Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

Her sabah ve akşam aydın otobanını şirkete gidip gelirken kullanıyorum.
    Gişelerden geçip otobana girdikten sonra hızımı 120 veya 130'a sabitlerim. Sakin sakin gitmek isterim, acelem de yoktur genelde.
    En sağ şerite yerleşerim.
    Önüme bir kamyon çıkarsa orta şeride geçip kamyonu geçer sonra tekrar sağ şeride girerim.
    Sağ şeritte 120 ile giderken orta şeritten yavaş giden bir sürü arabanın da yanından geçerim.

En sol şerit kaptırıp gidenlerin şerididir, 150-180 civarı gidenler çoktur. Özellikle şirket araçları, focus, symbol vs. Benzin cebinden çıkmadığı için ve aracı düşünmediği için sürekli tam gaz gidenlerin şerididir. Bunların yanında hızını farkettirmeyen araçlar da sol şeritte hızlı gitmektedir.
    Orta şeritte 80-100 aralığında giden bir sürü şöför var, halbuki sağ şerit bomboş.

120 ile gelen bir şöförün sol şeride girmesi için 150-160 ile akan trafikte bir aralık bulması ve bazen oranın hızına uyması lazım, veya önünde orta şeritte giden aracın sağından geçip gitmesi, yani sağlaması lazım.

Sağ şerit bomboş iken ısrarla orta şeritten gidenleri anlayamıyorum, bütün şeritler aynı yola gidiyor.
    Boş olan sağ şeritten gitmez acizlik, yetersizlik değildir. Tam tersi bence trafikte olgunluk göstergesidir. Düşünceli ve saygılı biri olduğunuzu gösterir.

Ben 200 hp gücündeki aracımla, hiçbir eziklik hissetmeden 120'ye sabitleyip sağ şeritten giderim, ve sağ şerit hoşuma da gider.
    Manzarayı seyrederek sakin sakin giderim.
    Ama çoğunluk, özellikle focus, megane, fluence vs. ki bunların çoğunluğu şirket araçları, tam gaz gitmeyi tercih ediyor, nereye ne yetiştiriyorlarsa...

Sağ şerit bu ülkede tehlikelidir. Dolmuş,taksi,otobüs vs araçlar zınk diye durabilirler. Kamyonlar yavaş gittikleri için rahatsız ederler, sollamanız gerekir. Sağ şeritte giderken ansızın yaya,at arabası,traktör vs çıkabilir. Yavaş gidiyor iseniz tamam, sağ şerit uygun olur.

Özetle 120 ile sağ şeritten gitmektense orta şeritten gitmek daha güvenli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Her sabah ve akşam aydın otobanını şirkete gidip gelirken kullanıyorum.
    Gişelerden geçip otobana girdikten sonra hızımı 120 veya 130'a sabitlerim. Sakin sakin gitmek isterim, acelem de yoktur genelde.
    En sağ şerite yerleşerim.
    Önüme bir kamyon çıkarsa orta şeride geçip kamyonu geçer sonra tekrar sağ şeride girerim.
    Sağ şeritte 120 ile giderken orta şeritten yavaş giden bir sürü arabanın da yanından geçerim.

En sol şerit kaptırıp gidenlerin şerididir, 150-180 civarı gidenler çoktur. Özellikle şirket araçları, focus, symbol vs. Benzin cebinden çıkmadığı için ve aracı düşünmediği için sürekli tam gaz gidenlerin şerididir. Bunların yanında hızını farkettirmeyen araçlar da sol şeritte hızlı gitmektedir.
    Orta şeritte 80-100 aralığında giden bir sürü şöför var, halbuki sağ şerit bomboş.

120 ile gelen bir şöförün sol şeride girmesi için 150-160 ile akan trafikte bir aralık bulması ve bazen oranın hızına uyması lazım, veya önünde orta şeritte giden aracın sağından geçip gitmesi, yani sağlaması lazım.

