Şimdi Ara

Osman bey tarafından dolandırıldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık Tablet Marka #OnePlus
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forum müdavimleri az çok tanır androidbrick sitesinin sahibi osman denen adamdan! 2g si bozuk 64 gb oneplus + 300 lira karlışılığında ikinci el çakma imei li mi 4 16 gb aldım.. telefonda 5.1.1 unoffical rom yüklüydü.. telefonun hafıza ayarlarını değiştirdiği için orjinal rom yüklenemiyordu.. telefonu alıp eve geldiğimde telefonu yeniden başlatınca telefon sim kartı görmedi bir kaç kez yeniden başlatınca görrmeye başladı aradım sorunu kabul etmedi(sanki yalan konuşuyorum)... romla alakalı diye düşündüğümden ve gerekse satmak istediğimden (1000 liraya alacak biri vardı fakat orjinal romlu istiyordu) osman bey i arayıp hafta sonu için müşteri bulduğumu telefonu orjinal haline döndürmesini istedim. tamam demesine rağmen hafta sonu olduğunda ne aramalarıma nede mesajlarıma cevap verdi dolayısıyla telefonu satacağım arkadaşa mahçup oldum ve 1000 liralık gelirden oldum.. pazartesi günü kendisine ulaştığımda bana sinirli ve hoş olmayan bir uslüpla beni niye arayıp rahatsız ediyorsun bi tek senin işin mi var demesi üzerine tartıştık (bu esnada bana telefonu kullanmak için mi satmak için mi alıyorsun gibi saçma söylemleri oldu bende telefon benim istediğimi yaparım dedim) ve bana telefonu yapmayacağını çünkü konuşma tarzımı beğenmediğini! söyledi. şu an telefona bi kaç rom dışında rom kuramıyorum bazılarında sim kartı görmüyor bazılarında telefon kendi kendine kapanıyor bu şekilde kullanmak zorundayım..

şu anki durum (19.07.2015)

şu anki son durum forumdaki arkadaşların yardımıyla partitionları eski haline çevirip orjinal rom yükledim fakat bu seferde dokunmatik çalışmadı... miui forumdan bykatre sağolsun dün gece 5 saat kadar uzaktan bağlantı yaptı fakat sorun çözülmedi maalesef... sağolsun miui forumdaki arkadaşlar sorunun kaynağı ve çözümler üzerinde çalışıyorlar sanırım osman bey telefonu sorunlu olarak sattı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 19 Temmuz 2015; 17:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Hocam orjinal rom yüklenememesi çok ilginç. Osman bey'i bir arkadaş vasıtası ile tanırım. Henüz görüşmüş değiliz ama sağolsun benim telefonumu hard brickten kurtarmış ücrette talep etmemişti. Tabii arada arkadaşım vardı. Size neden böyle bir tutum sergiliyor anlamış değilim. Bence tekrar konuşun, halledilir.
  • konuştuk yine ve küfür ettim sonunda.. bana telefonu kullanmak için mi satmak için mi aldın diyor sanane arkadaş telefon benim ister kullanırım ister satarım.. yapacam diyor yapmıyor sonra da niye beni arayıp rahatsız ediyorsun diyor sanki telefonun ayarını ben bozdum.. telefonu bazen yeniden başlatınca sim kartı görmüyor bi kaç kez yeniden başlatınca düzeldiğini söylüyorum inanmıyor yalan konuşuyorum sanki.. oneplus a zilyon tane rom kurmuştum sim de sorun olsa onda hata verirdi

• bu vatandaşın dh daki niki ne
  • osman_bey_44 ama girmeyeli baya olmuş başka nikle girmiş olabilir dh de dükkanı var mı bilmiyorum kendi sitesinden sattığını görmüştüm

• Dikkat etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

osman_bey_44 ama girmeyeli baya olmuş başka nikle girmiş olabilir dh de dükkanı var mı bilmiyorum kendi sitesinden sattığını görmüştüm

bende ona yaptırmıştım telefonu hemde bi kaç kez son yaptırdığımda para istemedi. yumuşak konuşursan o da yumuşak konuşur. bazen dil önemlidir. tekrar konuş derim. yapamayacağı telefon nadirdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorilla GLASS

quote:

osman_bey_44 ama girmeyeli baya olmuş başka nikle girmiş olabilir dh de dükkanı var mı bilmiyorum kendi sitesinden sattığını görmüştüm

bende ona yaptırmıştım telefonu hemde bi kaç kez son yaptırdığımda para istemedi. yumuşak konuşursan o da yumuşak konuşur. bazen dil önemlidir. tekrar konuş derim. yapamayacağı telefon nadirdir

yumuşak konuştukça yüz bulup çocuk azarlar gibi konuşmaya başlıyor.... bende tanıyorum kendisini evine gitmişliğim var..kaldıki ortada yumuşak konuşmak için bi sebep yok bana sorunlu telefon satıp düzeltmiyor sonrada tersliyor üstüne bide yalancı muamelesi yapıyor.. forumda telefondan anlayan kiminle konuşsam o adam sorunlu diyor

• osman beyle bende birkaçkez görüştüm bir huawei cihazıma bir hafta ugraştı yapamadı ben ücret vermek istedim ugraştıgı için ama almadı
    anladıgımkadarıyla çok prensipleri olan bir insan
  • Iyide sorunlu alisverisler bolumune degilde neden 2. El cep telefonu bolumune actin konuyu. Kimse magdur olmasin milleti uyarayim diye diyeceksen , e o zaman sorunlu alisverisler bolumunun var olma nedeni ne?

