Şimdi Ara

Ortalama bir kullanıcı ayda 14 spam çağrı alıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ortalama bir kullanıcı ayda 14 spam çağrı alıyor!
    Spam çağrılar veya spam aramalar artık çağımızın birer gerçeği olmuş durumda. Akıllı telefon kullanan neredeyse herkes bu sahte aramalar ile karşı karşıya kalıyor. Yapılan bir araştırmada ise şaşırtıcı olmayacak bir şekilde ortalama bir cep telefonu kullanıcısının her ay 14 spam çağrı aldığı ortaya çıktı.



    Her ay en az 14 spam arama



    Ses güvenliği şirketi Hiya, geçtiğimiz hafta düzenlediği State of the Call zirvesinde telefon dolandırıcılığı ve spam üzerine yaptığı son araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Şirkete göre, insanların her ay aldığı bilinmeyen telefon aramalarının yüzde 25’i istenmeyen aramalardan oluşuyor ve ortalama bir kişi her ay en az 14 spam arama alıyor.



    Yapılan çalışma 1 Ocak ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapıldı. Çalışmada 98 milyar telefon araması analiz edilirken aynı zamanda telefon dolandırıcılıklarına ışık tutuldu. Dolandırıcıların başvurduğu en büyük suçlardan birisinin sigorta dolandırıcılığı olduğu tespit edildi. Bu yıl cep telefonu kullanıcılarını arayan birçok dolandırıcı, insanlara var olmayan hayat sigortası, sağlık sigortası ve daha fazlasını satmaya çalışıyor ya da ilgili şirketlerden birinden önceki bir faturaya ait borcu olduğunu iddia ediyor.



    Spam aramalarda yapay zeka kullanılıyor



    Ortalama bir kullanıcı ayda 14 spam çağrı alıyor!
    Bu yılın diğer büyük dolandırıcılıklarından biri de hesabınızdan yetkisiz bir satın alma işlemi yapıldığını iddia eden Amazon taklitçiliği. Dolandırıcılar bu yöntemle giriş bilgilerinizi veya kredi kartı numaranızı almaya çalışıyorlar. Ek olarak yapay zeka da dolandırıcılıkta kullanılmaya başlandı. Özellikle, yapay zeka birinin sesini taklit etmek için kullanılabilir ve bu kişinin sesi daha sonra sevdiği birini arayarak para veya diğer kişisel bilgileri elde etmekte kullanılabilir.



    Ayrıca Bkz.Nvidia, İsrail’deki son derece önemli yapay zeka zirvesini iptal etti



    Öte yandan çalışmada İngiltere'nin yüzde 28 ile en yüksek spam arama oranına sahip olduğu, onu yüzde 27 ile ABD ve yüzde 20 ile Kanada'nın izlediği görülüyor. Endişelenmeniz gereken sadece telefon aramaları değil. Rapor, hem SMS hem de MMS mesajlarının da cep telefonu kullanıcılarını dolandırmak için kullanıldığını belirtiyor.



    Bilinmeyen kişilerden gelen aramalara ve mesajlara cevap verirken dikkatli olmak ve telefonda herhangi bir kullanıcı adı veya finansal bilgi verme konusunda şüpheci davranmak artık her zamankinden daha da önemli. Çoğu akıllı telefonda artık arama ve mesaj uygulamalarında spam önleme ayarları da bulunuyor. Bunlar her şeyi engellemese de aktifleştirmek yaşam kalitesini artıracaktır.




    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/the-average-mobile-phone-user-gets-14-spam-calls-a-month
    Kaynak:https://www.hiya.com/press-releases/report-the-average-mobile-phone-user-gets-14-spam-calls-per-month







  • Bi 20 30 tane engelledim, sesleri kesildi, haftada bir bile gelmiyor artık.
    Telefon da söylüyor bu spam diye o da iyi oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genellikle Hindistan ve Endonezya üzerinden geliyor. Bana da birkaç sefer denk geldi. WhatsApp üzerinden geliyor. Buradakiler bilir ama yine de belirtmek gerek. Gelen çağrıyı kesinlikle açmayın ve çağrı bittikten sonra hemen engelleyin. Kesinlikle mesaj göndermeyin. O size mesaj gönderirse kesinlikle cevap yazmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda proje geliştiriyorum. Spam telefonları otomatik tespit edebilen Android işletim sitemine uyarlanmış bir algoritma üzerinde çalışıyorum. Eğer topluluğa açık kaynaklar ile karşılaşırsanız bu kaynakları benimle paylaşınız uygulama Android sistemlerde toplu sürüm desteği ile gelip kar gütmeyen sosyal girişimcilik projesi olarak yer almakta. Yani ücretsiz ve reklamsız çünkü lanet şeyden bende mustaribim :) sırf kendim için yapacağıma herkese açık yapmanın bana zararı olmaz düşüncesinde başlayarak elde tutulur bir uygulama yaptım. Algoritma üzerinde dışarıdan yardım almak iyi olur.

  • Bana haftada geliyor bu kadar...

  • Bana hiç gelmiyor. 850 numaradan ara ara "türk telekom altyapısıyla internet" diye aranıyor anında engelliyorum neredeyse 2-3 ayda belki geliyor.

    Not: İleti Yönetim Sistemi sitesinden numaralarınızın kimde olduğunu az çok görüp sms ve arama izinlerinizi yönetebilirsiniz.

  • Samsung sağolsun otomatik engelliyor

  • Çözüm basit, Google gmail'de zamanında nasıl spam olayını çözdüyse tüm cihazlarda ortak paylaşılan bir telefon filtresi oluşturacak.

    Hiya da güzel sistem ancak en azından tüm Android cihazlarda varsayılan, ios'a da yüklenebilen daha yaygın bir uygulamaya ihtiyaç var.

    Operatör ve BTK bazında da engelleme gerekiyor, 0850 li numaralar özellikle daha iyi denetlenmeli.

  • Samsungun kendi içinde spam çağrısı gelince gösteren özelliği var. Bir telefonda olabilecek en iyi özelliklerden biri. Birisi aradığında 2-3 saniye içinde spamsa eğer spam yazıyor ve kesinlikle telefonu açmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upcall açık sürekli o yüzden almıyordum geleni de siliyordum ama whatsapp'a başladılar bu sefer.

  • Tüm telefonlarda spam engelleyen bir uygulama standart olarak gelmeli

  • Samsung'un tele pazarlama ve spam aramayı bildirim özelliği, iPhone'da şu an en aradığım özelliktir.

  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    bende sürekli engellerim gün içerisinde baktığımda ortalama 10 çağrı olmuş oluyor engelli. her yeni numara arayınca engelliyorum

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Diyelim açtık. Sonra noluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin de Türkiye'de araştırma yapsın. A101'den sipariş veriyoruz ertesi gün dolandırıcılar mesaj atıyor. Gerçi atsınlar, ülkenin hangi kesiminin ezici çoğunlukla oltaya düştüğünü tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.

  • ayda mı? bana günde 14 tane geliyor, sms leri saymıyorum bile. yasa dışı bahis sitelerinden geliyor boyuna

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.