Sağ şerit bomboş iken ısrarla orta şeritten gidenleri anlayamıyorum, bütün şeritler aynı yola gidiyor.
    Boş olan sağ şeritten gitmez acizlik, yetersizlik değildir. Tam tersi bence trafikte olgunluk göstergesidir. Düşünceli ve saygılı biri olduğunuzu gösterir.

Ben 200 hp gücündeki aracımla, hiçbir eziklik hissetmeden 120'ye sabitleyip sağ şeritten giderim, ve sağ şerit hoşuma da gider.
    Manzarayı seyrederek sakin sakin giderim.
    Ama çoğunluk, özellikle focus, megane, fluence vs. ki bunların çoğunluğu şirket araçları, tam gaz gitmeyi tercih ediyor, nereye ne yetiştiriyorlarsa...

Sağ şerit bu ülkede tehlikelidir. Dolmuş,taksi,otobüs vs araçlar zınk diye durabilirler. Kamyonlar yavaş gittikleri için rahatsız ederler, sollamanız gerekir. Sağ şeritte giderken ansızın yaya,at arabası,traktör vs çıkabilir. Yavaş gidiyor iseniz tamam, sağ şerit uygun olur.

Özetle 120 ile sağ şeritten gitmektense orta şeritten gitmek daha güvenli olur.

Gözünüzden kaçmış galiba ama ben örneğimi ve yakınmamı Aydın otobanı üzerinden vermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 8 Mayıs 2012; 13:05:38 >

• bal974,

Aynen katılıyorum, ben de söylediklerinizi söylemek istemiştim.
    Ancak herhalde anlaşılmak istenmiyor.
  • Valla ben genelde orta ve sol şeritte giderim ancak gözüm aynada olur. Orta şeritte giderken arkamdan daha hızlı gelen birisi olursa ve sol şeritte müsait değilse hemen yol veririm. Hatayı birazda kendimizde aramak lazım sadece yol isteyende değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgs1111

Valla ben genelde orta ve sol şeritte giderim ancak gözüm aynada olur. Orta şeritte giderken arkamdan daha hızlı gelen birisi olursa ve sol şeritte müsait değilse hemen yol veririm. Hatayı birazda kendimizde aramak lazım sadece yol isteyende değil.

Bu sorunların bu kadar sık yaşanmasının bir sebebi de dediğiniz gibi arkadan gelen trafiğin düzenli olarak kontrol edilmemesi. Aynaların yeterince kullanılmaması.
  • quote:

quote:

Valla ben genelde orta ve sol şeritte giderim ancak gözüm aynada olur. Orta şeritte giderken arkamdan daha hızlı gelen birisi olursa ve sol şeritte müsait değilse hemen yol veririm. Hatayı birazda kendimizde aramak lazım sadece yol isteyende değil.

Bu sorunların bu kadar sık yaşanmasının bir sebebi de dediğiniz gibi arkadan gelen trafiğin düzenli olarak kontrol edilmemesi. Aynaların yeterince kullanılmaması.

Kesinlikle bunu kasıt etmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Orijinalden alıntı: CHARGEN83

Verilmez arkadaşım, hız limitleri dahilinde orta şeritte gidersin kimse de bir şey diyemez. Ben e-5 te 70 ile orta şeritte gidiyorum adam selektör yapıyor adam dediğime de bakma benim gözümde insan bile olamaz. Yaya geçidinde bekledim bekledim kimse yol vermedi bir adım attım adam korna çalıyor ölmek mi istiyorsun diyor zihniyete bak öküz gelmiş öküz gidecek, 3. dünya ülkesiyiz bunları nasıl aşacağız bilmiyorum.

sizin yaptiğinizin o magandadan hiçbir farkı yok. trafigin 100 ile aktığı orta şeride 70 le çıkarsanız sellektör de yersiniz küfürde yersiniz üstünüzede kırarlar sıkıştırırlarda. Sizin gibiler trafiği yavaşlatıyor ve riske atıyor. 100 le giden adam sizi görünce sol şeride atlıycam derken sol şeridi yavaşlatıyor kimi zaman yavaşlamamak için birden geçip soldan giden adamı zora sokuyor.

