Şimdi Ara

Ortaçağda yaşamak daha mı kolaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk çağ ve ortaçağda yaşamak günümüze göre daha mı kolaydı? kılıç kalkan filmlerinde hep görüyoruz.sokaklarda yaşayan tek bir insan yok.herkesin mesleği var uğraşı var.gerçek hayattada öyle miydi? ortaçağda yaşamak daha mı kolaydı? yoksa günümüzdeki gibi miydi?

• O dönem Osmanlı'da yaşamak daha kolaydı şuanda gelişen teknoloji bizi içine hapsetti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

O dönem Osmanlı'da yaşamak daha kolaydı şuanda gelişen teknoloji bizi içine hapsetti.

Ortaçağda Osmanlı mı vardı ki kolay olsun? Osmanlı İlhanlılara bağlı bir beylikti.

Ortaçağın baba Devletleri Moğollar Memlükler, Hazarlar ve Selçuklulardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • duruma göre değişir. sağlık varsa savaş yoksa her çağ güzel. savaş varsa sağlık yoksa he çağ kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galdan Han

quote:

O dönem Osmanlı'da yaşamak daha kolaydı şuanda gelişen teknoloji bizi içine hapsetti.

Ortaçağda Osmanlı mı vardı ki kolay olsun? Osmanlı İlhanlılara bağlı bir beylikti.

Doğru söylüyorsun yakın çağ ile karıştırdım olsun yinede 150 yıllık Osmanlı dönemi var :)

• quote:

quote:

quote:

Doğru söylüyorsun yakın çağ ile karıştırdım olsun yinede 150 yıllık Osmanlı dönemi var :)

Osmanlı Yeniçağda Osmanlı idi. Ortaçağda var yine dediğin gibi 150 yıl kadar. Ama yine de büyük bir devlet gelince diz çöküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Osmanlı Yeniçağda Osmanlı idi. Ortaçağda var yine dediğin gibi 150 yıl kadar. Ama yine de büyük bir devlet gelince diz çöküyor.

Noluyor bana kafa gitti gece gece yakın çağ nerden çıktı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

İnsanlar daha 20 yaşına gelmeden vebadan, hatta dandik bir gripten ölüyordu.

Her an yaşadığın köy düşman bir milletin ordusu tarafından basılabilirdi, bütün sevdiklerini kılıçtan geçirip seni köle olarak satabilirlerdi. O zamanın en güçlü krallıklarında bile her zaman böyle bir risk mevcuttu. Günümüzdeki global denge ve cezalandırma sistemi yoktu. Savaş hukuku çok daha ilkeldi. Kimse güvende değildi.

Dünyanın çok büyük bir kısmı fakirdi, çok az insan ortalama üstü bir yaşama sahipti. Sanayi olmadığı için herşey pahalıydı, kötü yaşam koşulları yüzünden insan ömrü daha kısaydı.

Özgür ve bilimsel düşünce baskı altındaydı. Dogmatik teokrasi dünyaya egemendi. Kendilerine "ilahi" yetki vermiş olan kilise, halife, krallar ve sultanlar sadece iktidarlarını sürdürmek ve rahat yaşamak için çabalıyordu, herkes onlara itat ediyordu.

Ortaçağ'a özlem duyan adamlar üç gün boyunca Batı Avrupa'da bir derebeylikte yaşasalar kafayı sıyırırlar.

dediklerin mantıklı geliyor.ama doğru olsa bile ben şimdi orta avrupada bir krallıkta kışlaya yazılsam savaşçı olmak istesem o zaman hayatım nasıl olurdu? savaştan savaşa koşan bir asker olsam çok güçlü bir krallığın ordusunda görev alsam zengin olur muydum? ve hayatımda ne tür zorluklar olurdu?

• quote:

Her an yaşadığın köy düşman bir milletin ordusu tarafından basılabilirdi, bütün sevdiklerini kılıçtan geçirip seni köle olarak satabilirlerdi. O zamanın en güçlü krallıklarında bile her zaman böyle bir risk mevcuttu. Günümüzdeki global denge ve cezalandırma sistemi yoktu. Savaş hukuku çok daha ilkeldi. Kimse güvende değildi.

