Şimdi Ara

Orta şeritte selektör yapana yol verilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- En sağ şeridin ticari araçlar tarafından işgal edilmiş olması, özellikle minübüslerin iyice sağa yanaşma yada sinyal verme gereği duymadan keyfe keder yolcu indirip bindirmesi,

- Taksilerin hiç bir mazeret olmaksızın sağ şeride park ederek yolu kapatması, bu şekilde müşteri beklemesi

- Sağ şeridi kullandığınızda solda iki şerit boş olduğu halde gelip sağdan, emniyet şeridi üzerinden süratle sağlama yapılması (alan daha dar olduğu için haliyle daha tehlikeli oluyor)

- Sağ şeridin ağır vasıtalar tarafından hırpalanması nedeniyle çoğunlukla düz olmaması

- Özellikle eskişehir yolunda kısa aralıklarla sağ şeritte rögar kapaklarının bulunması, kapakların boyunun ve ebadının sürekli değişiyor olması (akıllara zarar bir durumdur)

Sebepleriyle sağ şerit kullanımının pek tekin olmadığını düşünüyorum. En güzeli orta şeritte hız limitlerinde seyahat. İsteyen sollar geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 8 Mayıs 2012; 11:06:54 >

• Orta şeritte yol falan vermem.

Adamın çok acelesi varsa gecer sola ister yolunu. Nereye istiyorsa gider.
  • yol vermem....

sol şerit boş ise sollasın gitsin.

o sollama hareketi yapmasın "zahmet olmasın" diye, ben sıkışık sağa geçmek için sağa geç, tekrar sola geç diye haraket mi Yapacağım?
    orta şeritte 100-120km ile gideceğim, sağ şerit nispeten dolu olacak ve sol şerit boş olacak adamın biri arkama geçip ısrarla sellektör
    yapıp yol isteyecek.

avucunu yalar...
  • Sol şerit boş iken selektör atan adama hayatta yol vermem, makas atmaya çalışan olursa vites küçültür gaza asılır sıkıştırırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
    Sol şerit tamam da orta şeritte, trafikle de beraber gidiliyorsa neden yol verilsin?
    Arkadaş anlatmış sağ şerit kamyonlarla tırlarla vs dolu diye.
    Ne yapsın, adamın biri orta şeritte 160 ile gitmek istiyor diye, 120 ile giderken yavaşlayıp en sağ şeride kamyonların arasına girip 80 ile mi gitsin?
    Ortada iken üstelik hız limitlerinde giderken kimse yol vermek zorunda değil, özellikle de hızını iyice düşürüp sağ şeritte kamyonların arasına girecek şekilde...

Anlatamadım sanırım.

Sağ şerit de boşken ortadan ortadan sallanarak gidenler var, bunu demek istiyorum. Yoksa 100'le giderken, kamyonların arasına gir 70'e in diyen kim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

quote:

Sol şerit tamam da orta şeritte, trafikle de beraber gidiliyorsa neden yol verilsin?
    Arkadaş anlatmış sağ şerit kamyonlarla tırlarla vs dolu diye.
    Ne yapsın, adamın biri orta şeritte 160 ile gitmek istiyor diye, 120 ile giderken yavaşlayıp en sağ şeride kamyonların arasına girip 80 ile mi gitsin?
    Ortada iken üstelik hız limitlerinde giderken kimse yol vermek zorunda değil, özellikle de hızını iyice düşürüp sağ şeritte kamyonların arasına girecek şekilde...

Anlatamadım sanırım.

Sağ şerit de boşken ortadan ortadan sallanarak gidenler var, bunu demek istiyorum. Yoksa 100'le giderken, kamyonların arasına gir 70'e in diyen kim...

Sağ boşken orta da boş ise sol şerit de boş olmaz mı?
    Sağ ve orta boşken sol şeridin dolu olduğu bir yol ömrümde görmedim, siz gördünüz mü?
    Sola geçip gidebilir isteyen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

Orijinalden alıntı: decsan

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Olay yarım saat önce gerçekleşti;

Akrabalarımı Ümraniye'ye bırakmak için Levent istikametinden yola çıktım. Bizimkileri bırakıp tekrar Levent'e dönmek için yola çıktım. Orta şeritte hızım 100 - 120 civarı, trafik biraz yoğun. Yolda sakin sakin giderken arkadan modifiyeli bir focus dibime girdi selektör yaptı. Baktım sol şerit boş, hala selektör yapmaya devam ediyor. Bende aniden frene bastım kendini sol şeride attı. Sol şeritte de yanıma geldi, camları siyahtı içinde kim var göremedim. Sol şeritte benimle kafa kafaya gidiyor. Bende gıcıklığına bunu sola doğru sıkıştırdım, ondan sonra bastı gitti. Bende iyice sinirlendim uzunları yakıp peşine takıldım. Ondan sonra o bastı gitti zaten benim kıçı kırık 1.3 multijet yetişemedi.

Sizce orta şeritte selektör yapmak mantıklı mıdır? Benim görüşüme göre sollama yapılacaksa sol şeride çıkılır, selektör yapıp yol istenmez.