3. dünya ülkesiyiz demişsiniz sizde tam ona uygun 3. sınıf vatandaşsınız. Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Trafik kurallarından bi haber insan mısın arkadaşım sen.O trafiğin hız sınırlarının üstünde akması doğru mu , birileri hızlı gitmek istiyor diye diğerleri de ona ayak uydurmak zorunda mı ?

Diğer arkadaşa sınıfını söylemişsiniz ama sizi sınıflandırmaya bile sokmam ben...

Ben trafik kurallarından haberdarım da siz trafikten bihabersiniz anlaşılan. Hiçmi istanbulda araba kullanmadınız acaba çok merak ediyorum. E-5 te trafik belli yoğunluk saatleri dışında 100 le akar. ben hergün 80km yol yapiyorum. Merak etmeyin herkezin hayal ettiği tüketim değerlerini (istanbul ortalamam 4.5lt) uçuk kaçık kullanarak yakalamıyorum. Ancak akıl var mantık var, trafık 100 le akıyor. Orta şerit min 90 sol şeritte min 100 zaten çok fark olmuyor e-5de gece 12 ye kadar. Herkezin aynı anda hız sınırını aştığı bir yerde sizemi kaldı 70 e sabitleyip trafiği düzeltmek ? Kimsiniz siz nerden buluyorsunuz bu hakkı ? İsteyen istediği hızda gider adam 200 lede gider cezalandırmak devletin görevidir vatandaşın değil 1. si bunu anlamak gerek. Kendi kendine kanun uygulamaya kalkmasın kimse 2. olarakta trafik akışını bozmak o magandaların yaptiğinin aynısıdır. Herkezin 100 le gittigi yerde ısrarla 70 le gidenleri görüyoruz arada. Kesinlikle ciddi sıkıntı yaratıyorlar herkez bi tarafa geçmeye çalışıyor diğer şeritlerde yavaşlıyor ve tehlike oluşuyor. ( Daha 1 ay önce otobanda orta şeritte 120 ile hız sabitleyip giderken sol şeritte de biri 110 ile gitmeye karar vermiş. Arkadan hızlı gelen adam onun arkasında yavaşlamamak için birden orta şeride atladı tam yanındaydım adamın. Bende ani hamleyle sağa kırdım yoksa çarpişiyorduk. O hızda o hareketle neyseki birşey olmadı, sağ şeritte boştu şansa. Burda orta şeride atlıyan adam kadar o 110 la giden zeki kişilikte suçlu, bunu görebilmek lazım). Neymiş bir bey keyifle gezicekmiş. Geç sağdan git kardeşim senin için yapmışlar o şeridi. Daha bunları düşünüp bir karara bağlayamadan atgözlüğüyle olaylara bakıp, hız sınırı 70 bende 70 le giderim diyen, insanı hayvandan ayıran özelliği olan düşünme yeteneğini kullanmayan varlıgıda ben insan sınıfına sokmam.

Kısacası, HERKEZ 100 le gidiyor. 1 kişi 2 kişi değil.Trafik öyle akıyor. Bi akıllı senmisin, yavaş gidiceksen geç sağa. Trafiğin düzenini niye bozuyorsun ? Kimse sana gazı kökle 150 ile git demiyor. Orta şerit zaten hiçbir zaman tehlikeli hızlara çıkmıyor. Otobanda bile 120 yi geçmez orta şerit. E ona da uymuyorsan geç sağa git.

• quote:

• Dikkatimi çeken ve ilginç gelen, neden bu sol şerit boşken orta şeritte giden donanımcıları sıkıştırıyorlar

Ya orta şeritte gidende, yada arkadan gelende bir sorun var. Yoksa kimse sol boşken ortadaki ile uğraşmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: callandor

quote:

....Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Selam,
    Avrupa'da nedense en sağ şerit ağır vasıta manyağı olmaktan bel vermiyor. Bi de orada trafik görgüsü bizdeki gibi bacak arası ile orantılı değil. Herkes efendi efendi gidiyor yolunda. Merak ediyorum burada yazan kaç kişi otobanlarımızın tarladan farksız en sağ şeridini kullanıyor? Bile bile zıplaya zıplaya arabasını oraya sokmak için can atıyor...

