Şimdi Ara

Orta seviye oyun PC'si için DONANIM YARDIMI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze merhaba.. Umarım konuyu doğru(Yanlış ise moderatörden ricam ilgili bölüme alın) yere açmışımdır. Arkadaşlar düşük seviye bir pc ye sahibim donanımlarını değiştirerek orta seviye bir oyun pc si yapmak istiyorum tabiiki sizlerin bilgileri ve yardımları doğrultusunda..,

Anakart Modeli: LİNK

PC'nin Şuanki özellikleri;

1GB ddr2 ram 800 mhz
    İntel Core2 Duo 2.20ghz işlemci
    Nvdia GeForce 8400Gs ekran kartı(LİNK)
    7200 rpm 160 gb harddisk..
    Genel olarak bu şekilde..

Benim bu anakart üzerinde yapmayı düşündüğüm PC ise;

Intel Core2 Extreme Processor 3.0ghz işlemci
    4gb ddr2 ram
    Harddisk gerekmedikçe değiştirmeyi düşünmüyorum
    Ekran kartı; Henüz uygun bir ekran kartı bulamadım ama minimum 1Gb lık

Evet arkadaşlar beceremediğim bölümlerde yardımınıza ihtiyacım var.. Sizce bu değişiklikler bu anakart ile olur mu? Orta seviye bir oyun PC si elde edebilirmiyim?

Birde aklıma şu takıldı ana kart modelime FreshDiagnose programı ile baktığımda tam olarak şöyle yazıyor; 45GM/45CM/45CM-S acaba bu model 4gb ram destekliyor mu ? ?

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip785 -- 9 Nisan 2013; 0:25:31 >

• Core 2 extreme derken hangi islemciyi destekledigini biliyor musunuz? x6800 islemcisi ki bu islemci tr de 10 tane var yoktur. satmak isteyen olur mu bilmem.
    Anakartin 4gb destekli fakat ddr2 de 4gb ram 140 tl civarlarinda. Yani yapacagin yatirim ölününde ölüsü yatırım. Gereksiz yatirim bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Core 2 extreme derken hangi islemciyi destekledigini biliyor musunuz? x6800 islemcisi ki bu islemci tr de 10 tane var yoktur. satmak isteyen olur mu bilmem.
    Anakartin 4gb destekli fakat ddr2 de 4gb ram 140 tl civarlarinda. Yani yapacagin yatirim ölününde ölüsü yatırım. Gereksiz yatirim bence.
    Bahs ettiğim işlemci; ;LİNK
    Yanılmıyorsam anakart işlemci soketim LGA 775 uyumlu ve bu işlemcide 775 uyumlu.. Açıkcası işlemciler konusunda üst düzey bilgiye sahip değilim şimdi bu işlemci uyumlumu, yada yine buna benzer bir işlemci önerebilirmisiniz?

Ayrıca 2 tane ram soketi var şuan 2GB ddr2 ram buldum 25TL ye 2 tane temin edebilirsem 4 GB ye tamamlayabilirim bu şekilde olamaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip785 -- 9 Nisan 2013; 0:40:31 >

• Bahsettiginiz o islemci core 2 quad extreme. core 2 extreme takilabiliyor sizin anakartiniza oda sadece benim dedigim islemci 2 cekirdek 2 thread islemci. Dahasi yok. 1333 mhz islemci takamazsiniz hatta bir cok 45nm islemcide kullanamazsiniz. 65nm ve alti 1066 ve daha asagi islemciler takilabilir anakartiniza.
    Burasi oneri alani degil. Teknik alanda bilmediklerinizi yanitlarim ama gerisine karismam. 25 tl ye de ddr2 diye baska ram almayin yada arizali olmasin. Mumkun mertebe 0 yada bildiginiz adamlardan urun almaya calisin.
  • quote:

Bahsettiginiz o islemci core 2 quad extreme. core 2 extreme takilabiliyor sizin anakartiniza oda sadece benim dedigim islemci 2 cekirdek 2 thread islemci. Dahasi yok. 1333 mhz islemci takamazsiniz hatta bir cok 45nm islemcide kullanamazsiniz. 65nm ve alti 1066 ve daha asagi islemciler takilabilir anakartiniza.
    Burasi oneri alani degil. Teknik alanda bilmediklerinizi yanitlarim ama gerisine karismam. 25 tl ye de ddr2 diye baska ram almayin yada arizali olmasin. Mumkun mertebe 0 yada bildiginiz adamlardan urun almaya calisin.

