Şimdi Ara

Ortalama ile geçme nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 9.sınıfa gidiyorum. Ortalama ile geçme sistemi nedir, nasıl hesaplanılır? Eğer ortalama yeterse, kredi tutmazsa ne olur? Benim bildiğim Her derslerin ilk ve 2. dönemin ortalamasını alıp 14e yani ders sayısına bölüp sonuç 2.50 ve üstü olursa geçiliyor. Lütfen yardım edin

• sadece 2. döneme bakılıyor
  • peki 2. döneme bakıp nasıl hesaplıyıcaz?
  • bende tam bilmiyoruma ama ders sayısıyla notu çarpıyosun 102 ise geçersin anadolu lisesiyse
  • ortalaman düz lise ise 2.50 meslek ise 3.00 anadolu veya fen lisesi ise 3.50 üzerinde olmak zorunda
    düz lisede karne ortalaman:50-55 ise geçersin
    meslek lisesinde ise :55-60 ise geçersin
    ana dolu veya fen ise :60-70 arsı geçersin

sanırsam böyleydi kusuruma bakmayın yanlış ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidar62

ortalaman düz lise ise 2.50 meslek ise 3.00 anadolu veya fen lisesi ise 3.50 üzerinde olmak zorunda
    düz lisede karne ortalaman:50-55 ise geçersin
    meslek lisesinde ise :55-60 ise geçersin
    ana dolu veya fen ise :60-70 arsı geçersin

sanırsam böyleydi kusuruma bakmayın yanlış ise

zayıf ders sayısı önemlimi mesela benim 4 zayıfım var ama karne ortalamasını hesaplayınca 60 üzeri geliyor bu durumda zayıfdan dolayı kalıyormuyum yoksa ortalamadan dolayı geçiyormuyum
  • Saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkankara97 -- 28 Mayıs 2012; 23:06:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk dönem ve ikinci dönem notunun ders saati ile çarp
    örnek matematik 4 saat ilk dönem 1 ikinci dönem 1,5 den 2 düşer 2.4=8 böyle hesaplanır
  • dostum geçme kalma olayında yıl sonu ortalamasına bakılır okuldan o seneki 9. sınıfların geçmesi için gerekli min. krediyi öğren ondan sonra bütün derslerden gelen kredileri şu şekilde hesapla örn. fizik ilk dönem 1 ikinci dönem 2 ortalaması 1.5 tan 2 dir fizik dersi o sene 2ders se 2.2 =4 o sene sonu fizik dersinden aldığın kredi 4 diğer dersleri de bu şekilde hesaplayıp topla eğer yazılılar bitmemişse ikinci dönem bitmeyen yazılılardan alabileceğin min. notlarla hesaplamanda fayda var yoksa yıl sonu bir sürprizle karşılaşabilirsin Allah kolaylık versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan8e

sadece 2. döneme bakılıyor

YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPMA
  • ORTALAMA İLE GEÇME İÇİN ANADOLU LİSESİNDE 55 ORTALAMA MI GEREKİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodalayn

quote:

Orijinalden alıntı: berkan8e

sadece 2. döneme bakılıyor

YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPMA

pardon ikisinin ortalamasıymış
  • ortalamadan geçersin merak etme isterse 5 tane zayıfın olsun ortalaman 55 olsun geçersin
  • BEYLER ANADOLU LİSESİNE GİDİYORUM KARNE ORTALAMAM 69 . MATEMATİĞİM 1.DÖNEM 3 BU DÖNEM İSE 1 DÜŞTÜ . BEN MATEMATİKTEN YAZIN SINAVA GİRMEK ZORUNDA MIYIM ? :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.