Bende bunu söyleyecektim sağ şeritte 50 ile de gitsen 6 ayda ne amortisör kalır ne salıncak ne burç ,tarla yolu bile daha düzdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Olay yarım saat önce gerçekleşti;

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Buna benzer konularda yazdıklarımı goren varsa yol vermeyen adama fıtıl oldugumu belırtmıstım
    FAKAT; sızın hızınız orta serıtte 100-110 gayet normal bır hız ve yol ıstenmeyecek bır hız, 60-70 gıtsenız adama hakverırdım fakat hızınız gayet ıyıymıs o yuzden bosverın takmayın.

• Öncelikle sonuna kadar destekliyorum biraderim seni.
    Eğer hızın saçma bir hız değilse (50-60-70-80 gibi) ki öyle olmadığını söylemişsin.
    Dibine gelip yapılan tacizin bir geçerli sebebi yok.
    Otoyollarda ki hız limitleri bellidir.
    Maks. 120 yapabilirsiniz, bu hızla istersem en sol şeritte giderim.
    Saçma sapan şeyler yazılmış, biraz trafik kurallarını öğrenin.
    Ülkemizde hiç bir yolda aksine bir levha olmadıkta (çok nadiren bazı yerlerde 130 olabiliyor) asla 120 km yi geçemezsiniz.
    Geçmek isteyenide iplemem asla, geçmek isteyen beni geçip gitsin.
    En sağ şerit ise her zaman ağır vasıtalara aittir (bu şerit kuralı olarak değil, trafik işaretleriyle gösterilir) çünkü iki ağır vasıta
    aracın yanyana gitmesine trafik güvenliği sebebiyle müsade edilmez.
    Bu araçlarında yapacakları maks. hız 80 km olduğu için öyle kafamıza göre "ben istersem 120 ile en sağda giderim" diyorsanız
    oradaki hız ve akışa uymanız gerekir.
    Soruna dönecek olursak 2 aracım var, biri 1.8 motor diğeri ise 3.2 motor, genellikle orta şeridi kullanıyorum çünkü iki aracımda
    otomatik ve hız sabitleyici gerçekten büyük bir rahatlık benim için.
    100-110 arasına sabitleyip devam ediyorum yoluma, sıkıştırılıyorum gereksiz tacizlere maruz kalıyorum ve bir kaç arkadaşın dediği gibi
    bu araçlar hep clio,albea,focus tip araçlar. Ne yapıyorum bu durumda söyleyeyim 1.8 olan aracımla o gelip sıkıştıranlar eğer tacizi abartırsa
    direk frenliyorum arabayı gelsin vursun gözüm dönüyor, yok 3.2 olan aracımla denk geliyorsam yol verip dibine girip ben taciz ediyorum.
    Bu durumda inada bindiriyorlar bir süre sonra mecburen yol veriyorlar ve uzayıp gidiyorum.
    Benim yaptığım doğru demiyorum ancak trafikte bu durumda mülayim olacak ve ses çıkarmayacak pek kimseyi tanımıyorum ben.
    Sonuçta her halükarda sola kayabilir sıkıştırmak yerine, bir arkadaş ordaki trafik 150 ile akıyor demiş ama bu 150 giden araçlar aralarında 5-10 mt
    mesafe ile gitmiyorlar, beni sıkıştıracak kadar artist ve kendine güveniyorsa oraya girecek kadarda kendine güvenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Dikkatimi çeken ve ilginç gelen, neden bu sol şerit boşken orta şeritte giden donanımcıları sıkıştırıyorlar

Ya orta şeritte gidende, yada arkadan gelende bir sorun var. Yoksa kimse sol boşken ortadaki ile uğraşmaz