Hos sorunlu alisverislerdede aslinda sadece konu acan ve davali kisi yazismayi yapmali, onune gelen mahkeme gibi yok sen haklisin yok sen haksiz yok bilmemene atip tutuyor. Amac orda adami yargilamak degil diger uyeleri bilgilendirmek. Ha sulh olunursa ne ala o baska.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi 4 mu dostum bu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xagamemnonx

Mi 4 mu dostum bu?

evet..

• oncelıkle gecmıs olsun.

rom atılması lazım yada rom degıstırme sebebınız nedır ?

unoffıcal rom turkce kullanım ıcın atılmıstır.

suanda sorun var mı ?

mi 4 ıcın fastboot romlar var ıstersenız lınk yollarım.

fastboot rom telefonu fabrıkadan ımal edılmıs seklıne cevırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: micro77

oncelıkle gecmıs olsun.

rom atılması lazım yada rom degıstırme sebebınız nedır ?

unoffıcal rom turkce kullanım ıcın atılmıstır.

suanda sorun var mı ?

mi 4 ıcın fastboot romlar var ıstersenız lınk yollarım.

fastboot rom telefonu fabrıkadan ımal edılmıs seklıne cevırır.

teşekkürler hocam sorun rom flaslanırken hafızanın yetmemesi flashlanan partition un orjinal hali küçültülüp normal hafızaya eklenmiş o yüzden orj. rom dosyası boyut olarak fazla geliyor miflash system.img kısmında size to large hatası veriyor.. telefonu satıp daha uygun bişi alacam alan arkadaşta bu şekilde almak istemez..çıkarılam romlar stabil olmayabilir kaldıki almak isteyen biri orj. rom olmadığı için vazgeçti 1000 liradan olduk..

• buyrun hocam cozum ;

http://en.miui.com/thread-93248-1-1.html

fastboot flash tz tz.mbn
    fastboot flash dbi sdi.mbn
    fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
    fastboot flash rpm rpm.mbn
    fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
    fastboot erase boot
    fastboot flash misc misc.img
    fastboot flash modem NON-HLOS.bin
    fastboot flash modem1 NON-HLOS.bin
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash system1 system.img
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash userdata userdata.img
    fastboot flash boot1 boot.img
    fastboot reboot

ıstersenız flash versıyonu da var daha kolay ;

buradan ındırebılırsınız.

miui uyelıgı gerekıyor.

yada buradan da ındırebılırsınz ;

http://www.mediafire.com/download/3dba8or2i3bcu71

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 1 Temmuz 2015; 18:20:05 >

• teşekkürler hocan flashlamak için sanırım cwm recovery kurmam gerek twrp ile olmuyor sanırım... cwm dosyayını indirdim nasıl kuracağımı araştırıyorum şimdi..

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

buyrun hocam cozum ;

http://en.miui.com/thread-93248-1-1.html

fastboot flash tz tz.mbn
    fastboot flash dbi sdi.mbn
    fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
    fastboot flash rpm rpm.mbn
    fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
    fastboot erase boot
    fastboot flash misc misc.img
    fastboot flash modem NON-HLOS.bin
    fastboot flash modem1 NON-HLOS.bin
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash system1 system.img
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash userdata userdata.img
    fastboot flash boot1 boot.img
    fastboot reboot

ıstersenız flash versıyonu da var daha kolay ;

buradan ındırebılırsınız.

miui uyelıgı gerekıyor.

yada buradan da ındırebılırsınz ;

http://www.mediafire.com/download/3dba8or2i3bcu71

hocam mail attım arkadaşa, 5.1.1 için system partition size değiştirilmiş onu döndürecek script .zip şeklinde, uygun cwm bulup fastboot flash recovery olan komutu kullanıp sonrada zipi flashlayacak o kadar. zihni sinir bir durum, miui de gördüm yoksa hayatta bulunmaz bunun çözümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xagamemnonx -- 1 Temmuz 2015; 22:27:37 >

• son aşamaya geldim sanırım.. zipli dosyayı gösterince system 1 ve system 2 şeklinde iki seçenek çıktı

• çok teşekkür ederim arkadaşlar rom kuruldu sonunda..ALLAH razı olsun sizden ve yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan kırk yıl uğraşsam bulamazdım sanırım..
     Osman bey tarafından dolandırıldım.. Osman bey tarafından dolandırıldım..

• quote:

çok teşekkür ederim arkadaşlar rom kuruldu sonunda..ALLAH razı olsun sizden ve yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan kırk yıl uğraşsam bulamazdım sanırım..
     Osman bey tarafından dolandırıldım.. Osman bey tarafından dolandırıldım..

hayırlı olsun hocam, düzeldiğine sevindim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.