Şimdi Ara

Orta ve Güney Amerika Ülkeleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ülkelerin hepsinin dili ispanyolca (brezilya hariç)...
    o zaman neden bu ülkeler tek bi ülke değiller ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 4 Şubat 2009; 12:09:25 >

• Bu soruyu ciddi ciddi sordun mu yoksa rüyadamıyım ben
  • Küçüldükçe, daha kolay yönetilirsin.
  • böl parçala yönet.

Osmanlı imparatorluğu neden ve nasıl bölündü.
    Sovyetler birliğinin parçalanma nedenleri.
    Irak'n parçalanma süreci.
    Türkiye'nin gelecekteki haritası.
    Büyük ve birlik olarak kalabilmiş ülkelerin gücü (BKZ: ABD, ÇİN, HİNDİSTAN, RUSYA)
    Avrupa ülkelerinin birlik olabilme çabaları.
    Bizim salak kürtlerin ayrılma çabaları.

Bu konuları bi araştırın derim.
  • Tam da az önce Google Earth ile Amerika kıtasına göz atıyordum. Başkentlere falan bakıyordum.
    Tam Brezilya'yı geçip, kuzeye doğru çıkıyordum ki, Güney Amerika'nın kuzeyindeki ülkeler ve Karayipler'deki adalar dikkatimi çekti.
    Google Earth, ülkelerin başkentlerini yıldız işareti ile gösteriyor. Saydığım bölgede bir sürü yıldız gördüm. Örneğin, Fransız Guyanası, Surinam, Guyana.Hepsi de yan yana ülkeler.
    Hele az daha kuzeye çıkıp, Karayiplere bakınca, her adada bir yıldız görünüyor. Hatta biraz büyük bazı adalarda birden fazla yıldız var.
    Gerçekten de "Böl, Parçala, Yönet" stratejisinin ne kadar gerçekçi olduğunu anlıyor insan.
    Zaten Afrika ülkelerinin de gelişememesinin en büyük sebebi bu değil mi?
    Birbirlerine 20-30km mesafedeki köyle bile düşman. Ara birbirlerine saldırıp, yenenlerin, kaybedenleri yemesi onlar için çok doğal.
    Aslında doğada birlikten kuvvet doğduğu tüm hayvanlarca bilise de ne yazık ki biz insanların uygulayamadığı bir şey.
    En basitinden aslanlar bile saldıracakları sürüyü önce bölmeye çalışıyorlar. Sonra da sürüden ayrılan olursa onun peşine düşüyorlar.

Buyrun bu da Google Earth den alınmış Karayipler fotosu.

Orta ve Güney Amerika Ülkeleri...

• Che Guevara nın bu konu hakkında Güney Amerika ve halkları üzerine çok detaylı ve isyankar bir makalesi vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.