Çünkü trafikte sorumlu ve efendi bir şekilde araç kullanana sataşıldığında karşılık görülmeyeceği zannedilir. " Bu adam mülayim, eli yüzü düzgün, nasılsa ezerim" diye düşünülüyor ki aslında çok yanlış bir inançtır. Ama içinde 3-5 zonta bulunan bir araca başka bir zonta kolay kolay bulaşmaz, başına dert alacağından korkar. Temelde zayıf olanı ezme hevesi var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Verilmez arkadaşım, hız limitleri dahilinde orta şeritte gidersin kimse de bir şey diyemez. Ben e-5 te 70 ile orta şeritte gidiyorum adam selektör yapıyor adam dediğime de bakma benim gözümde insan bile olamaz. Yaya geçidinde bekledim bekledim kimse yol vermedi bir adım attım adam korna çalıyor ölmek mi istiyorsun diyor zihniyete bak öküz gelmiş öküz gidecek, 3. dünya ülkesiyiz bunları nasıl aşacağız bilmiyorum.

sizin yaptiğinizin o magandadan hiçbir farkı yok. trafigin 100 ile aktığı orta şeride 70 le çıkarsanız sellektör de yersiniz küfürde yersiniz üstünüzede kırarlar sıkıştırırlarda. Sizin gibiler trafiği yavaşlatıyor ve riske atıyor. 100 le giden adam sizi görünce sol şeride atlıycam derken sol şeridi yavaşlatıyor kimi zaman yavaşlamamak için birden geçip soldan giden adamı zora sokuyor.

3. dünya ülkesiyiz demişsiniz sizde tam ona uygun 3. sınıf vatandaşsınız. Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Trafik kurallarından bi haber insan mısın arkadaşım sen.O trafiğin hız sınırlarının üstünde akması doğru mu , birileri hızlı gitmek istiyor diye diğerleri de ona ayak uydurmak zorunda mı ?

Diğer arkadaşa sınıfını söylemişsiniz ama sizi sınıflandırmaya bile sokmam ben...

Ben trafik kurallarından haberdarım da siz trafikten bihabersiniz anlaşılan. Hiçmi istanbulda araba kullanmadınız acaba çok merak ediyorum. E-5 te trafik belli yoğunluk saatleri dışında 100 le akar. ben hergün 80km yol yapiyorum. Merak etmeyin herkezin hayal ettiği tüketim değerlerini (istanbul ortalamam 4.5lt) uçuk kaçık kullanarak yakalamıyorum. Ancak akıl var mantık var, trafık 100 le akıyor. Orta şerit min 90 sol şeritte min 100 zaten çok fark olmuyor e-5de gece 12 ye kadar. Herkezin aynı anda hız sınırını aştığı bir yerde sizemi kaldı 70 e sabitleyip trafiği düzeltmek ? Kimsiniz siz nerden buluyorsunuz bu hakkı ? İsteyen istediği hızda gider adam 200 lede gider cezalandırmak devletin görevidir vatandaşın değil 1. si bunu anlamak gerek. Kendi kendine kanun uygulamaya kalkmasın kimse 2. olarakta trafik akışını bozmak o magandaların yaptiğinin aynısıdır. Herkezin 100 le gittigi yerde ısrarla 70 le gidenleri görüyoruz arada. Kesinlikle ciddi sıkıntı yaratıyorlar herkez bi tarafa geçmeye çalışıyor diğer şeritlerde yavaşlıyor ve tehlike oluşuyor. ( Daha 1 ay önce otobanda orta şeritte 120 ile hız sabitleyip giderken sol şeritte de biri 110 ile gitmeye karar vermiş. Arkadan hızlı gelen adam onun arkasında yavaşlamamak için birden orta şeride atladı tam yanındaydım adamın. Bende ani hamleyle sağa kırdım yoksa çarpişiyorduk. O hızda o hareketle neyseki birşey olmadı, sağ şeritte boştu şansa. Burda orta şeride atlıyan adam kadar o 110 la giden zeki kişilikte suçlu, bunu görebilmek lazım). Neymiş bir bey keyifle gezicekmiş. Geç sağdan git kardeşim senin için yapmışlar o şeridi. Daha bunları düşünüp bir karara bağlayamadan atgözlüğüyle olaylara bakıp, hız sınırı 70 bende 70 le giderim diyen, insanı hayvandan ayıran özelliği olan düşünme yeteneğini kullanmayan varlıgıda ben insan sınıfına sokmam.