Peki hocam çok teşekkür ederim.. Yani öneri demeyeyimde siz bu işe olmaz diyosunuz yani? Yeni bir anakart ile toplamaya başlasam dahamı iyi? Tekrar teşekür ederim.
  • Mantiklisida o. Yeni anakart derken gidipte 775 te takilma. 1155 yada am3 sokette sistem toplamak mantikli olabilir milletin 4 cekirdek Q9650 ye 300 tl isteyeceklerini bildigimden hele QX icin 500 isterler. O kadar ona verilecegine i3 hatta i5 yada amd 4 yada 6 cekirdek alirsin.
  • Din Djarin kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 12:58:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mantiklisida o. Yeni anakart derken gidipte 775 te takilma. 1155 yada am3 sokette sistem toplamak mantikli olabilir milletin 4 cekirdek Q9650 ye 300 tl isteyeceklerini bildigimden hele QX icin 500 isterler. O kadar ona verilecegine i3 hatta i5 yada amd 4 yada 6 cekirdek alirsin.

Anladım tekrar çok teşekkür ederim hayırlı geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

elimde 1gb kingston 800mhz cl6 ram mevcut hemen verelim . extreme işlemci alıp ölü yatırım yapmayın bence , alınacaksa iş görür hale getirmek için 4850 veya dengi bi ekran kartı q6600 işlemci , elinizdeki ramin yanına 3adet 1gb yada 1+2gb daha ram takın. yeni sistem roplamak daha iyi oyun için.

Hocam ram konusunda sıkıntı yok onu hallettim sayılır fakat işlemcide takıldım bu anakarta uyumlu en iyi işlemci q6600 mıdır yani? Ölü yatırım yapmak istemiyorum oluru yoksa sıfırdan yapacaz mecbur
  • Quad islemci destekli degil anakart. Anlatamiyorum sanirim. Ram isini hallettim demeyin sistem degisirse ramde degisir bu yuzden oncelikle islemci ve anakart ikilisini secin ona gore ram alirsiniz. Ram 2. plan islemci ram destekleri artik ddr2 ye verilmediginden her turunden ölü yatırım sistem.
  • Bence hiç boş yere işlemci ekran kartı ve ram masrafı yapma derim , ddr2 ramler zaten pahalı 4 gb sana en az 200 lira gibi paraya gelir , ki bu paraya ddr3 te 12 gb ram alırsın , işlemciyi 3.0 yapsan bile oyun performansı olarak değecek bi gelişme olmaz.

Ama illa masraf edicem dersen alman gereken parçalar

Ram : Şuan indirimde fiyatı güzel markası güzel 2 adet alınabilir

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f2-6400cl5s-2gbnt-2gb-value-ddr2-800mhz-cl5-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=43451

Ekran kartı olarak : 1 gb en az demişsin ama dostum bilgin olsun gb ekran kartında hiç bişeydir önemli olan bit ve ghz değerleridir , 200 liraya 4gb kart var 1500 liraya 2gb kart var , fiyatından ne demek istediğimi anlarsın , gb yükseltmek kolay olduğu için bilgisayardan anlamayan müşterilere ürün kakalamanın yoludur gb üzerinden yorum yapmak
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11132-58-20g-hd4850-gddr3-1gb-256b-ati-radeon-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61115

Güç kaynağı : muhtemelen mevcut güç kaynağın ekran kartına yetmeyecektir , hatta üstünde ekran kartına uygun çıkış bile olmayabilir
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/fsp-fsp500-60hcn-fsp500-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64773

Yani bi 500 lira masraf etmen gerekir ve anca low-medium ayarda (belki) bf3 açabilecek bi pc yaparsın , 2011 2012 oyunlarını düşük ayarda oynarsın ama yeni oyunlarda çok bişey bekleme

Sana tavsiyem yaz yaklaşıyor biraz daha biriktir bi 1000-1500 liraya yeni bilgisayar toplayalım , sistem tavsiyeleri bölümünde konu açarsan bütçene göre yardımcı oluruz

Sevgiler saygılar iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 9 Nisan 2013; 1:00:13 >

• Gençler yanis yonlendirmeyin. 4850 nedir ya? 5 yillik karti adama ne diye oneriyorsunuz ne dx11 destegi var nede eski performansi.. yapmayin su onerileri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morbius108

Bence hiç boş yere işlemci ekran kartı ve ram masrafı yapma derim , ddr2 ramler zaten pahalı 4 gb sana en az 200 lira gibi paraya gelir , ki bu paraya ddr3 te 12 gb ram alırsın , işlemciyi 3.0 yapsan bile oyun performansı olarak değecek bi gelişme olmaz.

