhalefet olsun diye yazıyorsun. paşamız diyor ki hükümetin başında asker kökenli biri yok ki sorun çözülsün. ulen bu ne demek totaliter rejime merhaba demek daha ne olsun. bizzat kendi kulağımla dinledim inanamadım aklı başında saygın biri bilirim pamukoğlunu. herneyse mantık açısından bir tutarsızlık var. dünyada herhangi bir hükümet düşünün başbakan atıyorum ziraat mühendisi ee bu adam ekonomi alanında kabinesinden yardım almıyor mu alıyor. bu da böyle birşey. terör sorununun çözümü için illa başbakanın askeri kökenli olması mı gerek. görüyoruz zaten golf enstitülerinde çalışma yapıyorlar. herhalde düşman uçaklarını golf topları ile vuracaklar. herneyse daha baştan saçmaladı alenice.
Hayır ben düşüncemi söylüyorum.. muhalefet falan olmuyorum seni de tanımıyorum forumda sana karşı bişi değil bu... herkesden başbakan vs. olabiliyosa asker kökenli adam da olabilir ama ne kadar başarılı olur orası bilinmez.... evet bi Hukukçu yada İİBF ci gibi olamaz belki ama... ayrıca asker golf oynarken baskını yemişiz evet ama ben şunu anlamıyorum asker o sırada golf oynamıyo olsaydı ne değişecekti ? sırf golf oynaması göze batıyo gibi geliyo bana ... ?
Dün osman az daha maliye dalıyordu adamı sıkıştırdılar.
Yahu konuyu nereye getirmişsiniz.. Ben size ''bu adamlar parti kursa hangisine oy verirdiniz'' diye sormadım ki.. Sizce hangisinin üslubu daha iyi? Hangisi daha bilgili daha mantıklı konuşuyor ve hangisi daha akıcı anlatıyor.. Olay bundan ibaret.. Her şeyi de ayrımcılığa-bölücülğe-taraftarlığa çekmeyin, ne fesat adamlarsınız.
Her ikisinide izledim..Osman pamukoğlu genelkurmaya,sarızeybek ise hükümete yüklendi..Açıkçası söylemek gerekirse canlı yaında bu iki komutanın bu kadar ağır konuşacağını hiç tahmin etmezdim..Şuanda bu iki paşadaki teröristle çatışma tecrübesi doğuda görev yapan hiçbir komutanda yok..Genelkurmay teröristle çatışırken bu adamlardan bilgi almalı..Erdal sarızeybek güneydoğuda çatışmaları yöneten komutanların hiçbirşey bilmediğini ima etti..Adamlar gerçekler neyse onu söyledi..
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
Her ikisinide izledim..Osman pamukoğlu genelkurmaya,sarızeybek ise hükümete yüklendi..Açıkçası söylemek gerekirse canlı yaında bu iki komutanın bu kadar ağır konuşacağını hiç tahmin etmezdim..Şuanda bu iki paşadaki teröristle çatışma tecrübesi doğuda görev yapan hiçbir komutanda yok..Genelkurmay teröristle çatışırken bu adamlardan bilgi almalı..Erdal sarızeybek güneydoğuda çatışmaları yöneten komutanların hiçbirşey bilmediğini ima etti..Adamlar gerçekler neyse onu söyledi..
Evet.. Parası neyse abartmadan cüzi bi miktar verilip bu adamlar danışman olarak kullanılmalı... tecrübe ve deneyimleri dinlenilmeli....
osman pamukoğlu dün 32nci günde adamı kalkıp 2 tane yapıştıracak diye izledim bir ara parmağı işaret ederek konuşmaya başladı adam güleryüzlüydüde birşey demedi biraz üstüne gitse osman pamukoğlu 2 tane yapıştıracaktı D: adam asker kökenli oldugundan biraz asi onu da hoş görmek gerek ama bence erdal sarızeybek daha tutumu ve şekli uysal sakin ama kararlı partiye katılsa diyecem ama görevi itibariyle katılamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
Bu da benim dikkatimi çekti..Siyasete soyunan adam osman paşa, ama gidip siyasiler yerine genelkurmaya yüklendi, işin doğasına ters.. erdal albay ise hükümete yüklendi, neredeyse %100 hükümeti suçladı, ama kendisinin siyasete gireceğine dair tek bir haber duymadım.. bu da ilginç..
Keşke canlı telefon bağlantısı olsaydı da erdal albaya:
-Hep siyasileri eleştiriyorsunuz,bütün suçları onlara atıyorsunuz..Söyler misiniz o derme çatma karakolu o dağların dibine kuran da mı siyasiler? Genelkurmay 2. başkanı ''maddi imkansızlıktan karakolu taşıyamadık'' diyor..Bugüne dek teröre 300 milyar dolar harcandı, TSK nın milyarlarca dolarlık bütçesi ve yüzbinlerce bedava işçisi var.. Tüm bunları göz önüne alarak 50-60 kişinin barınacağı bir karakol nasıl olur da taşınamadı
diye sormak isterdim..
