Şimdi Ara

osiloskop ve sinyal jeneratörü nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSE bunları bizden istedi.makinelerde kullanılan elektrik motorlarını filan kontrol etmemiz gerekiyormuş.

bunar nedir nasıl kullanılır nekadar fiyatları vardır bilgi verirmisini ?

• Osilaskop elektirik sinyalini görülebilir bir hale sokmaya yarayan bir alettir. Alttaki fotoğrafta 220Voltun osilaskopdaki hali görülmektedir.

Sinyal Jenaratörü ise Kare, Sinüs, Testere dişi, İğne darbe adı verilen biçimlendirilmiş Elektirik sinyallerini üreten alete verilen addır.

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.yanardağlar

Osilaskop elektirik sinyalini görülebilir bir hale sokmaya yarayan bir alettir. Alttaki fotoğrafta 220Voltun osilaskopdaki hali görülmektedir.

Sinyal Jenaratörü ise Kare, Sinüs, Testere dişi, İğne darbe adı verilen biçimlendirilmiş Elektirik sinyallerini üreten alete verilen addır.
    @melih.yanardağlar cahilliğimden soruyorum.
    Bu sinyal jeneratörünün ürettiğ kare ve üçgen dalganın 555 ile üretilenden ne farkı var???
    Fiyat olarak 1000-2000 kat fark varda.

• quote:

Orijinalden alıntı: strom

@melih.yanardağlar cahilliğimden soruyorum.
    Bu sinyal jeneratörünün ürettiğ kare ve üçgen dalganın 555 ile üretilenden ne farkı var???
    Fiyat olarak 1000-2000 kat fark varda.

Alıntıları Göster
    Estağfurullah strom Aslında hiç bir farkı yok. Zaten bu tip aletlerin içini açtığındada Fonksion üreteci o kadarda özel değil. temelinde ICL8038 var.

Bence farkı şıklığı ve konforu. Az biraz çaba ile bir 555 entegresine uygun eklentilerle çok iyi Fonksiyon üreteci yapılabilir. Kimler alır! benim gibi bilipte üşenenler alır .

• quote:

Estağfurullah strom Aslında hiç bir farkı yok. Zaten bu tip aletlerin içini açtığındada Fonksion üreteci o kadarda özel değil. temelinde ICL8038 var.

Bence farkı şıklığı ve konforu. Az biraz çaba ile bir 555 entegresine uygun eklentilerle çok iyi Fonksiyon üreteci yapılabilir. Kimler alır! benim gibi bilipte üşenenler alır .

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam cevap için.
    Şimdi bayağı heveslendim
    Alacağım matkap ile kendime bir güzel kutu yapıp içine 555'li devreyi koyup bir sinyal jeneratörü yapsam. Sonra da alacağım osiiloskobun yanına koysam bu jeneratörü.
    Süper olur valla

• quote:

Teşekkür ederim hocam cevap için.
    Şimdi bayağı heveslendim
    Alacağım matkap ile kendime bir güzel kutu yapıp içine 555'li devreyi koyup bir sinyal jeneratörü yapsam. Sonra da alacağım osiiloskobun yanına koysam bu jeneratörü.
    Süper olur valla

Alıntıları Göster

555 entegresi ile biraz uğraşırsın ama olur. Benim gibi üşengeçsen ( satın almam ben yaparım dersen yada ) bu biraz daha konforlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 16 Ocak 2008; 23:23:48 >

• Hocam
    http://www.odevimtr.com/odev/18363/sweep_fonksiyon_jeneratoru.asp
    böyle bir döküman buldum.Benim çok hoşuma gitti.Bir incelsenize işe yarar bir döküman mı???

SWEEP FONKSİYON JENERATÖRÜ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam
    böyle bir döküman buldum.Benim çok hoşuma gitti.Bir incelsenize işe yarar bir döküman mı???

Ewt Arkadaşlar Ben eski kullanıcı adımla Bir Başlık açmıştım Osilaskop un sembolü ne diye Bir Kişi bile bulmadı Bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ____N4Z1F____

Ewt Arkadaşlar Ben eski kullanıcı adımla Bir Başlık açmıştım Osilaskop un sembolü ne diye Bir Kişi bile bulmadı Bilen varmı?