Ama illa masraf edicem dersen alman gereken parçalar

Ram : Şuan indirimde fiyatı güzel markası güzel 2 adet alınabilir

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f2-6400cl5s-2gbnt-2gb-value-ddr2-800mhz-cl5-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=43451

Ekran kartı olarak : 1 gb en az demişsin ama dostum bilgin olsun gb ekran kartında hiç bişeydir önemli olan bit ve ghz değerleridir , 200 liraya 4gb kart var 1500 liraya 2gb kart var , fiyatından ne demek istediğimi anlarsın , gb yükseltmek yüksek olduğu için bilgisayardan anlamayan müşterilere ürün kakalamanın yoludur gb üzerinden yorum yapmak
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11132-58-20g-hd4850-gddr3-1gb-256b-ati-radeon-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61115

Güç kaynağı : muhtemelen mevcut güç kaynağın ekran kartına yetmeyecektir , hatta üstünde ekran kartına uygun çıkış bile olmayabilir
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/fsp-fsp500-60hcn-fsp500-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64773

Yani bi 500 lira masraf etmen gerekir ve anca low-medium ayarda (belki) bf3 açabilecek bi pc yaparsın , 2011 2012 oyunlarını düşük ayarda oynarsın ama yeni oyunlarda çok bişey bekleme

Sana tavsiyem yaz yaklaşıyor biraz daha biriktir bi 1000-1500 liraya yeni bilgisayar toplayalım , sistem tavsiyeleri bölümünde konu açarsan bütçene göre yardımcı oluruz

Sevgiler saygılar iyi forumlar

Çok teşekkür ederim hocam istediğim sonuca ulaştım.. Dediğiniz gibi yapacam yapıyorken üstüne biraz daha koyup iyi bir pc yapmak istiyorum tekrar teşekürler.. hayırlı geceler, iyi forumlar.

• Katip785 kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 12:58:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katip785

http://www.bizdehesapli.com/asrock-n68-vs3-fx-gf7025-s-l-v-ddr3-1xpci-am3?ref=akakce&v=1.75.9

http://www.bizdehesapli.com/X4641

http://www.incehesap.com/hi-level-ddr3-bellek-fiyati-18938/?ref=akakce&v=1.5.4

Anakart işlemci ram üçlüsü böyle olursa en ucuza maksimum performansı alırsınız.Ekran kartında GB olarak büyüklüğe bakmayın.Bakın size iki örnek

http://www.mormani.com/urun/69922e141f637832e18fb101a9a6d14b/AXLE-Nvidia-GT430-4GB-DDR3-128Bit-16x-PCI-Express-2.0-Ekran-Karti?ref=akakce&v=1.62.4

http://www.sanalreyonum.com/urun/vtx-2gbati-radeon-hd-5450ddr3pci-ex64bit--vtx-hd5450-2gb-_959813.aspx?CatId=29931&ref=akakce&v=1.59.1

Biri 4GB biri 2GB ikisi de çöp kartlardır.512MB bellekli kartlar dahi daha yüksek performans sağlayabilir bunlardan.Fiyat/performans olarak uygun ve diğer kartlara nazaran daha yeni bir ekran kartı olarak aşağıdakini tavsiye ederim(GDDR5)

http://www.tikladim.com/store/ProductDetails.aspx?productid=188485&ref=akakce&v=1.32.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 9 Nisan 2013; 3:56:25 >

• slm arkadaşlar şöyle bi sistem toplucam fazla teknik bilgim yok yardımcı olursanız

ASUS P8H61-M LX R2.0 INTEL H61 SOKET 1155 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART

Gigabyte GT630 2GB DDR3 128Bit CRT DVI HDMI GV-N630-2GI DirectX 11 OpenGL 4.0 Pci-E 2.0 Ekran Kartı

4 gb kıngston 1333 ram

18.5 phılıps led monitör

İ3 3220 3.3 3MB İŞLEMCİ

VS

ARKADAŞLAR PC İLE YEGENLER OYUN FALAN OYNUCAK AMA ÖYLE EN SON OYUNLARI EN YÜKSEK SEVİYEDE FALAN DEĞİL HANİ SÜRÜNDÜRMEDEN OYUNLARI OYNASIN İSTİYORUM TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM
  • Burasi tavsiye alani degil. Bilgi almak icin soru sorabilirsiniz ama sistem tavsiyesi vermiyoruz. Verenler forum kurali bilmeyenler.
  • anladım dostum peki ortalama bir ekran kartı tavsitesi verebilirmisiniz veya bu yazdığım kart nasılsır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

4850:90tl
    q6600:120tl
    4gb ram: 60tl
    p43 anakart:70tl
    340tl tutuyor. parçalar 2. el olarak alınabilir. ama uğraşmayın üstüne ekleyin eldeki parçalarıda satarsınız sıfır alın.

q8300
    p43
    8800gts 512
    3gb ram

bu parçalara sahip makinada metro2033 nfs hp,mw bioshock inf. gta4, crysis 3 bf3 rahatlıkla oynanılabiliryor. 1280x720 çözünürlük medium+high detaylarda bazıları az çok, kapalı şeklinde değişiyor.amaç oyunsa dx11 dx9 fark etmez .

arkadasim dx11 oyun icin farketmiyosa ne icin farkedecek sen o kartla crysis 3 u nasil acmayi dusunuyon bilmiyorsaniz yorum yapmayin adami yanlis yonlendirmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RAM Kısmen yeter fakat ekran kartın 1 gb olsa dahi 256 bit seçmende fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.