iibf = boşa zaman kaybı. üstelik yurtdışına gitme olayı da sıkıntılı.çünkü her ülkenin mali,muhasebe sistemi farklı. |
ortalama üniversitelerde iibf de okumak (3. sayfa)
-
-
iibf mezunu işsiz olarak okunmaz derim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
itüde iibf mi var lan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YTÜ ile karıştırmışım
-
econ var
-
parayı ve zamanı çöpe atmaktır.
-
her dönem farklı bir şey oluyor,babam marmara işletme mezunu belki de o dönemin çoğu mühendislerine göre bile daha fazla kazanıyordur.
-
O kadar bomboş şeyler yazılmış ki hacettepe iibf den mezun bir ton tanıdığım yeni mezun çok sağlam maaşlarla ise başladılar (20k+)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yksmagduruyum -- 15 Ocak 2023; 3:53:45 >
Ortalaması asiri kotu olmayıp 3-4. Sınıfta da biraz staj kovalayanlar guzel yerlere geliyor bomboş uni hayati geçirmeyen dışında işsiz görmedim cok
ya arkadaş Boğaziçi koç sabancı bilkent odtü gsü dediğimiz üniler times higher educationda ilk 500 de bile değiller
jenerik senaryo şöyle olsa haklılık payı var
bu ünilerin 3 tanesi ilk 50-100 diğer 3 ünide ilk 0-50 de olsun. bu durumda kesinlikle fark eder.
Önemli değil, mesele bu değil çünkü. Evet yurtdışında Hacettepe ve koç arasında devasa farklar yok. İkisi de Türkiye'den rastgele 2 okul belki ama yurt içinde çok fark eder. Marka değeri ve etiket önemli mesele. Ben koç/Bilkent mezunuyum demekle Hacettepe mezunuyum demek arasında karşı tarafın beyninde oluşan algı anlamında büyük bir fark var. Tabii ki bir noktadan sonra yaptığınız işler üniversitenizin önüne geçiyor olabilir fakat işin başında staj bulma, ilk iş ve doğru imkanlara ve fırsatlara ulaşma açısından top üniler çok avantajlı.
sen önce üniyi kazan sonra karar ver
-
tabii fark var. ama şu gözle bakıyorum ben olaya.
top iibf mezunu kişiler daha yüksek maaşla başlar ama ortalama üni iibf mezunlarıyla arasında uçurum olucağını sanmıyorum.
bi tanıdık abim 2020 aybü iktisat mezunuydu,2 sene boyunca kütüphanede ders çalıştı,dilini geliştirdi kendini geliştirdi.adam trnin en büyük özel bankalarından birinde işe girdi,galiba ya bilmem ne müfettişi/müşaviri olarak tam bilmiyorum ama sağlam bir şeydi.maaşları da yılda çift maaş falan vurduğunda 40ı geçiyordu.ama kendi pozisyonunda olan hemen hemen herkesin boğaziçi mezunu olduğunu söylüyordu.ha buraya girmeden birkaç güzel yerden daha kabul almıştı.yani ortalama bi yerden mezun olunca işsizin mantığı yok
ama bence bu stresi 2 sene çekeceğiine 1 sene daha çalış daha güzel üni hayatı daha rahat kafa yaşa.
Marmara Üniversitesi-İşletme öğrencisiyim. Boun-Gs-Odtü-İtü gibi okullar tabi ki diğer iibflerden daha iyiler ve dahada avantajlılar. Eğer sen ortalama bir üniversiteye gidip ortalama bir öğrenci olursan tabi ki yukarıda saydığım okulların öğrencilerinin seviyesine erişemessin şunu söyleyim açık açık eğer hedefin büyükse bu üniversitede ki öğrencilerden çok daha fazla çalışman gerekecek, sekötre kendini ispatlayacak çalışmalar yapman seni öne taşıyacaktır. Bu arada kesnilikle İnglizceyi çok iyi şekilde bilmen gerekiyor bunu sanırım bahsetmeme gerek yok. Bu arada okuduğun iibf büyükşehirlerde olursa çok daha iyi olur kişisel gelişim ve kariyer için.
Özetlemek gerekirse ortalama üniversitelerde iibf okumaya karar verdiysen kesinlikle çok çalışıp kendini geliştirmen gerekiyor. Örnek vermek gerekirse kulüp aktivitelerinde, faaliyetlerinde bulunmak, 3-4 sınıftan itibaren staj kovalamak benim gibi kafaya takıksan birinci veya ikinci (bulabilirsen tabii) sınıftada staj bakabilirsin.
Bu arada yukarıda bir arkadaş yurt dışına çıkmaya ihtimal vermemiş. Tanıdığım, duyduğum bir çok insan var Türkiyede ki uluslararası şirketlerde çalışıp burayı basamak olarak kullanıp yurtdışında ki o şirketin birimlerine geçen. Bu arada herkesi dinleme gerçekten seviyorsan iibf oku burada ağzı olan sallamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalkeparasite -- 15 Ocak 2023; 13:10:42 >
-
aöf işletme nasıldır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X