Kısacası, HERKEZ 100 le gidiyor. 1 kişi 2 kişi değil.Trafik öyle akıyor. Bi akıllı senmisin, yavaş gidiceksen geç sağa. Trafiğin düzenini niye bozuyorsun ? Kimse sana gazı kökle 150 ile git demiyor. Orta şerit zaten hiçbir zaman tehlikeli hızlara çıkmıyor. Otobanda bile 120 yi geçmez orta şerit. E ona da uymuyorsan geç sağa git.

Sen trafikten haberdar olupta kurallardan bi haber olsan ne olacak ki .Senin mantığın ancak bu kadar çalışır.Birde laf yetiştirmeye çalışıyorsun bana, yok günde 80 km yol yapıyormuşsun da en soldan 110 la giden adamı felan anlatıyorsun bana.

Olayı idrak edememişsin galiba arkadaşım sen.Yazıları bir daha oku verdiğin cevaplara da bi göz gezdir istersen.

Git gelişmiş ülkelere de istediğin cezayı öde ondan sonra araba kullanabiliyor musun bakalım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ah benim kanun ve kural tanimaz arkadasim bu yazdiklarindan sonra senin icin dua edecegim akdeniz universitesi beyin nakli gerceklestirsin sende sagligina kavus diye... senin yaptigin km beni ilgilendirmez, senin yaptigin yakit ekonomisi de beni ilgilendirmez. sen kimsin ki kurallari hice sayiyorsun hiz siniri ne ise o uygulanir, yok herkes oyle yapiyor diye sende aynisini yapmak zorunda misin allah sana akil fikir versin umarim birgun hiz limitinin uzerinde seyir ederken birinin basini yakmazsin, sonra omur boyu cekme.

• ikiniz birlik olmuş saçma sapan konuşuyorsunuz. Trafik 100 le akıyor arkadaşım. bütün herkez aynı hızda gidiyor tek akıllı sizmisiniz ya ? Herkez kaçla gidiyorsa o hızla git diyoruz 3 5 hızlı gidene uy demiyoruz . Trafiği akışını bozma yeter. 70 le gidiceksen sağdan gidersin o şeriti de araçlar kullansın diye yapmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Olay yarım saat önce gerçekleşti;

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Eğer sağ sağ şerit boş olsa yaptığında çok yanlış yok. Ama doluymuş gereksiz bir harekette bulunmuş.

• quote:

Sağ şerit boş ise 120 ile gidecek olsam da sağ şeritten giderim.
    Otobanda sağ boş olmasına rağmen 90-100 ile orta şeritten gidenler oluyor.
    Sol şerit çok hızlı akarken, bunların sağ şerit boş olmasına rağmen orta şeriti işgal etmelerini anlayamıyorum.
    120 ile gitmek isteseniz olmuyor, ya yavaşlayacaksınız, ya da 140-150 ile akan sol şerite gececeksiniz.

Acaba orta şerit için anlamsız ısrar edenler sağ şeriti başka bir yere mi gidiyor sanıyorlar???

Otobanların sağ şeritlerinde yol genelde bozuk olur ağır vasıtalar kullandığı için.Bozuk yoldan gitmektense orta şeritten gitmeyi tercih ediyor olabilir.Ama sol şerit çok hızlı akıyorsa sağda müsaitse sağa geçip yol vermek gerekir bence.
  • araba solluyosun, arkadan bir dana geliyor ve selektör yapıyor yol istiyor. ben zaten sollamayı bitirince sağ şeride geçeceğim.
    işte bu durumlarda arka tamponumda keşke 10 bin wattlık bir projektörüm olsa da yaksam, selektör neymiş göstersem
  • Kardeş sen boyle giderse katil olursun. Bırak umursama sellektor yapanı falan. Gecerken "ne var" anlamında bir el kol hareketi yap yeter. Sinirlerimize hakim olmalıyız bazen haklı olsakta. Cunku sonucta 2 tarafta buyuk zarar gorebilir. Ya da sen adamı takip edecem diye baskalarının hayatı daha cok tehlikeye girebilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.