Nick mesaj uyumu..
    Fast and furious (hızlı ve öfkeli) senaryosu okur gibi oldum.
    Boşverin focusçuyu sizin yaptıklarınız mantıklı mı?
    Adamın istediği olmuş..

Kendisi kaşındı hocam Yoksa ben durduk yere kimseyi sıkıştırmam, en sol şeritte olsaydım yol verirdim. Zaten manyağın teki makas atarak şerit değiştiriyordu.

ve sizde o adamın yaptıklarında mantık arıyorsunuz hocam doğrumudur ??

• Evet yanılgıya düşmüşüm Mantık aramamak lazım.
  • Bence o durumda yol istemek ''ahlaksızlık'' olur. Sol şeritten rahatsız etmeden geçmek varken insanları rahatsız etmek bence hanzoluk....
  • şu trafikte zigzag yapan hanzolardan birini taksimde sallandıracaksın bak o zaman yapabiliyorlar mı!
  • yani herşey olabilir önce içimden ökkeş derdin ne zaten 120 de gidiyoz geberecen bak sayemde yavaşliyorsun derim sonrada baktim israrci yol veririm bir kaç dakka sonra bulur belasini zaten der keyfime bakarim
    çok ta ters bir zamnaimdaysa 155 bildirim hemen .
  • Trafikte farkederseniz genelde sağ şeritler boş olur çünkü herkez kendini hızlı sanar o yuzden sağ iyidir sol tıkanırken sağ akarrrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: polat1870

Trafikte farkederseniz genelde sağ şeritler boş olur çünkü herkez kendini hızlı sanar o yuzden sağ iyidir sol tıkanırken sağ akarrrr

aynen katılıyorum ego tatmini işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Orijinalden alıntı: polat1870

Trafikte farkederseniz genelde sağ şeritler boş olur çünkü herkez kendini hızlı sanar o yuzden sağ iyidir sol tıkanırken sağ akarrrr

aynen katılıyorum ego tatmini işte

sen al 89 şahini sol şeride çık sol şerit iptal zaten ne işin var orda geçsene sağa

• quote:

Sağ boşken orta da boş ise sol şerit de boş olmaz mı?
    Sağ ve orta boşken sol şeridin dolu olduğu bir yol ömrümde görmedim, siz gördünüz mü?
    Sola geçip gidebilir isteyen.

Türkiye'de olmayabilir, herkes sol şerit manyağı, malum
    Neredeyse hergün görüyorum, İstanbul'da. Sağa geçmeyen salakları hız limitleri dahilinde orta veya en sağ şeritten geçip gittiğim oluyor, buna ne diyeceksiniz

"İsteyen" diye birşey yok.
    Kural böyle, tüm şeritler boşsa, boş yolda orta şeritte sallanmak yok, sağ boşsa sağa geçeceksiniz.

Örneğin hız limitleri dahilinde ilerleyen 3 araç düşünelim.

En sağdaki 50, ortadaki 80, sol şeride de bir tanesi sollama amaçlı çıkmış 110'la gidiyor. Hepsi birbirini problemsiz şekilde geçecek, 80'le giden 50'yle gideni geçtikten sonra sağa geçer, 110'la giden de 80'le gideni geçtikten sonra ortaya, en sonunda o da sağa...

Bir de bunları farklı şekilde düşünelim.
    En sağ boş ama kimse geçmiyor. Ortadaki 50'yle gidiyor, arkasından orta şeritte bir araç 80'le geliyor, onun da arkasındaki yine orta şeritten 110'la geliyor.

Şimdi burada niye durduk yerde aptalca bir trafik oluşsun? 110'la gelen "ulan bu herif çıkar mı" diye 80'le gideni kesecek, belki yavaşlayacak.
    Ya da 80'le giden kendisini sola atacak, 50'yle ortadan gideni geçebilmek için... 110'la arkadan gelene tehlike yaratacak.

Burada kim suçludur, 50 ile en sağa geçmeyen...

Burada hız mız da önemli değil, örneklendirmek için söyledim.

Türkiye'de şöyle bir efsane var. "Hızlandıkça sol şeride geçilir".
    Yok efendim öyle birşey.

Otobanda yol boş olduğu sürece 110-120 ile de gitsem sağ şeride geçerim.
    Önüme birşey çıkarsa ortaya geçer, milleti yolu işgal etmeden geçerim.

Ama düşünün, ortada gezinen ve sallanan salaklardan dolayı çoğu durumda en sola geçmek durumunda kalıyor ve arkadan daha hızlı gelenler tarafından sıkıştırılıyorsunuz ve gereksiz bir trafiğe sebep oluyorsunuz.

Anlattığım şekilde bunların hiçbirine gerek kalmıyor, tehlike de yaratılmamış oluyor.
    Zaten dediğim gibi, kural da bu şekilde. Ama uygulayan var mı, pek yok...

"Solum boş, oradan geçsin" diye birşey yok yani kısaca.