Dünyanın çok büyük bir kısmı fakirdi, çok az insan ortalama üstü bir yaşama sahipti. Sanayi olmadığı için herşey pahalıydı, kötü yaşam koşulları yüzünden insan ömrü daha kısaydı.

Özgür ve bilimsel düşünce baskı altındaydı. Dogmatik teokrasi dünyaya egemendi. Kendilerine "ilahi" yetki vermiş olan kilise, halife, krallar ve sultanlar sadece iktidarlarını sürdürmek ve rahat yaşamak için çabalıyordu, herkes onlara itat ediyordu.

Ortaçağ'a özlem duyan adamlar üç gün boyunca Batı Avrupa'da bir derebeylikte yaşasalar kafayı sıyırırlar.

doğu zengindi o zamanlar. tam tersi oldu şimdi

• aşağılama maksadırla söylenen "ortaçağ" ı avrupa yaşadı.Müslümanlar ise en parlak dönemlerindeydiler.
    senin sorunun cevabı ise,insanlar yaşlılık hastalığına yakalanmayacak kadar çok savaşıyorlardı.ortalama yaş 40 tı yanlış hatırlamıyorsam
    o kadar savaştan sağ çıkmış kimseler ise zaten sağlam bünyelere sahip kimselerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alwayspackard

aşağılama maksadırla söylenen "ortaçağ" ı avrupa yaşadı.Müslümanlar ise en parlak dönemlerindeydiler.
    senin sorunun cevabı ise,insanlar yaşlılık hastalığına yakalanmayacak kadar çok savaşıyorlardı.ortalama yaş 40 tı yanlış hatırlamıyorsam
    o kadar savaştan sağ çıkmış kimseler ise zaten sağlam bünyelere sahip kimselerdir

nasıl yani? filmlerdeki gibi herkes savaştan savaşa mı koşuyordu? bir sürü macera mı yaşıyordu? savaştıkları zaman ne kadar para kazanıyorlardı? şövalyeler ya da savaşçılar kazandıkları savaşlarla ne kadar para elde ediyordu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

quote:

doğu zengindi o zamanlar. tam tersi oldu şimdi

Dünya standartlarına göre daha gelişmişti sadece. Doğuda fakirdi, özellikle kırsal kesim. Ayrıca ortaçağ doğu uygarlığında okur-yazarlık oranı düşüktü. Günümüzdeki en dandik Müslüman ülke bile şu an herhangi bir ortaçağ doğu uygarlığından çok daha gelişmiş(doğal olarak, zaman farkı)

Ama Doğu > Batı ortaçağ döneminde. Doğu'nun elitleri ve devletleri daha çok zenginliğe ve nispeten daha gelişmiş bir ekonomiye sahipti. Ama doğulu kırsal kesimde yaşayanların ve alt tabakanın Batı derebeyliklerindeki insanlardan çok bir farkı yoktu, yaşam standartları ve eğitim seviyesi olarak.

Aydınlanma Çağı'nda Batı > Doğu

Şimdi ise ibre uzakdoğu sayesinde tekrar doğuya kaymaya başladı. Ama Müslüman ülkelerin içler acısı durumu doğunun puanını düşürmekte.

peki doğunun gerileyip batının yükselmesine ne sebep oldu?

• Değildi.

• Hiç de kolay olduğunu zannetmiyorum hemen bir beyin fırtınası yapalım

1)Hastane yok, elektrik yok, ısınmak zor, benim dedemin kardeşleri gripten ölmüş hele ortaçağı hiç düşünemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Hiç de kolay olduğunu zannetmiyorum hemen bir beyin fırtınası yapalım

1)Hastane yok, elektrik yok, ısınmak zor, benim dedemin kardeşleri gripten ölmüş hele ortaçağı hiç düşünemiyorum.

o zamanlar daha hasta olamadan savaşta gidiyordu insanlar
    bu arada john wick nickini ne ara aldın
  • Kara ölüm diyorum yeterli mi?

• Yasamak zor dur tabi ama alternatif olarak o çağda ki insan gibi düşünürsek şart lara uyum saglarlardi yada saglamislar diye dusune biliriz. Her sey pahali idi fakat 20 yumurtaya 1kilo et alina bilirdi belkide :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.