Şimdi Ara

ortalama bi' elektro gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda klasik gitar çalıyorum, epey de iyiyim ve şimdi elektro gitara başlamaya karar verdim(bunda da ciddiyim), yalnız takdir edersiniz ki bi' şeyi almadan önce bi' araştırma yapmak her zaman artıdır. Sorularımı sıralayayım o zaman:
    Vasatın üstünde(çok kötü de kötü de değil, aslında iyi diye aldıklarını çalamazsan da pek bi' şey değişmiyor) eğer mümkünse 1000 TLyi geçmeyecek bir gitar(gitar, amfi, wah pedalı ne bileyim distortion) arıyorum, sorum şu: bulabilir miyim?
    Marka - benim bildiğim İbanez/Cort neyse de Amerika malları en kalitelileriydi yani yukarıdaki şekilde bir Fender bulabilir miyim??
    Şu an aklıma pek de bir şey gelmiyor ama ricam bildiklerinizi paylaşmanız... bu arada dediğim gibi gitarda gerçekten iyiyim

• Çalmak istediğin müzik tarzı nedir daha iyi yardımcı olabilmem için.
  • Klasik gitarda istersen virtüöz ol, elektro gitara geçerken bazı konularda sorunlar yaşayacaksın. Örneği pena teknikleri yada sweep, legato gibi.. Bu nedenle çok pahalı bir şey alma sonra ben klasik çalmaya devam edeceğim diyebilirsin.

1000 tl ye Fender bulamazsın da Fender'in alt ürünü olan Squier marka gitarlardan çok güzel şeyler bulabilirsin. Şimdiden wah pedalına falan gerek yok, güzel bir amfi ve orta seviye ikinci el bir prosesörle çok uzun süre idare edebilirsin.

Edit : Bu saydığım teknikler ve benzerleri çalacağın tarza göre değişiklik gösterecektir, eğer Türkçe alternatif müzik yapıyorsan elektro gitarda da zorlanmayacaksındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cacophony. -- 19 Mayıs 2012; 22:15:11 >
  • Cacophony.
    ->Klasik gitarda istersen virtüöz ol, elektro gitara geçerken bazı konularda sorunlar yaşayacaksın. Örneği pena teknikleri yada sweep, legato gibi.. Bu nedenle çok pahalı bir şey alma sonra ben klasik çalmaya devam edeceğim diyebilirsin.
    -->Pena tekniklerinin vs. beni pek zorlayacağını düşünmüyorum; son dediğine de katılıyorum, almadan önce bunlara dikkat edeceğim zaten bu yüzden pek kaliteli ya da kötü bi'şey istemiyorum...
    ->1000 tl ye Fender bulamazsın da Fender'in alt ürünü olan Squier marka gitarlardan çok güzel şeyler bulabilirsin. Şimdiden wah pedalına falan gerek yok, güzel bir amfi ve orta seviye ikinci el bir prosesörle çok uzun süre idare edebilirsin.
    -->Squierleri ben de sevmiştim, ama mümkünse Fender daha iyi olabilir diye düşünmüştüm; Gibson'ı baştan geçtim zaten diğer yanıtların da bilgilendirici aynı fikirdeyim ve teşekkür ederim

Son olarak söylediklerine de kesinlikle katılıyorum; sanırım belirtmiştim ben oyun alırken de kesinlikle alacak olsam da araştırma yapmayı hastalık edindim, tekrar teşekkürler

Dazlak Johny kardeşim sana da gerek kalmadı, gerçi cevabını da aldın...

• Gitara gelince şöyle bi'şey iyi olur bulabilirsem;
    1 yahut 2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.