• Neden yol vereyim hocam, çok sabırsızlanıyorsa soldan geçer yoksa bekler, bu kadar basit
  • Her sabah ve akşam aydın otobanını şirkete gidip gelirken kullanıyorum.
    Gişelerden geçip otobana girdikten sonra hızımı 120 veya 130'a sabitlerim. Sakin sakin gitmek isterim, acelem de yoktur genelde.
    En sağ şerite yerleşerim.
    Önüme bir kamyon çıkarsa orta şeride geçip kamyonu geçer sonra tekrar sağ şeride girerim.
    Sağ şeritte 120 ile giderken orta şeritten yavaş giden bir sürü arabanın da yanından geçerim.

En sol şerit kaptırıp gidenlerin şerididir, 150-180 civarı gidenler çoktur. Özellikle şirket araçları, focus, symbol vs. Benzin cebinden çıkmadığı için ve aracı düşünmediği için sürekli tam gaz gidenlerin şerididir. Bunların yanında hızını farkettirmeyen araçlar da sol şeritte hızlı gitmektedir.
    Orta şeritte 80-100 aralığında giden bir sürü şöför var, halbuki sağ şerit bomboş.

120 ile gelen bir şöförün sol şeride girmesi için 150-160 ile akan trafikte bir aralık bulması ve bazen oranın hızına uyması lazım, veya önünde orta şeritte giden aracın sağından geçip gitmesi, yani sağlaması lazım.

Sağ şerit bomboş iken ısrarla orta şeritten gidenleri anlayamıyorum, bütün şeritler aynı yola gidiyor.
    Boş olan sağ şeritten gitmez acizlik, yetersizlik değildir. Tam tersi bence trafikte olgunluk göstergesidir. Düşünceli ve saygılı biri olduğunuzu gösterir.

Ben 200 hp gücündeki aracımla, hiçbir eziklik hissetmeden 120'ye sabitleyip sağ şeritten giderim, ve sağ şerit hoşuma da gider.
    Manzarayı seyrederek sakin sakin giderim.
    Ama çoğunluk, özellikle focus, megane, fluence vs. ki bunların çoğunluğu şirket araçları, tam gaz gitmeyi tercih ediyor, nereye ne yetiştiriyorlarsa...

• Eğer dürtlüleri de yanıyor acil bir durumu varsa hiç düşünmeden yol veririm ama keyfe keder sol şerit boşken ortadan gitmek istiyorsa birkaç kez sol sinyal veririm soldan geç anlamında yinede sizin yaptığınızı yapmam - tehlikelidir.

quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

İlk önce frene dokunurum baktım anlamıyor frene köküne kadar asılırım.

Yazmak kolay sanırım ama gerçek hayatta bunu yapmak sağlam g*t ister siz köküne kadar frene asılınca arkadan köküne kadar girebilir sonra çok acır dikkatli olun yada en kötü ihtimal hafifce arka tamponunuzun köşesinden dokunur siz spin atarken o tebessüm atarak yoluna devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: callandor

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea
    ....Avrupada sağ şerit boşken orta şeritte herkezi yavaşlatıp sıkıntıya sokucak kimse bulunmaz.

Selam,
    Avrupa'da nedense en sağ şerit ağır vasıta manyağı olmaktan bel vermiyor. Bi de orada trafik görgüsü bizdeki gibi bacak arası ile orantılı değil. Herkes efendi efendi gidiyor yolunda. Merak ediyorum burada yazan kaç kişi otobanlarımızın tarladan farksız en sağ şeridini kullanıyor? Bile bile zıplaya zıplaya arabasını oraya sokmak için can atıyor...

Avrupa ile atifta bulunup da herkesin kurallara asik oldugunu dusunmeyin sakin.

Paris Belcika arasi A1 otoyolunda genelde, orta seride yapisik giden cok surucu var. Bizim millet gibi orta seridin kendi ciftligi oldugunu sanmaktalar.
    Sagi bos, sag seride gecmesi gerekirken onu sollamak icin en sagdan sola, sonra soldan tekrar saga 4 serit degistirmeniz gerekiyor.
    Sagdan gecmek ciddi suc. Saglam cezasi var.
    Sagi bosken ortadan gitmek de suc cezasi var ama takan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: download

Eğer dürtlüleri de yanıyor acil bir durumu varsa hiç düşünmeden yol veririm ama keyfe keder sol şerit boşken ortadan gitmek istiyorsa birkaç kez sol sinyal veririm soldan geç anlamında yinede sizin yaptığınızı yapmam - tehlikelidir.

quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

İlk önce frene dokunurum baktım anlamıyor frene köküne kadar asılırım.

Yazmak kolay sanırım ama gerçek hayatta bunu yapmak sağlam g*t ister siz köküne kadar frene asılınca arkadan köküne kadar girebilir sonra çok acır dikkatli olun yada en kötü ihtimal hafifce arka tamponunuzun köşesinden dokunur siz spin atarken o tebessüm atarak yoluna devam eder.

Formula 1 deki gibi kıç kıça gitmiyoruz herhalde arkadaki insansa mesafesini ayarlayabiliyor. Çokça yapmışlığım var bunu.Arkadaki olaydan sonra efendi gibi sol sinyali verip geçip gidiyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.