Ya bi de en kıl olduğum olay ne biliyor musunuz..Bazı askerler çıkıp ''ama o arazi çok farklı'' diyor.. Ulan o halde ''karakol taşıma işlemi'' neden gündemde? Demek ki karakolun taşınma imkanı var, o halde neden zırt pırt ''ama o arazi çok farklı'' diyorsun?
öff.. kusasım geldi..
quote:
Orjinalden alıntı: karal85
osman pamukoğlu dün 32nci günde adamı kalkıp 2 tane yapıştıracak diye izledim bir ara parmağı işaret ederek konuşmaya başladı adam güleryüzlüydüde birşey demedi biraz üstüne gitse osman pamukoğlu 2 tane yapıştıracaktı D: adam asker kökenli oldugundan biraz asi onu da hoş görmek gerek ama bence erdal sarızeybek daha tutumu ve şekli uysal sakin ama kararlı partiye katılsa diyecem ama görevi itibariyle katılamaz.
Ama o adam da cidden çok tahrik etti Osman PAŞA'yi .. TV başında ben bile sinir oldum... çünkü 2003 de yazdığı evrensel değerlerden yola çıkarak yazdığı şeyleri yada önderlik unsurlarını siyasetçide olması gereken unsurlarla bağdaştırmaya çalışıp hemen soru sorup laf sokmaya çalıştı... o adam neyin nesi bilmiyorum ama reyting artsın diye kıl kıl ,tahrik edici sorular sorup gerilimi arttırmaya çalışıyo gibiydi.. sorularının yarısı bence niteliksiz ve sorulmaması gereken saçma sorulardı.... sosyeteyi gece mekanlarında yakalayıp abuk subuk soru soran paparazzilerden farkı yoktu bence... ilk sorusu güzeldi .. aktütüne neden 4 saat boyunca destek gitmedi dedi... ama bunu da OSman paşa iyi cvplayamadı..
Her ikisinide dinledim erdal sarızeybek daha candan daha oturaklı konuştu
erdal sarızeybek bence dünkü programda bütün içtenliğiyle anlattı zamanında cumhurbaşkanına anlatmış herşeyi ama takan olmamış
Ben ikisine de saygı duyuyorum. İkisi arasında ayrım yapmam. Osman Pamukoğlu'nu destekliyorum. Yumruğunu masaya vuracak,onurlu,gururlu bir lider. Dün 32.Gün'de izledim kendisini. Bu vatan için birşeyler yapma çabasında olan birisi. Sadece ülkesini düşünüyor. Cebini düşünenler gibi olmadığı kesin. Destekliyorum paşam.
Osman Pamukoğlu hala ramboculuk oynayarak pkk nın bitirilebileceğini savunan zihniyette bi adam nesine iyi diyorsunuz hala anlayabilmiş değilim. Tam 24 yıldır çatışıyoruz küçük savaşlar veriyoruz ne oldu? ne kazanabildik? hiçbişey. sadece 35000 şehit, gözü yaşlı bir sürü ana, babasız bir sürü evlat. bu iş televizyona çıkıp ordan ahkam keserek yok şurdan manevra yapacaksın, yok burdan üzerinden aşacaksınz gibi söylemlerle olmaz bu iş...
quote:
Orjinalden alıntı: Jeanne dArc
Osman Pamukoğlu hala ramboculuk oynayarak pkk nın bitirilebileceğini savunan zihniyette bi adam nesine iyi diyorsunuz hala anlayabilmiş değilim. Tam 24 yıldır çatışıyoruz küçük savaşlar veriyoruz ne oldu? ne kazanabildik? hiçbişey. sadece 35000 şehit, gözü yaşlı bir sürü ana, babasız bir sürü evlat. bu iş televizyona çıkıp ordan ahkam keserek yok şurdan manevra yapacaksın, yok burdan üzerinden aşacaksınz gibi söylemlerle olmaz bu iş...
Adam teorik olarak anlatıyo... ayrıntısıyla anlatsa program yetmez... çok yüzeysel düşünüyosunuz beyler... askeri taktik ve strateji ile ayrıntıya girse TV de belki hiçbirimiz birşey anlamayız... halkın anlayacağı dilden konuşuyo yani..
quote:
Orjinalden alıntı: Darkchild
quote:
Orjinalden alıntı: Jeanne dArc
Adam teorik olarak anlatıyo... ayrıntısıyla anlatsa program yetmez... çok yüzeysel düşünüyosunuz beyler... askeri taktik ve strateji ile ayrıntıya girse TV de belki hiçbirimiz birşey anlamayız... halkın anlayacağı dilden konuşuyo yani..
ya da sadece bu kadar bildiği var çevirip çevirip anlatıyor. bizde halk diliyle konuşuyor yoksa anlamayız diye saf saf avunuyoruz.