Alıntıları Göster
    Bu olabilirmi? Yani Bunu kitapta gördüm Fakat farklı sembolü varmı?

• quote:

Hocam

Dvrenin kalbi ICL8038. Ek olarak Sweep eklenmiş yaparsan çalışır.
    quote:

Orjinalden alıntı: strom

Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ____N4Z1F____

Alıntıları Göster
    İstediğin bu olsun İşte : http://www.kpsec.freeuk.com/cro.htm

• quote:

quote:

Hocam

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

quote:

Hocam

Zaten dökümanda ki devre sizin verdiğiniz devreye çok benziyordu.

• quote:

quote:

quote:

Hocam

Alıntıları Göster
    sinyal jeneratöründeki sweep fonksiyonunun gorevi nedir acaba bende 8038 entegresiye sinyal jeneratoru yapıyorum fakat sweep'li mi sweepsiz mi yapsam bir turlu karar veremedim.

• quote:

quote:

quote:

Hocam

Alıntıları Göster
    fiyatları nelerdir ?

TSE bunları bizden neden ister ????

• quote:

Orijinalden alıntı: Arthur

fiyatları nelerdir ?

TSE bunları bizden neden ister ????

Alıntıları Göster
    TSE bunları elindeki şartnamesi gereği ister sizden. "0" Almayı düşünmüyorsanız kabaca 500ytl ye her ikisinide bulusunuz.
  • quote:

TSE bunları elindeki şartnamesi gereği ister sizden. "0" Almayı düşünmüyorsanız kabaca 500ytl ye her ikisinide bulusunuz.

Alıntıları Göster
    eğer bu cihazları almanızı TSE almanızı istediyse el yapımından uzak durmalısınız. çünkü TSE bu cihazları formaliteden istemedi. ürettiğiniz cihazları bunlarla kontrol edeceksiniz. TSE onay verirken kullanılan cihazların hassasiyetine dikkat edecektir. el yapımı bir cihazın hassasiyeti ve güvenirliliği onlara kuşkulu gelebilir. size tavsiyem bu cihazları almadan önce her ihtimale karşı TSE'den gerekli olan şartnameyi sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

eğer bu cihazları almanızı TSE almanızı istediyse el yapımından uzak durmalısınız. çünkü TSE bu cihazları formaliteden istemedi. ürettiğiniz cihazları bunlarla kontrol edeceksiniz. TSE onay verirken kullanılan cihazların hassasiyetine dikkat edecektir. el yapımı bir cihazın hassasiyeti ve güvenirliliği onlara kuşkulu gelebilir. size tavsiyem bu cihazları almadan önce her ihtimale karşı TSE'den gerekli olan şartnameyi sorun.

Alıntıları Göster
    cevaplarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 999az

sinyal jeneratöründeki sweep fonksiyonunun gorevi nedir acaba bende 8038 entegresiye sinyal jeneratoru yapıyorum fakat sweep'li mi sweepsiz mi yapsam bir turlu karar veremedim.

Alıntıları Göster
    Sweep Fonksiyonu Aletin en düşük frekansından en yüksek frekansına kadar sürekli tarama yapması demektir. Bazı daha gelişkin cihazlarda bu alt frekans ve üst frekans ayarlanabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: 999az

• quote:

Sweep Fonksiyonu Aletin en düşük frekansından en yüksek frekansına kadar sürekli tarama yapması demektir. Bazı daha gelişkin cihazlarda bu alt frekans ve üst frekans ayarlanabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: 999az

Alıntıları Göster
    fonksiyon jenereatörleri bildiğim kadarıyla 35-40 v a kadar kare dealga üretebiliyor ne555 ise 5 v a kadar üretebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: arslan5888

fonksiyon jenereatörleri bildiğim kadarıyla 35-40 v a kadar kare dealga üretebiliyor ne555 ise 5 v a kadar üretebilir

Alıntıları Göster
    Bilgin ile bizi aydınlattığın için Teşekkürler.

Yazmadan önce 555'in datasheet ini açıp baksaydın 16 Volt'a kadar beslenebildiğini görürdün. Bu da 14-15 Volt çıkış verebileceği anlamına gelir.
    Frekans burada etken.

Görüldüğü gibi bir konuya cevap yazmadan önce biraz bilgili ve uyanık olmak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.